0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν και σε καταλαβαίνω η αληθεια ειναι πως ολοι εδω ειτε εχουν μεγάλη προϋπηρεσία ειτε ακαδημαϊκά κριτήρια ειτε την μιξη τους μιλάνε για κοπους χρόνων! Φυσικα πιστεύω οτι ο καθένας πρέπει να παει δικαιοσύνη για οτι τον απασχολεί και σιγουρα δεν πρεπει να νοιωθει ενοχές για τίποτα.
Και φυσικά είναι ντροπή ομάδα εκπαιδευτικών κααααθεεε φορά νς βρίσκει θέματα για να κάνει προσφυγές. Δεν κοιτάω αν με βολεύει κάθε φορά ένας νόμος. Μιλάω για αντικειμενικότητα . Δεν με γνωρίζεις. Έχω ταβάνι στην προϋπηρεσία αλλά δεν έκατσα με σταυρωμένα χέρια και κανόνισα όλααααα αυτά τα χρόνια να παίρνω προσόντα . Το έβλεπα να έρχεται , όπως είναι στο εξωτερικό. Το εξωτερικό δεν το θυμόμαστε όπως μας βολεύει. Αυτά να τα πεις σε αυτούς που έκατσαν στην αρχή των πινάκων επειδή έχουν 4 παιδιά . Δηλ τα 3 ή 2 δεν είναι παιδιά ; Οι πολύτεκνοι αν κοιτούσαν τόσα χρόνια να επιμορφωθούν , δεν θα φοβόντουσαν σήμερα ότι θα χάσουν την πρωτιά.
Οι μεγάλες προϋπηρεσίες μια χαρά τη βόλεψαν. 120 τους έδωσε. Πόσο ακόμα; Ακόμα και στα ακαδημαϊκά large ήταν η κυβέρνηση. 20 το μεταπτυχιακό, 40 το διδακτορικό. Συνάδελφοι που δούλεψαν μετά από επιτυχία σε ΑΣΕΠ, πολλές χρονιές μειωμένου και μια χρονιά μέσα μια έξω, ξέρεις πόσα χρόνια θέλουν να φτάσουν τα 60 των ακαδημαϊκών; Ακόμα και ο νόμος Αρσένη, έδινε μια πενταετία μεταβατική. Αυτό το έκτρωμα τίποτα. Εν μία νυκτί σου λέει τζάμπα έτρεχες και έδινες. Και το νόμο δεν εφαρμόσαμε τόσα χρόνια, αφού οι διορισμοί και προσλήψεις αναπληρωτών δε γίνονταν 100% από πίνακα επιτυχόντων, και σου αφαιρούμε και τα μόρια και άντε γεια. Ας άφηναν τουλάχιστον τα μόρια του ΑΣΕΠ που ισοδυναμούν για τους περισσότερους με ένα μεταπτυχιακό. Αλλά όχι. Ε, λοιπόν, και η υπομονή έχει τα όρια της. Δε θα τους το δώσουμε και στο πιάτο αδιαμαρτύρητα.
Αναπληρωτες απο τους νέους πίνακες που θα βγουν θα πάρει όποια και να ειναι η απόφαση . Η Κεραμεως αποφάσισε.
Και φυσικά είναι ντροπή ομάδα εκπαιδευτικών κααααθεεε φορά νς βρίσκει θέματα για να κάνει προσφυγές. Δεν κοιτάω αν με βολεύει κάθε φορά ένας νόμος. Μιλάω για αντικειμενικότητα . Δεν με γνωρίζεις. Έχω ταβάνι στην προϋπηρεσία αλλά δεν έκατσα με σταυρωμένα χέρια και κανόνισα όλααααα αυτά τα χρόνια να παίρνω προσόντα . Το έβλεπα να έρχεται , όπως είναι στο εξωτερικό. Το εξωτερικό δεν το θυμόμαστε όπως μας βολεύει. Αυτά να τα πεις σε αυτούς που έκατσαν στην αρχή των πινάκων επειδή έχουν 4 παιδιά . Δηλ τα 3 ή 2 δεν είναι παιδιά ; Οι πολύτεκνοι αν κοιτούσαν τόσα χρόνια να επιμορφωθούν , δεν θα φοβόντουσαν σήμερα ότι θα χάσουν την πρωτιά. [/quoteΜια απορια γιατι δεν εχω καταλαβει καλα..Αν προσφυγουν καποιοι εχει σημασια??η διαδικασια δεν συνεχιζει παρα την προσφυγη???
Συνάδελφε σε καταλαβαίνω. Λογική η οργή σου! Αλλά όσο άδικο είναι για εσένα να σου κόψουν τα μόρια του ΑΣΕΠ άλλο τοσο άδικο ειναι και για ολους εμας που πήραμε πτυχίο οταν δεν ειχε γίνει κανένας γραπτός ΑΣΕΠ ετσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτα τα μόρια. Πόσοι μήπως έχουν διδακτορικό; Επίσης για μεταπτυχιακό μιλάμε οτι το 35-40% εχει και αυτοί ειναι νεότερες ηλικίες που εσυ τους ξεπερνας με την προϋπηρεσία. Εγω ειμαι υπέρ του γραπτού ΑΣΕΠ επειδή με αυτα τα μόρια που εχω(40+) δεν εχω καμια ελπίδα με κανενα σύστημα! Ετσι κι αλλιως τώρα ενα μικρό ανακάτεμα της τράπουλας θα γίνει! Φυσικά καλα θα κάνεις να προσφύγεις στα δικαστήρια ετσι κι αλλιως πριν απο λιγοτερο ενα χρόνο κάποιοι αλλοι συνάδελφοι ΑΣΕΠίτες διορίστηκαν δικαστικά
Δεν είναι έτσι ακριβώς με τα μεταπτυχιακά και θα σου αναφέρω παράδειγμα από άτομα του κύκλου μου και συγκεκριμένα στους φιλολόγους. Άρχισαν να δουλεύουν μετά από επιτυχία σε ΑΣΕΠ, όχι κάθε χρόνο και συνήθως μειωμένου, που σημαίνει πρόσληψη πριν τα Χριστούγεννα και το πολύ 3 με 3.5 μόρια μέχρι τη λήξη. Πίστεψέ με, αυτούς ένα 24χρονος με μεταπτυχιακό τους περνάει. Και δεν τα βάζω με τους νεότερους συναδέλφους, αλλά με την εκάστοτε κυβέρνηση και με κάποιους συναδέλφους που θεωρούν πως και τόσα χρόνια που κρατάμε τα μόριά μας χάρη μας κάνουν. Αν ο νόμος Αρσένη εφαρμοζόταν, πολλοί, και εγώ μέσα, στην καλύτερη θα είχαμε διοριστεί στη χειρότερη θα χτυπούσαμε ταβάνι στην προϋπηρεσία. Δε φτάνει που δεν εφαρμόστηκε, μας πέταξαν και σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Οκ, καλώς κάνεις και μετράς ακαδημαϊκά, αλλά φρόντισε με κάποιο τρόπο και για τους υπόλοιπους που ακολούθησαν το νόμο. Γιατί και 'γω λόγω μειωμένου για πολλά χρόνια δεν έχω τρελή προϋπηρεσία και ειδικά στον κλάδο μου που είναι χαοτικός. Και 'γω πια υπέρ γραπτού ήμουν από ένα σημείο και μετά και ειδικά μετά τα ξεφτιλίκια που είδα. Όλοι από την ίδια αφετηρία με κάποιες προσαυξήσεις από προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά. Αλλά πού. Ακούν γραπτό και βγάζουν φλύκταινες. Τέλος πάντων, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εμείς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Αν δε γίνει κάτι, καλό διορισμό στους προνομιούχους που είχαν μπάρμπα στην Κορώνη (διευθυντάδες και παππάδες). 'Ετσι και αλλιώς, με το σταυρό στο χέρι δεν πας πουθενά σ'αυτήν τη χώρα. Υ.Γ. Δεν τους παίρνει όλους η μπάλα με το σχόλιό μου, αλλά εκείνους που με το μέσο και τη γονιμότητα "πήγαν μπροστά" και κυρίως το κάθε ανεκδιήγητο υπουργείο που όλα αυτά τα συντηρούσε και τα επιβράβευε.
Δικαιολογημένη η συναισθηματική ένταση. Μόνο οι λεγόμενοι ασεπίτες είμαστε οι αδικημένοι της όλης ιστορίας. Οι υπόλοιποι απολάμβαναν προνόμια χωρίς να το δικαιούνται. Ούτε η πολυτεκνία ούτε η τριτεκνία μπορεί να θεωρηθεί "προσόν", (ας δίνονται μόρια και για κάθε άτεκνο ζευγάρι που χρυσοπληρώνει για την απόκτηση παιδιών, αφού ο λόγος υποτίθεται είναι η βελτίωση του δημογραφικού!) ούτε η προϋπηρεσία από μόνη της, ειδικά όταν δεν αποκτήθηκε με νόμιμο τρόπο. Υπήρχε τρόπος να υπάρχει ένας και μοναδικός πίνακας, αυτός με τους επιτυχόντες στους γραπτούς. Εκεί θα πάμε και πάλι, είμαι βέβαιος, αφού οι κλάδοι είναι μπλοκαρισμένοι και με το νέο αυτό σύστημα θα δημιουργηθεί μια ακόμη κορεσμένη επετηρίδα, αποκλείοντας τους νέους απόφοιτους εντελώς. Οι νέοι που πλήττονται περισσότερο, όσοι δεν είχαν ευκαιρία για γραπτό, με απογοητεύουν πιο πολύ. Αυτοί είναι και πολλοί και θα μπορούσαν να οδηγήσουν προς τα εκεί την ηγεσία του υπουργείου.