0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η νέα τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-2021», έχει ως προφανή σκοπό την παρεμπόδιση των καταλήψεων, ρίχνοντας την ευθύνη της τιμωρίας των "ανυπάκουων" μαθητών στους καθηγητές...." Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριεςΤα ερωτήματα πολλά:Γιατί η κυβέρνηση δεν επικαλείται απλά τα μέτρα κατά της διασποράς του κοροναιου, δηλ. να τερματίσει τις καταλήψεις διότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης κατά τον συγχρωτισμό των μαθητών ;; Διότι προφανώς θα έπρεπε να τα βάλει η ίδια με τους μαθητές και να λάβει ουσιαστικά μέτρα π.χ. μείωση των μαθητών και νέες προσλήψεις.Γιατί αποκλείει όσους μαθητές συμμετέχουν την κατάληψη ποινικοποιώντας έτσι τον αγώνα τους;Όταν η απόφαση για κατάληψη έχει ληφθεί μετά από εκλογές των μαθητών , μπορεί να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση; Διότι η παρεμπόδιση δεν γίνεται από κάποιο φυσικό πρόσωπο αλλά από την εφαρμογή μιας συλλογικά και δημοκρατικά παρμένης απόφασης. Μπορεί ο καθηγητής να παρακάμψει την βούληση των μαθητών του; Με αυτή την λογική θα μπορούσαμε να πάμε σε έναν άλλο χώρο π.χ. δημοτικό, και να κάνουμε ζωντανά μαθήματα. π.χ. τα απογεύματα.Και εν τέλει γιατί τέτοια πρεμούρα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Μήπως γιατί το Υπουργείο δεν βρίσκει καμιά αντίδραση από τους διευθυντές των σχολείων οι οποίοι θα διδάξουν για ελάχιστες ώρες (μερικοί και για 3) χωρίς να επιτελούν κανένα διοικητικό έργο;;;
Κι εγώ απορώ. Ενήλικες γράφουν και δή καθηγητές; Επιστημονικό προσωπικό; Λειτουργήσαμε δειλά δειλά σήμερα. Από αύριο πιο οργανωμένα. Οι γονείς υπερασπιστές των καταληψιών και υποκινητές άρχισαν να το σκέφτονται αλλιώς. Θέλουν να αποφύγουν και τις μηνύσεις. Θεωρώ τη Δευτέρα θα ανοίξουμε και εμείς.
Όταν η απόφαση για κατάληψη έχει ληφθεί μετά από εκλογές των μαθητών , μπορεί να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση; Διότι η παρεμπόδιση δεν γίνεται από κάποιο φυσικό πρόσωπο αλλά από την εφαρμογή μιας συλλογικά και δημοκρατικά παρμένης απόφασης. Μπορεί ο καθηγητής να παρακάμψει την βούληση των μαθητών του;
Μηνύσεις, αστυνομία, εισαγγελείς...
Για να βρεις το άρθρο αυτό του Συντάγματος!!!!! Για κάνε μια έρευνα!!! Περιμένουμε...έχουμε υπομονή. Ευτυχώς που δεν διδάσκεις Ιστορία ή Πολιτική και Κοινωνική Αγωγή!!!! Αυτή τη δήλωση μπορείς να την υπογράψεις με όνομα και επώνυμο; Κάποιοι χρησιμοποιείτε το Σύνταγμα κατά το δοκούν!!!!! Όταν σας διορίζει είναι αγαστό, όταν δεν επιτρέπει καταλήψεις, είναι μη δημοκρατικό... ΝΤΡΟΠΗ!!!!! Το λιγότερο...Μαζί τους για τις πορείες και τις διαδηλώσεις, μαζί τους χίλιες φορές...να απέχουν από τα μαθήματα, όπως τα ιταλιόπουλα, και να παρευρεθούν όπου θέλουν!!! Θα συγκινούμουν, θα τα εκτιμούσα, θα τα θαύμαζα. Τώρα ΟΧΙ...χίλιες φορές ΟΧΙ!!!!! Σχολεία ΑΝΟΙΧΤΑ!!!!! Έστω και για τον ένα μαθητή!!!!
Αν και είμαι ιδεολογικά κατά των καταλήψεων, θα ήθελα να μας πεις και συ που ορίζει το Σύνταγμα ότι κάποιοι μαθητές που συμμετέχουν σε μια κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για μια κατάσταση που βιώνουν, δεν εχουν το δικαίωμα στην μόρφωση αφού αποκλείονται από την εξ αποστάσεως;Πρακτικά βέβαια αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί και όλοι το ξέρουν, αφού τα σχολεία δεν έχουν ονόματα των παιδιών που συμμετέχουν. Δείχνει όμως τις προθέσεις του υπουργείου.Ακόμα και στις φυλακές ανηλίκων παρέχεται εκπαίδευση.