0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μία είναι η λύση.Τακτικοί διορισμοί κάθε χρόνο μετά από 10 χρόνια απραξίας.Και επιτέλους να περιοριστούν οι εισακτέοι στις καθηγητικές σχολές.Η Ε
Εγώ προσωπικά και όταν ήμουν άνεργος και μηδενικής προϋπηρεσίας δεν ευχήθηκα ποτέ να χάσουν τη δουλειά τους άνθρωποι που εργάζονται χρόνια στην εκπαίδευση ως αναπληρωτές. Γιατί είναι εξαιρετικά ανήθικο να τους λες ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας, άντε γεια σας τώρα. Μιλάμε για ανθρώπους που όργωσαν την Ελλάδα. Αν γνώριζαν/με εξαρχής ότι το μόνο που θα μετράει είναι ο γραπτός, τότε πολλοί θα επέλεγαν να εργαστούν άλλου ή δε θα μάζευαν τόσα προσόντα. Θα περίμεναν απλά τον διαγωνισμό για να τρουπωαουν. Οπότε όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και μάλιστα πολλοί επιτυχόντες διορισμένοι του ΑΣΕΠ λένε προς τιμήν τους πως ο γραπτός διαγωνισμός είναι ένα ψυχοφθορο ανούσιο μέτρο που δεν πρέπει να ξαναεπιστρεψει . Και συμφωνώ μαζί τους. Το υπάρχον σύστημα είναι πολύ καλό.
Επίσης και διεθνώς ελάχιστες χώρες αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς με γραπτό διαγωνισμό καθώς είναι αυτονόητο ότι ο καλός εκπαιδευτικός δεν αξιολογείται με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Ακόμη και στις Η.Π.Α. σε πολλές πολιτείες μετά από κάποια χρόνια αποκτούν μονιμότητα . Όπως και να το δεις ο γραπτός διαγωνισμός είναι ένα παρωχημένο κριτήριο που πρέπει να ανήκει στο παρελθόν.
Τέλος, όσο ο αριθμός των φοιτητών στις σχολές που οδηγούν στην εκπαίδευση δεν συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες της σε εκπαιδευτικούς,, λυπάμαι αλλά καμμία υποχρέωση δεν υπάρχει να παραγκωνιστουν οι έχοντες προϋπηρεσία. Και αρκετές καθηγητικές ειδικά σχολές προσφέρουν και άλλες ευκαιρίες απασχόλησης.
Και όμως, μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν σύστημα εξετάσεων για την επιλογή καθηγητών. Πχ. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία.βλ. σελίδα 6https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2019/642220/EPRS_BRI(2019)642220_EN.pdf Και ρωτάω, έτυχε να πλασαριστώ ψηλά στους τρέχοντες πίνακες και κάθε χρόνο πάω αναπληρωτής και επειδή πάω, ξαναπάω.Πώς ξέρεις αν είμαι καλός ή κακός στη δουλειά μου;Οκ, δέχομαι πως τα multiple choice δεν αποδεικνύουν και πολλά. Το ότι απλώς μπαίνω σε μια τάξη, τι ακριβώς αποδεικνύει;
ρε συ Dumeδεν εχει καμια σχεση μια επίδοση σε ασεπ με το αν το έχεις μεσα στη ταξη ή όχι τελείως διαφορετικά πράγματα μπορει να έχεις ο άλλος 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό (ή αντίστοιχα να γράψει 100 σε ασεπ) σε επιστήμες αγωγής, να μπει στη τάξη και να μει μπορεί να έχει τον έλεγχομπορει να τα έχει αλλά μπορεί και όχι...ο γραπτός είναι απλά ένα μέσο μέσα στη τάξη ξεκινά η πραγματική διαδικασία
Σύμφωνοι. Με ποιον τρόπο όμως τότε θα καταλάβουμε ποιοι είναι καλοί και ποιοι όχι μες την πραγματική τάξη, ώστε να τους επιλέξει το σύστημα, καθότι οι υποψήφιοι είναι πολλοί και οι θέσεις λίγες;Πώς θα γίνει η επιλογή;Τα τρέχοντα κριτήρια διασφαλίζουν δηλαδή πως μπαίνουν στην εκπαίδευση όσοι το έχουνε με την τάξη;Από πού και ως πού;