0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εγώ πιστεύω πως μερικούς θα τους βολέψει.. Στην επόμενη προκήρυξη όμως η προυπηρεσία του καθενός θα διασπαστεί πάλι και θα αποδοθεί στο πτυχίο και στην ειδικότητα που προσφέρθηκε. Δηλαδή 20 σαν γυμναστής και 50 σαν δάσκαλος. Όχι 70 συνολικά και στα 2 πτυχία δηλαδή..! Θέλει προσοχή σε ποιά ειδικότητα θα διδάξουμε φέτος.
1. Αξιοκρατική επιλογή εκπαιδευτικών -Καλύτερες αμοιβές- ΕπιμόρφωσηΓια να βελτιωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης, είναι απαραίτητο να αναδιοργανωθεί η αρχική εκπαίδευση και συνεχιζόμενη επιμόρφωσή τους και να ενισχυθούν τα κίνητρα προσέλκυσης στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Αυτό απαιτεί καλύτερη επιλογή στην είσοδο, με αδιάβλητες διαγωνιστικές διαδικασίες, καλύτερες αμοιβές με σύνδεση τους με την υπηρεσιακή εξέλιξη και την αξιολόγησή τους, και αναμόρφωση των προγραμμάτων αρχικής εκπαίδευσης και της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης σε δια βίου προοπτική.
Λοιπον. Μετα απο ερωτηση σε νομικο . Αν υπαρξει προσληψη με τη μεταφερομενη προυπηρεσια τοτς αυτη κατοχυρωνεται νομικα στον κλαδο αυτο. Επισης τονυπουργειο ειναι υποχρεωμενο να δωσει επιλογη στον εκπαιδευτικο αν θελει η προυπηρεσια του να προσμετρηθει ολη σε εναν κλαδο ή να ειναι διασπασμενη .Κοινως εχουμε συνεχεια σε αυτο το νομοθετημα. Π.χ καποιος προσλαμβανεται τωρα ως αναπληρωτης μεσω προυπηρσσιας που ειχε σε αλλο κλαδο και την μετεφερε. Αυτος την κατοχυρωνει νομικα σε αυτον τον κλαδο απο την στιγμη που την χρησιμοποιησε κιολας για προσληψη στον κλαδο αυτο.
Αν προσληφθεί θα είναι τύχη....Αν όμως μείνει αναπληρωτής τότε θα είναι χαμένη η προυπηρεσία αυτή.
Κι αν θέλω να εργαστώ στον κλάδο Α που ήδη έχω προϋπηρεσία, η μεταφερομενη προϋπηρεσία μου στον κλάδο
Οχι . Αν δεν προλαβεις να χρησιμοποιησεις για προσληψη στον κλαδο που την περασες οχι.
Με ποιο σκεπτικό ο Γαβρογλου μετέφερε την προϋπηρεσία από κλάδο σε κλάδο; Μήπως αυτό είναι και το ορθό; Γιατί ενώ τώρα φαίνεται η προϋπηρεσία μου στον κλάδο
Δεν αναφερόμουν προσωπικά,Πιστεύω, το έργο ενός πανεπιστημιακού, με όλη την προσπάθεια και τον αγώνα που έχει κάνει για να αποκτήσει τον τίτλο, υποτιμάτε και από τον ίδιο όταν επιδιώκει τον διορισμό στην Δημοτική ή Μέση Εκπαιδευση, συμφωνεις φαντάζομαι. Γιατί η θέση του πλέον είναι σε έδρα πανεπιστημίου, άξιος να συνεχίσει το έργο του, και όχι δημοτικού σχολείου. Δεν κατακρίνω την επιλογή σε σχολείο, που ίσως είναι και από ανάγκη, απολύτως σεβαστή.Επίσης, τα πτυχία δεν τα υποτιμάμε εμεις οι ίδιοι αλλά το σύστημα που ζητάει τα πάντα λες και θα διδάξουμε στο Χάρβαρντ ή στην Οξφόρδη.
JURE, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, πάλι θα βρούνε τρόπο να δώσουν προτεραιότητα στις τοποθετήσεις σε τρι-πολύτεκνους και απλά παντρεμένους. Ακούγεται πως δε θα ανακοινωθούν καν οι πίνακες τοποθετήσεων, ώστε να μη φανούν οι δολοπλοκίες που έγιναν σε βάρος άλλων με πολύ καλύτερη σειρά στον πίνακα. Πάντως, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η παράνοια του κοινωνικού ρατσισμού!!! Από τη μια εμείς πρέπει να δεχόμαστε τη διαφορετικότητα στα σχολεία, ενώ οι ίδιοι είμαστε θύματα ρατσισμού επειδή είμαστε άγαμοι και άτεκνοι!!! Δε μετανιώνω που δε γέννησα είλωτες σε αυτήν την επάρατη χώρα που θα βασανίζονταν όπως εγώ και περισσότερο!!!
Τι εννοείς; Περνάνε ΚΕΠΑ