*

Αποστολέας Θέμα: Αρχαία Ελληνικά  (Αναγνώστηκε 113295 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nataly23

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αρχαία Ελληνικά
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 02:33:26 am »
Καλησπέρα, φέτος μου ζητήσανε από ένα φροντιστήριο να κάνω 2 ωρες στη β λύκείου κατευθυνση στο γνωστο,δηλαδη στα ρητορικα. Από τα πρώτα κιολας μαθηματα αντιμετώπισα πρόβλημα με το χρόνο. Μεσα στην 1η ωρα είχε γίνει ήδη εξεταση, μεταφραση και σχολια, εκ των οποιων πολλα τους ζητουσα να τα γραφουνε για να κερδισω χρόνο(παρόλο που τους τα εχω δωσει σε φυλλαδιο). Και στο πρωτο 10λεπτο της 2ης ωρας απαντηθηκαν και οι ερωτησεις του βιβλιου και έγινε και συντακτικο σε μια προταση. Ενιωθα πολυ ασχημα γιατι μου φανηκε πως τα παιδια δυσανασχετούσουν μιας και ακουγανε τα ιδια κ τα ιδια και ξανα παλι απο την αρχη και γραψανε και 3 σελιδες!

Δεν ξέρω τι να κάνω για να καλύψω όλο το 2ωρο.
Οσον αφορα το συντακτικο μου εχουνε πει να κανω μόνο σε καποιο σημειο που μπορει να ειναι δυσκολη η μεταφραση.
Είμαι παρα πολυ αγχωμενη (ειναι η 1η μου χρονια που διδασκω,περισυ πηρα πτυχιο)
Θα ήθελα να μου πει καποιος που το εχει διδαξει τον τροπο που πρεπει να το κανω!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 12:58:09 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:18:37 »

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 02:41:27 am »
ειχα ασχοληθει πολυ λιγο με τα ρητορικα κειμενα πριν 2 χρονια οποτε δεν ξερω αν οι συμβουλες μου ειναι καταλληλες. αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι:
1. μην υπαγορευεις σχολια γιατι τα παιδια δυσανασχετουν κ με το δικιο τους. υποτιθεται οτι δεν πληρωνουν για να γραφουν.
2. καντε ασκησουλες μεσα στην ταξη που αφορουν τα πραγματολογικα σχολια. τετοιες θα βρεις σε διαφορα βοηθηματα
3. κανε περισσοτερο συντακτικο
4. οταν βλεπεις καποια δυσκολια στη γραμματικη ή καποιο ανωμαλο sos πχ το "οιδα" αφιερωσε λιγο χρονο στο να το θυμηθουν
5. βρες απο βοηθηματα περισσοτερα σχολια

απ'ο,τι θυμαμαι παντως υπαρχουν αρκετα σχολια κ δεν ειναι οτι περισσευει ευκολα χρονος. του δημοσθενη που ειχα κανει το "υπερ ροδιων ελευθεριας" ειχε αρκετα. κ μαλιστα πρεπει να ξερεις κ το ιστορικο υποβαθρο. οποτε καλο ειναι να λες κ λιγα γενικα σχολια για την αρχαια ιστορια

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 08:45:08 am »
Κάνε και λεξιλογικές ασκήσεις. Εγώ συνήθως το τελευταίο 10λεπτο-15λεπτο το αφιερώνω σε αυτές.

Κι εγώ πρώτη φορά διδάσκω ρητορικά κείμενα σε φροντιστήριο, αλλά γενικά δεν έχω πρόβλημα με το χρόνο. Η διευθύντριά μου μου είπε να τους προχωράω 3 παραγράφους κάθες φορά, αλλά με την εξέταση, τα σχόλια και τις λεξιλογικές συνήθως δε μου περισσεύει και πολύς χρόνος. Αν μπορείς νακά νεις σύνταξη, αυτό είναι θετικό. Εγώ προσπαθώ να κάνω καμιά σημαντική συντατική παρατήρηση, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα και τη μετάφραση, απλώς η διευθύντριά μου μου είπε να μην προχωρώ σε γραμματική και συντακτικό, επειδή δεν εξετάζονται σ' αυτά.

Αποσυνδεδεμένος chryssoulaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 01:20:58 pm »
Καλημέρα! Πόση ώρα πιστεύετε ότι πρέπει να αφιερωθεί στην εισαγωγή; Στα εισαγωγικά  πχ για τη ζωή του Λυσία; (σε φροντιστήριο)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:18:37 »

Αποσυνδεδεμένος nataly23

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 12:27:31 pm »
Περιπου 3 ωρες φροντιστηριου νομιζω ειναι καλα για την εισαγωγη.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 12:44:26 pm »
Αν θέλετε, πάρτε και μερικές ασκήσεις που έχω φτιάξει από τα βιβλία του ΚΕΕ. Εισαγωγή και λεξιλογικά αφορούν.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος vici

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 01:45:05 pm »
Ευχαριστώ :)

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2009, 10:02:23 pm »
olgalia, ευχαριστούμε !  ;)

Αποσυνδεδεμένος iridax

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 10:37:13 am »
Natali μπορείς να κατεβάσεις και τις ερωτήσεις του ΚΕΕ από την ιστοσελίδα του ΚΕΕ και αν εξετάζεις με βάση αυτές θέλεις μία ώρα.Έχει πάρα πολλές ερωτήσεις και λεξιλογικές ασκήσεις.

Αποσυνδεδεμένος nataly23

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 01:24:12 am »
Olgalia ευχαριστούμε! Θα μου φανούνε ιδιαίτερα χρήσιμα αυτά μιας και όπως ξαναείπα είναι η πρώτη μου χρονιά και όσον αφορά τις σημειώσεις τρέχω και δε φτάνω.
Iridax σ ευχαριστώ! Κοίταξα στη σελίδα του ΚΕΕ και βρήκα αρκετό υλικό!

Αποσυνδεδεμένος nataly23

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 01:35:02 am »
Όσον αφορά τα σχήματα λόγου (πολυσύνδετο, ομοιοτέλευτο,χιαστό,υπερβατό κτλ κτλ) πρέπει να διδάσκονται στο μάθημα;
Οι μαθητές οφείλουν να τα γνωρίζουν;

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 17, 2009, 09:47:49 am »
Νομίζω,ναι.'Οχι τα πιο εξεζητημένα,αλλά τουλάχιστον τα βασικά.Την αντίθεση,για παράγειγμα,η οποία υπάρχει σε πολλά σημεία, δεν τους την επισημαίνεις ως ρητορικό τρόπο;Ακόμη και στην εισαγωγή υπάρχει αναφορά στα γοργίεια σχήματα και είδα κι έπαθα μέχρι να βρω το πάρισο ,μήπως με ρωτήσουν ως απορία!(Είναι παρόμοιο με το ισώκολο,συμμετρία και ισότητα συλλαβών-μερών)
Εμείς μόλις ολοκληρώσαμε το λόγο και οι μαθητές με ρώτησαν ως απορία αν ο Λυσίας έγραψε το λόγο όλον με μιας ή τον έγραφε τμηματικά όσο διεξαγόταν η δοκιμασία,γιατί είχαν απορία πώς ήξερε τόσο καλά να σκιαγραφήσει το ήθος των αντιπάλων.Εγώ βέβαια τους είπα ότι πρόκειται για απολογία,επομένως πρέπει να τον έγραψε δια μιας. Μετά εξέφρασαν την κρίση ότι θα πρέπει να ήταν πολύ γρήγορος στις παραγγελίες των πελατών του,και πόσο χρόνο μετά την κλήρωση γίνεται η δοκιμασία και τέτοια. Εύλογες απορίες πάντως,τις οποίες δεν έιχα σκεφτεί. Εσείς στη συνολική θεώρηση  του λόγου είχατε θέματα;

Αποσυνδεδεμένος stefanosk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 11:48:38 pm »
Οι παράγραφοι 21-35 που δεν είναι στην ύλη διδάσκονται περιληπτικά ή καθόλου; Δίνω απλώς τα βασικά στοιχεία; Να τα επισημάνω σε μια μόνο ώρα ή απαιτεί παραπάνω;

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 08:42:59 pm »
Την ίδια απορία έχω και εγώ...Συνάδελφοι, τα φώτα σας !!  ;)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182536
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)