0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
το 21 ώρες για όλους δε ξέρω πόσο σωστό είναι. Εχω δει καθηγητές που δούλευαν χρόνια κατεύθυνση να τα φτύνουν στο τέλος κ να ζουν με χάπια. Μετά από μια ηλικία το μυαλό δεν είναι το ίδιο! Και η δουλειά μας εχει πνευματική κουραση.
Επίσης μου είναι ανεξήγητο γιατί πρέπει να μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας ενός εκπαιδευτικού. 21 ώρες για όλους. Το ότι έχεις παραπάνω χρόνια υπηρεσίας αυτό μεταφράζεται μισθολογικά σε μεγαλύτερο μισθό. Γιατί να μεταφράζεται σε λιγότερες ώρες διδασκαλίας. (περιμένω απαντήσεις ως προς αυτό)
Και τέλος έχω βαρεθεί την πιπίλα όλων περί διακοπών. Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το Καλοκαίρι το σχολείο κλείνει ΟΧΙ για να κάνουν διακοπές οι καθηγητές, αλλά για να ξεκουραστούν τα παιδιά.
Η μείωση των ωρων διδασκαλίας είναι αδιαπραγμάτευτη και αναγκαία (γίνεται και σε άλλες χώρες) αλλά όχι με βαση την προυπηρεσία αλλά την ηλικία κι αυτό λόγω φυσικών περιορισμών και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα της εργασίας του εκαπιδευτικού που γερνά. Η μισθολογική ωρίμανση (αύξηση του μισθού με τα χρόνια) δεν (θα έπρεπε να) έχει να κάνει με την αυξηση της ποσότητας ή της ποιότητας της δουλειάς (γι άυτό πιθανά υπάρχουν τα μπόνους), απλά με την διατήρηση του βιοτικού επιπέδου σε σταθερό επίπεδο. Οι 20 ωρες διαδασκαλίας είναι πράγματι υπεραρκετές και δεν θα έπρεπε να τίθεται από κανέναν θέμα γι αυτό. Αν κοιτάξετε στο site του οργανισμού Ευρυδίκη θα δείτε ότι: Το ωράριο στην Φινλανδία στην βασική εκπαίδευση (Δημοτικό+Γυμνάσιο+Α Λυκείου σε εμάς) είναι από 16-24 ώρες ενώ εδώ 16-25 ώρες. Στην Γαλλία 18 ώρες στην Δευτεροβάθμια ενώ εξαρτάται από το πλήθος των μαθητών στα τμήματα (που να το ακούσει αυτό η Διαμαντοπούλου). Και χωρίς υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο πέραν αυτού και στις δύο χώρες. Στην Δανία (του
Παράθεση από: dimitris_k στις Οκτωβρίου 09, 2011, 07:28:22 pmΗ μείωση των ωρων διδασκαλίας είναι αδιαπραγμάτευτη και αναγκαία (γίνεται και σε άλλες χώρες) αλλά όχι με βαση την προυπηρεσία αλλά την ηλικία κι αυτό λόγω φυσικών περιορισμών και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα της εργασίας του εκαπιδευτικού που γερνά. Η μισθολογική ωρίμανση (αύξηση του μισθού με τα χρόνια) δεν (θα έπρεπε να) έχει να κάνει με την αυξηση της ποσότητας ή της ποιότητας της δουλειάς (γι άυτό πιθανά υπάρχουν τα μπόνους), απλά με την διατήρηση του βιοτικού επιπέδου σε σταθερό επίπεδο. Οι 20 ωρες διαδασκαλίας είναι πράγματι υπεραρκετές και δεν θα έπρεπε να τίθεται από κανέναν θέμα γι αυτό. Αν κοιτάξετε στο site του οργανισμού Ευρυδίκη θα δείτε ότι: Το ωράριο στην Φινλανδία στην βασική εκπαίδευση (Δημοτικό+Γυμνάσιο+Α Λυκείου σε εμάς) είναι από 16-24 ώρες ενώ εδώ 16-25 ώρες. Στην Γαλλία 18 ώρες στην Δευτεροβάθμια ενώ εξαρτάται από το πλήθος των μαθητών στα τμήματα (που να το ακούσει αυτό η Διαμαντοπούλου). Και χωρίς υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο πέραν αυτού και στις δύο χώρες. Στην Δανία (του