*

Αποστολέας Θέμα: ΟΠΕΚΕΠΕ και στην Παράλληλη Στήριξη;  (Αναγνώστηκε 3801 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΟΠΕΚΕΠΕ και στην Παράλληλη Στήριξη;
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 02, 2025, 05:12:21 pm »
@neossos
Παρότι δεν παίρνεις θέση σε κάποια που ανέφερα στο τελευταίο μου μήνυμα (για το πώς θα μπορούσε να γίνει manipulation των αριθμών και για τα Εσπερινά ΕΠΑΛ της Κρήτης - θα περίμενε κάποιος το μεγαλύτερο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα να είναι κάποιο της Αττικής), εγώ θα λάβω στα δικά σου.

Η Παράλληλη Στήριξη στα Δημοτικά Σχολεία είναι η μεγαλύτερη "ομάδα" στις προσλήψεις Αναπληρωτών. Το έναυσμα για το παρόν νήμα ήταν το 4ΧΧ Παράλληλη Στήριξη στα Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου στην Α' Φάση. Ως απόλυτος αριθμός και σε σύγκριση με τις Διευθύνσεις πλην Αττικής, μου φάνηκε πολύ μεγάλο. Καθώς οι προσλήψεις Αναπληρωτών διεξάγονται στις μεταθετικές περιοχές, ήταν εύκολο να βρεθεί ανά περιοχή τόσο το μαθητικό δυναμικό στα Δημοτικά Σχολεία Γενικής Παιδείας, όσο και οι προσλήψεις Αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης που έγιναν. Μετά με ταξινόμηση βγήκε πρώτη η Γ' Πειραιά (που έχει, όμως, μικρό αριθμό μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία, περίπου 200), δεύτερο το Λασίθι και μετά οι υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης και του Πειραιά από κοντά, ενώ ουραγοί βγήκαν οι περιοχές στις οποίες δεν έγινε καμία πρόσληψη Αναπληρωτή για την Παράλληλη Στήριξη των Δημοτικών Σχολείων (Γ' Λέσβου και Γ' Σάμου).

Μιας και αναφέρθηκες σε outliers, συνεπώς γνωρίζεις από Μεθοδολογία Έρευνας και Εφαρμοσμένη Στατιστική στην Εκπαιδευτική Έρευνα ( έτσι δεν είναι; ), η Γ' Πειραιά αλλά και η Γ' Λέσβου και η Γ' Σάμου δεν επελέγησαν για σύγκριση με την Κρήτη. Ούτε περιοχές της Αττικής ή Θεσσαλονίκης που έχουν πολύ μεγαλύτερο μαθητικό δυναμικό και με χαρακτηριστικά μόνο αστικής περιοχής. Επέλεξα την Αχαΐα και τη Λάρισα, αφού, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μήνυμα, είναι οι περιοχές με την 3η και 5η πόλη της Ελλάδας σε πληθυσμό (το Ηράκλειο είναι η 4η) και έχουν ένα μεγάλο αστικό κέντρο αλλά και ημιαστικές και αγροτικές περιοχές. Δηλ. αυτό ακριβώς που δεν κάνεις εσύ με το παράδειγμά σου. Επιλέγεις ένα σχετικά μικρό νησί της Δ' Δωδεκανήσου, δηλ. ούτε καν μια ολόκληρη περιοχή μετάθεσης. Έτσι, όμως, ενδεχομένως έχεις επιλέξει by default έναν outlier (κάτι που εξάλλου το παραδέχεσαι), όχι μόνο λόγω μικρού μαθητικού δυναμικού αλλά και λόγω ποιοτικών στοιχείων που αφορούν την κοινωνική ζωή σε κάποια μικρά νησιά (καταλαβαινόμαστε φαντάζομαι). Είναι, λοιπόν, μεθοδολογικά λάθος να πας σε τόσο μικρό δείγμα μαθητών (όπως θα ήταν λάθος να επέλεγα για σύγκριση τη Γ' Πειραιά) και υπάρχουν και άλλοι λόγοι στη μέση.

Πάντως, όταν κάτι αφορά τη διαχείριση προσωπικού των ΠΕ70 είσαι πολύ large και υποπίπτεις σε "εκπτώσεις" (όπως εύστοχα σου σχολίασε ο trust no one), π.χ. "τόσο κακό είναι να λειτουργεί ένα δημοτικό σχολείο με 28 μαθητές ως 6/θέσιο;" ή "Δεν τους ψέγω όμως γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον των παιδιών." Όταν, όμως, το θέμα αφορά τη διαχείριση προσωπικού των ΠΕ60 ή τη Δευτεροβάθμια, είσαι αμείλικτος. Αυτό είναι ο ορισμός του double standard.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:25:27 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 02, 2025, 05:13:07 pm »
Μια δική μου απορία: είμαι στις Κυκλαδες σε Γυμνάσιο. Παράλληλη στήριξη βλέπω σε παιδιά που το νησί τους δεν έχει ειδικό σχολείο, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά περιστατικά (δλδ και σε παιδιά που δεν είναι ούτε για ΕΝΕΕΓΥΛ και προφανώς δεν αποκομίζουν τίποτα από τη γενική τάξη), όμως αυτό που ακούω ότι συμβαίνει σε δημοτικά, ότι ένα τμήμα μπορεί να έχει μέσα 3 παιδιά παράλληλης πχ, σ εμάς δεν υπάρχει. Ξέρω ότι είναι μια γενιά αυτή που τώρα φτάνει στη β/θμια σιγά σιγά, αλλά δεν συμβαίνει ούτε στα δημοτικά μας, κι αυτά ενώ οι επισκέψεις στο κεδασυ είναι περισσότερες απ όσες χρειάζονται- δεν είναι δηλαδή ότι οι γονείς δεν τα ελέγχουν τα παιδιά. Οπότε αναρωτιέμαι, είναι φειδωλο το κεδασυ το δικό μας επειδή πρέπει να καλυφθούν με παράλληλη παιδιά που αλλού θα φοιτούσαν σε άλλου τύπου σχολείο; Ή είναι φειδωλοί για άλλους λόγους, ή αλλού είναι υπερβολικά γενναιόδωροι;

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 02, 2025, 06:17:54 pm »
Μια δική μου απορία: είμαι στις Κυκλαδες σε Γυμνάσιο. Παράλληλη στήριξη βλέπω σε παιδιά που το νησί τους δεν έχει ειδικό σχολείο, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά περιστατικά (δλδ και σε παιδιά που δεν είναι ούτε για ΕΝΕΕΓΥΛ και προφανώς δεν αποκομίζουν τίποτα από τη γενική τάξη), όμως αυτό που ακούω ότι συμβαίνει σε δημοτικά, ότι ένα τμήμα μπορεί να έχει μέσα 3 παιδιά παράλληλης πχ, σ εμάς δεν υπάρχει. Ξέρω ότι είναι μια γενιά αυτή που τώρα φτάνει στη β/θμια σιγά σιγά, αλλά δεν συμβαίνει ούτε στα δημοτικά μας, κι αυτά ενώ οι επισκέψεις στο κεδασυ είναι περισσότερες απ όσες χρειάζονται- δεν είναι δηλαδή ότι οι γονείς δεν τα ελέγχουν τα παιδιά. Οπότε αναρωτιέμαι, είναι φειδωλο το κεδασυ το δικό μας επειδή πρέπει να καλυφθούν με παράλληλη παιδιά που αλλού θα φοιτούσαν σε άλλου τύπου σχολείο; Ή είναι φειδωλοί για άλλους λόγους, ή αλλού είναι υπερβολικά γενναιόδωροι;

Αυτο δε νομιζω οτι μπορει να το απαντησει κσποιος/α ετσι απλα

Η απαντηση δινεται μονο μετα απο συγκριτικη μελετη των γνωματευσεων και των εισηγησεων

Αυτο που μπιρω να πω ειναι οτι στο ΚΕΔΑΣΥ που ημουν εγω, με τα χρονια αυξηθηκαν πολυ οι εισηγησεις για ΠΣ γιατι αυξηθηκαν τα περιστατικα. Αυξηθηκε επισης και ο αριθμος των μαθητων στην ταξη, οποτε περιπτωσεις που ισως στα μεσα του 2000 δεν θα επαιρναν ΠΣ γιατι η καθε ταξη εχε γυρω στους 15 μαθητες και αρα ο/η εκπαιδευτικος μπορουσε να χειριστει καποια παιδια, με 20+ μαθητες/τριες στην ταξη, δεν μπορει πλεον.
Αυξηθηκε παραλληλα και ο φορτος εργασιας και οι απαιτησεις απο τους μαθητες/τριες. Αρα, πιο δυσκολα μαθηματα, αυτοματως σημαινει και πιο πολλες απαιτησεις για συγκεντρωση στην ταξη. Αρα, λιγοτερες «ανοχες» απο τα ιδιατα παιδια.
Τελος, γεγονος ειναι οτι αυξηθηκαν και οι διαγνωσεις απο παιδοψυχιατρους. Οποτε, οταν εγω στο ΚΕΔΑΣΥ εχω μια διαγνωση αυτιαμου, δεν μπορω να μην εισηγηθω κατι
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 02, 2025, 07:57:23 pm »
Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να λέει με ποια κριτήρια παίρνει κάποιος παράλληλη.
Στην διάγνωση του αυτισμού η συντριπτική πλειοψηφία έχει παράλληλη (έχω δει όμως και περιπτώσεις που δεν αναφέρεται κάτι για παράλληλη).
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε παράλληλη ακόμη και για δυσλεξία! Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ο γονιός θα αιτηθεί παράλληλη σε τέτοια περίπτωση.....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:25:27 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 02, 2025, 07:59:31 pm »
Ίσως δεν το διατύπωσα καλά. Εννοώ ότι με την εικόνα που έχω εγώ, ενός μαθητικού πληθυσμού ενός μεγάλου σχολείου που είναι το μοναδικό στην περιοχή και έχει ποικιλία πληθυσμού, δεν είναι ότι βλέπω μαθητές μας που θα χρειάζονταν παράλληλη και δεν έχουν, ούτε ότι έπρεπε να έχουν πάει στο κεδασυ και δεν πήγαν. Γι αυτό έχω αναρωτηθεί αν τα ελάχιστα παιδιά που εμείς τα θεωρούμε απλά ακραία  ζωηρά και οριακά διαχειρισιμα, αν σε άλλο ΚΕΔΑΣΥ θα είχαν γνωμάτευση, αλλά αυτά τα παιδιά είναι 1-2 το χρόνο σε μια τάξη των 90 μαθητών, όχι 1-2 σε τμήμα των 25. Ποσό πια διαφορετική εικόνα πληθυσμού να έχουμε σε σχέση με άλλες περιοχές;

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 02, 2025, 08:25:18 pm »
Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να λέει με ποια κριτήρια παίρνει κάποιος παράλληλη.
Στην διάγνωση του αυτισμού η συντριπτική πλειοψηφία έχει παράλληλη (έχω δει όμως και περιπτώσεις που δεν αναφέρεται κάτι για παράλληλη).
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε παράλληλη ακόμη και για δυσλεξία! Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ο γονιός θα αιτηθεί παράλληλη σε τέτοια περίπτωση.....

Οχι δεν υπαρχει ΦΕΚ

Η καθε ομαδα του καθε ΚΕΔΑΣΥ κρινει με τα δικα της κριτηρια.
Αλλα, οπως ειπα και πιο πανω, νομιζω οτι καποια βασικα τα εχουμε (σχεδον) ολοι κοινα.

Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 02, 2025, 08:32:42 pm »
@Patreas
Δεν πήρα θέση για τα εσπερινά γιατί δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτά (λογικά όμως έχεις δίκιο σε όσα λες).

Όταν μίλησα για outliers, είχα στο μυαλό μου μια προηγούμενη ανάλυση που είχα κάνει για τα ποσοστά των προσλήψεων Π.Σ. ανά περιοχή. Έψαξα και την βρήκα στο περσινό νήμα της Α' φάσης αναπληρωτών και ορίστε και ο πίνακας με τα στοιχεία για όλη την Ελλάδα: https://imgur.com/a/QCWcgxn (είναι του 2021-22, αλλά οι τάσεις υπήρχαν από τότε).

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως η Αχαΐα και η Λάρισα ξεχωρίζουν ως οι περιοχές με τις λιγότερες προσλήψεις Π.Σ. αναλογικά με τον πληθυσμό τους (μαζί με κάποιες άλλες περιοχές όπως η Μεσσηνία και η Εύβοια). Οπότε θεώρησα πως δεν τις επέλεξες με δημογραφικά κριτήρια, αλλά για να φανεί εντυπωσιακότερα η αντίθεση τους σε σχέση με την Κρήτη (μιας και βρίσκονται πολύ κάτω από τον μέσο όρο της χώρας, ενώ η Κρήτη πολύ πάνω).

Νομίζω πως ο πίνακας μου δείχνει ξακάθαρα τις τάσεις. Υπάρχει το δίπολο Αττική - Κρήτη με περισσότερες Π.Σ. από το αναμενόμενο, με όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας να βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο (λογικό βέβαια να πέφτουν σε ένα βαθμό λόγω των ποσοστών του προαναφερθέντος διπόλου). Όμως ακόμα και εντός των ίδιων περιφερειών βλέπουμε σημαντικές διακυμάνσεις. Για παράδειγμα στην Κρήτη το Ρέθυμνο καταλαμβάνει το 3% των προσλήψεων Π.Σ., ενώ με βάση τον πληθυσμό του θα αναμέναμε ένα 1.1%. Θα περιμέναμε λοιπόν με βάση τη συλλογιστική ΟΠΕΚΕΠΕ να ισχύει κάτι αντίστοιχο και στα διπλανά Χανιά. Στα Χανιά όμως οι προσλήψεις αντιστοιχούσαν στο 1.5% των συνολικών παράλληλων, ενώ με βάση τον πληθυσμό θα περιμέναμε μεγαλύτερο ποσοστό (1.8%).

Μπορούμε να κάνουμε και άλλες συγκρίσεις που να δείχνουν πως περιοχές με παρόμοια δημογραφικά χαρακτηριστικά έχουν μεγάλες αποκλίσεις στον αριθμό των Π.Σ.. Για παράδειγμα η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη: Στην πρωτεύουσα έχουμε 26% των Π.Σ. έναντι 20.8% του πληθυσμού, ενώ στη συμπρωτεύουσα το ποσοστό των Π.Σ. (9.6%), είναι χαμηλότερο από το ποσοστό του πληθυσμού (10.4%).

Ως προς το τελευταίο σου σχόλιο, όταν αφήνεται να εννοηθούν πράγματα για τον κλάδο μου (για τα οποία υπάρχει ο αντίλογος), νομίζω πως έχω κάθε δικαίωμα να τον υπερασπιστώ (και πιστεύω πως αυτό θα έκανε ο οποιοσδήποτε). Αλλά όχι και αμείλικτος με τους υπολοίπους. Δεν άνοιξα (ακόμα) θέμα για τα φετινά ολιγομελή τμήματα στη Δευτεροβάθμια, στα οποία δεν τολμά να βάλει χέρι κανένας (ενώ στα δημοτικά άρχισε ήδη η νέα φάση συμπτύξεων). Δεν αναρωτήθηκα γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ γονέας δεν έχει διαμαρτυρηθεί για τις φετινές ελλείψεις των ολοήμερων νηπιαγωγείων στα Μ.Μ.Ε. (που με αυτά τα ποσοστά κάλυψης στους ΠΕ60 θα έπρεπε όλοι να έχουν ξεσηκωθεί που δεν θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο). Αντιθέτως, για τα ολοήμερα δημοτικά (που κάποιοι έλεγαν ότι γράφουμε παιδιά - φαντάσματα) έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες. Αναρωτήθηκε λοιπόν κανείς γιατί κανένας γονιός δεν διαμαρτυρήθηκε φέτος για τα κενά στα νηπιαγωγεία; Αλλά είπαμε, πρέπει να χτυπήσουμε για ακόμα μια φορά τα δημοτικά (δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χώρο για να αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα τα -ακόμα αρρύθμιστα- κέντρα μελέτης). Εξάλλου, οι δάσκαλοι δουλεύουν. Να δούμε όμως για πόσο ακόμα...

Αποσυνδεδεμένος Katia Papadopoulou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 02, 2025, 10:59:03 pm »
Είναι όπως Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ τα λέει ο Πατρέας στη Κρήτη ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΝΟΜΟΥΣ κ οι αριθμοί μιλάνε ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
1) Κ τα ΚΕΔΑΣΥ κ στους 4νομούς είναι βιομηχανίες κ οι αστείοι αυτοί αριθμοί έχουν επισημανθεί πολλάκις απο άλλα ΚΕΔΑΣΥ ανα την Ελλάδα.

Για να μην πιάσουμε διαγνώσεις+προφορικές στις πανελλήνιες κλπ

2)Η γελοιότητα όμως η προσωποιημένη είναι οι αριθμοί των 2 αυτών εσπερινών επαλ ;D

Ας περάσει κάποιος Μ-Ι-Α βόλτα κατα τις 9 το βράδυ,οoooποια μέρα κ ναι, απο το εσπερινό επαλ στο Δαίδαλο που στα χαρτιά είναι μεγαλτερο απο τις σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης -κέντρο ειναι πισω απο το δημαρχείο! Τα ίδια κ στο Ηράκλειο, στα χαρτιά θα ναι μεγαλτερο απο την Ιατρική σχολή σε λίγο!!

Αυτά τα ξέρει κ ο Χανιώτης ΠΘ κ οι 3 στους 3 βουλευτές Χανιων ΝΔ σογια=αδερφή ΠΘ/ανεψός Μαρκόγιαννη/ Κοζανίτισσα χήρα του Βολουδάκη/βουλευτή ΝΔ(ναι κληρονομούν κ οι χήρες έδρες). Όπως τα ξέρει κ ο Ανδρουλάκης / κ βεβαια οι βουλευτές ΝΔ Ηράκλειο=Αυγενάκηδες/Κεφαλογιάννηδες κλπ

Όλοι τα ξέρουνε όπως κ τον οπεκεπε, αλλά Ρουμάνα δεν υπάρχει, μόνο σογια υπάρχουν στη Κρήτη, οπότε θα συνεχίστει το ίδιο έργο.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 03, 2025, 07:45:40 am »
Είναι όπως Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ τα λέει ο Πατρέας στη Κρήτη ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΝΟΜΟΥΣ κ οι αριθμοί μιλάνε ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
1) Κ τα ΚΕΔΑΣΥ κ στους 4νομούς είναι βιομηχανίες κ οι αστείοι αυτοί αριθμοί έχουν επισημανθεί πολλάκις απο άλλα ΚΕΔΑΣΥ ανα την Ελλάδα.

Για να μην πιάσουμε διαγνώσεις+προφορικές στις πανελλήνιες κλπ

2)Η γελοιότητα όμως η προσωποιημένη είναι οι αριθμοί των 2 αυτών εσπερινών επαλ ;D

Ας περάσει κάποιος Μ-Ι-Α βόλτα κατα τις 9 το βράδυ,οoooποια μέρα κ ναι, απο το εσπερινό επαλ στο Δαίδαλο που στα χαρτιά είναι μεγαλτερο απο τις σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης -κέντρο ειναι πισω απο το δημαρχείο! Τα ίδια κ στο Ηράκλειο, στα χαρτιά θα ναι μεγαλτερο απο την Ιατρική σχολή σε λίγο!!

Αυτά τα ξέρει κ ο Χανιώτης ΠΘ κ οι 3 στους 3 βουλευτές Χανιων ΝΔ σογια=αδερφή ΠΘ/ανεψός Μαρκόγιαννη/ Κοζανίτισσα χήρα του Βολουδάκη/βουλευτή ΝΔ(ναι κληρονομούν κ οι χήρες έδρες). Όπως τα ξέρει κ ο Ανδρουλάκης / κ βεβαια οι βουλευτές ΝΔ Ηράκλειο=Αυγενάκηδες/Κεφαλογιάννηδες κλπ

Όλοι τα ξέρουνε όπως κ τον οπεκεπε, αλλά Ρουμάνα δεν υπάρχει, μόνο σογια υπάρχουν στη Κρήτη, οπότε θα συνεχίστει το ίδιο έργο.
Έτσι είναι τα πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος diav

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 03, 2025, 08:14:31 am »
αλλά Ρουμάνα δεν υπάρχει

Καλά, η ρουμάνα είναι αριστούχος ρουμανικού αει και τσακάλι. Εμείς , η χώρα του φωτός και της κόπρου (αυτή το λέει, εγώ δεν κρίνω) , δεν μπορούμε να βρούμε κάτι αντίστοιχο σε απόφοιτο κανενός ρουμανικού αει, έναν  αποτελεσματικό να του δώσουμε θώκο , στασίδι σε κανένα υπουργείο , γραμματεία, οπουδήποτε  να τα φτιάξει όλα; Δεν το πιστεύω, ας ψαχτούνε λίγο, κάτι άριστο θα βρεθεί να σωθούμε…
Το να καλέσουνε την ίδια στα ψιλικοκό , όταν ασχολείται με θέματα μεγατόνων άλλων υπουργείων,  το θεωρώ ακραίο. Με τα χαριτωμένα αγγλικά της και τα fluent ρουμάνικα δεν μπορεί , κάτι θα γίνει… Ας την πάνε μια βόλτα και από μαρούσι μεριά, μήπως…

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 03, 2025, 12:44:34 pm »
diav, ξέρεις στην Ελλάδα κάποιον άριστο και ασυμβίβαστο που να έχει αναδειχτεί μόνο με την αξία του;
Εγώ προσωπικά όχι.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 03, 2025, 01:54:09 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2025, 04:09:12 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος mpanania

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 04, 2025, 05:33:22 pm »
Ακριβώς όπως τα λέει ο πατέρας είναι. Εγώ γνωρίζω κάποια εσπερινά ΕΠΑΛ που αν πας 9 η ώρα ούτε τα φώτα δεν είναι ανοιχτά και οι εγγραφές είναι όλες εικονικές ώστε να καλύπτονται τα ωράρια των μονίμων. Επίσης γραμμένοι 25 και παρακολουθούν οι 3. Όμως έχουν και προτεραιότητα όταν προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές ειδικοτήτων με αποτέλεσμα στο εσπερινό να μπαίνουν 2 καθηγητές στα 3 παιδιά και στο πρωινό 100 ώρες έλλειψη καθηγητών και τμήματα που κάνουν 2 ώρες ή καθόλου μάθημα ή ένας καθηγητής για 26!!! Η νύχτα είναι σκοτεινή... Και συμβαίνει και στην όμορφη πόλη του βορρά που αρχίζει από Κ

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 04, 2025, 07:09:21 pm »
Τι Patreas, τι πατέρας, πες το κι έτσι :P
Κοίτα να δεις που στο τέλος θα κάνουμε καμιά δημοσίευση με τον neossos. Άλλος για μεταδιδακτορική έρευνα και άλλος για το ονόρε :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)