0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
emmaki θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τα επαγγέλματα. Κατά τη γνώμη μου όλοι αυτοί που σου ανέφερα θα έπρεπε και αυτοί να μειώνεται το ωράριό τους με την πάροδο των χρόνων.
σωφροντιστικό υπάλληλο να μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά στα καθήκοντά τουΘέλω έναν σοβαρό λόγο όχι γιατί έχουμε μειωμένο ωράριο, αλλά γιατί ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοί το έχουν και κανένα άλλο επάγγελμα
Η μείωση των ωρων διδασκαλίας είναι αδιαπραγμάτευτη και αναγκαία (γίνεται και σε άλλες χώρες) αλλά όχι με βαση την προυπηρεσία αλλά την ηλικία κι αυτό λόγω φυσικών περιορισμών και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα της εργασίας του εκαπιδευτικού που γερνά. Η μισθολογική ωρίμανση (αύξηση του μισθού με τα χρόνια) δεν (θα έπρεπε να) έχει να κάνει με την αυξηση της ποσότητας ή της ποιότητας της δουλειάς (γι άυτό πιθανά υπάρχουν τα μπόνους), απλά με την διατήρηση του βιοτικού επιπέδου σε σταθερό επίπεδο. Οι 20 ωρες διαδασκαλίας είναι πράγματι υπεραρκετές και δεν θα έπρεπε να τίθεται από κανέναν θέμα γι αυτό. Αν κοιτάξετε στο site του οργανισμού Ευρυδίκη θα δείτε ότι: Το ωράριο στην Φινλανδία στην βασική εκπαίδευση (Δημοτικό+Γυμνάσιο+Α Λυκείου σε εμάς) είναι από 16-24 ώρες ενώ εδώ 16-25 ώρες. Στην Γαλλία 18 ώρες στην Δευτεροβάθμια ενώ εξαρτάται από το πλήθος των μαθητών στα τμήματα (που να το ακούσει αυτό η Διαμαντοπούλου). Και χωρίς υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο πέραν αυτού και στις δύο χώρες. Στην Δανία (του
βρε παιδιά, πάνω που είπαμε να μη το συνεχίσουμε το θέμα και ενώ όλο αυτο το διάστημα μια χαρά είχε ησυχάσει το thread και δεν γράφατε όλοι εσείς ξαφνικά πλακώνετε όλοι και γράφετε...ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει για τη δική του δουλειά ότι είναι η δυσκολότερη και επικινδυνότερη ( πχ. ΟΛΟΙ όσοι συνταξιοδοτήθηκαν απο το ΤΣΑΥ την τελευταία πενταετία - εννοώ τους διοικητικούς του ταμείου ) είτε πέθαναν από καρκίνους είτε υποφέρουν με εγκεφαλικά / καρδιακά νοσήματα λόγω της εκτεταμένης χρήσης υπολογιστή - που πριν χρόνια η οθόνη του σκορπούσε ακόμα άφθονη ακτινοβολία...). Επίσης,στην επαρχία - εδώ τουλάχιστον που ζω εγώ - υπάρχουν ακόμα εβδομηντάρηδες οικοδόμοι...Επιμένω, πως σε τέτοιες πονηρές μέρες ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν ΕΝΑ. Δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για τέτοιες κουβέντες. Επομένως, επαναλαμβάνω και φυσικά ισχύει και για εμένα: Όσο ο καθένας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι βασισμένος σε προσωπικές εμπειριες προσπαθώντας να γίνει πρωτότυπος θα είμαστε εύκολα θύματα των άλλων
Όσο ο καθένας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι βασισμένος σε προσωπικές εμπειριες προσπαθώντας να γίνει πρωτότυπος θα είμαστε εύκολα θύματα των άλλων