0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι αν νιώθετε αποκλεισμένοι από μια περιοχή γιατί να ρισκάρετε την υγεία σας ή την υγεία των παιδιών σας; Μην τις δηλώσετε.
Εδώ είναι όλο το ζουμί. Είναι δίκαιο λοιπόν κάποιος να μην μπορεί να δηλώσει όλες τις περιοχές επειδή έχει κάποιο θέμα υγείας αυτός ή το παιδί του; Αυτή είναι η αξιοκρατία και η ισονομία που οραματιζόμαστε; Νομίζω πως εδώ κάνεις μέγα φάουλ
Κανένα φάουλ δεν κάνω. Ισότιμα κι αξιοκρατικά...περισσότερο από πριν.Αυτή τη φορά μπαίνουν όλοι στο καζάνι της επιλογής γνωρίζοντας τη σειρά τους, χωρίς διακρίσεις.Οι παλιοί που πήγαιναν πρώτοι και διάλεγαν τελευταίοι,γιατί δεν ηξεραν ποιος έχει τρία, ποιος έχει δυο, ποιος έχει 1 παιδί, ποιος έχει εντοπιότητα, ποιος έχει γάμο κτλ επί 8 χρόνια τι έπρεπε να κάνουν; Για 8 χρόνια το χωρατό της τοποθέτησης με ολα τα ευτράπελα (μέχρι και σύμφωνο συμβίωσης από το πρωινό των τοποθετήσεων, μου έτυχε!) άφηνε πολλούς περισσότερους, εκτός αξιοκρατίας και ισοτιμίας για χάρη ποσοστού.Παιδιά τα βλέπαμε στις τοποθετήσεις στις Διευθύνσεις πολύ καιρό το λάθος. Και σήμερα οι διευθυντές οι μισοί λένε ή να το τελειώνουμε, να το κάνουμε ανά περιφέρεια με προτεραιότητα ψήφους-κοινωνικά κριτήρια, κι οι άλλοι μισοί λένε, μη με ανακατεύεται να τα βγάζει αλγόριθμος-έχω βρει το μπελά μου.Επιτέλους, έγιναν πιο δίκαια τα πράγματα.
Οι γονείς πρέπει να προηγούνται στις τοποθετήσεις αναπληρωτών στη διεύθυνση. Κι εκείνος που 'χει ένα παιδί αυτού που δεν έχει κανένα. Κι ούτω καθ' εξής. Ασθενούντες κι ανάπηροι πρέπει να διορίζουνται μόνιμοι χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτά είναι τα σωστά.
Νομίζω ότι οι τοποθετήσεις των περισσότερων συναδέλφων ΔΕΝ στέκουν ούτε στη λογική, ούτε χαρακτηρίζονται από ανθρωπιά και είναι ανάρμοστες για ανθρώπους που θα μπουν αύριο σε μία σχολική τάξη. Είναι ΝΤΡΟΠΗ αυτά που γράφετε μερικοί και μερικές!!!Το πρόβλημα είναι ένα: Άνθρωποι με σπουδές δεν μπορούν να βρουν δουλειά εξαιτίας της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Πολιτική βούληση είναι να προωθηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στο σχολείο, όπως επίσης το να μην γίνονται μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, παρόλο που χιλιάδες καθηγητές έχουν βγει σε σύνταξη την τελευταία δεκαετία. Για να νομιμοποιηθεί η ανεργία στις συνειδήσεις των συναδέλφων υπάρχουν διάφορα "κριτήρια" τα οποία αλλάζουν κατά το δοκούν, ώστε να μοιράζεται η τράπουλα ξανά και ξανά διαμορφώνοντας ευνοημένους και αδικημένους.Κάποτε για να βρεις δουλειά σαν καθηγητής ήταν απαραίτητο να έχεις ΕΝΑ πτυχίο. Τώρα πόσα πτυχία πρέπει να έχει κάποιος για να δουλέψει στην εκπαίδευση;Τα κοινωνικά κριτήρια έχουν ξεφτιλιστεί και αυτό είναι δείγμα ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ από την μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ (αν και το "τροπάριο" ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ). Σε μία χώρα με σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα για να κάνει κάποιος παιδιά. Η μοριοδότηση του κάθε παιδιού με 3 μόρια (αν θυμάμαι καλά), δηλαδή λίγο πολύ όσο ένα lower είναι ΞΕΦΤΙΛΑ! Το να μεγαλώνει κανείς παιδί στις σημερινές οικονομικές συνθήκες είναι ένας ΤΙΤΑΝΙΟΣ αγώνας και μεγάλη κούραση. Η υποβάθμιση αυτού και άλλων κριτηρίων από το ΥΠΕΠΘ στην ουσία το ακυρώνει για χιλιάδες κόσμο και καλά κάνουν και διαμαρτύρονται.Και όχι τα κριτήρια ΔΕΝ είναι αντικειμενικά. Εξάλλου πόσο ΧΥΔΑΙΟ είναι να μιλά η κυβέρνηση για "αντικειμενικότητα" την ώρα που ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ μέριμνα για τον κόσμο που δεν θα μπει ούτε αναπληρωτής ούτε θα διοριστεί ως μόνιμος. Τί θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες;Γράφουν κάποιοι ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται η δουλειά με το πόσα παιδιά έχει κάποιος. Λάθος συνάδελφοι! Είναι και αυτό ένα κριτήριο ανάμεσα σε άλλα. Από την άλλη πλευρά, γιατί θα πρέπει να συνδέεται με πόσα μεταπτυχιακά ή διδακτορικά έχει κάποιος; Τόσα χρόνια που οι καθηγητές ΔΕΝ είχαν αυτά τα προσόντα στο σχολεία δεν γινόταν μάθημα; Δεν είναι ταξικό εμπόδιο για οποιονδήποτε άνθρωπο, ιδίως έναν οικογενειάρχη, το γεγονός ότι τόσο τα μεταπτυχιακά, όσο και διδακτορικά στη χώρα μας έχουν δίδακτρα; Αλλά ακόμη και τα δίδακτρα να μην υπήρχαν, τί λέμε σε αυτούς τους ανθρώπους; Ρίξτε τα παιδιά σας στον Καιάδα ή φάτε σκατά για κάνετε διδακτορικό, ώστε να ΑΞΙΖΕΤΕ σαν καθηγητές;
THEODORA7, πολύ σωστά τα λες και εσύ και πολλοί άλλοι. Τόσα χρόνια που επωφελήθηκαν από τις αδικίες εις βάρος μας, δεν τους έπιασε ο πόνος και η ''ανθρωπιά'' που κάποιος άγαμος και άτεκνος εξοριζόταν εξαιτίας των!!! Τώρα που θα βρεθούν στη θέση που βρεθήκαμε, ο τρόμος ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό τους! Επιπλέον, οι περισσότεροι κάνουν πολλά παιδιά για λόγους προνομίων και αδικιών εις βάρος άλλων κι όχι από αστείρευτη αγάπη για τα παιδιά!!! Μη μας δουλεύουν! Το έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι πολλά χρόνια τώρα...