0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και τι σημαίνει όρισαν; εδώ νεοδιοριστοι και αναπληρωτές πρώτης φάσης δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη σε κάποιες διευθύνσεις, σε ποιους όρισαν άμα λείπουν οι ενδιαφερόμενοι; εξάλλου στους αναπληρωτές β φάσης δε θα ξανά ορίσουν; Καλά δε σημαίνει ότι όλα αυτά γίνονται άτυπα σε σχολεία χρόνια, υπάρχουν σχολεία που γίνονται και σχολεία που κολυμπάς απλά. Να δεχτώ ότι γίνεται στο pde να το δεχτώ ! Το θέμα είναι ότι μπορεί ο μέντορας που θα σου οριστεί να είναι πολύ πολύ λιγότερος σχετικός από εσένα.
Το θέμα είναι ότι μπορεί ο μέντορας που θα σου οριστεί να είναι πολύ πολύ λιγότερος σχετικός από εσένα.
Έτσι όπως λειτουργει η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα, γενικά ο υφιστάμενος είναι πιο καταρτισμένος και προσοντούχος από τον προϊστάμενο. Αυτό ισχύει σε πολλούς τομείς. Στα της εκπαίδευσης πάντως, καλό είναι να μην υποτιμούμε και την πείρα καποιων παλαιών συναδέλφων. (δεν μιλώ ως παλιά, 10 χρόνια κλείνω φέτος, εννοω τους πολύ παλιούς). Οι περισότεροι δεν έχουν μεταπτυχιακά, συχνά εχουν χάσει επαφή με τα πολλά της επιστήμης και δουλεύουν κάπως με τυφλοσούρτες, όμως αν αγαπούν τη δουλειά τους, η εμπειρία που έχουν τους βοηθάει να κρίνουν: με τι ρυθμό να προχωρήσουν, ποιοι στόχοι είναι εφικτοί και ποιοι όχι, πώς να χειριστούν καταστάσεις. Εγώ έχω μάθει πολλά από τις παλιές φιλολόγους του σχολείου μου και σέβομαι πολύ την κρίση τους και θεωρώ ότι θα ήταν πολύ καλοί μέντορες κι ας μην εχουν μεταπτυχιακό, ΤΠΕ και proficiency.
http://fresh-education.gr/%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B9/Ερώτηση βάσει του παραπάνω...Αν υπάρχει ένας εκπαιδευτικός με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας και όλοι οι άλλοι με λιγότερα , μπορεί να αρνηθεί;Σε ποια περίπτωση στο παραπάνω παράδειγμα θα μετρήσει η μοριοδοτηση; Πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θέλει κανείς να γίνει μέντορας αλλά πρέπει...