0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με λευκή κόλλα μπαίνεις...εδώ καταντήσαμε... https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/330512_ta-akraia-ton-baseon-2020-pos-na-mpeite-sto-panepistimio-meleyki-kolla
Πώς κι έπεσε στη Σάμο τόσο χαμηλά; Πιο κάτω κι απ' το νεοϊδρυθέν της Λαμίας; Κρίμα γιατί έχει καλό τμηματάκι. Γίνεται δουλειά. Φυσικά μπορεί και το παιδί που τώρα δεν έγραψε αύριο να ξεπεταχτεί. Ας μην είμεθα προκατειλημμένοι.
Από το τμήμα στατιστικής δεν βγαίνει κάποιος μαθηματικός. Στατιστικολόγοι βγαίνουν. Από εκεί και μετά, οι βάσεις είναι φυσιολογικές, λόγω των επαγγελματικών επιλογών των αποφοίτων.Η κυβέρνηση έχει χρέος να επιβάλει την βάση του 10. Δεν πρέπει να πληρώνει ο φορολογούμενος τις σπουδές των μαθητών που δεν ξέρουν να γράφουν ούτε το όνομά τους.Επίσης, για να μην ερημώσουν οι σχολές της επαρχίας, θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός εισακτέων στις κεντρικές σχολές,ώστε οι μαθητές με μέτρια επίδοση να πηγαίνουν στις επαρχιακές.
Θα έπρεπε,σαν μια αρχή τουλάχιστον,να ντρεπόμαστε όλοι μας για τα χάλια του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Μην παρεξηγηθώ συνάδελφε, δεν υπονοώ ότι δεν είναι καλή σχολή ή κάτι τέτοιο.Απλώς επισημαίνω ότι κάτι δεν παει καλά στο σύστημα γενικότερα!
Μια καλή αρχή θα ήταν να αρχίσετε να βάζετε τους βαθμούς που αντιστοιχούν στους μαθητές, και όχι να πέφτουν τα 20αρια σύννεφο. Και ας μένουν και κάποιοι για τον Σεπτέμβριο, μπας και στρωθούν και διαβάσουν.
Φοιτητές και Παιδεία κάτω από τη βάση Σε μία «έξυπνη» χώρα, το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου θα ήταν μία σχολή παγκόσμιας εμβέλειας. Ενα συμβολικό σημείο ακαδημαϊκής αναφοράς στο νησί του Πυθαγόρα. Κορυφαίοι μαθηματικοί, σε ιδανικό φυσικό περιβάλλον, θα μπορούσαν να διακονούν στην εξέλιξη της επιστήμης τους, σε έναν κόσμο δικτυωμένο, όπου δεν έχει πλέον και τόση σημασία το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι. Σε αυτή τη σχολή, λοιπόν, η βάση εισαγωγής για φέτος είναι 3.125 μόρια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορείς να περάσεις με λευκή κόλλα στα Μαθηματικά, στη Φυσική και στη Χημεία και με δυο λέξεις στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Θα μου πείτε ότι είναι εύκολο να μπεις, αλλά κομματάκι δύσκολο να βγεις μαθηματικός. Εντάξει, αλλά σκεφτείτε τώρα και τους γονείς του παιδιού που λέει ότι θα πάει να σπουδάσει Μαθηματικά έχοντας συγκεντρώσει 3.125 μόρια. Για τι ακριβώς θα πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι; Το γιορτινό τραπέζι, για το παιδί που πέρασε στο Πανεπιστήμιο, θα τους κοστίσει πολύ πιο ακριβά από όσο πιστεύουν. Θα κοστίσει και στο ίδιο το παιδί που θα πάει στη Σάμο, θα ταλαιπωρηθεί μερικά χρόνια, δεν θα καταφέρει να πάρει πτυχίο και θα χάσει πολύτιμο χρόνο από την προσπάθεια για επαγγελματική αποκατάσταση. Και ακόμα χειρότερα: μπορεί το παιδί αυτό, κουτσά-στραβά, με λίγη συνδικαλιστική δράση και ακτιβισμό, να πάρει το χαρτί που θα του επιτρέψει στο μέλλον να μπει σε σχολείο για να διδάξει Μαθηματικά. Και αλίμονο σε αυτούς που θα βρεθούν στα θρανία ενώπιον του. Περιχαρής η υπουργός Παιδείας μας ανακοίνωσε ότι το 77% των υποψηφίων εισάγονται σε κάποια σχολή. Χαρά μεγάλη για πολλές οικογένειες που καμαρώνουν το βλαστάρι τους να μπαίνει σε πανεπιστημιακό Τμήμα με 600 μόρια για να σπουδάσει Διαχείριση Περιβάλλοντος. Δεν είναι μόνο η απαξίωση της ακαδημαϊκής έννοιας. Είναι και η δημιουργία χιλιάδων νέων αστοιχείωτων ανέργων που θα αποστραγγίζουν οικονομικά τις οικογένειες τους προκειμένου να κάνουν μία τρύπα στο νερό. Όλοι πλέον μπορούν να γίνουν κάπου φοιτητές. Μηχανικός Πληροφοριακών Συστημάτων (ουάου!) με 3.100 μόρια.
Γιατι μας κανει εντυπωση συναδελφοι οταν εμεις οι ιδιοι βαθμολογουμε στην Γ λυκειου με 20αρια μαθητες που θα κοβοντουσαν. Θυμαμαι το 1996 που τελειωσα συμμαθητης μου που περασε 2ος στην Ιατρικη ειχε απολυτηριο 18. Αλλοι που περασανε ΕΜΠ ειχανε μεχρι και 15 ...αυτη τη στιγμη ολοι βαζουμε οτι βαθμους να ναι. Κανενας μαθητης δεν μενει. Πως γινεται να λεγεται σχολειο οταν κανενας δεν μενει ποτε. Απο εκει καταλαβαινουμε οτι δεν λειτπυεγει η αξιολογηση καθολου.Ετσι φτανουμε στην πληρη απαξιωση και των σχολων