0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν χρειάζεται φροντιστήριο για να περάσεις στον γραπτό. Τον κ... σου κάτω να διαβάσεις χρειάζεται. Κανένα κόστος!!! Χρόνος χρειάζεται. Αν είχα τον χρόνο, θα είχα περάσει (που πέρασα δηλαδή, αλλά εννοώ θα ήμουν στους πρώτους διοριστέους) από το 2005 ήδη. Αλλά κανείς ή ελάχιστοι άφηναν δουλειές για να αφιερωθούν στη μελέτη για τον ασεπ. Αν ήξερα τι ταλαιπωρία θα περνούσα στο εξής, θα είχα αφήσει τα πάντα για έναν χρόνο να διαβάσω. Σε κάποιες ειδικότητες βέβαια δεν απαιτείται τόσο διάβασμα. Όσο περισσότεροι οι υποψήφιοι, τόσο πιο δύσκολος ο διαγωνισμός. Μόνο ασεπ γραπτό για όλο το δημόσιο! Να ενωθούμε προς αυτό!
Το γραπτό διαγωνισμό το φοβούνται οι άσχετοι . Δυστυχώς έχει γεμίσει ο τόπος από μεταπτυχιακά από Κύπρο και
Ξέρεις γιατί διαφωνώ με αυτή τη λογική? Γιατί αύριο θα έρθει ένας άλλος νέος και θα πει κάθε χρόνο να δίνουνε γραπτό διαγωνισμό οι εκπαιδευτικοί ώστε να έχω και εγώ την Ελπίδα κάποια στιγμή να εργαστώ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κλάδοι που είναι τρομερά κορεσμένη ωστόσο οφείλει κάποιος που επιλέγει μία σχολή να γνωρίζει ότι ο κλάδος του είναι τρομερά κορεσμένος και να πράττει ανάλογα. Δεν είναι ότι δεν σέβομαι την ανάγκη σου να εργαστείς την εκπαίδευση το σέβομαι και το καταλαβαίνω απλά από την άλλη δεν μπορούμε να θέλουμε ότι σύστημα θα βολέψει εμάς προσωρινά γιατί μετά αυτό το σύστημα μπορεί εμάς που μας βόλεψε για λίγο να μας διώξει. Ο γραπτός διαγωνισμός για όποιον έχει έστω και λίγο σχέση με την εκπαίδευση γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα σχετικά με τη διδακτική επάρκεια κάποιου. Η διδασκαλία δεν είναι θεωρία είναι πράξη. Αν οι ελπίδες σου με αυτά τα προσόντα είναι τόσο οι συχνές εγώ θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να βρεις κάποιο άλλο επάγγελμα γιατί δεν αξίζει να περάσεις όλο αυτό τον κόπο μόνο και μόνο για να πατήσεις ίσα-ίσα το πόδι σου στην εκπαίδευση.
Η κανονικοτητα του γραπτού διαγωνισμού κράτησε μια δεκαετία. Πριν από αυτό όλοι είχαν μια ιδέα του αν θα διοριστουν και πότε αλλά είχαν μαζευτεί πολλοί στις επετηριδες και έγινε ένα ανακάτεμα στην τράπουλα. Η κρίση και αυτά τα 12 χρόνια χωρίς διορισμούς δεν ξεπερνιουνται με έναν γραπτό διαγωνισμό. Ακόμα και αν δινόταν η ευκαιρία σε νέους αποφοίτους παιδαγωγικών σχολών να γράψουν για να μπουν σε μία σειρά που θα τους έδινε πρόσβαση στην εκπαίδευση αν δεν μπορούν να το κατοχυρωσουν αυτό είναι ματαιος κόπος. Το ανακάτεμα της τράπουλας ξανά και ξανά θα ωφελεί και πάλι αυτούς που θα έχουν μεταπτυχιακά, σεμινάρια, παιδιά, προϋπηρεσία.Ένα απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο : Εκπαιδευτικος γράφει πολύ καλά αλλά ανάμεσα σε κάποιες χιλιάδες υποψηφίους παίρνει την 300 θέση ενώ η προκήρυξη αφορά 280. Εργάζεται ως αναπληρωτής για τα επόμενα δύο χρόνια και για κάποιον λόγο πέρα από τον έλεγχο του δεν καταφέρνει να δώσει στον επόμενο διαγωνισμό. Ούτε διορισμός, ούτε αναπλήρωση και δύο χρόνια προϋπηρεσίας χαμένα. Πόσες φορές αντέχει κάποιος να το κάνει αυτό; Αν υπήρχε έστω μια κατοχύρωση της επιτυχίας θα ηταν αλλιώς.
Γεια χαρά σε όλες και όλους.Έχω τρία μεταπτυχιακά, proficiency, ECDL, σεμινάριο. Δυστυχώς στον κλάδο μου τα παραπάνω ούτε καν αρκούν για να επιλέγω ως αναπληρωτής. Δεν πρόλαβα ποτέ να δώσω γραπτό ΑΣΕΠ, καθώς την παιδαγωγική επάρκεια που απαιτείτο στον κλάδο μου την απέκτησα το 2010.Δίχως να έχω προλάβει ΑΣΕΠ και άρα να έχω κάποια μόρια από κει, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πάω αναπληρωτής καθόλη τη δεκαετία του 2010.Πλέον ψάχνω εις μάτην να βρω κάπου να κάνω διδακτορικό, ελπίζοντας πως ίσως αυτό το έξτρα προσόν θα μου δώσει ένα πλασάρισμα ικανό για να αναπληρωτής στους πίνακες, αν διατηρηθεί το σύστημα Γαβρόγλου.Πιθανότατα τότε, σε πέντε χρόνια, ούτε αυτό θα αρκεί, καθώς εκατοντάδες άλλοι θα έχουν ακολουθήσει την ίδια διαδικασία, μια συσσώρευση μορίων δίχως τέλος.Ελπίζω να επανέλθει ο γραπτός ΑΣΕΠ. Σαν εμένα είναι χιλιάδες που αγαπούν όσο τίποτα την εκπαίδευση, είχαν ομως την ατυχία να είναι πολύ νέοι τη δεκαετία των γραπτών διαγωνισμών και πλέον αρκούντως μεγάλοι ώστε να φοβούνται πως ποτέ δεν θα έχουν καν μια ευκαιρία να διεκδικήσουν το επάγγελμα των ονείρων τους.Δίχως γραπτό ΑΣΕΠ χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται στους πίνακες δεν θα έχουν ποτέ έστω μια ελπίδα - σκεφθείτε το αυτό.ΥΓ. Το 3ο μεταπτυχιακό ήταν για να αποκτήσω την παιδαγωγική επάρκεια. Στους πίνακες μού προσμετρώνται δύο.
Δεν έχει να κάνει με το τι θέλω ή όχι. Πάντα θα είναι θέμα πιθανοτήτων όχι ικανοτήτων. Δεν μου αρέσει ο τζόγος. Μία παράμετρος είναι για παράδειγμα ο αριθμός διοριστέων. Δεν είναι σταθερός. Αν δεν κατοχυρώνεται η επιτυχία απλά μπορεί να γράφεις την μία φορά καλύτερα από την άλλη αλλά να μένεις απέξω. Πάντα οι περισσότεροι θα μένουν έξω και θα ξαναρχίζουν από το 0. Δεν έχει σημασία να πείσω κανέναν. Μόνο αν το ζήσετε θα καταλάβετε. Και δεν σας το εύχομαι.