0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ συνάδελφοι! Ευτυχώς η συγκεκριμένη οργανική είχε ζητηθεί μόνο από έναν κ δεν θα αδικηθει κάποιος αν γίνει ανάκληση
Με βάση κάποια πρώτα στοιχεία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουμε περίπου 1750 μεταθέσεις σε όλες τις δομές της! Στην ΕΑΕ έχουμε μια ικανοποίηση των αιτήσεων κατά 75% και στη Γενική είχαμε μια σοβαρή μείωση από το 46% του 2021 στο 28% περίπου φέτοςΕίναι από δήλωση του Κορδή. Δεν είναι επίσημο και δεν ξέρω αν είναι αληθές.Πηγή: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/373684_metatheseis-2022-nkordis-ginontai-mesa-se-peplo-apolytis-adiafaneias
Μία αό τις περιπ΄τωσεις ανάκλησηςhttps://www.alfavita.gr/ekpaideysi/ypoyrgeio-paideias/323244_anakliseis-metathesis-sympliromatikes-metatheseis-kai
Δεν ξέρω τους λόγους που ενέφεραν ή που αναφέρει κάποιος. Τα ΚΥΣΔΕ μπορούν να δεχτούν την ανάκληση εφόσον θεωρήσουν ισχυρούς τους λόγους. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο από ένα ελάχιστο αριθμό συνεδέλφων (ο καθένας για τον δικό του λόγο). Για παράδειγμα . Δασκάλα ΄42 χρονών ζητάει μετάθεση για την περιοχή Α και ο μπαμπάς της της λέει να βάλει και την περιοχή
Άρα μια από τα ίδια; Όχι βέβαια. Η διαδικασία φέτος έχει ξεκάθαρο χαμένο τη Δευτεροβάθμια, μιας και ο ουτοπικός αλγοριθμικός τρόπος υπολογισμού των οργανικών κενών για τις μεταθέσεις της Δευτεροβάθμιας υιοθετήθηκε σχεδόν πλήρως από το ΥΠΑΙΘ (στην Πρωτοβάθμια είναι μετρημένα κουκιά, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις μεταξύ ΔΠΕ και ΠΔΕ). Τα τελευταία χρόνια οι ΔΔΕ εισάγουν μεν στη δική τους στήλη το αποτέλεσμα του αλγορίθμου, αλλά «πασάρουν» στην ΠΔΕ τους την «Εκτίμηση ΠΥΣΔΕ» για να τη λάβει υπόψη στη δική της στήλη (αφού η στήλη «Εκτίμηση ΠΥΣΔΕ» έχει καταργηθεί). Το ΥΠΑΙΘ υιοθετεί σχεδόν πάντα την εκτίμηση των ΠΔΕ. Φέτος, όμως, πήγε με την εκτίμηση των ΔΔΕ, σε μια καθαρά πολιτική απόφαση αποσυμπίεσης των πιέσεων για μεγάλο αριθμό μόνιμων διορισμών (όσο περισσότερα τα εναπομείναντα οργανικά κενά, τόσο μεγαλύτερες οι πιέσεις).Εν τω μεταξύ, όσο πιο πολλά τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία σε μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τόσο περισσότερο πλήττεται από μια τέτοια προσέγγιση (όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν επί θητεία σε αυτά τα σχολεία έχουν κατά προτεραιότητα καταλάβει οργανική θέση σε άλλη σχολική μονάδα, από την οποία απουσιάζουν μεν για όλη τη θητεία, θεωρούνται παρόντες δε για τον υπολογισμό των οργανικών κενών).Όσο για το πέπλο απόλυτης αδιαφάνειας, την πρότασή μου την έχω αναφέρει παλιότερα, αλλά τόσα χρόνια δεν είδα κάποιον αιρετό να αναφέρει κάτι παρόμοιο:δεν χρειάζεται κανένας whistle-blower Patreas ούτε οποιοσδήποτε άλλος «σωτήρας». Η λύση είναι τα αριθμητικά στοιχεία των κενών να είναι ανοιχτά δημόσια δεδομένα και μετά δεν έχεις ανάγκη κανέναν «σωτήρα».Μάλλον τους πρώην αιρετούς τους ενοχλεί που οι εκπαιδευτικοί δεν μαθαίνουν μέσω αυτών τα όποια στοιχεία, διότι ούτε όταν ήταν αιρετοί μαθαίναμε τα πλήρη στοιχεία των υπηρεσιακών μεταβολών και οι ίδιοι ενημέρωναν τους εκπαιδευτικούς πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους (αυτό δεν τους ενοχλούσε).
Ερώτηση για όσους έκαναν καλή "ανάγνωση" του πίνακα μεταθεσεων ειδικής.Πήραν αρκετοί νεοδιοριστοι της ειδικής μετάθεση; Σε ικανοποιητικό ποσοστό; Γιατί κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους μηνύματα τύπου "δεν πήρα μετάθεση και θέλω να διοριστω στην περιοχή μου με τους φετινούς διορισμούς, αν γίνουν, είτε στην ειδικη είτε στη γενική"Και εφόσον τα ονόματα τους στους πίνακες αυτούς υπάρχουν, θεωρητικά μπορούν να κάνουν αίτηση διορισμού. Θα υπάρχουν λοιπόν πολλές τέτοιες περιπτώσεις απορριφθεισων αιτήσεων μετάθεσης που θα κάνουν ίσως αίτηση στους φετινούς διορισμούς (με αποτέλεσμα να μειώθουν κι άλλο οι διορισμοί) ;