0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φιρμάνι υπ. Παιδείας στα σχολεία για την αυτοαξιολόγηση η οποία έχει “κολλήσει” λόγω της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικώνΤο “φιρμάνι” θα “βαδίζει” στα “χνάρια” της δήλωσης που έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στις συναντήσεις με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ “το υπουργείο έχει πολλά, όπλα στη φαρέτρα του για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων”https://www.esos.gr/arthra/71945/firmani-yp-paideias-sta-sholeia-gia-tin-aytoaxiologisi-i-opoia-ehei-kollisei-logo-tis
... Θα δηλώσω παράλληλα με την δήλωση αποχής και διεύθυνση... παρακαλώ μόνον τα όπλα που έχει στην φαρέτρα του το Υπουργείο να μην είναι μεταλλικά... Στον κόσμο ετούτο υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων... αυτοί που δεν διστάζουν να εκφέρουν άποψη και αυτοί που υποκλίνονται στο status quo... οι έχοντες αυτοπεποίθηση και οι φοβισμένοι... προσωπικά είμαι επαγγελματίας παιδαγωγός και όχι επαγγελματικά ανεπτυγμένος από την εκπαίδευση (βλ. φροντιστές και ιδιαιτεράδες καθηγητές που διάσκουν παράλληλα και σε σχολεία)Υ.Γ... Από το σχολείο που διδάσκω πρώτοι και καλύτεροι υπερ της εσωτερικής αξιολόγησης όλες οι παλιές καραβάνες 55 φεύγα που ξεσχίζονται στα ιδιαίτερα και που πριν τις 12 δεν τους βρίσκεις στο σχολείο... τυχαίο; Δεν νομίζω... όταν έχεις προφίλ ψηφοφόρου νεοφιλελέ ξέρεις και το καλό σου!!!
... Για να καταφέρω να κάνω τηλεκπαίδευση αγόρασα από την τσέπη μου όλα τα αναλώσιμα και οτιδήποτε χρειαζόταν για να διδάξω θετικό μάθημα (πίνακες-καμερές κλπ)... δεν είμαι Θεολόγος ή Γυμναστής ... διδάσκω Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα... όλα τα έψαξα (ώρες ατελείωτες) για να μάθω τα εργαλεία του webex και ακόμη παλεύω να δίνω συμβουλές στα παιδιά να ξεκολλήσουν την σύνδεση τους η οποία τα πετάει 5-10 φορές έξω και τους ξαναβάζω ενώ παράλληλα κάνω μάθημα... ακόμη και για να βάλω διαγώνισμα ώρες ατελείωτες να μάθω το "εργαλεία" και "ασκήσεις"... και τέλη Δεκέμβρη κάνω αίτηση για να πάρω μέρος στην ταχύρρυθμη επιμόρφωση για την εξ αποστάσεως η οποία απ' ότι βλέπω δεν θα ξεκινήσει... και αν ξεκινήσει δεν θα την παρακολουθήσω γιατί μου έχει γίνει ο πάτος ξεροτήγανο να κάθομαι με τις ώρες να τα μάθω από μόνος μου και να κάνω και πειραματισμούς σε περιβάλλον μαθητή... κατά τα άλλα η Υπουργός σου μιλάει με γλυκόλογα για εμένα και θα θυμώσει που είμαι κατά του ΦΕΚ της γραφειοκρατικής της εσωτερικής αξιολόγησης; Και μου κάνει και χάρη που δεν με τιμωρεί; Μακάρι να με τιμωρήσει και να με καλέσουν σε απολογία... μου έχουν πεταχτεί τα μάτια με την τηλεκπαίδευση για να σταθώ εντάξει απέναντι στα παιδιά... ΑΛΛΑ... μέχρι εκεί... βοήθεια δεν είχα από κανέναν από πλευράς Υπουργείου και σχολικής επιτροπής... εγώ, τα προσωπικά μου χρήματα, ο κόπος μου, οι ώρες ενασχόλησης για εργασίες και διορθώσεις τα απογεύματα, ενώ άλλες ειδικότητες κάνουν μία "πρωϊνή εκπομπή" και τίποτε άλλο (δεν θέλω να αναφερθώ)... και τώρα θέλουν στο καπάκι να ασχοληθώ και με τους δείκτες της εσωτερικής αξιολόγησης... ΟΧΙ αγαπητέ... αισθάνομαι καλός απέναντι στα παιδιά και συνεπής και τυπικός ΑΛΛΑ αισθάνομαι και μεγάλο κορόϊδο αν συγκριθώ με άλλες ειδικότητες... οι μεγάλοι παθόντες αυτοί που διδάσκουν Πανελλαδικώς εξεταζόμενα για να είναι εντάξει απέναντι στην προετοιμασία των μαθητών και έχοντας και το βάρος της ύλης... ας ασχοληθούν με τους δείκτες οι ειδικότητες (και ας μην κρυβόμαστε) οι οποίες κάνουν 30 λεπτά τηλεκπαίδευση αναλύοντας δύο παραγράφους κειμένου για να περάσει η ώρα... σε όλα (ακόμη και στο δούλεμα) υπάρχει ένα όριο... και το δούλεμα υπάρχει και από πλευράς Υπουργείου προς εμάς αλλά και από πολλούς συναδέλφους "διακοσμητικής" ειδικότητας σε σχέση με τους διδάσκοντες Πανελλαδικώς εξεταζόμενα... και όχι ότι όλοι οι διδάσκοντες Πανελλαδικό μάθημα έχουν κάνει αυτό που κάνω εγώ προσωπικά... το έχουν πιο χαλαρό το ζήτημα... στην Ελλάδα υπάρχει μόνον το προσωπικό φιλότιμο και ασφαλώς διαβλέπω πως ο φιλότιμος εξακολουθεί να είναι στο ίδιο level με τον seize the day... Τα φιλιά μου στην Υπουργό σου... περιμένω να πει κάτι κακό για μένα... θα στεναχωρηθώ όσο στεναχωριούνται και τόσοι άλλοι συνάδελφοι πως απλώς δέχονται να ασχοληθούν με τους δείκτες εσωτερικής αξιολόγησης γιατί έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο... Μετά τιμής AshenOne
Όλη η εκπαίδευση βαλτώνει εξαιτίας αναχρονιστικών λογικών των λειτουργών της σε όλα τα επίπεδα.
Έτυχε σε κάποιους σας μέχρι τώρα να ακούσετε ότι οι διευθύνσεις έχουν ζητήσει τις υπογεγραμμένες δηλώσεις αποχών;Ή μόνο τα αποτελέσματα των συλλόγων ζητούν;
Από διαπιστώσεις χορτάσαμε... από πρακτικές λύσεις πάσχουμε.