0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το εμβόλιο για να θεωρηθεί ασφαλές δεν αρκεί το μέγεθος του πληθυσμού μόνο. Αυτή ειναι η μία παράμετρος. Η άλλη και σημαντικότερη είναι να παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που το κάνουν στα πειραματόζωα για να δούμε τις μακροχρόνιες συνέπειές του, πράγμα που δεν έχει συμβει ακόμη γι αυτό και δεν έχει κανονική άδεια.
Πρώτον : Ο καλός σοσιαλισμός και ο κακός καπιταλισμός είναι για να γελάει κανείς, αφού η ιστορία έχει δείξει τι έγινε στις χώρες που εφαρμόστηκε ο σοσιαλισμός!!Δεύτερον: Οι κυβερνήσεις που είναι κατώτερες των περιστάσεων γιατί έχουν λυσσάξει να μας κάνουν το εμβόλιο; Νοιάζονται για την ζωή μας; Αλήθεια το πιστεύεις αυτό; Τρίτον: Αν μετά από 3 ή 4 χρόνια εμφανιστούν σοβαρές παρενέργειες, τι θα πεις; Τα φάρμακα τα παίρνει ο ασθενής, ενώ το εμβόλιο το κάνει υγιής. Είναι το ίδιο;
Jimy100, σε προηγούμενο εμβολιασμό μου (με το εμβόλιο HPV Gardasil) παρέλυσα. Μετά την τρίτη δόση (3 ήταν τότε και καθότι ενήλικη που δεν τις κάλυπτε το ταμείο μου, τις πλήρωσα 200 ευρώ έκαστη). Εδώ και χρόνια θεωρώ πως μπήκε στο εθνικό σύστημα εμβολιασμού. Η παράλυσή μου ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω βιώσει. Γιατί ούτε είχα ασχοληθεί ποτέ με παρενέργειες εμβολίων και ούτε φοβήθηκα ποτέ μου κανένα φάρμακο. Έπαθα λοιπόν το "σπάνιο" σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ. Ευτυχώς σε εμένα διήρκησε κάποιες ώρες. Εύχομαι να μην σου τύχει ποτέ να κατουρηθείς επάνω σου γιατί δεν ελέγχεις καθόλου το σώμα σου από την μέση και κάτω. Ούτε να σέρνεσαι με τα χέρια για να ζητήσεις βοήθεια. Το Γκιγιέν-Μπαρέ ΔΕΝ υπάρχει στην λίστα απαλλαγής από τον εμβολιασμό. Δεν το δέχονται καν σαν συνήθη παρενέργεια παρά σαν "σπάνια".Τώρα μας λένε πως είναι απολύτως ασφαλές και από τον πρώτο μήνα εγκυμοσύνης να το κάνεις. Ή όταν προσπαθείς να τεκνοποιήσεις και ότι άλλες έρευνες για μείωση ωαρίων για κάποιες μέρες μετά το εμβόλιο είναι Fake. Πες μου λοιπόν, αντικειμενικά και ρεαλιστικά...οι "έρευνες" αυτές ενώ η ίδια η εταιρεία λέει άλλα δεν σου κινούν υποψίες?? Στον εμβολιασμό και να ζητήσεις νευρολόγο δεν θα στον φέρουν. Αναλαμβάνει το κράτος την ευθύνη αν εγώ παραλύσω??? Μάλλον όχι...μάντεψε...οι εταιρείες αυτές έχουν ψηφίσει νομικό ακαταδίωκτο...και το κράτος θα σφυρίζει αδιάφορα αν κλείσει το δικό μου σπίτι.
Έσπερος, πώς αλλιώς θα στηριζαν την επιχείρηση "ελευθερία" αν περίμεναν να φτάσουν σε ικανοποιητικό ποσοστό; Δεν θα την έβγαζαν ελευθερία. Και δεν μας έρχονταν οι καλοί μας οι τουρίστες. Το κλειδί της όλης υπόθεσης. Γι αυτό σου λέω. Δεν είναι η σωτηρία μας το ζήτημα τους. Αυτό είναι μόνο δικό μας θέμα και αποφασίζουμε με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας. Και ναι το εμβόλιο αποτελεί ένα τέτοιο μέσο. Η πρωτοβάθμια υγεία αν ήταν όπως έπρεπε, θα βοηθούσε πολύ. Έτσι; Αλλά όχι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Άλλωστε αυτήν την τελευταία δεν την είχαμε και πότε.. Γιατί να αλλάξουμε τις συνήθειες μας; Συνδυαστικά κάνουμε κάτι ακόμα καλύτερο :κλείνουμε τα περιφερειακά νοσοκομεία. Έτσι γιατί κοστίζουν και είναι σε κοντινή απόσταση από άλλα νοσοκομεία.
Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε ανθρώπους που έχουν σαφή ιατρικό λόγο να μη λάβουν το εμβόλιο. Ποτέ. Αν κοιτάξεις όλα μου τα μηνύματα , ουδέποτε είπα ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κι αυτοί που έχουν ιστορικό ή κάποιο πρόβλημα υγείας εξαιτίας του οποίου αντενδείκνυται ο εμβολιασμός. Ίσα- ίσα, είναι απολύτως λογικό αυτοί οι άνθρωποι να μην πρέπει να λάβουν το εμβόλιο. Γι' αυτό πρέπει να το κάνουμε οι υπόλοιποι, για να προστατεύσουμε και εκείνους. Το κράτος θα έπρεπε να φέρει την ευθύνη για τα πάντα στον υγειονομικό τομέα. Κι όχι μόνο όταν ασθενήσει κάποιος, αλλά και πριν(πρόληψη) και μετά(αποκατάσταση). Το ότι δεν το πράττει είναι μια μάστιγα και η συζήτηση περί αυτού θα μας οδηγήσει αλλού.