0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μου απάντησες βέβαια για την άποψή σου gia96 για την Κεραμέως και ποιούς θέλει ή όχι να διορίσει.Είναι η άποψή σου ή έχεις κάποιες πληροφορίες σχετικές από πηγές σου;
Δεν είμαστε εριστικοί, αλλά δε γίνεται να γράφονται ανακρίβειες περί του θέματος και να τις αφήνουμε έτσι, χωρίς τη σωστή απάντηση. Αν, αγαπητέ μου, σε ενδιέφερε ο διορισμός σου κι αν είχες αγανακτήσει με όσους "τρύπωναν" στα δημόσια σχολεία από τα πλαινά παράθυρα, όπως έκανα κι εγώ, θα είχες δει ότι εδώ στο pde γίνονταν σχετικά ερωτήματα, ότι υπήρχαν συνάδελφοι που απαντούσαν και που εξηγούσαν και που βοηθούσαν κι ότι είχε προετοιμαστεί κίνηση προσφυγής. Με άλλα λόγια θα το έψαχνες μόνος σου, χωρίς να περιμένεις από τον καθένα να σου ανοίξει τα μάτια. Πολύ κακώς έπραξε ο συνάδελφος από το φροντιστήριο που μάς γράφεις, αλλά δε μάς φταίνε πάντα οι άλλοι. Εμένα προσωπικά με βοήθησαν συνάδελφοι φιλόλογοι (να 'ναι καλά εκεί που βρίσκονται), όταν ρώτησα, αλλά άγνοια για ένα θέμα τόσης μεγάλης βαρύτητας, επίτρεψέ μου να σου πω πως είναι ανεπίτρεπτη! Εγώ με τη σειρά μου, το είπα σε 2 γνωστές μου κοπέλες, μία Φιλόλογο και μία Γαλλικού και ξέρεις τι μου απάντησαν;; Κάτσε να δικαιωθείτε πρώτα εσείς κι ύστερα θα μάς διορίσουν όλους...!
Αγαπητέ/ή gia 96 δεν παρακολουθούσα καθόλου οποιοδήποτε φόρουμ, για τους παρακάτω λόγους: - εργαζόμουν σε φροντιστήρια, που μου απορροφούσαν όλο το ενδιαφέρον και την ενέργεια (+ οικογένεια) - όσα μόρια πήρα από ΑΣΕΠ 08 με οδήγησαν σε ωρομισθία το '09. η πορεία αυτή διακόπηκε άδοξα χάρη στη Διαμαντοπούλου. μετά έχασα τις περισσότερες ελπίδες - δεν περίμενα από πουθενά άμεσο διορισμό (οπότε δεν παρακολουθούσα αντίστοιχες σελίδες alfavita κτλ). να φανταστείς η υπόθεση αυτή (μη γνωρίζοντας και την 527) μου έπεσε σαν κεραμίδα όταν την έμαθα από συνάδελφο - ήξερα ότι στο Ελληνικό κράτος (πράγμα που ισχύει διαχρονικά, μέχρι σήμερα) δεν καίγεται καρφί αν κάποιος είναι αξιολογημένος και περιμένει (ή δικαιούται) διορισμόΑν είχα μάθει έγκαιρα έστω και μία λεπτομέρεια από όλα αυτά, θα είχα ενεργήσει αυτόματα.Οπότε μην λέτε (γιατί το έχω διαβάσει πολλές φορές στο pde) "ας ενδιαφερόταν για να διοριστεί..." γιατί κανείς δεν βρίσκεται ώρες μπροστά από Η/Υ ολημερίς (αυτό το έκανα για τη δουλειά μου βέβαια) ψάχνοντας για νομικές ενέργειες ή κινήσεις που ούτε φανταζόταν ποτέ...Με συγχωρείς για την πολυλογία. Έχει ο Θεός.
Το ζητούμενο serton είναι να μην γινόταν καταπάτηση Συντάγματος με τον γραπτό.Πίατευες πως το ίδιο το υπουργείο που έκανε τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις 15(!) χρόνια με την εμφάνιση της 527 θα καλούσε τους Α.Σ.Ε.Π.ίτες με σκοπό τον διορισμό;Αυτοί θα ήταν περί τις 40.000 από όλους τους κλάδους από όλους τους γραπτούς.Πώς θα γινόταν αυτό;Αυτοί που έκλεψαν τόσο κόσμο ξαφνικά θα έβγαζαν ανακοίνωση:<<Ελάτε να διοριστείτε;>>Ποτέ!Και θα κατηγορήσουμε όσους προσέφυγαν,τους ελάχιστους που πίστεψαν στην Δικαιοσύνη;(απόδειξη πως μόνο 455 το έκαναν)
Δεν σε επικρίνω, ούτε σε μέμφομαι, συνάδελφε, αλλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση!Κι εγώ δούλευα κι εγώ είχα οικογένεια και πολλά πράγματα στο μυαλό μου, αλλά τον διορισμό ούτε τον είχα ξεχάσει ούτε είχα εγκαταλείψει τις ελπίδες μου. Αντίθετα, είχα θυμώσει και πεισμώσει που έβλεπα να διορίζονται άτομα χωρίς επιτυχία στον γραπτό ΑΣΕΠ, άτομα που από την αρχή διαλαλούσαν δεξιά & αριστερά πως θα έμπαιναν στο δημόσιο σχολείο άνευ γραπτού (πράγμα που έγινε τελικώς), άτομα που εργάζονταν σε ιδιωτικά κι ύστερα, ήσυχα κι ωραία, με μια απόλυση, βρέθηκαν διορισμένα, μου "την είχε δώσει" αυτή η έλλειψη αναξιοκρατίας και κοίταζα τα πάντα. Έμπαινα, όποτε είχα χρόνο, σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες και ενημερωνόμουν για τυχόν κινήσεις που θα με οδηγούσαν στο διορισμό. Ρωτούσα και έπαιρνα απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα που με απασχολούσε. Δεν ήθελα να αφήνω κι άλλο το χρόνο να περνά ούτε δεχόμουν πλέον να αποφασίζουν οι άλλοι για εμένα. Διεκδίκησα αυτό που άλλοι μου στέρησαν. Επομένως, πιστεύω ότι κάπου "εγκατέλειψες" το θέμα του διορισμού, ενώ έπρεπε να ήσουν αποφασισμένος για όλα. Τουλάχιστον, έκανες κάποια κίνηση εκτός του εύλογου χρονικού διαστήματος και περιμένεις δικαίωση;;
Δεν κακίζουμε-εννοείται-όσους δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως.Και λέω εγκαίρως γιατί κι εγώ που προσέφυγα από τους πρώτους έμαθα εκ των υστέρων πως υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος προσφυγής στην Δικαιοσύνη.Φυσικά θα χτυπάνε το κεφάλι τους οι κουτοπόνηροι που πίστεψαν σε μη ονομαστικές δικαιώσεις και σε δεδικασμένα(χωρίς να ρωτήσουν δικηγόρους) αλλά και αυτοί που δεν μπήκαν στον κόπο να παλέψουν.
Νομίζω όμως πως από την στιγμή που παρουσιάστηκε αυτή η πιθανότητα διορισμού από την ίδια την Δικαιοσύνη το 2015 δεν χωρούσαν όχι αμφιβολίες για την προσφυγή αλλά ούτε καν κωλυσιεργίες-ανεξάρτητα από το ότι δεν γνώριζαν καταστάσεις λόγω πρωτοφανούς θέματος.Την επόμενη ημέρα από την έκδοση της 527 στο Διαδίκτυο επισκέφθηκα 3(!) δικηγόρους για να ενημερωθώ.Μάλιστα οι 2 είχαν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για προσφυγή μολονότι και οι 2 πολύ έμπειροι στα εκπαιδευτικά ζητήματα στα δικαστήρια.Τί να έκανα;Ακολούθησα αυτόν που έδωσε ελπίδες.Αυτοί που δεν το έπραξαν μολονότι γνώστες της 527 είχαν τους δικούς τους λόγους.Αν όμως ήθελαν πραγματικά όπως εγώ θα προσέφευγαν!Εδώ προσέφυγαν οι χαμηλόβαθμοι που ήταν εκτός εύρους 527 και χωρίς έννομο δικαίωμα όπως είπε εξ αρχής ο δικηγόρος!Κι όμως αυτοί οι 155 που ήταν χαμηλόβαθμοι δικαιώθηκαν!Και ο δικηγόρος τους έλεγε μπροστά στα αυτιά μου:<<Ας προσφύγετε αλλά το πιθανότερο είναι να απορριφθείτε>>λόγω των παραπάνω που έγραψα.