0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
δηλαδη με αυτο που λετε εννοειτε οτι και φετος θα διοριστουν μονο13 ΠΕ07?
trust... φυσικά και εδώ και πολύ καιρό εσύ από την μεριά σου φωνάζεις για στήριξη των συλλογων και δυναμική παρουσία τους στο υπουργείο, δυστυχώς όμως μετά και την τελευταία συνάντηση των συλλογων με τον κύριο κατσαρό όπου ο άνθρωπος μίλησε για μια κατάσταση όπου η σύσταση νέων οργανικών είναι θέμα λίγων ημερών δυστυχώς οι συλλογοι έμειναν στο περίμενε......για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων, όπου ο κος Κατσαρός ενημέρωσε πως ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η διαδικασία σύστασής τους.....Έτσι ακριβώς τους είπε ο κύριος κατσαρός..... το ίδιο δούλεμα δηλαδή 2 φορές μέσα σε ένα χρόνο.
Συναδελφοι, μια συνάδελφος που έχει φίλη μέσα στο Υπουργείο(εντάξει ξέρω πως ακουγεται,ενας φιλος φιλου κλπ αλλα ειπα αφου μου το ειπαν να το αναφερω) της είπε πως πέρυσι υπηρξε κολλημα με τονΥπουργειο οικονομικων.Φετος ζητησαν 1500.Βεβαια ανεφερε κ μεταφορα οργανικων απο την ββαθμια στην αβαθμια.Για εμας τους ΠΕ07 ειναι ο φοβερος αριθμος 13....
Κυριε trust ο συλλογος μας τηλεφωνει στο γραφειο του ΓΓ για το θεμα των οργανικων τουλαχιστον μια φορα τη βδομαδα, αφου δε δεχτηκαν να συναντηθουν δια ζωσης. στο τελευταιο τηλεφωνημα με τον ιδιο τον κ. Κατσαρο, εκεινος εμφανιστηκε ιδιαιτερα ενοχλημενος, γιατι ενω πιεζει να γινουν, δεν τον αφηνουν ανωθεν...τωρα ποιους εννοει, δε μας ειπε.. δεν ξερω αν τελικα συσταθουν, αλλα απο αυτα πιυ μας ειπε δε βλεπουμε φως..μονο αν γινει κατι πριν τις ευρωεκλογες και δωσουν τελικα τις πιστωσεις...
Σωστα μιλατε. αν δεν πιεσουμε δε θα γινει τιποτα. απο καποιους αλλους Συλλογους εχουμε κατι νεοτερο?,σε αυτους τι λενε περι οργανικων?
Οι 13 θεσεις θα αφορουν τους διορισμους στην αθμια μονο η συνολο? και για τη βθμια δλδ?
Οι 13 αφορουν θεωρητικά την συσταση οργανικών,η οποία δεν ειναι ακριβώς σύσταση αλλα μεταφορά οργανικών απο την ββαθμια στην αβαθμια.Οι διορισμοι θα καθοριστουν κ απο τις συνταξιοδοτησεις κ τις κενες οργανικες που αφηνουν(που με τον γνωστο αλγοριθμο δεν ειναι κ πολλες).
[...]Αλλά ποιος θα πάει στη πρωτοβάθμια με τουλάχιστον 2 ώρες περισσότερο διδακτικό ωράριο και συμπλήρωση σε παραπάνω από ένα σχολεία; Και δεν νομίζω να συμφέρει και το υπουργείο που θα πρέπει να καλύψει μετά το λειτουργικό κενό στη δευτεροβάθμια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Γενικώς το μεγάλο εμπόδιο στη σύσταση των οργανικών νομίζω πως είναι το (παχυλό) ΕΣΠΑ στη πρωτοβάθμια και η ευκολία κάλυψης των αναγκών που έχει το υπουργείο λόγω αυτού. Αν δεν υπήρχε νομίζω πως οι οργανικές θα είχαν συσταθεί εδώ και καιρό. Ειδικά μάλιστα για τους ΠΕ08 και ΠΕ91 που οι υπάρχουσες οργανικές είναι όντως μηδαμινές πραγματικά δεν ξέρω πόσο έχουν σκοπό να τραβήξουν το θέμα (μην σας κάνει εντύπωση αν προσπαθήσουν να σας εξοβελίσουν εντελώς από τα ωρολόγια προγράμματα στο μέλλον, για αυτούς είστε μόνο αριθμοί).
Εγώ πάντως πιστεύω (βλέποντας αρκετούς πίνακες οργανικής σύνθεσης προσωπικού εν όψει των μεταθέσεων φέτος), ότι σε οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση σύστασης οργανικών θέσεων δεν θα δούμε τη δημιουργία νέων οργανικών στους ΠΕ06 και ΠΕ11 (και άρα πέφτουμε σίγουρα 1.000 θέσεις ως προς τις εισηγήσεις του 2023). Και αυτό διότι πρακτικά σε κάθε 6/θέσιο δημοτικό σχολείο της χώρας υπάρχει τουλάχιστον από μία οργανική θέση συστημένη στους κλάδους αυτούς, ενώ στα περισσότερα 12/θέσια και δεύτερη (και σε πολλά σχολεία οι ειδικότητες αυτές ούτε καν καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο με τις αναθέσεις των μαθημάτων τους στο πρωινό πρόγραμμα, πόσο μάλλον σε μερικά χρόνια που θα πέσει και άλλο ο αριθμός των μαθητών). Μάλιστα απορώ πως σε κάποιες διευθύνσεις δικαιολογήθηκαν οι σχετικές εισηγήσεις (πρότειναν σύσταση οργανικών σε ολιγοθέσια άραγε;)Το γεγονός επίσης πως σε αυτές τις ειδικότητες υπάρχουν πλεονάσματα από χρόνια και δεν δόθηκαν οι οργανικές ώστε να εξαφανιστούν ή έστω να μειωθούν (ενώ στις άλλες ειδικότητες συστάθηκε έστω ένας μικρός αριθμός οργανικών τα προηγούμενα χρόνια), νομίζω πως μας δείχνει τις προθέσεις του υπουργείου.Όσο για τη μεταφορά θέσεων από τη δευτεροβάθμια, δεν καταλαβαίνω τι εννοούν. Παντα από τη δευτεροβάθμια μεταφέρονται οι οργανικές γιατί εκεί υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών οργανικών θέσεων (δεκάδες χιλιάδες) που κάποτε κατείχαν εκπαιδευτικοί και πλέον βρίσκονται στην αποθήκη του υπουργείου (δεν χάνονται όταν υπάρχει κάποια κατάργηση ή απώλεια οργανικών κάποιας σχολικής μονάδας όπως στην πρωτοβάθμια, απλά ο αλγόριθμος τις εξαφανίζει από μεταθέσεις και διορισμούς). Οπότε όλες όσες οργανικές συστήσουν στις ειδικότητες θα προκύψουν έτσι και αλλιώς από μεταφορά θέσεων. Εκτός αν έχουν στο μυαλό τους και εθελοντικές μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια (φαίνεται πως μπορούν να γίνουν σε κάποιες περιοχές π.χ. στους ΠΕ86). Αλλά ποιος θα πάει στη πρωτοβάθμια με τουλάχιστον 2 ώρες περισσότερο διδακτικό ωράριο και συμπλήρωση σε παραπάνω από ένα σχολεία; Και δεν νομίζω να συμφέρει και το υπουργείο που θα πρέπει να καλύψει μετά το λειτουργικό κενό στη δευτεροβάθμια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Γενικώς το μεγάλο εμπόδιο στη σύσταση των οργανικών νομίζω πως είναι το (παχυλό) ΕΣΠΑ στη πρωτοβάθμια και η ευκολία κάλυψης των αναγκών που έχει το υπουργείο λόγω αυτού. Αν δεν υπήρχε νομίζω πως οι οργανικές θα είχαν συσταθεί εδώ και καιρό. Ειδικά μάλιστα για τους ΠΕ08 και ΠΕ91 που οι υπάρχουσες οργανικές είναι όντως μηδαμινές πραγματικά δεν ξέρω πόσο έχουν σκοπό να τραβήξουν το θέμα (μην σας κάνει εντύπωση αν προσπαθήσουν να σας εξοβελίσουν εντελώς από τα ωρολόγια προγράμματα στο μέλλον, για αυτούς είστε μόνο αριθμοί).