0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα μας είναι "Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών" και νομίζω ότι η κουβέντα έχει εκτροχιαστεί. Ο καθένας γράφει ανάλογα με τα βιώματα και τα συμπλέγματά του. Ο ιδιωτικός υπάλληλος μας λέει ότι παίρνουμε 14 μισθούς...(σε ποια χώρα ζει άραγε;), αυτός που είναι αποσπασμένος στο γραφείο του κακοφαίνεται που δε δουλεύουν όλοι 08:00-14:00 (λες και αυτός έχει δουλειά για το σπίτι) κλπ. Πρέπει να δούμε τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να είναι σωστός στη δουλειά του. Εγώ εργάζομαι καθημερινά στο σπίτι 3 ώρες κατά μέσο όρο για να προετοιμαστώ για το σχολείο. Γνωρίζω συναδέλφους που εργάζονται περισσότερο και αν και δεν έχουν οικογένεια δεν προλαβαίνουν να βγουν για καφέ γιατί διδάσκουν μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και έχουν μεγάλη ευθύνη, άρα και πολλή δουλειά. Το ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να προετοιμαστεί κανείς στο σχολείο δεν είναι δικαιολογία -τουλάχιστον όχι για όλους- είναι μία πραγματικότητα. Άλλωστε ο νόμος δε λέει να μένουμε για να προετοιμαζόμαστε, αλλά για διοικητική εργασία.Ερωτώ λοιπόν: Εγώ γιατί να εργάζομαι 9 ώρες την ημέρα (6 ώρες στο σχολείο + 3 στο σπίτι); Μήπως κακώς ασχολούμαι τόσο πολύ; Μήπως πρέπει να γίνω χειρότερος εκπαιδευτικός για να δουλεύω 8ωρο; Μήπως αφού όλοι με θεωρούν χαραμοφάη πρέπει να γίνω κι εγώ τέτοιος για να ταυτιστώ με το κοινό αίσθημα και να μη προσπαθώ κάθε φορά να εξηγώ ότι ο εκπαιδευτικός δεν ξεχνάει τη δουλειά φεύγοντας από το σχολείο; Μήπως πρέπει να γίνω κι εγώ σαν τους εκπαιδευτικούς-λαμόγια που αποφεύγουν τις δουλειές ή τις αφήνουν για να τις κάνει κάποιος άλλος (όλοι έχουμε τέτοιους στα σχολεία μας); Περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματά μου.
Σε ποιους θελεις ν'ανηκεις ; Σ'αυτους που μπαινουν στην ταξη με το κεφαλι ψηλα ,που απολαμβανουν το σεβασμο των μαθητων τους οι οποιοι τους ρωτανε επανειλλημενως αν θα τους εχουν και την επομενη χρονια ή σ'αυτους που κοιταζουν να λουφαρουν και σερνουν τα βηματα τους για να μπουν στην ταξη , κανουν καθιστοι το μαθημα και επιστρεφουν διαγωνισματα αφου εχουν πιασει χλωριδα και πανιδα πανω τους; Στο δικο μου το σχολειο ολοι δουλευουν ,ολοι
Στην β/θμια εκπαιδευση ειδικα το 70% ειναι για αμεση απολυση?
Σύμφωνα με το περσινό πρόγραμμα υποσχέθηκε να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις συνταξιοδοτήσεις των Εκπαιδευτικών διαφόρων κλάδων η υπουργός κ Διαμαντοπούλου σε σημερινή της συνέντευξη.Η δήλωση όμως αυτή μάλλον δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές της προθέσεις και αυτό γιατί:Οι περσινοί συνταξιούχοι αναπληρώθηκαν σε ποσοστά 4% έως 20% από διορισμούς.Φέτος ούτε αυτά τα ποσοστά θα μειωθούν περισσότερο και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξουν αποσπασμένοι που να επιστρέψουν στα σχολεία αλλά και με την πρόβλεψη ότι και οι προσλήψεις Αναπληρωτών θα είναι πολύ μειωμένες, η μόνη επιλογή της κ Διαμαντοπούλου θα είναι η αύξηση του ωραρίου των Εκπαιδευτικών ή στην καλύτερη περίπτωση η κατάργηση του μειωμένου ωραρίου των 19,18 και 16 ωρών στην Δ.Ε.Ελπίζουμε να μην επαληθευτούμε.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_3086.htmlΗ προπαγάνδα συνεχίζεται.
Παράθεση από: KYRINIS στις Αυγούστου 15, 2011, 11:25:59 amhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_3086.htmlΗ προπαγάνδα συνεχίζεται.εντάξει υπάρχουν και άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα, δεν χρειάζεται να αναπαράγουμε τις βρωμιές τους εδώ μέσα.