0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και anakin... έχω πάθει τρομερή πλάκα μαζί σου...
Μόνο μην με ματιάξεις.. όπως λέω και στην φωτό...Αλλά απάντηση δεν μου δωσες... ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΛΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΣΤΕΡΕΨΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...
Το ότι στρέφονται πάρα πολλοί και τόσο επίμονα στην εκπαίδευση κάτι σημαίνει. Τι? Βρείτε το μόνοι σας.
Παράθεση από: automation στις Μάρτιος 21, 2007, 07:38:02 μμΝα μας βρείς τα Ε.Δ. των παραπάνω τμημάτων ΤΕΙ και το ξανασυζητάμε.Όταν βρεις και εσύ τα δικαιώματα των παρακάτω ΑΕΙ ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 16094ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 16818ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΚΑΙ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 17621EΠIΣTHMHΣ YΠOΛOΓIΣTΩN ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 16114ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 16944ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 16484Προφανώς έβγαλες από το copy & paste το τμήμα της Αθήνας γιατί δε σε συνέφερεΚοίτα να δεις ε? και δε μιλάμε απλά για μεγαλύτερες βάσεις μιλάμε για διπλάσιες, και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα!!!!Για δώσε μια εξήγηση εδώ
Να μας βρείς τα Ε.Δ. των παραπάνω τμημάτων ΤΕΙ και το ξανασυζητάμε.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι δε θα δικαιωθούν στο δικαστήριο αυτοί που έχουν κάνει προσφυγή. Δεν γίνεται να ανατραπούν ΟΛΑ ρε παιδιά. Στην περίπτωση που δικαιωθούν, η ισχύ του νόμου (προεδρικού διατάγματος) θα γίνει από την ημέρα της δημοσίευσής του και μετά. Όσοι έχουν διοριστεί δεν μπορούν να τους διώξουν από την εκπαίδευση. Εκτός βέβαια αν ανατραπούν τα πάντα και ισχύσουν νέοι νόμοι.....
Να πω ένα γεια σε όλους.Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό το θέμα και όλα αυτά που λέει ο καθένας. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι όλοι σε αυτήν την χώρα τα ξέρουν όλα. Έχει 3 με 4 ανθρώπους που έχουν πανικοβάλει όλους με αυτό το ΠΔ.Εγώ θα καταθέσω μερικά πράγματα από αυτά που γνωρίζω 100%1ο .Οι κύριοι αυτοί του αυτοματισμού, όπως κατάλαβα έχουν βάλει δικηγόρο για να παρέμβουν υπέρ το Π.Δ. Μέχρι εδώ καλά. Τώρα βλέπω στο site ότι λένε πως μπορεί να χρειαστούν και άλλα χρήματα για νέα παρέμβαση. Ρωτάω εγώ τώρα. Τι δουλεία έκανε ο δικηγόρος τους ή τι συμβουλές τους έδωσε; Γιατί όπως κατάλαβα χαμπάρι δεν είχε για τον νόμο και για το αν έπρεπε να γίνει με νόμο ή ΠΔ και όλα αυτά τα λεφτά ( η τιμή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι από 3000 έως 6000 ευρώ) που ήθελε ήταν για να κάνει την παρέμβαση και να ζητήσει αναβολή;. Αυτό γι’ αυτούς που λένε στους άλλους τι δικηγόρους να ρωτήσουν για να μην τους κοροϊδέψουν. 2ο Από αυτά που διαβάζω, από αυτούς που πανικοβάλουν όλους, το Π.Δ θα ακυρωθεί Λόγο νομοθεσίας. Σωστά;. Τι περιμένουν από το Υπουργείο; Τι ρύθμιση πρέπει να γίνει; Ας τα πουν όλα αναλυτικά και όχι ήμουν δυο θέσης πίσω από την δικηγόρο του υπουργείο κ.α. Όλοι την αλήθεια. Ας δει πάλι αυτά που έχει γράψει ο pahar για την ακύρωση του Π.Δ. Εγώ με τα ελληνικά που γνωρίζω έχω καταλάβει ότι θα ακυρωθεί, εκτός και αν!!! Τι αν!!!3ο Τώρα θα πω αυτά που γνωρίζω εγώ. Για ανάκληση διορισμού δεν θα γίνει και αυτό γιατί: αυτοί του ΑΣΕΠ, ότι και να γίνει, δεν θα πάθουν τίποτα λόγου του ότι οι επιτυχόντες ήταν στο 50% περίπου από τις θέσεις που ήθελε ο ΑΣΕΠ. Άρα ποιος θα κάνει προσφυγή για να βγάλει από την θέση κάποιον, αφού όλοι οι υπόλοιποι ήταν αποτυχόντες (παράδειγμα το ΑΣΕΠ του 1998 που εκεί δεν πήραν τους επιτυχόντες αλλά τους επιλαχόντες) και για να μην πει κάποιος, άλλοι περίπτωση και ο ΑΣΕΠ του 1998 από το ΣτΕ ήταν αντισυνταγματικός και οι επιτυχόντες από το 2002 (όχι πενταετία) έχουν δικαιωθεί και στα διοικητικά δικαστήρια, βλέπεις είμαι ένας από αυτούς. Για τους δε με προϋπηρεσία, αν δεν έχουν κάνει καμία παρανομία και αυτή δεν θα έχουν πρόβλημα. Τώρα για τον νόμο που λένε για ανάκληση διορισμού. Αν τον διαβάσετε καλά, αυτό που λέει είναι ότι θα πρέπει να ανακληθούν ότι πράξεις έχουν γίνει βάση αυτού του Π.Δ. Μέχρι εδώ νομίζω ότι δεν διαφωνεί κανείς!! Όμως γιατί δεν λένε ότι βάση της νομοθεσίας μας, θα το γράψω απλά, όταν υπάρχει ανθρώπινη ύπαρξη ο νόμος είναι πιο ελαστικός, δηλαδή όχι υπέρβαση νόμου αλλά ρύθμιση της κατάστασης. Τι θέλω να πω με αυτό. Ότι γι’ αυτό τόσα χρόνια δεν έχει γίνει ανάκληση διορισμού, όταν ευθύνεται το κράτος. Αυτό που γίνετε είναι να γίνετε μια νομοθετική ρύθμιση για τα θέματα που μπορεί να προκύψουν από την ακύρωση ενός Π.Δ. Επίσης ποιος θα είναι αυτός που θα απολύσει τόσα άτομα, γιατί ας μην κρυβόμαστε τα άτομα αυτά που είναι στο Π.Δ είναι αρκετές εκατοντάδες σήμερα μετά από 3 χρόνια εφαρμογής του Π.Δ , όταν αυτά δεν έχουν καμία ευθύνη για τον διορισμό τους.Τέλος αυτό που θα ήθελα να πω, σε αυτούς που πιστεύουν ότι θα απολυθούν, είναι ότι και ανάκληση να τους έρθει, αυτό που θα πρέπει (είτε ατομικά, είτε συλλογικά) να κάνουν είναι να τρέξουν στα δικαστήρια (και στο ευρωπαϊκό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει μεγάλες αποζημιώσεις για όσους δικαιωθούν) και θα δικαιωθούν. Νομίζετε ότι το κράτος δεν το γνωρίζει αυτό!!!!!Τέλος για τον σύλλογο. Καλό είναι να γίνει, αλλά δεν θα είναι αυτός που θα κρατήσει το Π.Δ και ούτε θα σώσει κανέναν από αυτή την κατάσταση. Απλός θα υπάρξει μια κοινή γραμμή για τα θέματα της πληροφορικήςΑ!! όσο για τον χρόνο που δεν μπορεί να γίνει ανάκληση (την πενταετία), για να το δείτε λίγο καλύτερα, τι γίνετε με αυτό το θέμα. Η πενταετία είναι το χρονικό διάστημα που μπορεί να έχει κάποιος να κάνει ένσταση σε κάποιον άλλο που τα προσόντα του ήταν λιγότερα από τα δικά του και δεν πήραν αυτόν στην θέση,το γράφω απλά, (Παράδειγμα τώρα τελευταία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και την θέση του διευθυντή) και για να μην μου πει δες το καλύτερα, το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής το ΣτΕ μιλάει για ακύρωση του διορισμού του διευθυντή λόγο προσόντων και όχι λόγο της προφορικής συνέντευξης που όπως γνωρίζουμε όλοι το ΣτΕ την έχει κρίνει αντισυνταγματική. Επίσης η επιλογή διευθυντών στα υπουργεία έχει άλλη διαδικασία. Αυτό για τον pahar που το ανέφερε στο site. Και μην το ξεχάσω όσα χρόνια και να περάσουν αν αποδειχθεί ότι κακός έγινε ένας διορισμός πας σπίτι σου. Αυτοί που θα χάσουν στην όλοι υπόθεση είναι τα παιδία που δουλεύουν τώρα και οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών. Γι αυτό μια φορά στην ζωή τους ας αρχίσουν να τρέχουν παρά να περιμένουν από τους άλλους να τους σώσουν. Τέλος δεν θα ήθελα ειρωνικά σχόλια, γιατί δεν ειρωνεύτηκα κανέναν. Το λέω γιατί το βλέπω συχνά αυτό και σε αυτούς που λένε κάτι άλλο από κάποιους στο site.Δεν το λέω ειρωνικά και αν κάποιος το πήρε έτσι τον ζητάω συγγνώμη εξ αρχής. Όσο γι αυτά που γράφω και αναφέρομαι στον pahar δεν τα λέω για να τον ειρωνευτώ αλλά επειδή αυτός τα έγραψε απλώς απαντάω και με παραδείγματα. Αν κάνω λάθος π.χ ανάκληση διορισμών θέλω και παράδειγμα πραγματικό και από ποια υπηρεσία και τον λόγο. Αυτό που θα ήθελα είναι όποιος ενημερώνει να ενημερώνει σωστά και με αποδείξεις.Καλό απόγευμα σε όλους. Δεν θα ξαναγράψω κάτι παρά μόνο αν δω ανακρίβειες και συνεχίσουν να πανικοβάλουν τον κόσμο.
Φίλε , automation , έχεις πληροφόρηση ότι το ΥΠΕΠθ θα προβεί σε ανακλήσεις διορισμών? Το κείμενο της εισήγησης που και πως μπορούμε να το βρούμε?
Επειδή πολύ αναφέρουν το παρακάτω τμήμα, απλώς δείτε τα επαγγελματικά του δικαιώματα... Τα συμπεράσματα δικά σας!!!Επαγγελματικά Δικαιώματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ Πειραιάhttp://www.ypepth.gr/el_ec_pagesss1114.htmΣκοπόςΣκοπός του τμήματος είναι η εκπαίδευση ειδικών, ικανών να ασχοληθούν με τη μελέτη, το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό, καθώς και την εκτέλεση της κατασκευής, επισκευής και συντήρησης Η/Υ, ψηφιακών συστημάτων ελέγχου και ρομποτικής.Διάρκεια & Περιεχόμενο ΣπουδώνΗ διάρκεια σπουδών είναι 8εξάμηνα (περιλαμβάνεται ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης).Επαγγελματικές ΔιέξοδοιΟι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με τις σπουδές και την εξειδίκευση τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν: στον δημόσιο τομέα-σε υπηρεσίες στις οποίες υπάρχουν ψηφιακά συστήματα ελέγχου και υπολογιστών, στον ιδιωτικό τομέα-σε βιομηχανίες προηγμένης τεχνολογίας, στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση.Επαγγελματικά Δικαιώματα1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, από την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες με την μελέτη, σχεδιασμό, προγραμματισμό και εκτέλεση της κατασκευής, επισκευής, ελέγχου λειτουργίας και συντήρησης συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Βιομηχανικών Συστημάτων που ελέγχονται ή βοηθούνται από συστήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.2. Ειδικότερα οι πτυχιούχοι του παραπάνω Τμήματος μπορούν να απασχολούνται στους παρακάτω τομείς που αναφέρονται ενδεικτικά:α) Μελέτη - σχεδίαση, προγραμματισμός, κατασκευή και εκμετάλλευση υπολογιστικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και ρομπότ, καθώς και των ολοκληρωμένων Βιομηχανικών Συστημάτων.β) Μελέτη - σχεδίαση, προγραμματισμό και κατασκευή για την προσαρμογή του υπολογιστή με τις διάφορες περιφερειακές μονάδες καθώς και την σύνδεσή τους με δίκτυα Η/Υ.γ) Σχεδίαση - εξομοίωση με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD - SIMULATION).δ) Σχεδίαση, κατασκευή ψηφιακών συστημάτων μεταφοράς επεξεργασίας και ανάλυσης πληροφοριών.ε) Τεχνικής υποστήριξης - συντήρησης και αντιπροσώπευσης Ελληνικών και Ξένων οίκων που ασχολούνται με συστήματα υπολογιστών.3. Οι πτυχιούχοι του αναφερόμενου Τμήματος εξελίσσονται μέσα στη διοικητική και τεχνική ιεραρχία τη σχετική με τους τομείς ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων.Επίσης μπορούν να καλύπτουν τις θέσεις υπευθύνων στελεχών που προβλέπονται από τη νομοθεσία που ισχύει κάθε φορά για τη λειτουργία των μονάδων που χρησιμοποιούν ή παράγουν ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα.4. Οι πτυχιούχοι του αναφερόμενου Τμήματος μπορούν να απασχολούνται στην εκπαίδευση σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία. Μπορούν επίσης να απασχοληθούν και ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα εφαρμοσμένης έρευνας, στα πλαίσια των παραπάνω αρμοδιοτήτων τους.