0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο γραπτός είναι το μόνο αξιοκρατικό σύστημα, και να κοπανιέστε όσο θέλετε. Ούτε η προϋπηρεσία (χωρίς αξιολόγηση) ούτε τα ακαδημαϊκά (που ενδεχομένως είναι αγορασμένα) εγγυώνται την αξιοσύνη κάποιου. Σε όλη την Ευρώπη οι καθηγητές δίνουν εξετάσεις για να διοριστούν, όπως και εδώ πλέον σε όλο το δημόσιο (πλην εκπαίδευσης). Μάλλον όλα αυτά είναι γελοίες διαδικασίες και θα πρέπει να καθιερωθεί και εκεί επετηρίδα.Διορισμός στα 22-23, ναι, όπως συνέβη με τόσες άλλες χιλιάδες το 1998-2008.
Ναι, το γνωρίζω, τον πόνο μου λέω εδώ και κατά πάσα πιθανότητα θα ετεροαπασχοληθώ ή θα αναζητήσω την τύχη μου στο εξωτερικό. Νομίζω πάντως ότι τότε οι προσαυξήσεις δεν ήταν τόσο σημαντικό ποσοστό της τελικής σου αξιολόγησης, μπορούσε δηλαδή και ένας που έγραψε άριστα μόνο με το βασικό του πτυχίο να διοριστεί.
Σε δηλώσεις του στο σταθμό ElladaFM, ο κύριος Κοπτσης, Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, παραδέχτηκε ότι επεξεργάζονται νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων για το σχολικό έτος 2023-2024.
Δεν απορώ με συναδέλφους που εύχονται γραπτό διαγωνισμό. Ίσως γιατί δεν το έχουν ζήσει ίσως γιατί δεν έχουν δουλέψει ακόμα στην εκπαίδευση. Όχι ότι έχω εγώ τόσα πολλά χρόνια στην πλάτη μου, είναι όμως αρκετά για να καταλάβω τι λαμόγια είναι…Οποιοδήποτε καινούριο σύστημα έρθει, θα έρθει για να βάλει και άλλο ένα φορτίο στην πλάτη μας. Ο γραπτός ΑΣΕΠ (αν γίνει) είναι 100% βέβαιο ότι θα γίνει συνδυαστικά με άλλα προσόντα. Όλοι εσείς που τον εύχεστε γιατί είστε τόσο σίγουροι ότι θα είναι αξιοκρατικός??Ρωτήστε παλαιότερους για να σας πουν. Και ό,τι αυτή τη στιγμή βλέπετε ως «ευκαιρία» για να προσληφθείτε ως αναπληρωτάκια για 9μήνες στην άλλη άκρη της Ελλάδας, να είστε σίγουροι ότι σε λίγα χρόνια θα το βλέπετε σαν θηλιά στο λαιμό σας. Γιατί τα χρόνια περνάνε γρήγορα… Όταν θα έχετε δώσει τα λεφτά σας,τον κόπο σας τα καλοκαίρια για διάβασμα, όταν θα περνάτε κάθε τρεις και λίγο δεύτερες πανελλήνιες για να πάρετε ψίχουλα και να είστε μακριά από την οικογένεια (που οι περισσσότεροι κάποια στιγμή θα φτιάξετε).Θα έχετε γυρίσει λοιπόν την Ελλάδα για καμιά 10χρόνια, θα έχετε θυσιάσει την προσωπική σας ζωή και χρήμα και χρόνο και μετά θα σας ξαναζητάει να συαγωνιστείτε συναδέλφους απλά για να διατηρήσετε αυτό που είχατε πέρσι. Αυτό το άγχος από τα 30 και μετά δεν θα σας το πληρώσει κανείς. Να την ξανασκεφτείτε αυτήν την «ευκαιρία» που ζητάτε
Πρεπει το συστημα να δινει τη δυνατοτητα να εργαστει και καποιος μονο με το βασικο του πτυχιο, αυτη η στρεβλωση του να μπορεις μονο αν εχεις διδακτορικο πρεπει να ειναι διαγαλαξιακη πρωτοτυπια.