0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ ήθελα να αναφέρω το ρόλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια αλλά άκουσα ότι είναι σε εξέλιξη το θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των τμημάτων που εμπλέκονται! και ρωτάω...εάν βγουν και κατοχυρωθούν επαγγελματικά δικαιώματα και κάποια (αν όχι όλα τα τμήματα) κατοχυρώσουν και τα εκπαιδευτικά, (πριν την 11η Οκτωβρίου) τότε αυτό θα ληφθεί υπόψη από το ΣτΕ;
Παράθεση από: linaskl στις Μαρτίου 16, 2007, 01:53:29 pmΕγώ ήθελα να αναφέρω το ρόλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια αλλά άκουσα ότι είναι σε εξέλιξη το θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των τμημάτων που εμπλέκονται! και ρωτάω...εάν βγουν και κατοχυρωθούν επαγγελματικά δικαιώματα και κάποια (αν όχι όλα τα τμήματα) κατοχυρώσουν και τα εκπαιδευτικά, (πριν την 11η Οκτωβρίου) τότε αυτό θα ληφθεί υπόψη από το ΣτΕ; Προσέξτε λίγο τί σας (σε) λέω: Ο εισηγητής του ΣτΕ απορρίπτει τις αιτιάσεις του ΣΤΕΜΠ για "άσχετα τμήματα" ή "τμήματα με ελάχιστη συνάφεια". Δεν έχει καμία σημασία το ποιά τμήματα αναφέρονται στο ΠΔ268, ούτε αν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση. (Για όσους το έχουν ψάξει, κανενός τμήματος τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν αναφέρουν ακριβώς τον κλάδο της εκπαίδευσης όπου διορίζονται, αλλά ότι "διορίζονται στην εκπαίδευση σύμφωνα με την εκάστοτε νομοθεσία").Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο υπάγεται στο ΥΠΕΠΘ και έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Δεν επηρρεάζει την απόφαση του ΣτΕ.Σας (σε) το ξαναλέω: Ο εισηγητής δεν απορρίπτει κανένα τμήμα. Το λέει ξεκάθαρα. Και αυτό διότι είναι ευθύνη του υπουργείου να καθορίζει τα τμήματα και όχι του ΣτΕ να τα ελέγχει. Το πρόβλημα είναι "νομικίστικο": Το ΥΠΕΠΘ (υποστηρίζει ο εισηγητής) δεν μπορούσε να καθορίσει τμήματα με ΠΔ, αλλά με νομοσχέδιο. Άρα, κακώς έκανε το ΠΔ, το οποίο κρίνει (ο εισηγητής) ότι πρέπει να ακυρωθεί!!! Και να σας πώ και το καταπληκτικότερο όλων: Οι ίδιοι λόγοι ίσχυαν και για το ΠΔ118/95 που έβαζε στην εκπαίδευση τους απόφοιτους ΠΛηροφορικής και Ηλ. Υπ. Συστημάτων. Απλώς κανείς δεν είχε κάνει τότε προσφυγή μέσα στις 60 μέρες για να το ακυρώσει... Καλά, Πλάκα με κάνουν?
Παράθεση από: paphar στις Μαρτίου 16, 2007, 03:40:00 pmΤο πρόβλημα είναι "νομικίστικο": Το ΥΠΕΠΘ (υποστηρίζει ο εισηγητής) δεν μπορούσε να καθορίσει τμήματα με ΠΔ, αλλά με νομοσχέδιο. Επομένως σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, η υπόθεση είναι "καμένη" από χέρι, τουλάχιστον σε ότι αφορά το συμβούλιο της επικρατείας. Δε νομίζω να αλλάξει γνώμη ο εισηγητής ως τον Οκτώβρη. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα ποια μπορεί να είναι η δική μας αντίδραση. Γιατί προσωπικά σαν μόνη λύση βλέπω να κατατεθεί από το ΥΠΕΠΘ το απαραίτητο νομοσχέδιο. Και το ερώτημα είναι, θα γίνει κάτι τέτοιο ή τι άλλο μπορεί να γίνει; Και πάλι ξαναρωτώ, οποιαδήποτε προσπάθεια υπεράσπισης του ΠΔ μέσω του ΣτΕ είναι χαμένη υπόθεση; Αν ναι... άστα να πάν!
Το πρόβλημα είναι "νομικίστικο": Το ΥΠΕΠΘ (υποστηρίζει ο εισηγητής) δεν μπορούσε να καθορίσει τμήματα με ΠΔ, αλλά με νομοσχέδιο.
. ... ... το άρθρο 1 (που βάζει 4 σχολές ΑΕΙ στον ΠΕ19) θα συνεχίσει να ισχύει Αφού το ΥΠΕΠΘ (λέει ο εισηγητής) δεν μπορούσε να κάνει αλλαγές με ΠΔ???
Εγω θα ηθελα να ρωτησω εαν στο ΠΔ268 περιλαμβανεται και το τμημα Τηλεπληροφορικης και Διοικησης και φυσικα οσα το ΠΔ268 οριζει αν ισχυουν για το συγκεκριμενο τμημα .Αν μπορει καποιος να με διαφωτισει θα το εκτιμουσα!
Φίλε paphar , συμφωνώ απόλυτα μαζί σου , αλλά διαφωνώ σε ένα! Κοπέλα είμαι!