Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
αμφισβητούμε την ικανότητά σας να διδάξετε ιστορία και νεοελληνική λογοτεχνία, όχι μαθήματα της ειδικότητάς σας. Εσύ αμφισβητείς την ικανότητά μας να διδάξουμε αντικείμενα της ειδικότητάς μας, αντικείμενα που με βάση το ισχύον διοικητικό σύστημα που επικαλείσαι είναι η ειδικότητά μας, άρα η δουλειά μας (και μάλιστα σε κάποιο μήνυμά σου ειρωνεύτηκες κιόλας). Τέλος πάντως δεν έχω τίποτε ούτε με σένα ούτε με τον κλάδο σου προς άρση παρεξήγησης.
Η
ΚΑΚΤΟΣ, σου απάντησα και σε άλλο τόπικ για το θέμα της ιστορίας, όσο σχετικοί είναι οι θεολόγοι με την αρχαία και νεότερη ιστορία τόσο σχετικοί είναι και οι φιλόλογοι με τα θρησκευτικά... εμείς όμως δε ζητάμε να διδάσκουμε θρησκευτικά, ζητάμε την ιστορία... και θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους που υπογράμμισαν ότι η ιστορία έχει συνέχεια, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής ή μεσαιωνικής δε σημαίνει επάρκεια διδασκαλίας στην ιστορία.Στα υπόλοιπα η Antrea-Eirini με κάλυψε απόλυτα, οπότε ας μην επαναλαμβάνω...Kαι κάτι τελευταίο: Bitch, ο σύλλογος φιλολόγων δε δημιουργείται μόνο για τη β' ανάθεση, υπήρξε σίγουρα ένα έναυσμα για τη δραστηριοποίησή μας (υπάρχουν κι άλλα πολλά) αλλά να είσαι σίγουρη ότι η δράση του συλλόγου δε θα περιοριστεί σε αυτό το θέμα αλλά θα επεκταθεί σε ευρύ φάσμα προάσπισης των συμφερόντων του κλάδου μας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Εγώ ως Ξενόγλωσση πάντως έχω την εξής πρόταση: τα μαθήματα β' ανάθεσης να εξετάζονται στον ΑΣΕΠ από τους κλάδους που καλούνται να τα διδάξουν. Οπότε λύνεται και το πρόβλημα που έθεσε η germanos άπαξ και δια παντός !
η φιλοσοφικη σχολή ειναι ενιαια!!ειμαι του ιστορικού-αρχαιολογικούστο πανεπιστήμιο εχω κανει πολλα περισσότερα αρχαια και λατινικά απο καποιους της φιλολογίας που έκαναν μονο λογοτεχνίες και κινηματογράφο................................καναμε αρχαια ιστορία μεσα από τα αρχαία κείμενα ........ουτε κατα διαννοια να ανοίξουμε μεταφράσεις........ η εμπειρια και το μερακι σε κανει καλόκαθηγητη και οχι οι γνωσεις που διαβασαμε αυτα τα 4 χρονια.....μπηκα στο πανεπιστήμιο οταν γραφαμε μεσο ορο 19 και οχι τωρα που μπαινουν φιλολογια και δεν ξερουν να κλινουν ενα ουσιαστικο γ κλίσηςτο θεωρω υπερτατη αδικια να εχω ριξει τοσο διαβασμα στην Ιστορια ..... να εχω μεταπτυχιακό στην Ιστορια.....(και ποσοι αλλοι............. ) και στο σχολείο που ειμαι επειδή η κυρία Γαλλικός βαριοταν να μετακινηθεί στο διπλανό δημοτικό πήρε όλες τις Ιστορίες με το έτσι θελω...... και τωρα να παιρνουν αναπληρωτες ξενογλωσσους και να στέλνουν στα δημοτικά και οι φιλολογοι να καθονται στα σπίτια τους... .... εξανισταμαι.... .. ...και να μπαινει στην ταξη η γαλλικος και να λεει στα παιδια οτι αυτα που τους εκανε η φιλολογος στην ιστορια ηταν λαθος για να καλύψει την αγνοια της ..........ελεος!!!!! εχω κανει εκκλησιαστικη Ιστορια σε πολλα εξαμηνα...... ποτε δε ζητησα να κανω Θρησκευτικαεχω επαρκεια στα Αγγλικά..... ποτε δε ζητησα να κανω Αγγλικαεαν μπορουσα θα εκλεινα το ιστορικο τμημα σε ενδειξη διαμαρτυριας εαν ημουν γαλλικος θα ντρεπόμουν να διδαξω ενα μαθημα που δεν εχω ιδεα ( και οχι να κανω τρεις μηνες τη γαλλικη επανασταση γιατι εαν προχωρησω παρακατω δε θα ξερω τι θα τους πω....... γιατι δηλαδη αυτα τα ερμα τα παιδια να μη μαθουν πως διαμορφωθηκε η Ελλαδίτσα μας; ; ; ; ; ; επειδη μια κυρια βαριοταν να παει να κανει το μαθημα της σε αλλο σχολείο....... συγγνωμη για το υφος μου αλλα ειμαι πολύ πειραγμενη με το υφακι της γαλλικου που πηρε ολες τις ιστοριες στο σχολειο
Yπάρχει κάποιο επιχείρημα που καθιστά παιδαγωγικού και όχι διαχειριστικού χαρακτήρα την όποια β' ανάθεση;Και κάτι ακόμη: σε ποια περίπτωση κρίνεται σκόπιμη η δημιουργία ενός συλλόγου, αν όχι όταν άνθρωποι - στην προκειμένη περίπτωση εκπαιδευτικοί - χάνουν τη δουλεία τους, εξαιτίας της αυθαίρετης υιοθέτησης ή, καλύτερα, κατάχρησης μιας μάλλον αντιπαιδαγωγικής πρακτικής;Όταν, δε, ένας σύλλογος γενιέται, αυτό δε σημαίνει πως θα περιοριστεί σ' εκείνο που προκάλεσε τους πόνους του τοκετού. Καλή (μας) λευτεριά.
Παράθεση από: aristos2 στις Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:34:30 pmYπάρχει κάποιο επιχείρημα που καθιστά παιδαγωγικού και όχι διαχειριστικού χαρακτήρα την όποια β' ανάθεση;Και κάτι ακόμη: σε ποια περίπτωση κρίνεται σκόπιμη η δημιουργία ενός συλλόγου, αν όχι όταν άνθρωποι - στην προκειμένη περίπτωση εκπαιδευτικοί - χάνουν τη δουλεία τους, εξαιτίας της αυθαίρετης υιοθέτησης ή, καλύτερα, κατάχρησης μιας μάλλον αντιπαιδαγωγικής πρακτικής;Όταν, δε, ένας σύλλογος γενιέται, αυτό δε σημαίνει πως θα περιοριστεί σ' εκείνο που προκάλεσε τους πόνους του τοκετού. Καλή (μας) λευτεριά.όχι, δεν υπάρχει κανένα! Όπως δεν υπάρχει και κανένα λογικό επιχείρημα που να υποχρεώνει το κράτος να προσλάβει όλους τους άνεργους της χώρας ή να τους επαναπροσλάβει με σύμβαση ΙΔΟΧ ενώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του με άλλες νόμιμες διαδικασίες. Όπως και δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνεται ο παραλογισμός των προηγούμενων ετών που για κάθε τρεις ώρες κενό ζητούσαν αναπληρωτή και η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων υπολειπόταν κατά πολύ του υποχρεωτικού τους ωραρίου. Για το ότι δεν έχετε φέτος δουλειά δεν ευθύνονται ξενόγλωσσοι και θεολόγοι. Ευθύνεται το γεγονός ότι επιτέλους σφίξαν τα λουριά και ελάχιστοι πλέον δεν συμπληρώνουν ωράριο. Και αυτό είμαι σίγουρη ότι θα το έχετε κατανοήσει ήδη από την καταμέτρηση των υπερβάσεων του επταώρου ανά νομό...Σε πόσους αλήθεια διορισμούς αναπληρωτών υπολογίζονται τα κενά που προκύπτουν απο τις υπερβάσεις; (υπόψη ότι τα κενά αναπληρωτών δίνονται ανά σχολική μονάδα ή το πολύ ανά όμορες σχολικές μονάδες , δηλαδή έχουμε στο τάδε σχολείο 12 ώρες άρα θέλουμε αναπληρωτή ή έχουμε στο Α σχολέιο 5 ώρες και άλλες 10 στο διπλανό