0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, ούτε κι συμμετέχω προφανώς στις (όποιες) συζητήσεις με το υπουργείο. Απλά ήθελα να πω ότι στη Δευτεροβάθμια, το ζήτημα μπαίνει περισσότερο στη βάση του 'να υπολογίζονται τα οργανικά κενά με τρόπο που ν' ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα/πραγματικές ελλείψεις κλπ', παρά της ίδρυσης οργανικών, καθώς η ίδρυση οργανικών είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο στην πρωτοβάθμια.
Ο ΠΑΣΑΔ καλά έκανε. Οι υπόλοιποι σύλλογοι της Πρωτοβάθμιας κοιμούνται και θα διοριστούν δάσκαλοι και στα τελευταία 800 ακάλυπτα από πέρσι οργανικά κενά και θα κάνουν ακόμη περισσότεροι από αυτούς εικαστικά, θεατρική αγωγή, μουσική κι ό,τι άλλο προέβλεπε το αίσχος του Φίλη που έκρινε συνταγματικό το ΣτΕ.
Αιχμηρός και σωστός!!!!!πόσο πραγματικά δίκιο έχεις...Δυστυχώς οι σύλλογοι μας στην πρωτοβάθμια κοιμούνται, ας μην τους ενοχλήσουμε....Πρέπει όμως κάτι να κάνουμε γι'αυτό οι κοινές ειδικότητες, αλλά δεν βλέπω ενδιαφέρον από εμάς τους ίδιους πρώτα.
Στα 10-12 περίπου χρόνια που γράφω στο pde ποτέ μου δεν έκανα κάποιο σχόλιο προς συμφέρον του εαυτού μου. Τωρα όσον αφορά τους διορισμούς για το 2023 έχω γράψει αρκετές φορές ότι ο βοριδης... κεραμεως.. Κόπτσης.. μέσα στο 2023 πρέπει να κανουν από τους νεους πινακες ειδικης και τους γενικής που λήγουν τον Αύγουστο.... 4000 διορισμούς... απο τους 12500 έκαναν 8500 συν νέα οργανικά... συν συνταξιοδοτησεις. Αυτοί οι διορισμοι θα είναι άδικο να πάνε με ένα σύστημα άλλο... οπως γραπτος... Δηλ θα είναι δίκαιο πχ ο Κόπτσης από 2700 οργανικά στην ειδική έκανε 1104 διορισμούς και όλο αυτό για τον ίδιο είναι 80% κάλυψη..
https://www.esos.gr/arthra/80918/neo-paketo-diorismon-ekpaideytikon-proto-trimino-toy-2023-oi-episimes-anakoinoseis?fbclid=IwAR1hVl75OQt3HApbhkcsexFJUqnoNX1p-LyGAO2TLyhshfGRidTCm4tkeLI