0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Αν ένας αναπληρωτής τακτικού πλήρους ωραρίου έχει 22 ώρες σε λύκειο επειδή δεν υπάρχουν αλλα μαθήματα μπορεί η μία ώρα που απομένει να είναι γραμματειακή υποστήριξη;
Συνήθως όχι. Αν είσαι, όμως, κάπου στο Αιγαίο μπορεί να μην υπάρχει άλλη ώρα να σου δώσουν. Στη στεριά θα σου βρούνε μια ώρα, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα!
Ευχαριστώ πολύ! Μια ακόμα ερώτηση έχω: αν το μαθημα που σου αναθέτουν για να συμπληρωσεις είναι 2ωρο, άρα πρέπει να κάνεις αναγκαστικά υπερωρία, μπορείς να αρνηθείς και να ζητήσεις να πάρει την υπερωρία κάποιος μόνιμος; Δηλαδή, στην ανάθεση υπερωριών δεν προηγούνται οι μόνιμοι; Θέλω να ζητήσω να πάρω ένα 5ωρο μάθημα ώστε να έχω 23 και να δώσω σε μόνιμο 6 ώρες. Ή 3ωρο και να δώσω 4. Υπάρχει νόμος ή ΦΕΚ που ορίζει κάτι σχετικό με την ανάθεση μαθημάτων και υπερωριών για μόνιμους / αναπληρωτές;
Δεν μπορείς να ζητήσεις να πάρεις υπερωρία ένας άλλος εκπαιδευτικός, είτε είναι μόνιμος, είτε όχι. Στην ανάθεση υπερωριών δεν προηγούνται οι μόνιμοι. Υπερωρία μπορούν να πάρουν και αναπληρωτές με πρόσληψη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν υπάρχει νόμος ή εγκύκλιος σχετικά με αυτό το ζήτημα.