*

Αποστολέας Θέμα: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 123384 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών
« Απάντηση #364 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:17:40 pm »
kinegiros μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση. Το "καλά είμαστε" το είπα σε απάντηση του ισχυρισμού ότι "το ωράριό μας (γιατί αυτό είναι το θέμα) είναι πολύ κουραστικό προκαλεί υπερκόπωση και δεν συγκρίνεται με κανενα άλλο επάγγελμα. " δεν είπα ότι "καλά είμαστε" που μας κόψανε τον μισθό! αναφερόμουν στο ωράριο και κατά πόσο αυτό είναι εξοντωτικό.

Δηλαδή αυτός που δουλεύει οικοδομή δεν πρέπει να έχει και αυτός Ιούλιο-Αύγουστο, Χριστούγεννα , Πάσχα διακοπές; Ο ήλιος δεν τον ζαλίζει ή μόνο εμείς που διορθώνουμε γραπτά (στο σπίτι μας) ζαλιζόμαστε;

υπάρχουν δηλαδή πολύ χειρότερα, και από αυτή την άποψη είπα ότι το ωράριό μας μια χαρά είναι. Όχι και να γκρινιάζουμε από πάνω.

και από πότε το να έχω διαφορετική άποψη, θεωρείται προσβολή;
και πιστεύω ότι ήμουν σαφής ότι κατακρίνω τους λουφαδόρους της εκπαίδευσης που όλοι ξέρουμε και βλέπουμε καθημερινά και όχι ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κλάδο.

@radius συμφωνώ! αυτό ακριβώς

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:22:52 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:29:22 pm »
βρε καλέ μου Killbill
και γω μπορώ να σου αναφέρω ένα σωρό περιστατικά τέως και νυν συναδέλφων μου που έχουν ματώσει απ΄το ξύσιμο.

Μπορώ επίσης να σου πω - έχοντας περάσει και απο τις δύο πλευρές - πως σε σχέση με όσους εκπ/κούς  λουφάρουν, η δουλειά στο γραφείο είναι πολύ δυσκολότερη και απαιτητικότερη.
Μπορώ ακόμα να σου πω πως αν ως εκπ/κός θέλεις πραγματικά να κάνεις καλή δουλειά, τότε αυτή δεν τελειώνει ποτέ και όσα και να σου δώσουν, αρκετά δε θα ειναι...

Ωστόσο, τώρα όλοι οι εργαζόμενοι βαλλόμεθα απο παντού. Και επομένως, είναι - αν μη τι άλλο - άστοχο να βάζουμε τα χεράκια μας και να βγάζουμε τα ματάκια μας. Ακόμα και ως αριθμούς, αυτούς τους "λουφαδόρους" συναδέλφους μας τους χρειαζόμαστε. Και ούτε ειναι έξυπνο ως λύση στρατηγικής - να δίνουμε - στην παρούσα φάση - επιχειρήματα στους αντιπάλους μας.

Ας κάνουμε "ανακωχή" ώσπου να περάσει αυτη η λαίλαπα!  ;) ;)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #366 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:35:28 pm »
εντάξει καλή μου bitch!!  ;D .

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:35:57 pm »
 :) :) :) :) :-* :-* :-*
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:22:52 »

Αποσυνδεδεμένος dihatzou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #368 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:43:08 pm »
Το ωράριο εργασίας ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού είναι υπεραρκετό. 21 ώρες σημαίνει 4 ώρες μάθημα τη μέρα (χονδρικά) + 3 ώρες προετοιμασία μαθημάτων + διαγωνίσματα + διοικητικό έργο. Το γιατί αυτές τις 3 εξτρά ώρες δεν τις "υπηρετούμε" συνήθως στο χώρο του σχολείου είναι για πρακτικούς λόγους. Προσωπικά είμαι 4 χρόνια στο ίδιο σχολείο και δεν έχω γραφείο, έχουμε ένα Η/Υ για 20 καθηγητές κτλ
Τώρα αν κάποιος εκπαιδευτικός δεν αφιερώνει χρόνο για προετοιμασία είναι ένα γεγονός αντίστοιχο του υπαλλήλου στο Χ υπουργείο που μέχρι τις 9 διαβάζει εφημερίδα και πίνει καφέ.

Επίσης μου είναι ανεξήγητο γιατί πρέπει να μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας ενός εκπαιδευτικού. 21 ώρες για όλους. Το ότι έχεις παραπάνω χρόνια υπηρεσίας αυτό μεταφράζεται μισθολογικά σε μεγαλύτερο μισθό. Γιατί να μεταφράζεται σε λιγότερες ώρες διδασκαλίας. (περιμένω απαντήσεις ως προς αυτό)

Και τέλος έχω βαρεθεί την πιπίλα όλων περί διακοπών. Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το Καλοκαίρι το σχολείο κλείνει ΟΧΙ για να κάνουν διακοπές οι καθηγητές, αλλά για να ξεκουραστούν τα παιδιά. Και είναι μια πρακτική που ακολουθείται παγκοσμίως. Μάλιστα είμαστε από τις χώρες με τις σχετικά λίγες μέρες διακοπών.
Τώρα γιατί δεν μένουν ανοικτά τα σχολεία με τους καθηγητές παρόντες τις εν λόγω περιόδους; Για καθαρά οικονομικούς λόγους. Είναι μεγαλύτερο το κόστος του να μένει μία υπηρεσία ανοικτή από το να μένει κλειστή, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάποιο αντικείμενο να επιτελέσουν οι υπάλληλοι (όπως στα σχολεία).

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 06:51:05 pm »
Ωραία λοιπόν, εφόσον απ'ότι φαίνεται όλοι συμφωνούμε πως το ωράριό μας όπως έχει είναι μια χαρά, ποιος επίσης συμφωνεί ότι εάν αυξηθεί ΔΕΝ θα είναι πια μια χαρά? Σηκώστε χέρια Ι (εγω σηκώνω! το βλεπετε ολοι?)
Εγώ πάνω από πεντάωρο δεν αντέχω στην αυλή  :-[ 
και τους καλοκαιρινούς μήνες τους χρειάζομαι... εντάξει? ξεκουράζομαι, διαβάζω (σχετικά και μη με την εκπαιδευση), διαμορφώνω μία ψυχολογία που με βοηθάει για την επόμενη χρονιά. Εάν με βάλουν να διδάσκω άλματα ή μπάσκετ στην τσιμεντένια αυλή, χωρίς ένα δέντρο, στους 35 βαθμούς (στο νησί μου τους έχει από νωρίς, τέλος Ιούνη) ε καλύτερα να δουλεύω υπό τις ίδιες συνθήκες στο χωράφι και να παράγω την τροφή μου, μιας και τα 500 ευρω που θα παίρνουμε σε 1-2 χρόνια δεν θα φτάνουν ούτε για μαρουλάκι...

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 07:05:48 pm »
το 21 ώρες για όλους δε ξέρω πόσο σωστό είναι. Εχω δει καθηγητές που δούλευαν χρόνια κατεύθυνση να τα φτύνουν στο τέλος κ να ζουν με χάπια. Μετά από μια ηλικία το μυαλό δεν είναι το ίδιο! Και η δουλειά μας εχει πνευματική κουραση.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #371 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 07:07:19 pm »
το 21 ώρες για όλους δε ξέρω πόσο σωστό είναι. Εχω δει καθηγητές που δούλευαν χρόνια κατεύθυνση να τα φτύνουν στο τέλος κ να ζουν με χάπια. Μετά από μια ηλικία το μυαλό δεν είναι το ίδιο! Και η δουλειά μας εχει πνευματική κουραση.

ε ας αφήσουν τότε την Κατεύθυνση για κάποιον νεώτερο... ;)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 07:27:56 pm »
Επίσης μου είναι ανεξήγητο γιατί πρέπει να μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας ενός εκπαιδευτικού. 21 ώρες για όλους. Το ότι έχεις παραπάνω χρόνια υπηρεσίας αυτό μεταφράζεται μισθολογικά σε μεγαλύτερο μισθό. Γιατί να μεταφράζεται σε λιγότερες ώρες διδασκαλίας. (περιμένω απαντήσεις ως προς αυτό)
ωχ μη λες τέτοια είπαμε σε τέτοιους καιρούς. Εγώ είπα έβαλα τελεία!
πάει μαζί θα το φάμε το ξύλο εδώ μέσα !!!  ;D  ;D  ;D  ;D

Και τέλος έχω βαρεθεί την πιπίλα όλων περί διακοπών. Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το Καλοκαίρι το σχολείο κλείνει ΟΧΙ για να κάνουν διακοπές οι καθηγητές, αλλά για να ξεκουραστούν τα παιδιά.
Μου θυμίζει το "κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα!!!"  ;D  ;D  ;D  ;D

Αποσυνδεδεμένος dimitris_k

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 07:28:22 pm »

Η μείωση των ωρων διδασκαλίας είναι αδιαπραγμάτευτη και αναγκαία (γίνεται και σε άλλες χώρες) αλλά όχι με βαση την προυπηρεσία αλλά την ηλικία κι αυτό λόγω φυσικών περιορισμών και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα της εργασίας του εκαπιδευτικού που γερνά.  Η μισθολογική ωρίμανση  (αύξηση του μισθού με τα χρόνια)  δεν (θα έπρεπε να) έχει να κάνει με την αυξηση της ποσότητας ή της ποιότητας της δουλειάς (γι άυτό πιθανά υπάρχουν τα μπόνους), απλά με την διατήρηση του βιοτικού επιπέδου σε σταθερό επίπεδο.
Οι 20 ωρες διαδασκαλίας είναι πράγματι υπεραρκετές και δεν θα έπρεπε να τίθεται από κανέναν θέμα γι αυτό. Αν κοιτάξετε στο site του οργανισμού Ευρυδίκη θα δείτε ότι: Το ωράριο στην Φινλανδία στην βασική εκπαίδευση (Δημοτικό+Γυμνάσιο+Α Λυκείου σε εμάς) είναι από 16-24 ώρες ενώ εδώ 16-25 ώρες. Στην Γαλλία 18 ώρες στην Δευτεροβάθμια ενώ εξαρτάται από το πλήθος των μαθητών στα τμήματα (που να το ακούσει αυτό η Διαμαντοπούλου). Και χωρίς υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο πέραν αυτού και στις δύο χώρες. Στην Δανία (του

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 07:45:39 pm »
Μπράβο ρε παλικάρι μου
να αγιάσει το στόμα σου

Δεδομένα.
το γαϊδουράκι μου μπορεί να μεταφέρει Χ κιλά φέτος,αλλά  σε 10 χρόνια θα μπορεί να μεταφέρει το ίδιο καλά Χ-Υ κιλά στην ίδια απόσταση (Υ<Χ). Αν πάω να του βάλω Χ κιλά θα σκάσει και πάει το γαιδουράκι.

Λύσεις: α) Του βάζω Χ-Υ κιλά  β) του βάζω Χ κιλά, ψοφάει και το στέλνω για λίπασμα  γ) το στέλνω στο σφαγείο για σκυλοτροφή  και παίρνω νέο γαϊδουράκι

Το γαϊδουράκι είστε εσείς, διαλέξτε το μέλλον σας με σοφία.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #375 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 07:58:35 pm »

Η μείωση των ωρων διδασκαλίας είναι αδιαπραγμάτευτη και αναγκαία (γίνεται και σε άλλες χώρες) αλλά όχι με βαση την προυπηρεσία αλλά την ηλικία κι αυτό λόγω φυσικών περιορισμών και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα της εργασίας του εκαπιδευτικού που γερνά.  Η μισθολογική ωρίμανση  (αύξηση του μισθού με τα χρόνια)  δεν (θα έπρεπε να) έχει να κάνει με την αυξηση της ποσότητας ή της ποιότητας της δουλειάς (γι άυτό πιθανά υπάρχουν τα μπόνους), απλά με την διατήρηση του βιοτικού επιπέδου σε σταθερό επίπεδο.
Οι 20 ωρες διαδασκαλίας είναι πράγματι υπεραρκετές και δεν θα έπρεπε να τίθεται από κανέναν θέμα γι αυτό. Αν κοιτάξετε στο site του οργανισμού Ευρυδίκη θα δείτε ότι: Το ωράριο στην Φινλανδία στην βασική εκπαίδευση (Δημοτικό+Γυμνάσιο+Α Λυκείου σε εμάς) είναι από 16-24 ώρες ενώ εδώ 16-25 ώρες. Στην Γαλλία 18 ώρες στην Δευτεροβάθμια ενώ εξαρτάται από το πλήθος των μαθητών στα τμήματα (που να το ακούσει αυτό η Διαμαντοπούλου). Και χωρίς υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο πέραν αυτού και στις δύο χώρες. Στην Δανία (του
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #376 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 08:10:12 pm »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 08:40:23 pm »
Εγώ η απορία που έχω είναι γιατί μόνο στους εκπαιδευτικούς μειώνεται το ωράριο εργασίας με την πάροδο των χρόνων, και σε κανέναν άλλον εργαζόμενο του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα (εκεί μόνο αυξάνεται!!!!)

Πέρα από την αιτιολογία ότι είμαστε ο πιο σκληρά εργαζόμενος κλάδος στην Ελλάδα και κανείς δεν κουράζεται όσο εμείς υπάρχει κάποια άλλη απάντηση;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182691
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)