*

Ψηφοφορία

ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ Η

πρεπει να σταματήσει άμεσα
89 (74.2%)
πρέπει να έχει μόνο προσωρινό χαρακτήρα
13 (10.8%)
πρέπει να συνεχιστεί
18 (15%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 118

Αποστολέας Θέμα: Ανάθεση Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες  (Αναγνώστηκε 127431 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Ανάθεση Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες
« Απάντηση #364 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 07:38:48 pm »
αμφισβητούμε την ικανότητά σας να διδάξετε ιστορία και νεοελληνική λογοτεχνία, όχι μαθήματα της ειδικότητάς σας. Εσύ αμφισβητείς την ικανότητά μας να διδάξουμε αντικείμενα  της ειδικότητάς μας, αντικείμενα που με βάση το ισχύον διοικητικό σύστημα που επικαλείσαι είναι η ειδικότητά μας, άρα η δουλειά μας (και μάλιστα σε κάποιο μήνυμά σου ειρωνεύτηκες κιόλας).
Τέλος πάντως δεν έχω τίποτε ούτε με σένα ούτε με τον κλάδο σου προς άρση παρεξήγησης.

εννοείται πως δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης - δεν το συζητώ αυτό. Εξάλλου δεν επιτέθηκα προσωπικά σε κανέναν.

Το ισχύον διοικητικό σύστημα σας έχει προσδιορίσει ως ενιαίο κλάδο - κάτι με το οποίο σαφώς και είμαι αντίθετη. 'Αλλά το γεγονός ότι είστε ακόμα ενιαίος κλάδος  δεν το αμφισβητώ επ' ουδενί - αλλά διαφωνώ κάθετα! Όμως, η ισχύουσα διοικητική δομή είναι αυτή και αυτό δε μου επιτρέπεται να το θέτω εν αμφιβόλω - καίτοι σαφώς δικαιούμαι να εκφράζω την διαφωνία μου.
 Επί της διοικητικής πρακτικής της ίσης μεταχείρισης όμως οφείλω να πω πως αν πχ δυο εξάμηνα ιστορίας κάνουν κάποιον ανίκανο να την διδάξει άλλο τόσο κάνουν κάποιον ανίκανο καθ' αντιστοιχία δύο εξάμηνα λατινικών. Επ αυτού και μόνο αμφισβήτησα την ικανότητά σας: στο ότι δεν μπορεί διοικητικά να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όπως προτείνετε να γίνει.

Το δε ειρωνικό μου σχόλιο το έκανα ακριβώς για να αντιληφθείτε πώς ακριβώς εκλαμβάνουμε και μεις οι ξενόγλωσσοι και θεολόγοι αντίστοιχα δικά σας τέτοια σχόλια. Χαίρομαι επομένως, που έγινε αυτό αντιληπτό.

Όσο για το σχόλιο της germanos θα υπενθυμίσω ότι το να έχει κάποιος ένα οποιοδήποτε πτυχίο δεν συνεπάγεται υποχρέωση εκ μέρους του κράτους να τον διορίσει. Αντίθετα, για τους ήδη διορισμένους η υπηρεσία οφείλει εφαρμόζοντας τις σχετικές διατάξεις να διευθετεί το ζήτημα της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού τους ωραρίου είτε με α είτε με β ανάθεση.

Τέλος, η αρχή του διαλόγου επιτάσσει να ακούγεται και η αντίθετη άποψη -ανεξάρτητα αν αυτή είναι ή όχι αρεστή. Πολλώ δε μάλλον όταν ο διάλογος κινείται σε υψηλό επίπεδο -και απο΄τα δύο μέρη - και δεν έχει ξεπέσει σε αστοχίες και προσωπικές επιθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εύχομαι τα αποτελέσματα των όποιων κινήσεων να είναι ικανοποιητικά για όλους!  :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:31:16 »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 07:41:36 pm »
Δεν θεωρώ ορθή,αλλά ούτε και εφικτή,την κατάργηση της β΄ανάθεσης.Νομίζω ότι το πλαφόν των 7 ωρών έπρεπε εδώ και καιρό να επιβληθεί,γιατί το κακό είχε παραγίνει.Για να μην πω ότι και οι 7 ώρες είναι πολλές.Ισως καλύτερα θα ήταν το πλαφόν να πέσει στις 5 ώρες περίπου,αλλά σε καμία περίπτωση να μην ανέλθει στις 10.

Οσο για το γνωστό θέμα του κατακερματισμού του ΠΕ02,με κάλυψαν απόλυτα όσοι αναφέρθηκαν στην αλληλοσυμπλήρωση και τον ενιαίο χαρακτήρα των σπουδών που προσφέρουν τα τμήματα μιας φιλοσοφικής σχολής.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος KAKTOS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 07:56:51 pm »
ΚΑΚΤΟΣ, σου απάντησα και σε άλλο τόπικ για το θέμα της ιστορίας, όσο σχετικοί είναι οι θεολόγοι με την αρχαία και νεότερη ιστορία τόσο σχετικοί είναι και οι φιλόλογοι με τα θρησκευτικά... εμείς όμως δε ζητάμε να διδάσκουμε θρησκευτικά, ζητάμε την ιστορία... και θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους που υπογράμμισαν ότι η ιστορία έχει συνέχεια, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής ή μεσαιωνικής δε σημαίνει επάρκεια διδασκαλίας στην ιστορία.

Στα υπόλοιπα η Antrea-Eirini με κάλυψε απόλυτα, οπότε ας μην επαναλαμβάνω...

Kαι κάτι τελευταίο: Bitch, ο σύλλογος φιλολόγων δε δημιουργείται μόνο για τη β' ανάθεση, υπήρξε σίγουρα ένα έναυσμα για τη δραστηριοποίησή μας (υπάρχουν κι άλλα πολλά) αλλά να είσαι σίγουρη ότι η δράση του συλλόγου δε θα περιοριστεί σε αυτό το θέμα αλλά θα επεκταθεί σε ευρύ φάσμα προάσπισης των συμφερόντων του κλάδου μας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

οι πτυχιούχοι του ΦΠΨ, π.χ.,  πόσες ιστορίες έχουν κάνει; έχουν κάνει επαρκή αριθμό μαθημάτων;  περισσότερα από ένα πτυχιούχο του ιστορικού αρχαιολογικού; διδάσκουν όμως ιστορία. Αν δεν υπήρχαν οι β αναθέσεις τότε εσύ θα πήγαινες μειωμένου ωραρίου στην Ανάφη για να κάνεις 3 ώρες στην γ γυμνασίου γιατί τόσες μόνο μας προέκυψαν, θα σου πουν, και τότε θα πεις μα...γιατί; δώστε μου και καμιάν άλλη...
Θεωρώ πως η σχολή μου με προετοίμασε επαρκώς στην βυζαντινή και μεσαιωνική ιστορία όπως και στη διδακτική της ιστορίας (έκανα δύο ειδικές διδακτικές, συμπεριλαμβανομένης και της διδακτικής της ιστορίας αφου τα θρησκευτικά της γ γυμνασίου, π.χ. είναι αποκλειστικά ιστορική ύλη και προετοιμαστήκαμε και για τέτοιο περιεχόμενο) και δικαίως μας το δίνουν β΄ανάθεση.
Δεν κλέβουμε κανένα, αφού άλλωστε πρώτα συμπληρώνουν οι φιλόλογοι και μετάμας δίνουν ό,τι περισσέψει...
Οι β αναθέσεις δίνονται μετά από συνεδρίαση αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου. Σχολικός Σύμβουλος του κλάδου μου μας έλεγε πως με κόμμισε τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων των δύο θεολογικών σχολών, Αθήνας-Θεσσαλονίκης,που τεκμηριώνουν το δυνατό της διδασκαλίας της βυζ/μεσαιωνικής ιστορίας στη β γυμνασίου και τη φιλοσοφία της β΄λυκείου. Απορρώ βέβαια γιατί δεν μας έδωσαν την ιστορία της β΄λυκείου....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:31:16 »

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #368 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:05:28 pm »
Εγώ ως Ξενόγλωσση πάντως έχω την εξής πρόταση: τα μαθήματα β' ανάθεσης να εξετάζονται στον ΑΣΕΠ από τους κλάδους που καλούνται να τα διδάξουν. Οπότε λύνεται και το πρόβλημα που έθεσε η germanos άπαξ και δια παντός !  :)
+1000

Αποσυνδεδεμένος why

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:12:44 pm »
η φιλοσοφικη σχολή ειναι ενιαια!!
ειμαι του ιστορικού-αρχαιολογικού
στο πανεπιστήμιο εχω κανει πολλα περισσότερα αρχαια και λατινικά απο καποιους της φιλολογίας που έκαναν μονο λογοτεχνίες και κινηματογράφο................................
καναμε αρχαια ιστορία μεσα από τα αρχαία κείμενα ........ουτε κατα διαννοια να ανοίξουμε μεταφράσεις........
η εμπειρια και το μερακι σε κανει καλόκαθηγητη  και οχι οι γνωσεις που διαβασαμε αυτα τα 4 χρονια.....
μπηκα στο πανεπιστήμιο οταν γραφαμε μεσο ορο 19 και οχι τωρα που μπαινουν φιλολογια και δεν ξερουν να κλινουν ενα ουσιαστικο γ κλίσης
το θεωρω υπερτατη αδικια να εχω ριξει τοσο διαβασμα στην Ιστορια ..... να εχω μεταπτυχιακό στην Ιστορια.....(και ποσοι αλλοι............. :() και στο σχολείο που ειμαι επειδή η κυρία Γαλλικός βαριοταν να μετακινηθεί στο διπλανό δημοτικό πήρε όλες τις Ιστορίες με το έτσι θελω...... και τωρα να παιρνουν αναπληρωτες ξενογλωσσους και να στέλνουν στα δημοτικά και οι φιλολογοι να καθονται στα σπίτια τους... >:(.... εξανισταμαι.... >:(.. ...και να μπαινει στην ταξη η γαλλικος και να λεει στα παιδια οτι αυτα που τους εκανε η φιλολογος στην ιστορια ηταν λαθος για να καλύψει την αγνοια της ..........ελεος!!!!!  :-X
εχω κανει εκκλησιαστικη Ιστορια σε πολλα εξαμηνα...... ποτε δε ζητησα να κανω Θρησκευτικα
εχω επαρκεια στα Αγγλικά..... ποτε δε ζητησα να κανω Αγγλικα

εαν μπορουσα θα εκλεινα το ιστορικο τμημα σε ενδειξη διαμαρτυριας   >:(
εαν ημουν γαλλικος θα ντρεπόμουν να διδαξω ενα μαθημα που δεν εχω ιδεα ( και οχι να κανω τρεις μηνες τη γαλλικη επανασταση γιατι εαν προχωρησω παρακατω δε θα ξερω τι θα τους πω.......
 γιατι δηλαδη αυτα τα ερμα τα παιδια να μη μαθουν πως διαμορφωθηκε η Ελλαδίτσα μας; ; ; ; ; ;  επειδη μια κυρια βαριοταν να παει να κανει το μαθημα της σε αλλο σχολείο....... >:(

συγγνωμη για το υφος μου αλλα ειμαι πολύ πειραγμενη με το υφακι της γαλλικου που πηρε ολες τις ιστοριες στο σχολειο

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:21:29 pm »
στο πανεπιστήμιο εχω κανει πολλα περισσότερα αρχαια και λατινικά απο καποιους της φιλολογίας που έκαναν μονο λογοτεχνίες και κινηματογράφο................................
καναμε αρχαια ιστορία μεσα από τα αρχαία κείμενα ........ουτε κατα διαννοια να ανοίξουμε μεταφράσεις........
η εμπειρια και το μερακι σε κανει καλόκαθηγητη  και οχι οι γνωσεις που διαβασαμε αυτα τα 4 χρονια.....
μπηκα στο πανεπιστήμιο οταν γραφαμε μεσο ορο 19 και οχι τωρα που μπαινουν φιλολογια και δεν ξερουν να κλινουν ενα ουσιαστικο γ κλίσης
το θεωρω υπερτατη αδικια να εχω ριξει τοσο διαβασμα στην Ιστορια ..... να εχω μεταπτυχιακό στην Ιστορια.....(και ποσοι αλλοι............. :() και στο σχολείο που ειμαι επειδή η κυρία Γαλλικός βαριοταν να μετακινηθεί στο διπλανό δημοτικό πήρε όλες τις Ιστορίες με το έτσι θελω...... και τωρα να παιρνουν αναπληρωτες ξενογλωσσους και να στέλνουν στα δημοτικά και οι φιλολογοι να καθονται στα σπίτια τους... >:(.... εξανισταμαι.... >:(.. ...και να μπαινει στην ταξη η γαλλικος και να λεει στα παιδια οτι αυτα που τους εκανε η φιλολογος στην ιστορια ηταν λαθος για να καλύψει την αγνοια της ..........ελεος!!!!!  :-X
εχω κανει εκκλησιαστικη Ιστορια σε πολλα εξαμηνα...... ποτε δε ζητησα να κανω Θρησκευτικα

εαν ημουν γαλλικος θα ντρεπόμουν να διδαξω ενα μαθημα που δεν εχω ιδεα ( και οχι να κανω τρεις μηνες τη γαλλικη επανασταση γιατι εαν προχωρησω παρακατω δε θα ξερω τι θα τους πω.......
 γιατι δηλαδη αυτα τα ερμα τα παιδια να μη μαθουν πως διαμορφωθηκε η Ελλαδίτσα μας; ; ; ; ; ;  επειδη μια κυρια βαριοταν να παει να κανει το μαθημα της σε αλλο σχολείο....... >:(

συγγνωμη για το υφος μου αλλα ειμαι πολύ πειραγμενη με το υφακι της γαλλικου που πηρε ολες τις ιστοριες στο σχολειο
Why πολύ ωραία η επιχειρηματολογία σου.. Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο ευαίσθητη έχεις γίνει εξαιτίας της κατάστασης.. Έχουμε όλοι σχεδόν την ίδια ψυχολογία... εξαιτίας της ανεργίας που μαστιζόμαστε όλοι αναίτια... Θα πρότεινα.. αν επιθυμούσες και εσύ... να αφαιρέσεις τα συναισθηματικά στοιχεία και να μας καταθέσεις μόνο τα επιχειρήματα.. Θα ήταν πολύ χρήσιμα για την επιστολή που θα συντάξουμε προς το υπουργείο Παιδείας...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #371 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:27:43 pm »

και δεν το θεωρείς αδικία να σε καπελώνει ο οποιοσδήποτε ΠΕ02 που έκανε μόνο λογοτεχνίες και κινηματογράφο ή που πέρασε με πολύ μικρότερο Μ.Ο. στη σχολή και που δεν ξέρει να κλίνει ένα ουσιαστικό γ' κλίσης;

πάντως, αν η γαλλικός έχει υφάκι, συμφωνώ μαζί σου που διαμαρτύρεσαι....γιατί άλλο να κάνεις ιστορία για συμπλήρωση ωραρίου επειδή δεν υπάρχει κάπου αλλού να πας για τα γαλλικά σου και άλλο να κάνεις ιστορία γιατί βαριέσαι να ξεβολευτείς...έτερον - εκάτερον!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:34:30 pm »
Yπάρχει κάποιο επιχείρημα που καθιστά παιδαγωγικού και όχι διαχειριστικού χαρακτήρα την όποια β' ανάθεση;

Και κάτι ακόμη: σε ποια περίπτωση κρίνεται σκόπιμη η δημιουργία ενός συλλόγου, αν όχι όταν άνθρωποι - στην προκειμένη περίπτωση εκπαιδευτικοί - χάνουν τη δουλεία τους, εξαιτίας της αυθαίρετης υιοθέτησης ή, καλύτερα, κατάχρησης μιας μάλλον αντιπαιδαγωγικής πρακτικής;
Όταν, δε, ένας σύλλογος γεννιέται, αυτό δε σημαίνει πως θα περιοριστεί σ' εκείνο που προκάλεσε τους πόνους του τοκετού.
Καλή (μας) λευτεριά.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:44:44 pm από aristos2 »
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:56:47 pm »
Yπάρχει κάποιο επιχείρημα που καθιστά παιδαγωγικού και όχι διαχειριστικού χαρακτήρα την όποια β' ανάθεση;

Και κάτι ακόμη: σε ποια περίπτωση κρίνεται σκόπιμη η δημιουργία ενός συλλόγου, αν όχι όταν άνθρωποι - στην προκειμένη περίπτωση εκπαιδευτικοί - χάνουν τη δουλεία τους, εξαιτίας της αυθαίρετης υιοθέτησης ή, καλύτερα, κατάχρησης μιας μάλλον αντιπαιδαγωγικής πρακτικής;
Όταν, δε, ένας σύλλογος γενιέται, αυτό δε σημαίνει πως θα περιοριστεί σ' εκείνο που προκάλεσε τους πόνους του τοκετού.
Καλή (μας) λευτεριά.

όχι, δεν υπάρχει κανένα! Όπως δεν υπάρχει και κανένα λογικό επιχείρημα που να υποχρεώνει το κράτος να προσλάβει όλους τους άνεργους της χώρας ή να τους επαναπροσλάβει με σύμβαση ΙΔΟΧ ενώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του με άλλες νόμιμες διαδικασίες.

Όπως και δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνεται ο παραλογισμός των προηγούμενων ετών που για κάθε τρεις ώρες κενό ζητούσαν αναπληρωτή και η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων υπολειπόταν κατά πολύ του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Για το ότι δεν έχετε φέτος δουλειά δεν ευθύνονται ξενόγλωσσοι και θεολόγοι. Ευθύνεται το γεγονός ότι επιτέλους σφίξαν τα λουριά και ελάχιστοι πλέον δεν συμπληρώνουν ωράριο. Και αυτό είμαι σίγουρη ότι θα το έχετε κατανοήσει ήδη από την καταμέτρηση των υπερβάσεων του επταώρου ανά νομό...Σε πόσους αλήθεια διορισμούς αναπληρωτών υπολογίζονται τα κενά που προκύπτουν απο τις υπερβάσεις; (υπόψη ότι τα κενά αναπληρωτών δίνονται ανά σχολική μονάδα ή το πολύ ανά όμορες σχολικές μονάδες , δηλαδή έχουμε στο τάδε σχολείο 12 ώρες άρα θέλουμε αναπληρωτή ή έχουμε στο Α σχολέιο 5 ώρες και άλλες 10 στο διπλανό

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 09:08:08 pm »
 Οι φιλόλογοι πρέπει να διδάσκουν την ιστορία για λόγους δεοντολογικούς... Το υπουργείο Παιδείας υποχρεούται να βρει λύση σε αυτό τον παραλογισμό που ζούμε..
  Συνάδελφοι, ας συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στις φιλοσοφικές σχολές...

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #375 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 09:20:00 pm »

Όταν, δε, ένας σύλλογος γενιέται, αυτό δε σημαίνει πως θα περιοριστεί σ' εκείνο που προκάλεσε τους πόνους του τοκετού.
Καλή (μας) λευτεριά.

όχι, δεν υπάρχει κανένα! Όπως δεν υπάρχει και κανένα λογικό επιχείρημα που να υποχρεώνει το κράτος να προσλάβει όλους τους άνεργους της χώρας ή να τους επαναπροσλάβει με σύμβαση ΙΔΟΧ ενώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του με άλλες νόμιμες διαδικασίες.

Όπως και δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνεται ο παραλογισμός των προηγούμενων ετών που για κάθε τρεις ώρες κενό ζητούσαν αναπληρωτή και η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων υπολειπόταν κατά πολύ του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Για το ότι δεν έχετε φέτος δουλειά δεν ευθύνονται ξενόγλωσσοι και θεολόγοι. Ευθύνεται το γεγονός ότι επιτέλους σφίξαν τα λουριά και ελάχιστοι πλέον δεν συμπληρώνουν ωράριο. Και αυτό είμαι σίγουρη ότι θα το έχετε κατανοήσει ήδη από την καταμέτρηση των υπερβάσεων του επταώρου ανά νομό...Σε πόσους αλήθεια διορισμούς αναπληρωτών υπολογίζονται τα κενά που προκύπτουν απο τις υπερβάσεις; (υπόψη ότι τα κενά αναπληρωτών δίνονται ανά σχολική μονάδα ή το πολύ ανά όμορες σχολικές μονάδες , δηλαδή έχουμε στο τάδε σχολείο 12 ώρες άρα θέλουμε αναπληρωτή ή έχουμε στο Α σχολέιο 5 ώρες και άλλες 10 στο διπλανό
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
« Απάντηση #376 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 09:25:04 pm »
Μην της απαντάτε,εγώ προσωπικά απαξιώ. :P
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος anestios

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 09:26:36 pm »
Έχω μια καλύτερη πρόταση: ο μόνος που αντικειμενικά , πέρα από τους φιλολόγους, να αναλάβουν την ιστορία τουλάχιστον στο γυμνάσιο είναι οι δάσκαλοι: και διαθεματικές κάνουν , και περιηγήσεις κάνουν και project κάνουν και τοπική ιστορία και συνολικότερη θεώρηση της ύλης έχουν και όχι μόνο για ένα αντικείμενο! Δεν είμαι δασκάλα, αλλά με αυτά που συμβαίνουν αναθεωρώ πολλά. Πέρσι στα ΠΕΚ όλοι οι φιλόλογοι του νομού (ελληνόγλωσσοι και ξενόγλωσσοι) παρακολουθούσαμε μαζί τις εισηγήσεις. Όταν ήταν η ώρα της ιστορίας και της λογοτεχνίας αντιδρούσαν για το τι δουλειά είχαν και τελείως επιδεικτικά έφευγαν την ώρα που ο εισηγητής μιλούσε. Όταν έρχονταν ο σύμβουλος των φιλολόγων έφευγαν, γιατί δεν τις αφορούσε . Δεν μπορώ να ξεχάσω, επειδή είμαι παιδί καθηγητών, όλα τα χρόνια οι ξενόγλωσσοι καλύπτονταν και εξυπητερούνταν από τους φιλολόγους και έπαιρναν ιστορία για να μη μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο. ΟΙ παλαιότεροι τα ξέρουν, άσχετα αν δεν τα παραδέχονται. Αυτό το χέρι που τόσα χρόνια βοηθούσε τώρα σπεύδουν να το δαγκώσουν. Η συναδελφικότητα είναι αμφίδρομη: γιατί ξαναπήραν αναπληρωτές ξενόγλωσσους; Σε αυτούς τους νομούς δεν υπάρχουν β' αναθέσεις; Για τί εγώ καταλαβαίνω ότι δεν θέλουν να ξεβολευτούν, κάτι το οποίο είναι και αντιεπαγγελματικό και αντιδεοντολογικό. Κάτι τελευταίο: τολμήστε να πείτε στους δασκάλους να συμπληρώσετε ωράριο με ιστορία στα δημοτικά. Είμαι περίεργη.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182667
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)