*

Ψηφοφορία

ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ Η

πρεπει να σταματήσει άμεσα
89 (74.2%)
πρέπει να έχει μόνο προσωρινό χαρακτήρα
13 (10.8%)
πρέπει να συνεχιστεί
18 (15%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 118

Αποστολέας Θέμα: Ανάθεση Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες  (Αναγνώστηκε 127470 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Ανάθεση Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες
« Απάντηση #350 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 05:24:36 pm »
ΚΑΚΤΟΣ, σου απάντησα και σε άλλο τόπικ για το θέμα της ιστορίας, όσο σχετικοί είναι οι θεολόγοι με την αρχαία και νεότερη ιστορία τόσο σχετικοί είναι και οι φιλόλογοι με τα θρησκευτικά... εμείς όμως δε ζητάμε να διδάσκουμε θρησκευτικά, ζητάμε την ιστορία... και θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους που υπογράμμισαν ότι η ιστορία έχει συνέχεια, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής ή μεσαιωνικής δε σημαίνει επάρκεια διδασκαλίας στην ιστορία.

Στα υπόλοιπα η Antrea-Eirini με κάλυψε απόλυτα, οπότε ας μην επαναλαμβάνω...

Kαι κάτι τελευταίο: Bitch, ο σύλλογος φιλολόγων δε δημιουργείται μόνο για τη β' ανάθεση, υπήρξε σίγουρα ένα έναυσμα για τη δραστηριοποίησή μας (υπάρχουν κι άλλα πολλά) αλλά να είσαι σίγουρη ότι η δράση του συλλόγου δε θα περιοριστεί σε αυτό το θέμα αλλά θα επεκταθεί σε ευρύ φάσμα προάσπισης των συμφερόντων του κλάδου μας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:28:15 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 05:34:01 pm »
κάνεις λάθος ως  προς το εξής:

δε νομίζω ότι υπάρχει ξενόγλωσσος που ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει την ιστορία καλύτερα από έναν  ιστορικό.
Και γω ως γονιός θα ήθελα ο ιστορικός να διδάσκει την ιστορία ο του κλασσικού τα αρχαία κοκ...

Αυτό είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο. Εξ ου και δεν τίθεται θέμα εξίσωσης για τις παραπάνω περιπτώσεις....

ΑΛΛΑ!! η εξίσωση τίθεται εφόσον ο νόμος επιτρέπει και σε αυτόν που δεν έχει την απόλυτη κατάρτιση να διδάσκει φερ ειπείν λατινικά, οπότε τότε κατ΄αναλογία θα πρέπει να επιτρέπει σε έτερον που έχει την ίδια ακριβώς κατάρτιση να τα διδάσκει επισης.

το proficiency δεν είναι -ούτε μπορεί να είναι - ίδιο με το πτυχίο ξενόγλωσσης φιλολογίας. Και φυσικά, αυτού του είδους η εξίσωση υποβαθμίζει το πτυχίο.

Τα δύο εξάμηνα λατινικών όμως -που μάλιστα διδάσκονται ως πανεπιστημιακά μαθήματα σε διαφορετικά τμήματα της ίδιας σχολής και με το ίδιο ακριβώς πλαίσιο προγράμματος και ύλης,  αποτελούν εξ ορισμού  το ίδιο ακριβώς προσόν - και ως εκ τούτου εξισώνονται.

άρα, ούτε εσύ΄είσαι περιεργη ούτε εγώ αντιφάσκω....σου έγραψα αυτό που θα επιθυμούσα να γίνεται  - δηλ. να διδάσκει ο καθένας αυτο ακριβώς που φέρει ο τίτλος του πτυχίου του....το τι γίνεται όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό και πάνω σ΄αυτό γινεται η παρούσα συζήτηση τώρα...

η απαξίωση της ιστορίας δεν ξεκίνησε απο τους ξενόγλωσσους ή τους θεολόγους αλλά από τους ίδιους τους φιλολόγους που με περισσή ευκολία την πάσσαραν χρόνια τώρα στους προαναφερθέντες.

Επιπλέον, οι ξενόγλωσσοι και θεολόγοι ουδέποτε διεκδίκησαν επάρκεια ή επιστημονικότητα στη διδασκαλία της ιστορίας σε σχέση με τους ιστορικούς. Σε σχέση όμως με τους υπόλοιπους του ΠΕ02 δεν υπολείπονται των τυπικών προσόντων.

Τέλος, εφ όσων θυμάμαι οι ξενόγλωσσοι ουδέποτε έκαναν κίνηση δημιουργίας συλλόγου προάσπισης της β΄ανάθεσης - απόδειξη ότι δεν διεκδικούν έτερα μαθήματα προκειμένου να γλυτώσουν εφεδρεία ή απόλυση και ως εκ τούτου, αδίκως κατηγορούνται γι αυτό.  Αλλά επίσης, ποτέ δεν υποτίμησαν λεκτικά συνάδελφό τους και δεν χρησιμοποίησαν χρονικές συγκυρίες προκειμένου να διοριστούν.

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος θάνος73

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 05:39:44 pm »
Συνάδελφοι ,δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα ,δυστυχώς .Για όλα φταίει το υπουργείο με τις λαμογιές του !!Δυστυχώς θα πρέπει να αντιδράσουν και οι Φιλοσοφικές και κυρίως όλα τα τμήματα του Ιστορικού αρχαιολογικού γιατί καταστρατηγούνται επαγγελματικά δικαιώματα .Το υπουργείο προσανατολίζεται για αύξηση των ωρών στο πλαφόν από 7 σε 10 ....Τι να πούμε τώρα και τι να συζητήσουμε .
πρέπει να αντιδράσουμε. Μέχρι τώρα δεν είχαμε ακουστεί καθόλου. Ας το κάνουμε θέμα λοιπόν: να ενημερώσουμε κατ' αρχάς τους πανεπιστημιακούς και γενικότερα τους πνευματικούς ανθρώπους ο λόγος των οποίων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και απήχηση.
σα δαχτυλίδια του Κρόνου κρέμονται πάνω απ' το κεφάλι τα όνειρα που κάνω όταν είμαι ξύπνιος στο σκοτάδι

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 05:50:55 pm »
Να ρωτήσω και εγώ κάτι ; Γιατί έχετε σταθεί όλοι στα λατινικά ;Τα λατινικά είναι ένα μάθημα που διδάσκεται στη β και κυρίως στη γ λυκείου από 2-3 ώρες .Συνήθως τα διδάσκουν έμπειροι συνάδελφοι που αγαπούν το αντικείμενο και το κατέχουν .Αντίθετα η Ιστορία είναι ένα μάθημα που έχει εύρος από την α΄γυμνασίου ως τη γ λυκείου με πολλές ώρες που απαιτεί γνώσεις σφαιρικές .Ο καθηγητής ο σωστός, δεν πρέπει να λέει απέξω την ιστορία, όπως ενδεχομένως μπορεί να ξέρουν πολύ καλά οι ξενόγλωσσοι συνάδελφοι ,κυρίως όμως χρειάζεται ερμηνεία και το τονίζω αυτό γιατί έτσι πρέπει να γίνεται το σωστό μάθημα .Και για να ερμηνεύσεις την Ιστορία ,η οποία για μένα είναι το πιο κύριο μάθημα ειδικά στις μέρες μας ,που τα παιδιά χρειάζονται να μάθουν το παρελθόν τους ,είναι αναγκαία και η επιστημονική κατάρτιση του εκπαιδευτικού .Όλα τα άλλα αγγίζουν τα όρια της ανοησίας ..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:28:15 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:00:47 pm »
Να ρωτήσω και εγώ κάτι ; Γιατί έχετε σταθεί όλοι στα λατινικά ;Τα λατινικά είναι ένα μάθημα που διδάσκεται στη β και κυρίως στη γ λυκείου από 2-3 ώρες .Συνήθως τα διδάσκουν έμπειροι συνάδελφοι που αγαπούν το αντικείμενο και το κατέχουν .Αντίθετα η Ιστορία είναι ένα μάθημα που έχει εύρος από την α΄γυμνασίου ως τη γ λυκείου με πολλές ώρες που απαιτεί γνώσεις σφαιρικές .Ο καθηγητής ο σωστός, δεν πρέπει να λέει απέξω την ιστορία, όπως ενδεχομένως μπορεί να ξέρουν πολύ καλά οι ξενόγλωσσοι συνάδελφοι ,κυρίως όμως χρειάζεται ερμηνεία και το τονίζω αυτό γιατί έτσι πρέπει να γίνεται το σωστό μάθημα .Και για να ερμηνεύσεις την Ιστορία ,η οποία για μένα είναι το πιο κύριο μάθημα ειδικά στις μέρες μας ,που τα παιδιά χρειάζονται να μάθουν το παρελθόν τους ,είναι αναγκαία και η επιστημονική κατάρτιση του εκπαιδευτικού .Όλα τα άλλα αγγίζουν τα όρια της ανοησίας ..

η κόρη μου είχε την "ευτυχία" και την "τύχη" να διδαχθεί ιστορία από φιλολόγους....μόλις την ρώτησα να μου πει πώς ακριβώς τη διδάχθηκε. Ιδού η απάντησή της:

στο γυμνάσιο διαβάζαμε το μάθημα και μετά γράφαμε πλαγιότιτλο σε κάθε παράγραφο. Όταν μας εξέταζαν  μας ζητούσαν να πούμε το μάθημα απ΄έξω....
(όπως βλέπεις δεν είναι μόνο οι ξενόγλωσσοι που παίζουν την παπαγαλία στα δάχτυλα....)

στο λυκειο η κυρία μας βάζει να διαβάζουμε το μάθημα μετά μας το λέει με δικά της λόγια και μας βάζει να γράφουμε απο μια ερώτηση σε κάθε παράγραφο. Μετά μας εξετάζει ρωτώντας μας τις ερωτήσεις που μας είπε να γράψουμε...

ωραία επιστημονικότητα...είμαι σίγουρη ότι η νέα γενιά που τόσο χρειάζεται τη γνώση της ιστορίας θα λάμψει και θα μεγαλουργήσει στο μέλλον !....

Στα σοβαρά τώρα, πώς πιστεύετε ότι πρέπει να διδάσκεται η ιστορία;

Συμφωνώ ότι η κατάρτιση και η εξειδίκευση πρέπει να είναι το ζητούμενο. Και η αξιολόγηση επισης - θα έρθω να προσθέσω...
Ανακεφαλαιώνοντας θα τονίσω τούτο: να διδάσκει ο καθένας αυτό ακριβώς που σπούδασε και να αξιολογείται για το πώς το διδάσκει.... γιατί ως γνωστόν το πτυχίο μπορεί να σε κάνει καθηγητή. Καλό καθηγητή όμως σε κάνουν άλλα πράγματα.  :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος θάνος73

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:06:37 pm »
bitch σε ένα πράγμα συμφωνούμε:
εμείς (οι ΠΕ02) φταίμε που αφήσαμε τόσα χρόνια αυτήν την κατάσταση να διαιωνίζεται. Τόσο ώστε να θεωρείτε ότι η ιστορία είναι "δικό σας" μάθημα. Αυτό όμως δεν σας νομιμοποιεί να τη διδάσκετε. Τώρα αν επειδή κάνατε 1 - 2 ιστορίες είστε εξίσου "ικανοί" να διδάξετε το μάθημα με έναν του φιλολογικού ή Φ.Π.Ψ. επειδή και εκείνοι δεν διδάσκονται περισσότερα μαθήματα με λεκτικό "ιστορία"... σε παραπέμπω σε προηγούμενες αναρτήσεις, μη λέμε συνέχεια τα ίδια.

Ο κλάδος μας παρά τα προβλήματα, που έχει με τις ειδικεύσεις, είναι ενιαίος. Το ότι δραστηριοποιούμαστε τώρα (που υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα στην εκπαίδευση) σε ό,τι αφορά τη β' ανάθεση ιστορίας ή λογοτεχνίας δεν καθιστά λιγότερο ηθικό ή λιγότερο επιστημονικό το αίτημά μας

Για το πώς πρέπει να διδάσκεται η ιστορία μπορείς να ενημερωθείς αν παρακολουθήσεις μαθήματα ιστορίας και διδακτικής της...

σα δαχτυλίδια του Κρόνου κρέμονται πάνω απ' το κεφάλι τα όνειρα που κάνω όταν είμαι ξύπνιος στο σκοτάδι

Αποσυνδεδεμένος alek81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:12:48 pm »
Πρέπει να αντιληφθείτε οι υπόλοιποι κλάδοι πέραν της φιλολογίας ότι δε σκάβετε το λάκκο των αλλων ειδικοτήτων διδάσκοντας τα αντικείμενά τους αλλά το λάκκο όλων μας και θα πέσουμε όλοι μαζί μέσα...

Παλέψτε για τα δικά σας εργασιακά δικαιώματα και αφήστε εμάς να παλεύουμε για τα δικά μας!

Το θέμα που συζητάμε εδώ δεν είναι ποιος είναι καλός εκπαιδευτικός και ποιος όχι αλλά το ποιος δικαιούται και δικαιολογειται από τις σπουδές του και από τον τρόπο διορισμού του να διδάσκει το κάθε αντικείμενο.

Μεθαύριο εγώ με το proficiency ή το Κρατικό Πιστοποιητικό (για να είναι και κρατικά αναγνωρισμένο) θα διδάξω αγγλικα στο Γυμνάσιο...
Ξυπνήστε!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:17:03 pm από alek81 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:16:19 pm »
bitch σε ένα πράγμα συμφωνούμε:
εμείς (οι ΠΕ02) φταίμε που αφήσαμε τόσα χρόνια αυτήν την κατάσταση να διαιωνίζεται. Τόσο ώστε να θεωρείτε ότι η ιστορία είναι "δικό σας" μάθημα. Αυτό όμως δεν σας νομιμοποιεί να τη διδάσκετε. Τώρα αν επειδή κάνατε 1 - 2 ιστορίες είστε εξίσου "ικανοί" να διδάξετε το μάθημα με έναν του φιλολογικού ή Φ.Π.Ψ. επειδή και εκείνοι δεν διδάσκονται περισσότερα μαθήματα με λεκτικό "ιστορία"... σε παραπέμπω σε προηγούμενες αναρτήσεις, μη λέμε συνέχεια τα ίδια.

Ο κλάδος μας παρά τα προβλήματα, που έχει με τις ειδικεύσεις, είναι ενιαίος. Το ότι δραστηριοποιούμαστε τώρα (που υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα στην εκπαίδευση) σε ό,τι αφορά τη β' ανάθεση ιστορίας ή λογοτεχνίας δεν καθιστά λιγότερο ηθικό ή λιγότερο επιστημονικό το αίτημά μας

Για το πώς πρέπει να διδάσκεται η ιστορία μπορείς να ενημερωθείς αν παρακολουθήσεις μαθήματα ιστορίας και διδακτικής της...

δεν θεωρεί κανένας ξενόγλωσσος την ιστορία ως δικό του μάθημα....Μην μπερδεύεστε! Το υπουργείο την ορίζει ως β' ανάθεση. Δεν την διεκδίκησε όμως κανένας απολύτως ξενόγλωσσος σύλλογος ως α΄ανάθεση. Είναι σαφές αυτό. Για το αν νομιμοποιείται ξενόγλωσσος ή θεολόγος να τη διδάσκει νομίζω αρκεί να διαβάσει κανείς τον κατάλογο των β'αναθέσεων.

οι προηγούμενες αναρτήσεις προσωπικά δε με καλύπτουν. Οι β' αναθέσεις δόθηκαν με γνώμονα τη σχετικότητα των αντικειμένων και τη συμβατότητα των σπουδών.

η στην παρούσα φάση δραστηριοποίησή σας είναι πασιφανές ότι προσβλέπει βασικά στον διορισμό σας και όχι στην κατ΄αρχήν αποτελεσματική διδασκαλία του μαθήματος της ιστορίας. Γιατί αν πραγματικά ενδιέφερε το ζήτημα της επιστημονικότητας, της παιδαγωγικής αποτελεσματικότητας και της αρτιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας αυτό που θα έπρεπε να είχατε αιτηθεί θα ήταν ο χωρισμός του κλάδου σας με σκοπό όλα τα παραπάνω.

Τέλος, αυτά τα μαθήματα ιστορίας και διδακτικής της θα έπρεπε πρωτίστως να τα διδαχθούν όσοι φιλόλογοι καλούνται να διδάξουν ιστορία ενώ δεν είναι Ιστορικοί. Γιατί, αν κρίνω από το πώς η κόρη μου ας πούμε έχει διδαχθεί ως τώρα την ιστορία, μάλλον είναι απαραίτητο !  :)

Αποσυνδεδεμένος θάνος73

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:19:12 pm »
οι περισσότεροι ΠΕ02 θα συμφωνούσαν με αυτό που λες! μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς μάλλον είναι ανέφικτο για πάρα πολλούς λόγους!
Αλλά ξέρεις τι μου λες τώρα; ότι επειδή διδάσκετε χάλια την ιστορία, εξίσου χάλια μπορούμε και μεις! αυτό βέβαια δεν είναι επιχείρημα.
Επίσης, δεν βλέπω γιατί είναι κακό να προασπίζει κανείς τα εργασιακά του δικαιώματα...

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:26:07 pm από θάνος73 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:22:07 pm »
Πρέπει να αντιληφθείτε οι υπόλοιποι κλάδοι πέραν της φιλολογίας ότι δε σκάβετε το λάκκο των αλλων ειδικοτήτων διδάσκοντας τα αντικείμενά τους αλλά το λάκκο όλων μας και θα πέσουμε όλοι μαζί μέσα...

Παλέψτε για τα δικά σας εργασιακά δικαιώματα και αφήστε εμάς να παλεύουμε για τα δικά μας!

Το θέμα που συζητάμε εδώ δεν είναι ποιος είναι καλός εκπαιδευτικός και ποιος όχι αλλά το ποιος δικαιούται και δικαιολογειται από τις σπουδές του και από τον τρόπο διορισμού του να διδάσκει το κάθε αντικείμενο.

Μεθαύριο εγώ με το proficiency ή το Κρατικό Πιστοποιητικό (για να είναι και κρατικά αναγνωρισμένο) θα διδάξω αγγλικα στο Γυμνάσιο...
Ξυπνήστε!

alek81
δεν αμφισβητεί κανείς το δικαίωμά σας να προασπίζετε κατά το δοκούν τα δικαιώματά σας. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τον τρόπο ή τα κινητρα των κινήσεών σας.
Δεν είμαι εκπ/κός αλλά διαβάζοντας τον τελευταίο καιρό τις σχετικές αναρτήσεις αισθάνομαι προσβεβλημένη - ως πτυχιούχος ξενόγλωσσου τμήματος - με τα σχόλια και τα υπονοούμενα.
Δεν κάνει το πτυχίο κάποιον  ικανό ή ανίκανο.

Η αρχική ανάρτηση και ερώτηση  του παρόντος thread  ήταν ¨"προτείνετε λύσεις για τη β΄ανάθεση"....
πρότεινα λοιπον τα μαθήματα β' ανάθεσης να εξετάζονται και στον ΑΣΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #360 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:37:04 pm »
οι περισσότεροι ΠΕ02 θα συμφωνούσαν με αυτό που λες! μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς μάλλον είναι ανέφικτο για πάρα πολλούς λόγους!
Αλλά ξέρεις τι μου λες τώρα; ότι επειδή διδάσκετε χάλια την ιστορία, εξίσου χάλια μπορούμε και μεις! αυτό βέβαια δεν είναι επιχείρημα.
Επίσης, δεν βλέπω γιατί είναι κακό να προασπίζει κανείς τα εργασιακά του δικαιώματα...

α  μόλις είδα την (ολοκληρωμένη) απάντησή σου γιατί πριν φαινόταν  μόνο το " οι περισσότεροι ΠΕ02) ;D ;D

δε νομίζω ότι είναι ανέφικτο....απλά θα ξεβολευτεί πολύς κόσμος. Ανέφικτο πάντως δεν είναι.

Δε σου λέω αυτό που νομίζεις. Δε λέω ότι επειδή διδάσκετε χάλια την ιστορία μπορούμε κι εμείς. Αυτό που λέω είναι πως εφόσον κρίνεται απο την Πολιτεία ότι μπορούν να την διδάξουν ( χάλια ή όχι ) εκπ/κοί χωρίς ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στην ιστορία γιατί πληρούν ένα ελάχιστο απαιτήσεων, και εφόσον το ιδιο ελάχιστο απαιτήσεων πληρούν και εκπ/κοί άλλου κλάδου, τότε και νόμιμο και λογικό είναι να μην τίθεται θέμα ικανότητας όπως αυτή διοικητικά ορίζεται.
Μένω δηλαδή στο "διοικητικώς ορθόν" - γιατί με βάση αυτό πορεύεται η λογική των β' αναθέσεων όλα αυτά τα χρόνια..

Τέλος, φυσικά και δεν θεωρώ κακό να διεκδικεί κάποιος τα επαγγελματικά του δικαιώματα. Αρκεί αυτό να γίνεται με σεβασμό, χωρίς απαξίωση σε άλλους κλάδους οι οποίοι δεν ευθύνονται στην τελική για τις β' αναθέσεις. Αν πρέπει με κάποιον να τα βάλετε, βάλτε τα με το υπουργείο και τις πρακτικές του - όχι με την δήθεν "ανικανότητα' συλληβδην των ξενόγλωσσων και των θεολόγων.

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:54:01 pm »
[/quo
 Ντίνα γιατί παίζεις το παιχνίδι τους? Ειλικιρνά δεν καταλαβαίνω... Το ζητούμενο δεν είναι ποιος έχει την επιστημονική κατάρτιση... Το ζητούμενο είναι ότι πήρα ένα πτυχίο και απαιτώ να εργαστώ σε αυτό που σπούδασα... απαιτώ να μην διδάσκουν όλοι το αντικείμενό μου... Απλά... Παρακαλώ τους συναδέλφους φιλολόγους... να μην ξαναεμπλακούν σε προστριβές με τους συναδέλφους ξενόγλωσσους.. Οι συνάδελφοι ξενόγλωσσοι έχουν το δικαίωμα να προασπίζονται οτιδήποτε επιθυμούν... Ας ααχοληθεί για αυτούς ο σύλλογος που έχουν ή που θα δημιιουργήσουν...Επανερχόμαστε λοιπόν στο θέμα μας... Γιατί πρέπει να καταργηθεί η β΄ ανάθεση της Ιστορίας?

Αποσυνδεδεμένος θάνος73

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:55:52 pm »
αμφισβητούμε την ικανότητά σας να διδάξετε ιστορία και νεοελληνική λογοτεχνία, όχι μαθήματα της ειδικότητάς σας. Εσύ αμφισβητείς την ικανότητά μας να διδάξουμε αντικείμενα  της ειδικότητάς μας, αντικείμενα που με βάση το ισχύον διοικητικό σύστημα που επικαλείσαι είναι η ειδικότητά μας, άρα η δουλειά μας (και μάλιστα σε κάποιο μήνυμά σου ειρωνεύτηκες κιόλας).
Τέλος πάντως δεν έχω τίποτε ούτε με σένα ούτε με τον κλάδο σου προς άρση παρεξήγησης.

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 07:25:51 pm »
αμφισβητούμε την ικανότητά σας να διδάξετε ιστορία και νεοελληνική λογοτεχνία, όχι μαθήματα της ειδικότητάς σας. Εσύ αμφισβητείς την ικανότητά μας να διδάξουμε αντικείμενα  της ειδικότητάς μας, αντικείμενα που με βάση το ισχύον διοικητικό σύστημα που επικαλείσαι είναι η ειδικότητά μας, άρα η δουλειά μας (και μάλιστα σε κάποιο μήνυμά σου ειρωνεύτηκες κιόλας).
Τέλος πάντως δεν έχω τίποτε ούτε με σένα ούτε με τον κλάδο σου προς άρση παρεξήγησης.
Συνάδελφοι δεν μπορώ να σας καταλάβω ειλικρινά... Το πρόβλημά μας δεν είναι οι συνάδελφοι ξενόγλωσσοι που διδάσκουν ιστορία... Καλά κάνουν... Το πρόβλημά μας είναι ότι εμείς δεν εργαζόμαστε ενώ έχουμε τις προυποθέσεις.. Θα κάνω κάτι καλύτερο .. από εδώ και πέρα... αφού δεν καταλαβαίνετε συνάδελφοι φιλόλογοι.. θα το επαναλαμβάνω συνεχώς... Μην έρχεστε σε προσωπική αντιπαράθεση με τους συναδέλφους ξενόγλωσσους.. Διεκδικήστε αυτό που σας ανήκει ... όχι με αντιπαραθέσεις αλλά δια μέσου της συλλογικότητας και του διαλόγου....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182676
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)