*

Αποστολέας Θέμα: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 123442 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών
« Απάντηση #350 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 08:53:42 am »
Και υπάρχουν και άλλοι που κάνουν τέσσερα 5άωρα και ένα τετράωρο, ας μην τους ξεχνάμε κι αυτούς, και στην τάξη και στην αυλή (και μην ακούσω πάλι ότι οι γυμναστές δεν δουλεύουν γιατι τρώω ανθρωπο σήμερα :P).

Φυσικά και είναι μεγάλη η κούραση. Ποτέ δεν είπα ότι ο εκπαιδευτικός κάθεται και ότι η δουλειά του είναι παιχνιδάκι. Ένας ευσυνείδητος εκπαιδευτικός ποτέ δεν κάθεται και όπως λες και εσύ και συμφωνώ 100% ειδικά αν θες να είσαι up to date!!
Εγώ ίσα ίσα έγραψα παραπάνω ότι πριν από τις 11-12 το βράδυ δεν πάω για ύπνο λόγω προετοιμασίας κλπ

Επειδή όμως φαίνεται ότι δεν έγινα κατανοητός, εξηγώ κάποια πράγματα:

Πριν γίνω καθηγητής, δούλευα στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρία πληροφορικής.
Το ωράριο 09:00-20:00 και αρκετές φορές και Σαββατοκύριακα εννοείται χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Έτρεχα σε πελάτες, σε meetings σε επαγγελματικά ταξίδια εκτός πόλης (ευτυχώς εκεί δεν έβαζα και από την τσέπη μου).
Και ξαφνικά μια μέρα η εταιρία δεν πάει καλά και σε απολύουν. έχεις και αυτό το άγχος.

και όμως για όλα τα παραπάνω:
δεν μου είπαν δουλεύεις πολύ σκληρά πάρε Ιούλιο & Αύγουστο άδεια
δεν μου είπαν δουλεύεις πολύ σκληρά πάρε 15 μέρες Χριστούγεννα και 15 μέρες Πάσχα
δεν μου είπαν δουλεύεις πολύ σκληρά, κάθε μήνα όταν θα έχει καλό καιρό θα πηγαίνουμε εκδρομή
δεν μου είπαν δουλεύεις πολύ σκληρά, θα σε ανταμοίψουμε με μια 5ήμερη
κλπ κλπ τα ξέρετε τα υπόλοιπα.

Η διαφορά μας με έναν υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα είναι ότι μπορείς αν θες να λουφάρεις, ούτε προετοιμασίες ούτε τίποτα, στην τάξη δεν χρειάζεται να σκας και να μιλάς και να στεγνώνει  η γλώσσα σου, ούτε διαγωνίσματα ούτε γραπτά, μπορείς να λες ανέκδοτα, να καθυστερείς να μπαίνεις στην τάξη, να τους διώχνεις νωρίτερα, να κάνεις απαίσιο μάθημα, να τους λές ανοίξτε τα βιβλία και διαβάστε κλπ κλπ κλπ και τα ίδια λεφτά θα πάρεις και κανένας δεν θα σε κουνήσει από την θέση σου!!!

Αλλά αφήστε αυτήν την περίπτωση καλύτερα...

Αν μετά από ένα 5ωρο θες ένα 3ωρο να συνέλθεις στην εκπαίδευση, εγώ μετά από συνεχόμενα 10ωρα & 12ωρα καθημερινά συν το άγχος της φύσης της δουλειάς (deadlines για όσους ξέρουν) τι θα ήθελα;
Περιμένοντας τον Αύγουστο να πάρω μόνο 15 μέρες άδεια και μετά όλον τον υπόλοιπο χρόνο τα κεφάλια μέσα.

Σίγουρα και εγώ αν διοριζόμουν στην εκπαίδευση κατευθείαν με το που πήρα το πτυχίο μου χωρίς να περάσω από τον βούρκο και την εκμετάλλευση του ιδιωτικου τομέα, θα έλεγα ότι ναι ο εκπαιδευτικός δουλεύει τόσο πολύ σκληρά σε σχέση με όλους τους άλλους του ιδιωτικού τομέα, δεν συγκρίνεται η κόπωση και η κούραση και δικαίως έχει τις άδειες και τα ωράρια που έχει. Όχι όμως δεν το λέω! Μπορεί να είμαι εκπαιδευτικός αλλά το παραπάνω δεν το λέω. Γιατί είδα και τις δύο όψεις του νομίσματος και τα έχω ζυγίσει πολύ καλά! και ξέρω που βαραίνει η ζυγαριά περισσότερο.

Και όποιος θέλει να έχει αντικειμενική άποψη, του προτείνω να πάρει μια άδεια ανευ αποδοχών για ένα χρόνο και να δουλέψει στις εταιρίες που δούλευα και εγώ. Έχω να του προτείνω κάποιες λουκούμι!! και μετα τα ξαναλέμε εδώ!

ελπίζω να ξεκαθαρίστηκαν οι απόψεις μου
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 09, 2011, 08:55:45 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:21:26 »

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 09:22:50 am »
Όλοι σχεδόν δουλέψαμε στον ιδιωτικό τομέα και γνωρίζουμε τους ρυθμούσ του. Εγώ πάντως από την εμπειρία μου στον ιδιωτικό τομέα συμφωνώ μεν με τα περισσότερα από όσα λές αλλά πάντα ξεχνάτε να αναφέρετε κάτι...Η λούφα, φίλε μου Killbil ζει και βασιλεύει και στον ιδιωτικό τομέα μόνο που έκει γίνεται πιο καμουφλαρισμένα, να μη σε πάρουν χαμπάρι. Μη μου πείτε ότι δεν το είδατε αυτό όσοι δουλέψατε στον ιδιωτικό τομέα. Ότι και καλά ξεσκίζονται όλοι.....
Τώρα από τη μικρή μου εμπειρία στο δημόσιο σχολείο εχώ δει ότι οι νέοι συνάδελφοι είναι όλοι τους αξιέπαινοι. τρέχουν όλη μέρα, φέρνουν σημειώσεις, χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες. κάθονται για να κάνουν τη δουλειά γραφείου κα. Οι παιλαιότεροι άνω των 50-55 είναι κάτι κουρασμένα παλικάρια και νομίζω ότι ίσως είναι και φυσιολογικό. Δεν είσαι το ίδιο παραγωγικός σε όλες τις ηλικίες ή απλά έχουν μάθει σε άλλους ρυθμούς.
Εγώ όπως και οι περισσότεροι (νέοι συνάδελφοι) στο σχολείο μου πάμε στις 8.00 το πρωί και φεύγουμε στις 2.00. ειδικά εγώ το κάνω πάντα. μου φαίνεται πιο εύκολο να είμαι εκεί να βγάζω τις φωτοτυπίες μου να οργανώνω το μάθημα και να κάνω και τις δουλειές στο γραφείο που έχουμε + τη δουλειά που έχουμε και στο σπίτι με τις διορθώσεις και τις προετοιμασίες των σημειώσεων. γιατί λοιπόν να λέμε ότι γι αυτά που κάνουμε είναι καλά τα λεφτά που παίρνουμε, γιατί περίπου αυτό υποστηρίζεις (σε έχω παρακολουθήσει και σε άλλες συζητήσεις). οι περισσότεροι απο μας Killbill δουλεύουμε το μισθό μας μέχρι το τελευταίο ευρώ και το εννόω αυτό που λέω. εγώ σε συγκρίσεις του τύπου η τάδε συνάδελφος δε δουλεύει, γιατί να παίρνουμε τα ίδια λεφτά δε μπαίνω. Γιατί και τόσα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα πάντα δούλευα πολύ φιλότιμα και έντιμα σε σχέση με τους άλλους και πάλι τα ίδια έπαιρνα (υπάρχουν κάτι γλείφτες και κάτι κορμάκια και εκεί, ο θεός να σε φιλάει) Αυτό λοιπόν το στερεότυπο με τον ιδιωτικό τομέα (τι δουλευταράδες που είναι όλοι τους) εγώ το έχω καταρρίψει μετά από δέκα και βάλε χρόνια εργασίας εκεί. Ή μήπως δεν είχες δει να έρχονται στην εταιρεία σου άνθρωποι φυτευτοί από τον τάδε ή το δείνα βουλευτή....μέχρι και σε σούπερ μάρκετ γίνονται αυτά και όχι μόνο τώρα λόγω κρίσης αλλά πάντα...μην τρελλαθούμε τώρα. εάν ο ιδιωτικός τομέας ήταν τόσο παραγωγικός όσο θέλουν να μας τον παρουσιάσουν δε θα πήγαινε κατά διαόλου...

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 09:54:19 am »
1.
όχι, στον ιδιωτικό τομέα δεν είδα ποτέ μου λούφα. Τα πάντα ήταν ελεγχόμενα από όσες εταιρίες πέρασα. Ελέγχαν πχ με ειδικό λογισμικο σε τι σελίδες έμπαινε ο καθένας, και καλούσαν άτομα στο γραφείο επιπλήττοντάς τα ότι πέρασαν τόση ώρα στο facebook και αν ξαναγίνει θα ακολουθήσει απόλυση.
Κανένας ιδιώτης επιχειρηματίας δεν έχει λεφτά για πέταμα (ειδικά σήμερα).
Δεν είδα λούφα λοιπόν παρά μόνο απολύσεις, ακόμα και από άξια & καλοπληρωμένα άτομα, για το οικονομικό συμφέρον της εταιρίας.
Και αν λουφάρεις, είναι θέμα χρόνου να σε τσακώσουν και να σου δείξουν την πόρτα της εξόδου. Σε αντίθεση με το δημόσιο σχολείο όπου λουφάρεις φανερά, αντιμιλάς ακόμα και μπορείς να βρίσεις και τον διευθυντή σου, και κανείς δεν σε κουνάει!

2.
ποτέ μου δεν μπήκα ούτε πρόκειται να μπω σε σύγκριση των οικονομικών μου απολαβών ως εκπαιδευτικός  με αυτά που προσφέρω στο σχολείο. Ποτέ δεν το είδα έτσι τόσο επαγγελματικά. Για μένα ο εκπαιδευτικός είναι λειτουργημα. Δίνω την ψυχή μου στην τάξη. Ειλικρινά ποτε δεν σκέφτηκα "μα τι κάθομαι και κάνω παρουσιάσεις powerpoint στην τάξη και ξενυχτάω να ετοιμάζω υλικό από τη στιγμή που παίρνω κάτω από 1000
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 09, 2011, 10:21:38 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 10:21:55 am »
εμένα πάλι η εμπειρία μου από τον ιδιωτικό τομέα στο θέμα της λούφας είναι κατατι διαφορετική από αυτή που περιγράφεις. πολλοί ήταν αυτοί που λούφαραν και από υποχρεώσεις που θα αναλάμβαναν και από την παραγωγή που θα έβγαζαν. Ο δε εργοδότες, αν ήταν γάτος τους καταλάβαινε αλλά τις περισσότερες φορές δεν ήταν...
Πρόσφατα έχω πάει σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να πάρω κάρτα ιντερνετ on the go, γιατί την επόμενη θα έφευγα για το σχολείο μου (είμαι μακριά από την πόλη, σε χωριό). τους εξήγησα ότι ήταν η μόνη μέρα που θα μπορούσα να το κάνω (ήταν Σάββατο) κι εγώ από Δευτερα θα έφευγα και ήθελα να εξυπηρετηθώ όπωςδήποτε. Η απάντηση που συνοδευόταν και από υφάκι ήταν : η συνάδελφος που ασχολείται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα λείπει με άδεια και δεν υπάρχει άλλος να σας εξυπηρετήσει. Αν αυτό γινόταν στο δημόσιο, θα μιλούσαμε για λούφα και έλλειψη οργάνωσης. Στο ιδιωτικό για τι μιλάμε;;; Και από παραδείγματα άλλα έχω άφθονα και από τους χώρους που εργάστηκα και από τους χώρους που συναλλάχθηκα.
κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα λες.
Συμπέρασμα: η παιδεία και το φιλότιμο του καθενός από μας κάνει τη διαφορά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:21:26 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 10:32:29 am »
Εντάξει, ο καθένας έχει τις εμπειρίες του από τον ιδιωτικό τομέα, νομίζω όμως ότι αυτά που λες είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας.
Δεν νομίζω ότι στην πλειοψηφία τους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θέλουν να λουφάρουν. Ειδικά στις μέρες μας, τρέμουν μην χάσουν τη δουλειά τους!

και στο κάτω κάτω αφου σου μίλησε έτσι, γιατί δεν απευθύνθηκες στον διευθυντή του;
τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα τα παράπονά σου ακούγονται και ο εργοδότης άνετα θα απολύσει κάποιον ειδικά αν ακούσει συνέχεια παράπονα για αυτόν και ότι χαλάει το όνομα της εταιρίας!
τι να πουμε για το δημόσιο σχολείο όπου και λουφαδόρο καθηγητή να έχει ένα παιδί δεν τον κουνάει κανείς από τη θεσούλα του.... Εκεί σε ποιόν να πουν τα παράπονά τους οι γονείς; στον διευθυντή ή στο Υπουργείο. Και να τα πουν τι θα βγει;
ποτε κανείς δεν απολύθηκε στο δημόσιο γιατί λούφαρε! μπορείς εσύ να πεις το ίδιο για τον ιδιωτικό τομέα;

Δες την ταινία Αφεντικά για σκότωμα.
Δεν μπορεί να είναι εκτός θέματος ο σκηνοθέτης!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 09, 2011, 10:35:05 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 12:14:10 pm »
Συνάδελφε Killbill, σύμφωνα με όσα  περιγράφεις για την δική σου εργασία στον ιδιωτικό τομέα, θα έλεγα περισσότερο πως ήταν δουλεία και όχι δουλειά (χωρίς να έχω καμία πρόθεση να προσβάλλω κανένα εργαζόμενο). Εκφράζω την προσωπική μου άποψη και λέω πως δεν επιθυμώ να νιώθω σκλάβα ή δούλα ενός ωραρίου, ή συνθηκών εργασίας που δεν με ικανοποιούν. Θέλω απλά να εργάζομαι με ανθρώπινο ωράριο (και όχι απάνθρωπο), και να έχω ελεύυθερο χρόνο για την προσωπική μου ανάπτυξη (κοινωνική, συναισθηματική, κλπ). Έτσι θα αποδίδω τα μέγιστα και στην εργασία μου, διότι θα νιώθω ολοκληρωμένη ως άνθρωπος. Εσύ, για να έφυγες από την προηγούμενη δουλειά σου και να έγινες εκπαιδευτικός, προφανώς κάτι δεν σου άρεσε, σωστά?Διαφορετικά, γιατί δεν επιστρέφεις εσύ στον ιδιωτικό τομέα?(φαντάζομαι θα σε έχουν ξαναρωτήσει, αλλά εγώ δεν θυμάμαι τα ποστ σου).

Προσωπικά, δούλεψα σε ιδιωτική εταιρία, με ωράριο νορμάλ 9-5, αλλά δεν μου άρεσε διότι απλά διεκπεραίωνα το αντικείμενό μου και δεν το ζούσα πραγματικά. Στην εκπαίδευση μπορείς να ζεις μαζί με τους μαθητές σου στιγμές που ολοκληρώνουν και εσένα τον ίδιο, και να γυρνάς σπίτι κουρασμένος αλλά ευτυχισμένος...
Μήπως εκεί στις ιδιωτικές εταιρίες, θα πρέπει οι εργοδότες να κάνουν τους υπαλλήλους να νιώσουν περισσότερο άνθρωποι και όχι μηχανές? Μήπως μία φορά την εβδομάδα να δουλεύουν Out of Doors? Μήπως να έχουν ένα διάλειμμα μιας ώρας να κάνουν το ντουζάκι τους, το μασάζ τους, το κολατσιό τους σαν άνθρωποι (και όχι το κουλουράκι μπουκωμένοι στο γραφείο  :o) και μετά να επιστρέφουν ανανεωμένοι κατά το δυνατόν για εργασία? Υπάρχουν έξυπνοι επιχειρηματίες που τα εφαρμόζουν αυτά και οι επιχειρήσεις τους πετάνε. Η ψυχολογία του εργαζόμενου είναι το α και το ω. Προτιμώ λοιπόν να είμαι σε ένα σχολείο χύμα, διότι αυτή την έλλειψη και το κενό εγώ  μπορώ να το χρησιμοποιήσω προς όφελος των μαθητών και να το μετατρέψω σε πλεονέκτημα. Μόνο εμπόδια έχει η εκπαίδευση, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά, καλύτερα εκεί, και να δουλεύω με εργαλείο την άναρχη και άτακτη ελευθερία (που άλλοι την μετατρέπουν σε αραλίκι) παρά δούλα του μεγαλοεπιχειρηματία. Αυτά.

υγ. υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες πολύ decent αλλά είναι λίγες και δεν χωράμε όλοι εκεί...

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 02:48:43 pm »
συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους είμαι και εγώ στην εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 03:22:42 pm »
συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους είμαι και εγώ στην εκπαίδευση

Άρα είναι θέμα ευσυνειδησίας του καθενός και δεν ωφελούν τα ακραίες (και συχνά υπερβολικές) αναφορές.  Μην το αμφισβητήσεις αυτό γιατί έχω γνωρίσει από μέσα πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους, όπως και δημόσιους βέβαια.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 03:30:37 pm »
killbill

ξέρεις ότι σε γενικες γραμμές συμφωνώ μαζί σου και έχω κι εγώ σούρει τα "εξ αμάξης" στη μερίδα εκεινη των εκπ/κών που κάθε άλλο παρά εκπ/κό έργο προσφέρει.

Ωστόσο, στην παρουσα συγκυρία φρονώ ότι όλοι οι δ.υ. ( εκπ/κοι και μη ) πρέπει να συνταχθούμε εναντίον του κοινού μετώπου. Δεν ωφελεί σε τέτοιες ώρες να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου.

Αν ειναι να περιθωριοποιηθούν κάποιοι να γίνει για τις γνωστές σε όλους περιπτώσεις αυτών που ξύνονται και πληρώνονται. Να γινει όμως επώνυμα και συγκεκριμένα. Γιατί - στην παρούσα συγκυρία , το τονιζω - κατά τα άλλα, οι κλάδοι πρέπει να συμπεριφερθούν ενωτικά.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 03:33:50 pm »

Η διαφορά μας με έναν υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα είναι ότι μπορείς αν θες να λουφάρεις, ούτε προετοιμασίες ούτε τίποτα, στην τάξη δεν χρειάζεται να σκας και να μιλάς και να στεγνώνει  η γλώσσα σου, ούτε διαγωνίσματα ούτε γραπτά, μπορείς να λες ανέκδοτα, να καθυστερείς να μπαίνεις στην τάξη, να τους διώχνεις νωρίτερα, να κάνεις απαίσιο μάθημα, να τους λές ανοίξτε τα βιβλία και διαβάστε κλπ κλπ κλπ και τα ίδια λεφτά θα πάρεις και κανένας δεν θα σε κουνήσει από την θέση σου!!!

;;;; σίγουρα; Κυριακή κοντή γιορτή.

Αποσυνδεδεμένος Demo

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #360 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 05:59:44 pm »
Τι νόημα εχει να προβάλλεις τον μπαμπούλα του ιδιωτικού τομεα;Κάποτε ειχαμε δουλοκτησία..μέχρι και τον 20 αι.  Και αν σας πω και κατι;Αν ειναι να μας εχουν σα ζωα διαλέγω όχι άλογο ή βόδι αλλά γάτο!Αν δειτε σε κάτι φορα μπέικα περνάνε.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:00:08 pm »
εγώ κατέθεσα τις προσωπικές μου εμπειρίες.
και έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι είμαι πολύ καλύτερα στην εκπαίδευση.
και έτσι δεν γκρινιάζω. Και όταν καμιά φορά κουράζομαι ή  έχω μια δύσκολη μέρα, ανακαλώ στο μυαλό μου σκηνές από την εποχή που δούλευα στον ιδιωτικό τομέα και αμέσως τα ξεχνάω όλα!

φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που ήταν πολύ ευχαριστημένα στον ιδιωτικό τομέα και μπήκαν στην εκπαίδευση αναγκαστικά γιατί πίστεψαν μόνο στην λέξη "δημόσιο" και δεν είδαν τίποτα άλλο πέρα από αυτό, και τα βρήκαν πιο δύσκολα, και πιο κουραστικά.
Όπως αυτοί μπορούν να δώσουν λύση εύκολα παραιτούμενοι  από την εκπαίδευση και γυρνώντας στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει, όμως δεν βλέπω κανέναν να το κάνει! αλλά παραμένουν στην εκπαίδευση και γκρινιάζουν όλη την ώρα! γιατί άραγε δεν παραιτούνται αφού ήταν καλύτερα στον ιδιωτικό τομέα; δεν τους εμποδίζει τίποτα να επιστρέψουν εκεί. το αντίστροφο είναι το δύσκολο

ξέρω και άτομα που έχουν αρνηθεί τον μόνιμο διορισμό στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα κλάδου πληροφορικής στην εταιρία που δούλευα. Άτομο που δούλευε 12ωρα την ημέρα, και Σαββατοκύριακα, με απίστευτη πίεση, άγχος, ευθύνες κλπ αλλά και με απολαβές 4000
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:02:27 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:01:20 pm »
killbill στα είπε η bitch θα στα πω και εγώ

είσαι άκυρος και εκτός κλίματος. Αν θεωρείς ότι επειδή έχεις βιώσει ότι έχεις βιώσει πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί σου και να πούμε τι καλά που είμαστε εδώ γιατί ο killbill μας λέει τις ιστορίες του τότε είσαι γελασμένος.

Να θεωρείς ότι είμαστε όλοι ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί και να μην γενικεύεις για ΕΜΑΣ όλους με το τι κάνουν "κάποιοι".

Σου είπα και σε προηγούμενο μήνυμα. Σεβασμός στους συναδέλφους. Μην κοιτάς την πάρτη σου και να μας κρίνεις όλους. Κρίνε τον εαυτό σου και πες ότι θες. Αλλά μην γενικεύεις γιατί γίνεσαι προσβλητικός υπονοώντας ότι μπορούμε να λουφάρουμε.

Αυτή την στιγμή έχουμε ΠΡΟ

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #363 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:10:10 pm »
Είναι γνωστό ότι υπήρχαν άνθρωποι που έγιναν εκπαιδευτικοί γιατι τους άρεσε η εκπαιδευση και η προσφορά στον συνάνθρωπο και άλλοι που έγιναν για να γίνουν απλά δημόσιοι υπάλληλοι. Όπως το ίδιο ισχύει και για γατρούς του δημοσίου και για στρατιωτικούς και για στυνομικούς και για πυροσβέστες. Νομίζω όμως ότι το για ποιό λόγο ο καθένας ασχολήθηκε με αυτά τα δημόσια λειτουργήματα φαίνεται πολύ καθαρά στη δουλειά του.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:12:43 pm από Radius »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182730
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144