Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με την ίδια λογική αν είναι για το μεροκάματο να διδάσκει ο καθέναε τα πάντα . Όντως οι Θεολόγοι μπορούν άριστα να διδάξουν
Παράθεση από: MANNI στις Δεκεμβρίου 11, 2011, 11:24:33 pmΜε την ίδια λογική αν είναι για το μεροκάματο να διδάσκει ο καθέναε τα πάντα . Όντως οι Θεολόγοι μπορούν άριστα να διδάξουν
Θα συμφωνήσω σε αυτό, αλλά σίγουρα έχει να κάνει και με τον συγκεκριμένο κάθε φορά καθηγητή. Εφόσον έχει ασχοληθεί με την Ιστορία αρκετά και δεν είναι η... Λουκά(!), πιστεύω ότι ο θεολόγος μπορεί να ανταποκριθεί σε ικανοποιητικό βαθμό στην βυζαντινή ιστορία της
Απαντηση συναδελφου ξενογλωσσου..."Ασε και πρεπει να παω σπίτι να διορθώσω Ιστορια...και το χειροτερο ξερεις ποιο είναι ε? πρεπει να την ξαναδιαβασω για να τη θυμηθω αφου δεν την ξερω ρε παιδια...... και μετα να διορθώσω τα τεστ"ΛΥΠΑΜΑΙ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!
Παράθεση από: dimik στις Δεκεμβρίου 11, 2011, 11:23:52 pmΑπαντηση συναδελφου ξενογλωσσου..."Ασε και πρεπει να παω σπίτι να διορθώσω Ιστορια...και το χειροτερο ξερεις ποιο είναι ε? πρεπει να την ξαναδιαβασω για να τη θυμηθω αφου δεν την ξερω ρε παιδια...... και μετα να διορθώσω τα τεστ"ΛΥΠΑΜΑΙ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!
δύο επισημάνσεις πριν πάω για ύπνο2. αν ο φιλόλογος πτυχιούχος ιστορίας -εθνολογίας με δύο εξάμηνα λατινικών δικαιούται να τα διδάσκει γιατί η πολιτεία κρίνει ότι τα κατέχει επαρκώς, τότε σαφώς το ίδιο πρέπει να ισχυει και για τον ξενόγλωσσο που έχει διδαχθεί δύο εξάμηνα ιστορία.
Παράθεση από: bitch στις Δεκεμβρίου 11, 2011, 10:33:40 pm αν ο φιλόλογος πτυχιούχος ιστορίας -εθνολογίας με δύο εξάμηνα λατινικών δικαιούται να τα διδάσκει γιατί η πολιτεία κρίνει ότι τα κατέχει επαρκώς, τότε σαφώς το ίδιο πρέπει να ισχυει και για τον ξενόγλωσσο που έχει διδαχθεί δύο εξάμηνα ιστορία.Με τη διαφορά ότι αυτός είναι ΠΕ 02, οι απαιτήσεις των λατινικών είναι πολύ συγκεκριμένες στο λύκειο, ενώ ο ξενόγλωσσος δεν είναι και η ιστορία είναι εξαιρετικά δύσκολο να διδαχθεί από κάποιον που έχει αποσπασματικές γνώσεις χωρίς να οδηγήσει στην υπογράμμιση και την αποστήθιση.Εγώ που είμαι του κλασικού έχω τουλάχιστον να ευχαριστώ τον ΑΣΕΠ γιατί διάβασα, έμαθα και ενδιαφέρθηκα για την ιστορία - σε σημείο να πάω να δώσω εξετάσεις για το ιστορίας εθνολογίας. Κανένας ξενόγλωσσος δεν το πέρασε αυτό, και όταν και αν γίνει ποτέ ο ΑΣΕΠ ελπίζω να είσαι ακόμα σ' αυτούς που υποστηρίζουν να δώσουν ξενόγλωσσοι θεολόγοι και νομικοί την ιστορία ως υποχρεωτικό μάθημά τους.Εγώ αν δεν έχει καταργηθεί η β' ανάθεση της ιστορίας σίγουρα θα είμαι.
αν ο φιλόλογος πτυχιούχος ιστορίας -εθνολογίας με δύο εξάμηνα λατινικών δικαιούται να τα διδάσκει γιατί η πολιτεία κρίνει ότι τα κατέχει επαρκώς, τότε σαφώς το ίδιο πρέπει να ισχυει και για τον ξενόγλωσσο που έχει διδαχθεί δύο εξάμηνα ιστορία.
Παράθεση από: bitch στις Δεκεμβρίου 11, 2011, 10:33:40 pmδύο επισημάνσεις πριν πάω για ύπνο2. αν ο φιλόλογος πτυχιούχος ιστορίας -εθνολογίας με δύο εξάμηνα λατινικών δικαιούται να τα διδάσκει γιατί η πολιτεία κρίνει ότι τα κατέχει επαρκώς, τότε σαφώς το ίδιο πρέπει να ισχυει και για τον ξενόγλωσσο που έχει διδαχθεί δύο εξάμηνα ιστορία.Με όλο τον σεβασμό, είναι επιπόλαιη αυτή η προσέγγιση. Είμαι πτυχιούχος ιστ. / αρχ. και όντως έκανα δύο εξάμηνα λατινικά στη σχολή. Ταυτόχρονα όμως διδάχθηκα και ρωμαϊκή ιστορία, ελληνιστικούς χρόνους, αρχαιολογία των περιόδων αυτών, ιστορία από τις πηγές της εποχής (ρωμαϊκές και ελληνικές). Θέλω να σου εξηγήσω ότι τα προγράμματα των τμημάτων ΠΕ02 και οι (διακριτές) επιστήμες που αυτά υπηρετούν δεν είναι άσχετα μεταξύ τους, υπάρχει συνοχή. Δεν είναι όλοι οι ΠΕ02 ίδιοι, ούτε εξίσου ικανοί να διδάξουν όλα τα μαθήματα το ίδιο. Αλλά είναι λογικό να περιμένεις ότι ένας πτυχιούχος π.χ. φιλολογικού τμήματος θα μπορεί να διδάξει ικανοποιητικά ιστορία, αφού δεν είναι ξένο αντικείμενο. Αν έχεις διαβάσει τους ιστορικούς, τους ρήτορες κλπ μιας περιόδου, μπορείς να ασχοληθείς με την αντίστοιχη ιστορία. Επομένως, το επιχείρημά σου ότι αφού ο πτυχιούχος ιστ. διδάσκει λατινικά, έτσι πρέπει να διδάσκει ο ξενόγλωσσος ιστορία στερείται λογικής... Υ.Γ. Μην ξεχνάμε και τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.Υ.Γ.2. Εσείς των ξενόγλωσσων και της θεολογίας, μπήκατε στο πανεπιστήμιο για να διδάσκετε ιστορία και λογοτεχνία; θα περίμενε κανείς να εξεγείρεστε και να ζητάτε περισσότερες ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων σας και όχι να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ξέρετε ιστορία, λογοτεχνία και ποιος ξέρει τι άλλο αύριο...μπορείτε να ζητήσετε φιλοσοφία, ψυχολογία κλπ (οι περισσότεροι δεν διδάσκονται σε πολλά εξάμηνα).
Mια ερώτηση για όσους κρίνουν το νόμο σημαντικότερο της διευκρινιστικής εγκυκλίου: η δεύτερη γιατί, κατά τη γνώμη τους, έγινε; Επιπλέον, γιατί τις γενικότητες των νόμων διευκρινίζουν δεκάδες κι εκατοντάδες εγκύκλιοι; Για να έχουν δουλειά οι νομοπαρασκευαστές ή για την ουσία της διευκρίνησης;
αγαπητή MANNI έχουν διδάξει φιλόλογοι και θρησκευτικά...Η διευθύντρια του σχολέιου όπου ήμουν πριν ένα χρόνο ήταν φιλόλογος και μου είπε πως μια χρονία που το υπουργείο δεν έστειλε θεολόγο στο σχολέιο, τα δίδαξε η ίδια...Φυσικά δεν της χρεώνω δόλο, το υπουργείο φταίει και βλέπω πως αντί να πιέζουμε για να αλλάξει η κατάσταση της αδιοριστείας...δυστυχώς τσακονόμαστε μεταξύ μας ...Divide et impera!
τα λατινικά ειναι πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα επομένως οι απαιτήσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Αν νομίζεις πως δύο εξάμηνα λατινικών καλύπτουν αυτές τις υψηλές απαιτήσεις πάω πάσο...αλλά με την ίδια λογική, και γω έκανα λατινικά δύο εξάμηνα και άρα δικαιούμαι να τα διδάσκω....άποψή μου είναι πως πρέπει και ο κλάδος των φιλολόγων να χωριστεί σε υποκλάδους ( όπως έγινε με τον ΠΕ04)ώστε τελικά πραγματικά να διδάσκει ο καθένας αυτό που σπούδασε. Εγώ φερ ειπείν ως γονιός δεν δέχομαι ότι διδάσκει το ίδιο αποτελεσματικά τα λατινικά ο του κλασικού με τον του ιστορικού. Αλλά επισης δεν δέχομαι ότι ο ξενόγλωσσος είναι και παντελώς άσχετος όπως επιθυμούν ορισμένοι να υπονοήσουν.
Τέλος, η κίνηση των φιλολόγων να συστήσουν σύλλογο διεκδικώντας τη β΄ανάθεση της ιστορίας θα με έβρισκε σύμφωνη αν γινόταν σε άσχετο χρόνο, εξ αρχής των β' αναθέσεων και όχι τώρα που πολύ απλά σφίξαν οι ....... ! Καθ΄ην στιγμήν γίνεται τώρα, προσωπικά δεν πείθομαι ότι γίνεται για την αναβάθμιση του μαθήματος και επειδή δει χρείαν επιστημονικότητας της διδασκαλίας..... μάλλον θέμα διορισμών τίθεται.