0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γειά σας και από εμένα. Ειλικρινά παρακολουθώ τόσο καιρό τις διάφορες απόψεις για το δικαστήριο και έχω απογοητευτεί ! Είμαι ωρομίσθια , στον Πίνακα
Κατά πάσα πιθανότητα ναι διότι1) Παντού υπάρχουν υπεράριθμοι, για παράδειγμα στην Α Αθήνας που είμαι εγώ, υπάρχουν πάνω από 100-150 υπεράριθμοι και ξέρουμε ότι δεν θα πάρουμε ποτέ οργανική. Να διορίσει και άλλους να τους βάλει που?2) Κάποιοι φίλοι που έχω σε ΤΕΕ θα χάσουν τις οργανικές τους λόγω μείωσης των ωρών από τις αλλαγές που έγιναν. Δηλαδή στα επόμενα χρόνια όχι μόνο δεν θα βγουν νέες θέσεις αλλά θα πρκύψουν πιο πολλοί υπεράριθμοι. Γιατί λοιπόν να διορίσει και άλλουςΌσον αφορά τα δημοτικά το πιθανότερο είναι ότι το μάθημα της πληροφορικής (θα λέγεται νέες τεχνολογίες) θα το αναλάβουν δάσκαλοι επιμορφωμένοι στις ΝΤ.
Αν και θα επαναλάβω τα ίδια που έχω πει παλιότερα, θα απαντήσω στον (στην) automation.Παράθεση από: automation στις Μαρτίου 23, 2007, 06:16:23 pmΚαθυσιχαστικέ ΠΕΡΙ sniper_hellas. Προείχα πει ότι πριν γίνει η αίτηση ακυρώσεως του Π.Δ. θα μπορούσε ο ΣΤΕΜΠ να στείλε ένα έγγραφο στο ΥΠΕΠΘ που να προσδιορίζει ρητά το ποια τμήματα πιστεύει ότι θα έπρεπε να ενταχθούν στον Π.Ε.20. και ποια όχι. Φυσικά και δεν το έκανε γιατί δεν θέλουν κανέναν άλλο μέσα στον Π.Ε.20 Δεν καθησυχάζω ή κοιμίζω κανέναν. Απλώς προσπαθώ να ξεκαθαρίσω την κατάσταση (κατά την δικιά μου γνώμη). Εξάλλου, ένα ΠΔ ή νόμος πρέπει να το προσβάλει κάποιος ώστε να αλλάξει. Ακόμη και την επόμενη μέρα έκδοσης του ΠΔ 268, (αν το ΥΠΕΠΘ σκεφτόταν ότι έκανε λάθος), δεν θα μπορούσε από μόνο του να το αποσύρει. Πρέπει κάποιος να διαμαρτυρηθεί.Η λογική λέει να προσβάλεις νομικά το ΠΔ 268 στην προθεσμία που έχεις. Για να καταλάβουν όλοι πόσο σοβαρή είναι η νομική παρέμβαση των Πτυχιούχων Αυτοματιστών, επικαλέστηκαν ότι ο ΣΤΕΜΠ δεν έκανε εμπρόθεσμα την αίτηση ακύρωσης. Δυστυχώς, ήταν εμπρόθεσμη και πολύ φοβάμαι ότι ο δικηγόρος απλώς τους τρώει λεφτά...Που ξέρεις αν ο ΣΤΕΜΠ έχει κάνει αυτό που αναφέρεις για το ΥΠΕΠΘ? Τα υπόλοιπα παράπονα σου στον ΣΤΕΜΠ. Δεν είμαι εκπρόσωπος του, αλλά σαν και εσένα κάποιος που γράφει σε ένα φόρουμ.
Καθυσιχαστικέ ΠΕΡΙ sniper_hellas. Προείχα πει ότι πριν γίνει η αίτηση ακυρώσεως του Π.Δ. θα μπορούσε ο ΣΤΕΜΠ να στείλε ένα έγγραφο στο ΥΠΕΠΘ που να προσδιορίζει ρητά το ποια τμήματα πιστεύει ότι θα έπρεπε να ενταχθούν στον Π.Ε.20. και ποια όχι. Φυσικά και δεν το έκανε γιατί δεν θέλουν κανέναν άλλο μέσα στον Π.Ε.20
Δεν καθησυχάζω ή κοιμίζω κανέναν. Απλώς προσπαθώ να ξεκαθαρίσω την κατάσταση (κατά την δικιά μου γνώμη). Εξάλλου, ένα ΠΔ ή νόμος πρέπει να το προσβάλει κάποιος ώστε να αλλάξει. Ακόμη και την επόμενη μέρα έκδοσης του ΠΔ 268, (αν το ΥΠΕΠΘ σκεφτόταν ότι έκανε λάθος), δεν θα μπορούσε από μόνο του να το αποσύρει. Πρέπει κάποιος να διαμαρτυρηθεί.
Η λογική λέει να προσβάλεις νομικά το ΠΔ 268 στην προθεσμία που έχεις.
Για να καταλάβουν όλοι πόσο σοβαρή είναι η νομική παρέμβαση των Πτυχιούχων Αυτοματιστών, επικαλέστηκαν ότι ο ΣΤΕΜΠ δεν έκανε εμπρόθεσμα την αίτηση ακύρωσης. Δυστυχώς, ήταν εμπρόθεσμη και πολύ φοβάμαι ότι ο δικηγόρος απλώς τους τρώει λεφτά...
Έχω μια απορία και συγνώμη αν την εκφράζω σε λάθος topic αλλά αφορά αυτό που είπε ο drj πιο πάνω.Αν είναι να δοθεί το μάθημα Νέες Τεχνολογίες στους δασκάλους τότε γιατί στα ολοήμερα παίρνουν ωρομίσθιους πληροφορικής και όχι ωρομίσθιους δασκάλους.Συγνώμη αν η ερωτήση μου είναι αφελης αλλά πραγματικά μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε αυτό???
Δεν είναι τίποτα σίγουρο, αλλά δεδομένης της συνδικαλιστικής δύναμης των δασκάλων έναντι των πληροφορικών, και του γεγονότος ότι έχουν και κάποιο δίκιο (κανείς απόφοιτος πληροφορικής δεν έχει τα προσόντα να διδάξει σε δημοτικό, και ας έχει βγάλει και ΣΕΛΕΤΕ) μάλλον δύσκολο το κόβω να βγουν οργανικές θέσεις στα δημοτικά για πληροφορικούς. Ακόμα και αν βγουν όμως είναι πολύ πιθανόν να στείλουν υπεράριθμους καθηγητές από τη 2βάθμια με μετάταξη.Παράθεση από: miss_pc στις Μαρτίου 26, 2007, 06:04:49 pmΈχω μια απορία και συγνώμη αν την εκφράζω σε λάθος topic αλλά αφορά αυτό που είπε ο drj πιο πάνω.Αν είναι να δοθεί το μάθημα Νέες Τεχνολογίες στους δασκάλους τότε γιατί στα ολοήμερα παίρνουν ωρομίσθιους πληροφορικής και όχι ωρομίσθιους δασκάλους.Συγνώμη αν η ερωτήση μου είναι αφελης αλλά πραγματικά μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε αυτό???
Είναι πιο εύκολο για ένα δάσκαλο σε θέμα γνωστικού αντικειμένου να κάνει πληροφορική στο δημοτικό από ότι κάποιο άλλο μάθημα. Στο κάτω κάτω τι παραπάνω θα μάθουν τα παιδιά από απλή χρήση υπολογιστή. Δηλαδή για να κάνει κάποιος μάθημα πληροφορικής στο δημοτικό δεν χρειάζεται να είναι καθηγητής πληροφορικής. Με μια επιμόρφωση έχεις πάρει τις απαιτούμενες γνώσεις. Όσον αφορά τους γυμναστές και τους μουσικούς νομίζω ότι τη δική τους δουλειά δε μπορεί να την κάνει ο δάσκαλος. Δεν είναι όλες οι ειδικότητες ίδιες ούτε επηρεάζουν όλες το ίδιο την εξέλιξη της προσωπικότητας του παιδιού. Όπως και να έχει το μόνο σοβαρό επιχείρημα αυτών που λένε ότι οι πληροφορικοί πρέπει να μπουν στα δημοτικά είναι το συντεχνιακό και τίποτα άλλο. Το σέβομαι φυσικά, όμως έτσι είναι τα πράγματα.
Ε τότε να κάνουμε τον δάσκαλο , 5 σε 1 και οι υπόλοιπες ειδικότητες να ψωμολυσσάνε στα συσσίτια της εκκλησίας!ΕΛΕΟΣ...
Δηλαδή ένας Πληροφορικός με Διδακτορικό στις Επιστήμες της Αγωγής , που πρέπει κατά τη γνώμη σου να διδάσκει? Σε σχολείο ή σε βιομηχανία?