*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί Φυσικών 2022  (Αναγνώστηκε 28751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maka

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί Φυσικών 2022
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 29, 2022, 01:44:25 am »
Οι παραπάνω δύο μη φυσικοί είστε απαράδεκτοι ..
Αυτές τις μέρες που τόσοι από εμάς σκεφτόμαστε την δυσμενή κατάσταση μας ,να μιλάτε με τόση έχθρα και υποτιμητικά για εμάς όλους τους φυσικούς.. εγώ δεν μπαίνω συχνά εδώ και εξεπλάγην ..μιλάνε έτσι οι συνάδελφοι μεταξύ τους ...; Κρίμα ..για εσάς ..
Δεν ξέρω αν θέλω να διδάξει καλύτερα φυσικός του 10 ή γεωλόγος του παν.αιγαιου τη φυσική στο παιδί μου ...σίγουρα δεν θέλω άτομα που συμπεριφέρονται όπως παραπάνω .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:21:44 »

Αποσυνδεδεμένος antonispe20

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιουλίου 29, 2022, 10:31:59 am »
Δεν διαφωνώ ότι οι θέσεις φυσικών για διορισμό είναι λίγες. Όμως σχετικά με το θέμα των Ρ/Η που λέτε ότι κατέλαβαν θέσεις φυσικών και σας ενοχλεί. Αλήθεια σας ενοχλεί και το άλλο ότι πριν αρκετά χρόνια πολλοί φυσικοί κατέλαβαν θέσεις πληροφορικών? ή χρησιμοποιούμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά όταν δεν μας συμφέρει. Την κερκόπορτα των β αναθέσεων την ανοίξατε εσείς και οι μαθηματικοί για να συμπληρώνετε ωράριο στα σχολεία. Σε πόσα σχολεία ο Φυσικός έπαιρνε

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιουλίου 29, 2022, 02:24:53 pm »
Οι παραπάνω δύο μη φυσικοί είστε απαράδεκτοι ..
Αυτές τις μέρες που τόσοι από εμάς σκεφτόμαστε την δυσμενή κατάσταση μας ,να μιλάτε με τόση έχθρα και υποτιμητικά για εμάς όλους τους φυσικούς.. εγώ δεν μπαίνω συχνά εδώ και εξεπλάγην ..μιλάνε έτσι οι συνάδελφοι μεταξύ τους ...; Κρίμα ..για εσάς ..
Δεν ξέρω αν θέλω να διδάξει καλύτερα φυσικός του 10 ή γεωλόγος του παν.αιγαιου τη φυσική στο παιδί μου ...σίγουρα δεν θέλω άτομα που συμπεριφέρονται όπως παραπάνω .
Είναι αμφότερες γνωστές περιπτώσεις αποτυχόντων σε βιολογία και γεωλογία στο γραπτό.

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιουλίου 29, 2022, 03:26:05 pm »
Όποιος μαθηματικός δεν μπορεί να διδάξει φυσική, έχει το απόλυτο δικαίωμα και καθήκον να πληροφορήσει
α) Το σύλλογο
β) Τον διευθυντή του σχολείου
γ) Τον σύμβουλο
ότι είναι γνωστικά και διδακτικά ανεπαρκής να το κάνει. Στην μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων θα βρεθεί λύση. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που είναι σε απομονωμένο σχολείο και αναγκαστεί να το κάνει (δηλαδή να αναλάβει φυσική) θα έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια  σε αυτό που του ανατέθηκε.
Το ίδιο ισχύει και για όποιον θεωρεί ότι δεν μπορεί να αναλάβει κάποιο μάθημα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:21:44 »

Αποσυνδεδεμένος premnt017

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 29, 2022, 04:54:31 pm »
Πάντως με όλο το σεβασμό στους φίλους Φυσικούς αυτή η κατάσταση θα έπρεπε να σας προβληματίσει! Πάντως αυτός με το 9 ακόμη και αν κουτσομάθει Φυσική,

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 29, 2022, 06:51:45 pm »
προς αυτόν που έγραψε
Πραγματικά και 100 ώρες Φυσική να βάλετε στο ωρολόγιο πρόγραμμα, αν δεν την διδάξετε πιο ελκυστικά και διαθεματικά, αλλά παρά μόνο με ασκησειολαγνεία και στείρα φροντιστηριακή μεθοδολογία θα διαιωνιστεί η κατάσταση αυτή για εσάς και δεν τιμάει την επιστήμη σας.

Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με όσα λες στην ανάρτηση σου, νομίζω ότι η τελευταία πρόταση είναι άστοχη και δεν έχει σχέση με την πργαμτικότητα. Και εξηγώ τι εννοώ. Είναι απόλυτα αληθές ότι οι φυσικές επιστήμες (φυσική, χημεία, βιολογία) διδάσκονται (κυριώς στο λύκειο) με με ασκησειολαγνεία και στείρα φροντιστηριακή μεθοδολογία. Αλλά σε αυτό δεν φταίμε οι καθηγητές των σχολείων. Εμείς είμαστε υποχρωμένοι να ακολουθούμε το απαράδεκτο σύστημα που υπάρχει και το οποίο κάνει αυτά που αναφέρεις. Όταν εγώ διδάσκω σε λύκειο φυσική , χημεία ή βιολογία δεν μπορώ να κάνω πειραματική φυσική και διαθεματικότητα γιατί α) Μετά από λίγο θα είμαι γραφικός. Δεν θα με παρακολουθεί κανείς και τα φροντιστήρια θα έχουν το πάνω χέρι. Θα λένε οι μαθητές. "Καλός φυσικός, χημικός ο ταδε αλλά εκτός τόπου και χρόνου ρε παιδί μου."
β) Οι μαθητές μου στις εξετάσεις (για τις οποίες χρειάζεται σκληρή ασκησειολογία και σκληρή φροντιστηριακή μεθοδολογία) δεν θα γράφουν τίποτα και θα κοροϊδέυουν.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι με το ισχύον σύστημα "έχουμε χάσει το λύκειο" από την ουσία της επιστήμης.

Αποσυνδεδεμένος oparin

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 29, 2022, 07:37:29 pm »
Αν παρατηρήσετε τα τελευταία χρόνια τις βάσεις των Τμημάτων Φυσικής εκεί κυμαίνονται κατά μέσο όρο, οπότε η κατάσταση αυτή δεν είναι σημερινή..

Όσον αφορά ότι η πτώση οφείλεται στην επαγγελματική απορρόφηση θα διαφωνήσω, διότι στην Ελλάδα όλες οι ειδικότητες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Πιθανότατα και τα Φιλολογικά τμήματα με 2000 αποφοίτους να έχουν μεγαλύτερη βάση (δεν το έχω ελέγξει).

Κλείνοντας, ένας μαθητής του 16 δεν είναι το ίδιο με έναν μαθητή του 9, υπάρχει χαοτική διάφορα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα φανεί και αργότερα.

Όσο για το διδακτικό σκέλος ακόμη και στην Γ λυκείου μπορείς  να προσαρμόσεις τη διδασκαλία και να κάνεις κάποιο πείραμα για να γίνει πιο ελκυστικό το μάθημα και πίστεψε με ειλικρινά δεν έχετε το μοναδικό μάθημα που υπάρχει πίεση.

Αυτά τα ουσιαστικά είχα να πω!

Αποσυνδεδεμένος BILL231

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 29, 2022, 10:16:16 pm »
Μάλλον οι Φυσικοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως κάποια πράγματα στην εκπαίδευση άλλαξαν γι`αυτούς προς το χειρότερο.. πάνε οι εποχές τεχνολογικής + θετική κατεύθυνση.. εκεί γίναν ανεξέλεκτοι διορισμοί σε αριθμό Φυσικών.. τώρα τι να γίνει;; κοιτάξτε κάθε νομό σχεδόν στην ηπειρωτική Ελλάδα.. όλο πλεονάζοντες οι Φυσικοί.. τα ίδια βλέπουμε κι εμείς στα σχολεία(σε όποιο σχολείο πόλης πήγα να έχει 2 Φυσικούς χωρίς ώρες).. και εδώ έπρεπε να δείτε και ένα άλλο θέμα.. τα τμήματα Φυσικής σε Καβάλα και Λαμία γιατί γίναν;; δεν έφταναν οι απόφοιτοι των άλλων;; τι θα κάνουν τόσοι πτυχιούχοι Φυσικής μετά;; ακόμη και το Χημικό στην Καβάλα γιατί να γίνει;; ας έχουν τόση απορροφητικότητα οι Χημικοί και σε βιομηχανίες, κάπου πρέπει να κρατιέται μια ισορροπία.. που νομίζω οι

Αποσυνδεδεμένος anpapath86

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 29, 2022, 11:05:57 pm »
Μάλλον οι Φυσικοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως κάποια πράγματα στην εκπαίδευση άλλαξαν γι`αυτούς προς το χειρότερο.. πάνε οι εποχές τεχνολογικής + θετική κατεύθυνση.. εκεί γίναν ανεξέλεκτοι διορισμοί σε αριθμό Φυσικών.. τώρα τι να γίνει;; κοιτάξτε κάθε νομό σχεδόν στην ηπειρωτική Ελλάδα.. όλο πλεονάζοντες οι Φυσικοί.. τα ίδια βλέπουμε κι εμείς στα σχολεία(σε όποιο σχολείο πόλης πήγα να έχει 2 Φυσικούς χωρίς ώρες).. και εδώ έπρεπε να δείτε και ένα άλλο θέμα.. τα τμήματα Φυσικής σε Καβάλα και Λαμία γιατί γίναν;; δεν έφταναν οι απόφοιτοι των άλλων;; τι θα κάνουν τόσοι πτυχιούχοι Φυσικής μετά;; ακόμη και το Χημικό στην Καβάλα γιατί να γίνει;; ας έχουν τόση απορροφητικότητα οι Χημικοί και σε βιομηχανίες, κάπου πρέπει να κρατιέται μια ισορροπία.. που νομίζω οι

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 29, 2022, 11:58:47 pm »

Είναι αμφότερες γνωστές περιπτώσεις αποτυχόντων σε βιολογία και γεωλογία στο γραπτό.

Αποσυνδεδεμένος argiris

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 30, 2022, 12:25:57 am »
Ρε φίλε ποιος στραβός δεν θέλει το φως του;
Με την φτώχεια που υπάρχει όλοι έχουν δίκιο.
Τι να λέμε τώρα μία θέση  στο δημόσιο και μάλιστα εκπαιδευτικός είναι Λόττο...
Καληνύχτα και καλό διορισμό σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 30, 2022, 12:44:45 am »
Ρε φίλε ποιος στραβός δεν θέλει το φως του;
Με την φτώχεια που υπάρχει όλοι έχουν δίκιο.
Τι να λέμε τώρα μία θέση  στο δημόσιο και μάλιστα εκπαιδευτικός είναι Λόττο...
Καληνύχτα και καλό διορισμό σε όλους.
Άκουσε φίλε μου. Είμαστε σ' ένα νήμα που αφορά τους (ανύπαρκτους) διορισμούς φυσικών. Μπαίνει ο βιολόγος κι ειρωνεύεται δεκαοχτάχρονα παιδιά φετινούς υποψηφίους μπαίνει κι ο άλλος ο γεωλόγος (τρεις ώρες η γεωγραφία δεκαεφτά η φυσική, 1-1 οι διορισμοί) κι υπερθεματίζει κάνοντας κι υποδείξεις. Τα χαχανητά τους για τις επιδόσεις των παιδιών στα τμήματα φυσικής Λαμίας και Καβάλας τους άρεσαν. Η αναφορά στις δικές τους επιδόσεις στις Πανελλαδικές και στο ΑΣΕΠ δεν τους άρεσε. Όταν κρίνεις με ειρωνία μαθητούδια τότε θα κριθείς κι εσύ κύριε ενήλικα κι αυτοαποκαλούμενε καθηγητά. Αυτά για τους κ.κ. oparin και gagarin.

Αποσυνδεδεμένος Oliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 30, 2022, 02:27:33 am »
Πάντως με όλο το σεβασμό στους φίλους Φυσικούς αυτή η κατάσταση θα έπρεπε να σας προβληματίσει! Πάντως αυτός με το 9 ακόμη και αν κουτσομάθει Φυσική,
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2022, 02:29:49 am από Oliver »

Αποσυνδεδεμένος Alan Turing

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 30, 2022, 07:54:32 am »
Ας καταργηθούν οι 2ες (και 3τες) αναθέσεις σε όλα τα μαθήματα και μετά να συζητήσουμε για επιδόσεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)