0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ θα υπενθυμίσω εδώ ότι πριν από κάποια χρόνια, υπήρχαν τεράστιες διαμαρτυρίες για την προϋπηρεσία που είχε αποκτηθεί μέσω ΠΔΣ. Όσοι είμαστε χρόνια στο χώρο, θυμόμαστε ότι μεγάλη μερίδα συναδέλφων θεωρούσε ότι η προϋπηρεσία ήταν το μη αξιοκρατικό κριτήριο, ενώ πχ. τα ακαδημαϊκά ήταν πιο αξιόπιστα. Τώρα βλέπω ότι νέοι συνάδελφοι θεωρούν την προϋπηρεσία αξιοκρατική και τα ακαδημαϊκά διαβλητά. Φυσικά, δεν ήταν όλες οι προϋπηρεσίες μέσω ΠΔΣ ούτε είναι όλα τα ακαδημαϊκά αγορασμένα. Αλλά η τάση για ισοπέδωση συνεχίζεται.
Οχι, δεν θεωρω τη προυπ απο ΠΔΣ αξιοκρατική, αλλά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσοι την κάνανε την κάνανε οι ΙΔΙΟΙ , η ισοπέδωση συνεχίζεται γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΕ κ
Να ζητάς να ελέγχουν καλύτερα τα πτυχία και τις σπουδές. Με την ίδια λογική ούτε όλα τα πτυχία είναι αξιόπιστα, υπήρχαν και πιθανόν ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις πτυχιούχων που κάποια μαθήματα τα πέρναγαν χωρίς καν να δώσουν κλπ. Άντε βγάλε άκρη μετά και άντε να αποδείξεις.Εσένα όμως το ζόρι είναι με τα μόρια των διδακτορικών, μόλις 40, έναντι της σκανδαλώδους μοριοδότησης προϋπηρεσίας με 120, πρώτη φορά σε διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ!!!Για τα διδακτορικά λοιπόν που τρώγεσαι τόσο καιρό, όσα δεν φτάνει η αλεπού..
Όταν σταματήσει το κράτος (βλ. ΔΟΑΤΑΠ και υπουργείο) να αναγνωρίζει τα πτυχία-μεταπτυχιακά "με το κιλό" από τα διάφορα "εξ αποστάσεως" και όχι μόνο μαγαζιά, τότε θα λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αλλά αμφιβάλλω αν θα λυθεί ποτέ, είναι πολλά τα λεφτά...Υπάρχουν, όμως, άλλοι τόσοι και περισσότεροι που με κόπο και αξία πήραν τα μεταπτυχιακά τους. Δεν θα καίμε τα χλωρά μαζί με τα ξερά.
Όλα σωστά. Αλλά είστε απόλυτα βέβαιοι ότι ένας γραπτός διαγωνισμός είναι εντελώς αδιαβλητος;Ακόμη και αν είναι, αξίζει τον κόπο να δίνει κάποιος κάθε δύο χρόνια; Είναι αδύνατο να το κάνει αυτό κάποιος συνέχεια. Έχω δώσει τρεις φορές, με επιτυχία και στους τρεις και ακόμη εδώ είμαστε.. Δεν ξέρω έχω μεταπτυχιακό και άρα αδιόριστη τελικά αλλά αν θα έπρεπε να διαβάσω ξανά τόσο πολύ προτιμώ να διαβάσω για κάτι που θα έχει αντίκρισμα και δεν θα σβηστεί μετά από δύο χρόνια.
Παίζει να γίνονται κάθε δυο χρόνια διορισμοί με προσοντολόγιο κι εδώ να υπάρχουν ακόμα άτομα να συζητάνε για γραπτό ΑΣΕΠ.
Θα κάνω μια ερώτηση κι οποίος θέλει μπορεί να απαντήσει. Δουλεύω μόλις τρία χρόνια ως αναπληρώτρια. Δύο με τους παλιούς πίνακες και φέτος με τους καινούριους (προσοντολόγιο). Δεν έχω μεγάλη εμπειρία ούτε την διορατικότητα που έχουν οι πιο παλιοί. Πώς βλέπετε να κινείται το πράγμα από εδώ και στο εξής; Θα αλλάξουν πάλι τα κριτήρια; Θα πάμε για πολλά ακόμα χρόνια με τους ίδιους πίνακες; Θα γίνει γραπτός διαγωνισμός;