0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έρχονται οι γονείς, τους λέω ότι μια τέτοια σχολή δεν πιάνεται (αν ο μαθητής παίρνει 10 στα Αρχαία με το ζόρι όντως δεν πιάνεται) κι αυτοί μου λένε ότι συμφωνούν, αλλά θα στηρίξουν το παιδί τους (συνήθως έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν μετά ιδιωτικό πανεπιστήμιο).
έχουμε γεμίσει ψυχολόγους, την ποιότητά τους δεν ξέρω.
Για κάποια χρόνια ακόμα, τα συγκεκριμένα τμήματα θα έχουν υψηλές βάσεις, εφ' όσον η ζήτηση για ψυχολόγους στην κοινωνία θα ξεπερνά την προσφορά. Η οποία όμως ζήτηση θα μετριαστεί όταν αρχίσουν να μπαίνουν στην αγορά εργασίας και οι απόφοιτοι των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο είναι, ήδη από την εποχή των ιδιωτικών κωλεγίων (sic), από τα πιο "εύκολα" για να στήσεις και να λειτουργήσεις, και εκτιμώ ότι κάθε νέο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που θα ιδρύεται θα διαθέτει στα προγράμματά του το αντικείμενο αυτό.
Το θέμα "Τμήμα Ψυχολογίας" το έχω συζητήσει αρκετά με μαθητές. Ως επιχείρημα δεν μου παρουσιάζουν ποτέ την επαγγελματική αποκατάσταση, ούτε καν το σκέφτονται αυτό. Οι γονείς μού λένε αυτό που είπε η Έσπερος, ότι είναι μόδα και το ένα παιδί παρασύρει το άλλο.
Τα αποτελέσματα τα λουζόμαστε εμείς μετά.
Παντως εμενα φοιτητες μου εχουν πει ηλοτι θελουν να τελειωσουν το παιδαγωγικο για να δωσουν κατατακτηριες στην ψυχολογια που ηταν η πρωτη τους επιλογη για να μπορεσουν μετα να δουλεψουν
Αυτοί έχουν περάσει σε άλλο level: αφού απέτυχαν να περάσουν Ψυχολογία, δήλωσαν την επόμενη safe επιλογή, που όμως οδηγεί πολύ πιο εύκολα σε εργασία. Κάποιοι λιγοστοί θα μπορέσουν να περάσουν με κατατακτήριες, κάποιοι θα συνεχίσουν στα παιδαγωγικά.Εν τω μεταξύ μιλάμε για τα τμήματα ανθρωπιστικής κατεύθυνσης, όταν με πτυχίο ΕΠΑΛ Πληροφορικής βρίσκεις πολύ πιο εύκολα και πιο καλοπληρωμένη δουλειά.
Για την απαξίωση των σπουδών στις στρατιωτικές σχολές, εκτιμώ ότι σύντομα (στα προσεχή 5 χρονια) θα αποτελέσει μονόδρομο η συνολική επιστροφή της καριέρας του στρατιωτικού σε μοντέλο '60s και '70s. Δηλαδή, πλήρης αποσύνδεση των αμοιβών των αξιωματικών από το λεγόμενο "ενιαίο μισθολόγιο", ώστε να ξεχωρίζουν πολύ από την... "πλέμπα του δημοσίου" και εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές με ξεχωριστές, αυτόνομες εξετάσεις τις οποίες θα διαμορφώνουν οι ίδιες. Α, και ακριβώς λόγω του μειωμένου "γενικού ενδιαφέροντος" των νέων, οι σχολές αυτές θα έχουν ένα λόγο παραπάνω να απευθύνονται στην "πατριωτική συνείδηση" (υπό τη στρεβλή έννοια που αυτή προσλάβανε στις δεκαετίες εκείνες), και ας μη μας κάνει εντύπωση αν δούμε επαναφορά των "πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων" (με "εκσυγχρονισμένη" λεοντή). Με ό,τι όλα τα προαναφερθέντα συνεπάγονται βεβαίως για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στους σύγχρονους καιρούς.Θα μου επιτρέψετε να πω "χίλιες φορές μακάρι" να ήταν μόδα η ψυχολογία. Δυστυχώς όμως, δείχνει πολλά για το πού βαδίζουν οι κοινωνίες στις δυτικές χώρες και σε τι αδιέξοδα τις οδηγεί η βίαιη επέλαση του καζινοκαπιταλισμού.
Και με πολλη λαθος πληροφορηση καποιοι (δεν ξερω απο που) οτι με πτυχιο παιδαγωγικων και ενα μεταπτυχιακο ψυχολογιας, γινονται ψυχολογοι……