0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πήρα κι εγώ άδεια αναρρωτική 2 ημερών,προσκομίζοντας χαρτί του ΙΚΑ.Θα μου γίνει περικοπή μισθού? Πρέπει να κάνω κάτι άλλο???
Όλες τις μέρες της αναρρωτικής της πληρωνόμαστε αλλά αν κατάλαβα καλά τις δυο πρώτες τις πληρωνόμαστε από το ΙΚΑ. Τώρα πως γίνεται αυτό δεν κατάλαβα, πάμε εμείς στο ΙΚΑ; τα παίρνει η διεύθυνση εκ μέρους μας; Επίσης δεν κατάλαβα αν πληρωνόμαστε όλα ή μέρος των χρημάτων για τις δυο μέρες. Στην απεργία 70 ευρώ χάνουν οι μόνιμοι πλήρους απασχόλησης, λογικά ο ΑΜΩ δεν πρέπει να χάνει τα μισά;
στην απεργία πόσα χρήματα χάνουμε???50-60 ευρώ ή 100 που μου είπε κάποιος???
Αυτό περιμένω να δω κι εγώ που έληξε η 15νθήμερη αναρρωτική μου. Νομίζω ότι για τις 3 πρώτες μέρες θα είναι τα μισά γιατί σε πληρώνει το ΙΚΑ και μετά τα ίδια γιατί σε πληρώνει η διεύθυνση. ΠΡΟΣΟΧΗ! Από 15 μέρες και πάνω όμως σε πληρώνει το ΙΚΑ μόνο και παίρνεις τα μισά απ'ότι κατάλαβα. Αυτά ισχύουν για ασθένεια μόνο, για κύηση δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια.
Ουφ, τι μπέρδεμα με το ΙΚΑ, τον εργοδότη και πράσινα άλογα. Για να μπερδεύεται ο εργαζόμενος και να μην ξέρει τί έχει να λαμβάνει... Ευχαριστώ jak13 για τη διαφώτιση. Όμως πώς τα πληρώνεσαι τελικά αυτά από το ΙΚΑ; Απευθύνεσαι ξεχωριστά στο ΙΚΑ και όποτε τα πάρεις ή με τη μισθοδοσία από τη διεύθυνση;
Καλησπέρα!Δύο ερωτήσεις σχετικά με την αιμοδοτική άδεια:1) Ως αναπληρωτές δικαιούμαστε 2 μέρες αιμοδοτική πλέον της ημέρας αιμοδοσίας; Δηλαδή 3 μέρες σύνολο; Αυτό ισχύει και για εθελοντική αιμοδοσία;2) Υπηρετώ σε πρωϊνό σχολείο και θέλω να δώσω αίμα. Πάω το πρωί στο νοσοκομείο να δώσω, αλλά λόγω χαμηλής πίεσης, δεν μπορούν να μου πάρουν αίμα και χάνω τις πρώτες ώρες που είχα μάθημα. Πώς δικαιολογώ την απουσία απ'το σχολείο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!!