*

Αποστολέας Θέμα: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 123362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών
« Απάντηση #392 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 02:01:32 pm »
emmaki θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τα επαγγέλματα. Κατά τη γνώμη μου όλοι αυτοί που σου ανέφερα θα έπρεπε και αυτοί να μειώνεται το ωράριό τους με την πάροδο των χρόνων.

Όλοι αυτοί που μου ανέφερες (με εξαίρεση τους οικοδόμους) έχουν πιο ευνοϊκές από μας άλλες συνθήκες.
Το κυριότερο, δεν είναι μόνοι τους!
Είμαι νηπιαγωγός. Δουλεύω σε ΚΕΔΔΥ, 6 ώρες τη μέρα, χωρίς διακοπές "σχολείου" και αργίες "σχολείου". Κάθε μέρα βλέπω 2-3 παιδιά. Μου είναι πολύ δύσκολο. Γυρνάω σπίτι και ξαπλώνω στο κρεβάτι να συνέλθω.
Δούλευα σε νηπιαγωγείο. 4,5 ώρες τη μέρα, που είναι 22,5 ώρες την εβδομάδα. 27 παιδιά στην τάξη, τα 2 με ειδικές ανάγκες, χωρίς τμήμα ένταξης ή παράλληλη στήριξη. 4,5 ώρες τη μέρα δεν μπορούσα να στρέψω την προσοχή μου πουθενά αλλού! Μην μου πεις ότι ένας ιδιωτικός υπάλληλος που δουλεύει 8ωρο, δεν μπορεί να πάει στην τουαλέτα ή δν μπορεί να μιλήσει με έναν συνάδελφο του ή να χαλαρώσει έστω και για 5 λεπτά.....
Έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα....Πολλή δουλειά....ώρες ολόκληρες με το αφεντικό πάνω από το κεφάλι μου. Αλλά και το διάλειμμα μου είχα, και με άλλους συναδέλφους μπορούσα να μιλήσω......

Και αν θες, θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί είναι από τους μόνους επαγγελματικούς κλάδους που το αντικέιεμνο της δουλειάς τους και ο φόρτος τους παραμένει ίδιος όλα τα χρόνια που δουλέυουν, όπως και οι απαιτήσεις από αυτούς. Η μείωση ωραρίου είναι μια πολύ μικρή ελάφρυνση....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2011, 03:26:34 pm από emmaki »
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:41:21 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #393 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 03:19:56 pm »

σωφροντιστικό υπάλληλο να μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά στα καθήκοντά του

Θέλω έναν σοβαρό λόγο όχι γιατί έχουμε μειωμένο ωράριο, αλλά γιατί ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοί το έχουν και κανένα άλλο επάγγελμα

Υπάρχουν πράγματα που δε θέλω να πω, αλλά με προκαλείς
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι , λόγω της φύσης της δουλειάς τους εξαιρέθηκαν (σωστά κατ’εμέ) του 8ώρου.Εξακολουθούν να εργάζονται 6 ώρες ημερησίως.
Ξέρεις ότι οι περισσότεροι από αυτούς πηγαίνουν 2 μέρες την εβδομάδα στη δουλειά?
Σάββατο ή Κυριακή και μία ακόμη μέρα. Πώς γίνεται αυτό? Απλά κάνουν 12ωρο συνεχόμενο.
Εσύ μπορείς να κάνεις 12ωρο συνεχόμενο στην τάξη? ΟΧΙ.
Αυτοί πώς μπορούν? Εμ και σύ θα τα κατάφερνες, αν κοιμόσουν εναλλάξ με τον συνάδελφο.
Η πλειοψηφία δε είναι κορυφή στην μπιρίμπα.
Να μη μιλήσω για τους μισθούς τους-προ μνημονίου εποχή. Ένας ΔΕ ,να υπολογίζεις γύρω στα 1400.
Μισθοδοσία Σεπτεμβρίου 2011.

ps:Δεν παλεύεσαι όμως.

Θέλω να γράψω και άλλα, εδώ και καιρό ,αλλά δεν έχω χρόνο.Πού θα πάει?Θα τα καταφέρω κάποια στιγμή!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2011, 03:21:58 pm από alexel »
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #394 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 03:25:44 pm »

Η μείωση των ωρων διδασκαλίας είναι αδιαπραγμάτευτη και αναγκαία (γίνεται και σε άλλες χώρες) αλλά όχι με βαση την προυπηρεσία αλλά την ηλικία κι αυτό λόγω φυσικών περιορισμών και προκειμένου να διατηρηθεί η ποιότητα της εργασίας του εκαπιδευτικού που γερνά.  Η μισθολογική ωρίμανση  (αύξηση του μισθού με τα χρόνια)  δεν (θα έπρεπε να) έχει να κάνει με την αυξηση της ποσότητας ή της ποιότητας της δουλειάς (γι άυτό πιθανά υπάρχουν τα μπόνους), απλά με την διατήρηση του βιοτικού επιπέδου σε σταθερό επίπεδο.
Οι 20 ωρες διαδασκαλίας είναι πράγματι υπεραρκετές και δεν θα έπρεπε να τίθεται από κανέναν θέμα γι αυτό. Αν κοιτάξετε στο site του οργανισμού Ευρυδίκη θα δείτε ότι: Το ωράριο στην Φινλανδία στην βασική εκπαίδευση (Δημοτικό+Γυμνάσιο+Α Λυκείου σε εμάς) είναι από 16-24 ώρες ενώ εδώ 16-25 ώρες. Στην Γαλλία 18 ώρες στην Δευτεροβάθμια ενώ εξαρτάται από το πλήθος των μαθητών στα τμήματα (που να το ακούσει αυτό η Διαμαντοπούλου). Και χωρίς υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο πέραν αυτού και στις δύο χώρες. Στην Δανία (του
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2011, 03:47:30 pm από panos2 »

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #395 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 04:52:49 pm »
Δεν είδα κανέναν οικοδόμο να δουλευει στα 60, μιας κ 3 οικοδομες θηρια χτιζονται απεναντι μου, και ο παππους μου οικοδομος ηταν κ βγηκε συνταξη πολυ νεος με βαρεα κ ανθ. Και κανέναν πιλότο, ούτε καν στα 50, μιας κ ταξιδεύω συχνά!!! Όλοι είναι νέοι, ωραίοι κ σενιαρισμένοι. Κ ο θείος μου στα 45 συνταξιοδοτηθηκε στην Πολ.Αεροπορία κ ο νονός μου στο Λιμενικο επίσης στα 45!!! Στο ΟΣΕ συννενοούνται ποιες μερες θα πάνε, μου τα λεγε προχθες η κολλητη μου, ότι ο μπαμπάς της πάει 2 μέρες τη βδομάδα και παίρνει 1800, και ειναι κ ΥΕ. Στις ΔΕΚΟ, ας μη το συζητησουμε καλύτερα πότε βλέπεις ηλικιωμενο να δουλεύει! Χόρτασαν καφέδες! Η καθαρίστρια στο σχολείο μας, 60φεύγα, δε μπορεί να σκύψει η γυναίκα, νομίζεις ότι της λέει κανείς τίποτα που έχει να μαζέψει σκουπίδι αιώνες; Για γιατρό δεν ξέρω, αλλά εκεί, είμαι σίγουρη ότι το κάνουν γιατι ο μισθός επιφύλαξης είναι κατα πολυ μικρότερος του κέρδους που αποκομίζουν. Δηλαδή, ναι, κι εγώ θα πήγαινα σε χειρουργείο για να τσεπώσω ένα 5χίλιαρο, ακόμα κ πίεση 18 να είχα.
Καθίστε και σκεφτείτε σοβαρα! Θυμηθείτε τον τελευταίο ηλικιωμένο που είδατε να δουλεύει σε δύσκολο πόστο!  Οι μόνοι άνθρωποι που βλέπω να δουλεύουν σε μεγάλη ηλικία είναι κάποιοι με μικροκαταστηματα που τα κρατάνε χωρίς να δουλέυουν μέχρι να συμπληρώσουν τα ένσημα για τη σύνταξη.

Κillbill, δε θα πω ευχαριστώ για το ωράριό μου, όσο νιώθω ότι η δουλειά με ξεζουμίζει. Και στο κάτω κάτω, αντί να παλευουμε ΚΑΙ για τις απανθρωπες συνθηκες εργασιας (αν υπαρχουν) στον ιδιωτικό, καθόμαστε κ λέμε ότι ο μονόφθαλμος είναι καλύτερα απ τον τυφλό;

Συμφωνώ για το 8-2, αλλά διαφωνώ κάθετα ότι το διδακτικό μας είναι προνομιούχο. Δεν πρέπει με τίποτα ν αυξηθεί.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:41:21 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #396 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 05:01:06 pm »
βρε παιδιά, πάνω που είπαμε να μη το συνεχίσουμε το θέμα και ενώ όλο αυτο το διάστημα μια χαρά είχε ησυχάσει το thread και δεν γράφατε όλοι εσείς ξαφνικά πλακώνετε όλοι και γράφετε...

ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει για τη δική του δουλειά ότι είναι η δυσκολότερη και επικινδυνότερη ( πχ. ΟΛΟΙ όσοι συνταξιοδοτήθηκαν απο το ΤΣΑΥ την τελευταία πενταετία - εννοώ τους διοικητικούς του ταμείου ) είτε πέθαναν από καρκίνους είτε υποφέρουν με εγκεφαλικά / καρδιακά νοσήματα λόγω της εκτεταμένης χρήσης υπολογιστή - που πριν χρόνια η οθόνη του σκορπούσε ακόμα άφθονη ακτινοβολία...). Επίσης,στην επαρχία - εδώ τουλάχιστον που ζω εγώ - υπάρχουν ακόμα εβδομηντάρηδες οικοδόμοι...

Επιμένω, πως σε τέτοιες πονηρές μέρες ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν ΕΝΑ. Δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για τέτοιες κουβέντες. Επομένως, επαναλαμβάνω και φυσικά ισχύει και για εμένα:
Όσο ο καθένας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι βασισμένος σε προσωπικές εμπειριες προσπαθώντας να γίνει πρωτότυπος θα είμαστε εύκολα θύματα των άλλων
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #397 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 05:06:08 pm »
βρε παιδιά, πάνω που είπαμε να μη το συνεχίσουμε το θέμα και ενώ όλο αυτο το διάστημα μια χαρά είχε ησυχάσει το thread και δεν γράφατε όλοι εσείς ξαφνικά πλακώνετε όλοι και γράφετε...

ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει για τη δική του δουλειά ότι είναι η δυσκολότερη και επικινδυνότερη ( πχ. ΟΛΟΙ όσοι συνταξιοδοτήθηκαν απο το ΤΣΑΥ την τελευταία πενταετία - εννοώ τους διοικητικούς του ταμείου ) είτε πέθαναν από καρκίνους είτε υποφέρουν με εγκεφαλικά / καρδιακά νοσήματα λόγω της εκτεταμένης χρήσης υπολογιστή - που πριν χρόνια η οθόνη του σκορπούσε ακόμα άφθονη ακτινοβολία...). Επίσης,στην επαρχία - εδώ τουλάχιστον που ζω εγώ - υπάρχουν ακόμα εβδομηντάρηδες οικοδόμοι...

Επιμένω, πως σε τέτοιες πονηρές μέρες ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν ΕΝΑ. Δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για τέτοιες κουβέντες. Επομένως, επαναλαμβάνω και φυσικά ισχύει και για εμένα:
Όσο ο καθένας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι βασισμένος σε προσωπικές εμπειριες προσπαθώντας να γίνει πρωτότυπος θα είμαστε εύκολα θύματα των άλλων

::) :)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #398 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 05:08:53 pm »
 :P :P :P :P

τουλάχιστον εγώ διαθέτω και μια άλφα αυτογνωσία.. :P :P :P :-X :-X ;D ;D ;D ;D ;D
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #399 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 05:13:38 pm »
τι εννοεις να γίνει πρωτότυπος; η προσωπική εμπειρία αποτελεί πρωτοτυπία;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #400 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 05:15:37 pm »
θα πρέπει να ρωτήσεις τον dimitris_k που το έγραψε...εγώ απλά έκανα copy-paste όπως και ο Panos2 πιο πριν.  ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #401 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 07:47:46 pm »

Εγώ δεν κατάλαβα αν επέστρεψες για παραινέσεις ή για να ρίξεις λάδι στη φωτιά!  ;) ???
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 07:50:30 pm »
μα φυσικά για παραινέσεις και αυτοσυγκράτηση...αν γυρισεις μια-δυο σελίδες πίσω θα δεις τι έγραψα απευθυνόμενη στον killbill...και πάνω που είχαμε ησυχάσει, αρχίζει το πυρ ομαδόν....

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:01:43 pm »

Τη συζήτηση την παρακολουθώ από την αρχή και όχι αποσπασματικά. Ωστόσο, ο κάθε συνάδελφος μπορεί να γράψει αυτά που θεωρεί σωστά χωρίς να χρειάζεται νουθεσίες.
Πέρα από την αυτοσυγκράτηση (που δε φαίνεται) θα ήθελα να παρατηρήσω ότι οι οικοδόμοι της περιοχής σου, έχουν δικαίωμα να εργάζονται συμπληρώνοντας τη χαμηλή τους σύνταξή. Είναι δύσκολοι οι καιροί για όλους μας.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:13:47 pm »
σαφώς και δεν χρειάζονται νουθεσίες - ωστόσο όταν κάποιος από όλους μας - ίσως και λόγω ηλικίας και εμπειρίας - βλέπει κάποιες συζητήσεις να εκτραχύνονται νομίζω είναι χρέος του να προσπαθήσει να εξομαλύνει την κατάσταση - ειδικά σε τέτοιες μέρες. Φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να υπακούσει στις δικές μου - ή όποιου άλλου - παραινέσεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εγώ - ή ο οποιοσδήποτε - απαγορεύεται να τις κάνει.

Η αυτοσυγκράτηση - σε ό,τι με αφορά - φαίνεται ξεκάθαρα γιατί ξερεις πάρα πολύ καλά ότι σε πολλά απο όσα γράφει ο killbill  με βρίσκει σύμφωνη ωστόσο προτίμησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους και να μην εκθέσω ενδελεχώς τις απόψεις μου (εξαλλου για τουλάχιστον δύο σελίδες δεν έχω "επιτεθεί" λεκτικά σε κανέναν, δεν διαφώνησα με κανέναν και αντίθετα, έγραψα πως καλό είναι να μην κατηγορούμε στην παρούσα φάση ο ένας τον άλλο.
Αφού λοιπόν παρακολουθείς το παρόν νήμα σχολίων - αλλά και τα λοιπά ποστ μου - θα έπρεπε να ξέρεις ότι για να μην εκφράζω όπως συνήθως τις απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα, και μάλιστα στη συγκεκριμένη συγκυρία,  όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρω....

όσο για τον οικοδόμο, ο συγκεκριμένος ακόμα προσπαθεί να μαζέψει ένσημα για να βγει σε σύνταξη και όχι για να την συμπληρώσει.  ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #405 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:47:38 pm »

+++++++++
Δυστυχώς η παντελής έλλειψη έστω και στοιχειώδους γνώσης πολιτικής οικονομίας στους περισσότερους από εμάς, οδηγεί στην κλασική μέθοδο: ο κόσμος αποτελείται από τον μικρόκοσμό μου επί 10^10.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)