0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ζητείστε μια μετάταξη στο ΙΚΑ ή στην ΔΟΥ τότε.περαστικά σας εύχομαι τότε!πάντως εμείς τώρα στην 28η παραμονή, θα πουμε τραγουδάκια!λέτε να πουν και οι υπάλληλοι στο ΙΚΑ? εντάξει ρε παιδιά μη βαράτε, απλά γύρισα από το ΙΚΑ με τα νεύρα μου τόσο τσιτωμένα που είπα Δόξα τω Θεώ που είμαι εκπαιδευτικός!!καλημέρα σε όλους!
αν έχεις παρακολουθήσει τις αναρτήσεις μου εδώ μέσα τόσα χρόνια, θα έχεις καταλαβει γιατί έγινα εκπαιδευτικός.Οι ψηφοφορίες που οργανώνω και τα θέματα που ξεκινάω δείχνουν το πόσο ανήσυχο πνεύμα είμαι στην εκπαίδευση. Αν μπήκα για να αράξω δεν θα με ένοιαζε τίποτα από όλα αυτά, δεν θα καθόμουν να συζητάω για τρόπους βελτίωσης της διδασκαλίας, ούτε για το πως μπορώ να σώσω τους αδύνατους μαθητές.δεν μπορω να με φανταστώ να κάνω άλλη δουλειά!πάντως έγινα εκπαιδευτικός και για τα τραγουδάκια! η μουσική πιστεύω πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης. Δυστυχώς στα λύκεια το μάθημα έχει φύγει και στο Γυμνάσιο είναι 1ωρο.Τα παιδιά έχουν ανάγκη να ξεφεύγουν μέσα στο βαρύ και απαιτητικό ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων.Μόνο έτσι θα έρχονται στο σχολείο με όρεξη! θα έρχονται και θα λένε και ένα τραγούδι!! που λέει και η παροιμία.
Καλά κάνεις και το διευκρινίζεις γιατί όπως έγραψες το "θα πούμε τραγουδάκια" ήταν λίγο υποτιμητικό.
Επίσης λάβε υπ`όψιν σου ότι υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που εργάζονται περισσότερο, π.χ. 8-4. Συνάδελφοι σου είναι, μην τους ξεχνάς.
Παράθεση από: jak_13 στις Οκτωβρίου 07, 2011, 11:26:11 amΚαλά κάνεις και το διευκρινίζεις γιατί όπως έγραψες το "θα πούμε τραγουδάκια" ήταν λίγο υποτιμητικό.καθόλου! ίσα ίσα δείχνει πόσο ελεύθερο πνεύμα είναι ο εκπαιδευτικός και πόσο "παιδί" παραμένει ακόμα!Το είπα τιμητικά! ίσως η λέξη "τραγουδάκια" να παραπλάνησε το νόημα της φράσης μουΠαράθεση από: jak_13 στις Οκτωβρίου 07, 2011, 11:26:11 amΕπίσης λάβε υπ`όψιν σου ότι υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που εργάζονται περισσότερο, π.χ. 8-4. Συνάδελφοι σου είναι, μην τους ξεχνάς.Μόνο; Αν λάβεις υπόψη σου ότι σπίτι σου γυρνάς κατά μέσο όρο στις 2 το μεσημέρι, μένει μόνο ένα 2ωρο για προετοιμασία. Τους φτάνει; πως τα καταφέρνουν; Εγώ μέχρι τις 11-12 το βράδυ ασχολούμαι με το αντικείμενό μου. Δεν είναι βέβαια ωράριο οποιουδήποτε άλλου υπαλλήλου στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, ούτε και συγκρίνεται με αυτό αφού:1. εργάζομαι φορώντας τις πυτζάμες μου2. ρίχνω και μια ματιά στο φαί και συνεχίζω3. αν κουραστώ παίζω λίγο πιάνο ή ανοίγω την τηλεόραση και συνεχίζω4. μπορεί να ρίξω και έναν υπνάκο ειδικά γύρω στις 4 με πιάνει και 1 ωρίτσα την χρειάζομαι και συνεχίζω5. έξω μπορεί να κάνει κρύο να έχουν απεργία τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όμως εγώ είμαι στη ζεστασιά του σπιτιού μου και δουλεύω.κλπ κλπ ας μην συνεχίσω και κουράσω.Θέλω απλά να πω, ότι ποτε μου δεν θα ισχυριστώ την άποψη "ρε εσείς του ιδιωτικού τομέα ή άλλων φορέων του δημοσίου, μην μας λέτε καλοπερασάκιδες, εργαζόμαστε και εμείς πολλές ώρες" (απλά από το σπίτι αλλά αυτό δεν το λέμε!)Γιατί η απάντηση που θα πάρεις από έναν άλλον υπάλληλο είναι ας με άφηναν και εμένα να δουλεύω από το σπιτάκι μου και ας είχα και την 2πλάσια δουλειά.Και πως να δικαιολογήσω τους 2 μήνες καθισιό το καλοκαίρι; Ότι κουράστηκα τόσο πολύ και το δικαιούμε; Για πες το αυτό σε έναν υπάλληλο εταιρίας πληροφορικής! αυτός δεν το δικαιείται; Δεν δέχομαι ότι εμεις κουραζόμαστε πιο πολύ από τον οποιοδήποτε άλλο και για αυτό πρέπει 2 μήνες το καλοκαίρι και 15 μέρες Χριστούγεννα & Πάσχα να καθόμαστε.Από αυτή την άποψη, ΝΑΙ μας θεωρώ πολύ ευνοημένο κλάδο και ακριβώς αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε και να μην γκρινιάζουμε γιατί μας έβαλαν 1η ώρα μάθημα ή 2 κενά μέσα στο πρόγραμμα. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε μια χαρά. Ίσως επειδή πριν γίνω εκπαιδευτικός πέρασα από τον ιδιωτικό τομέα και έτσι τα ζυγίζω τα πράγματα. Ίσως αν με το που τελείωνα το πανεπιστήμιο διοριζόμουν κατευθείαν καθηγητής να είχα και εγώ άλλη άποψη!Δεν μου λες, αν σε βάλουν 1η ώρα μάθημα, μετά 5 κενά, και μετά 7η ώρα μάθημα ξανά δεν θα επαναστατήσεις;Αν δούλευες αλλού δηλαδή εκει δεν θα δούλευες από το πρωι μεχρι το βράδυ συνεχόμενα;
Οι μονοι που λενε οτι η τάξη δεν εχει κούραση είναι όσοι κάνουν μειωμένο. Οι άλλοι ψοφάμε. -
παιδιά πήγα στο ΙΚΑ χτες για υπόθεση της γυναίκας μου, και έπαθα πλάκα με το τι γινόταν.Λυπήθηκα τους υπαλλήλους. Κόσμος χαμός.Είχα να πάω ΙΚΑ κάτι χρόνια.Πιστεύω θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό στους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν 1 φορά τον μήνα εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΙΚΑ, έτσι για να εκτιμάνε το ωράριό τους και να μην γκρινιάζουν που δουλεύουμε 4 ώρες ημερησίως, με διαλείμματα κάθε ώρα, με τις διακοπές μας Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι.Τι να έλεγα στον υπάλληλο που δουλεύει 8-3 μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα; Ότι κοιταξε να δεις μην κοιτας που εγώ είμαι εκπαιδευτικός και δουλεύω 4 ώρες (συν τις τόσες διακοπές που έχω μέσα στον χρόνο), έχω και δουλειά στο σπίτι και γραπτά να διορθώσω!!Ή ότι κοίτα εγώ μπορεί να δουλεύω λιγότερο αλλά κουράζομαι περισσότερο γιατί η διδασκαλία είναι κουραστική διαδικασία, τα παιδιά, φωνές κλπ....Θα με πλάκωνε στο ξύλο! θα μου έλεγε Ξέρετε τι γινόταν στο ΙΚΑ από φασαρία; το σχολείο μπροστα σε αυτό το θέαμα είναι εκκλησία!"ας καθόμουν και εγώ σπίτι να δούλευα το υπόλοιπο μισό ωράριό μου φορώντας τις πυτζαμούλες μου, και να είχα 2 μήνες το καλοκαίρι και 15 μέρες Χριστουγεννα-Πάσχα, και όταν έχει ωραία μέρα να μης πηγαίνανε και εμας εκδρομή."Εδώ τι να του έλεγα; αυτό που ισχυρίζονται πολλοί εκπαιδευτικοί; "μα η εκδρομή δεν είναι καθισιό. είναι υποχρέωση και είναι μέσα στο ωράριό μας. είναι ευθύνη"Λοιπόν, επισκεφτείτε το ΙΚΑ της περιοχής σας, ή και καμιά ΔΟΥ αν είναι κοντίτερα, και θα αναθεωρήσετε τα περι δυσκολιών του επαγγέλματός μας και τα περι ωραρίου. Δείτε το σαν ψυχοθεραπεία. Θα νιώσετε ανακουφισμένοι! Έτοιμοι για δουλειά! θα σας έρθει η όρεξη! θα νιώσετε παραγωγικοί όσο ποτέ.
Και υπάρχουν και άλλοι που κάνουν τέσσερα 5άωρα και ένα τετράωρο, ας μην τους ξεχνάμε κι αυτούς, και στην τάξη και στην αυλή (και μην ακούσω πάλι ότι οι γυμναστές δεν δουλεύουν γιατι τρώω ανθρωπο σήμερα ). Προσωπικά μετά από κάθε πεντάωρο χρειάζομαι ένα τουλάχιστον 3ωρο να επανέλθω στην φυσιολογική μου κατάσταση. Δεν προσθέτω προετοιμασίες κλπ κλπ. Και μόνο να είσαι up to date με τις εξελίξεις στον τομέα σου και να κρατάς ψηλά το ενδιαφέρον των μαθητών σου είναι έξτρα ενέργεια, δε νομίζετε? Για όλους αυτούς τους εκπαιδευτικους που τα κάνουν όλα αυτά, και που είναι και πολύ αγαπητοί στα παιδιά τους (οχι τυχαια) δεν έχουν τίποτα να πουν οι επικριτές μας? Μόνο για τους λουφαδόρους που υπάρχουν σε κάθε επάγγελμα ξέρουν να μιλούν? Στα τσακίδια πρεπει να τους στειλουμε (εγω δαγκώνω τον πρώτο άμα θέλετε).