Σύνολο ψηφοφόρων: 289
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ ματάκια μου μια χαρά χαλαρή είμαι. Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που αν έχουν κάτι καλό να πουν το λεν αν όχι δεν λέω τίποτα.Το χαλαρώστε ήταν για όλους όχι μόνο για εσένα. Δεν εχουμε κάτι να μοιράσουμε, γιατί να μαλώνουμε ή να ειρωνευόμαστε. Αν μιλούσαμε πρόσωπο με προσωπο είμια 100% σίγουρη πως δεν θα με είχες παρεξηγήση.Το κακό όταν ο άνθρωπος συνομιλεί χωρίς προσωπική επαφή είναι ότι υπάρχουν παρεξηγήσεις εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν γιατί η έκφραση της φωνής,του λόγου, του προσώπου είναι πολύ σημαντική. Ειρήνη υμείν. (για να μην παρεξηγηθώ πάλι τα φιλάκια στην φατσούλα δεν είναι ειρωνικά).
Όταν πρόκειται όμως για θεσμούς τόσο βαθιά ριζωμένους στην κυτταρική μνήμη ενός λαού, νομίζω πως δεν πρέπει αβασάνιστα να γινόμαστε υπέρμαχοι της εξέλιξης.Δε μπορώ επίσης να δεχτώ το γεγονός ότι η εξέλιξη γίνεται συνώνυμη κάθε φορά με το ξερίζωμα παλαιότερων κανόνων ενώ θα μπορούσε να μεταφράζεται σε παράλληλη θέσπιση νέων που θα τροφοδοτήσουν την ισχύ των ήδη θεσπισμένων.Όντως οι παρελάσεις έχουν χάσει την αίγλη τους.Στο χέρι μας είναι να δώσουμε ξανά ουσία και σ'αυτές και στις εθνικές γιορτές συνολικά.Πιστεύω ότι το χρωστάμε σε όσους ελάχιστους αλαφροϊσκιωτους είδαν κάποτε πιο μακριά απ'αυτό που σήμερα εμείς βαφτίζουμε εξέλιξη και βρήκαν αξίες διαχρονικές που δεν έχουν ανάγκη από ανανεώσεις και μεταλλάξεις.
Παράθεση από: Nina P στις Οκτωβρίου 28, 2007, 09:38:06 pmΕγώ ματάκια μου μια χαρά χαλαρή είμαι. Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που αν έχουν κάτι καλό να πουν το λεν αν όχι δεν λέω τίποτα.Το χαλαρώστε ήταν για όλους όχι μόνο για εσένα. Δεν εχουμε κάτι να μοιράσουμε, γιατί να μαλώνουμε ή να ειρωνευόμαστε. Αν μιλούσαμε πρόσωπο με προσωπο είμια 100% σίγουρη πως δεν θα με είχες παρεξηγήση.Το κακό όταν ο άνθρωπος συνομιλεί χωρίς προσωπική επαφή είναι ότι υπάρχουν παρεξηγήσεις εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν γιατί η έκφραση της φωνής,του λόγου, του προσώπου είναι πολύ σημαντική. Ειρήνη υμείν. (για να μην παρεξηγηθώ πάλι τα φιλάκια στην φατσούλα δεν είναι ειρωνικά).
Συμφωνώ Νίνα ότι είναι μειονέκτημα που δεν μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο και ότι πολλές φορές δημιουργούνται παρεξηγήσεις.Εννοείται ότι δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε και συγγνώμη αν παραφέρθηκα Wink
ΠαράθεσηΣυμφωνώ Νίνα ότι είναι μειονέκτημα που δεν μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο και ότι πολλές φορές δημιουργούνται παρεξηγήσεις.Εννοείται ότι δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε και συγγνώμη αν παραφέρθηκα WinkKublai han (αν και μογγόλος ) είσαι κύριος!!! ΠΑΡΑΔΈΧΟΜΑΙ!
Δε με ενδιαφέρει σαν εκπαιδευτικό να προσηλυτίσω κανέναν, ούτε να τον κάνω να πιστέψει.. Με ενδιαφέρει να τον μάθω να μελετά, να αμφισβητει και να ψάχνει συνέχεια για την αλήθεια.. Γιατί η αλήθεια και το δίκαιο δεν έχουν ούτε πατρίδα, ούτε Θεό..
Kublai Han , ναι ,τα λόγια μου είναι πραγματικά πολλά για εδώ, πολύ λίγα όμως για το θέμα .Πάλι όμως δε συνέλαβες το νόημα των γραφομένων μου που δεν είναι τόσο τό βήμα όσο η συμμετοχή και το "ξύπνημα" των κοιμισμένων και βολεμένων συνειδήσεων μας. Καταλαβαίνω απο τα γραφόμενά σου οτι συμφωνείς με τις παρελάσεις αρκεί οι μαθητές να γνωρίζουν .Κατά συνέπεια ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό εσύ ,εγώ και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που τους κρατάμε στον μεγάλο "ύπνο" Τα πράγματα για μένα είναι ξεκάθαρα και διλήμματα δε χωρούν. Φτάνει που με "γεμίζει" η αγάπη και η αναγνώριση των μαθητών μου. Και σχετικά με τον ηρωϊσμό: δε διαφωνώ αλλά τώρα οι ήρωες είμαστε εμείς, οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουμε ένα, ξεκάθαρο εχθρό ,αλλά μυριάδες που πρέπει να ξεριζώσουμε απο τις μαθητικές συνειδήσεις!
Απ'ότι βλέπω υπάρχουν κάποιοι απο αυτούς που είναι υπέρ των παρελάσεων,που νομίζουν ότι είναι πιο Ελληναράδες από εμάς που υποστηρίζουμε την κατάργηση των παρελάσεων.Εγώ πάντως ξέρω ότι διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι όσοι το παίζουν Ελληναράδες και αμολάνε σθεναρά εθνικοπατριωτικές κορώνες,συναγωνιζόμενοι ποιος είναι πιο πατριώτης,αυτοί συνήθως είναι οι χ...δες σε περιόδους κρίσεων.Πολλές φορές μάλιστα οι δήθεν πατριώτες γίνονται οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι. Μια άλλη μπαρούφα που έχει ειπωθεί είναι ότι αν καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις,θα χάσουμε την ελληνική μας ταυτότητα και δεν ξέρω και γω τι άλλο.Το ελληνικό πνεύμα ζει μέσα μας,δεν θα χαθεί αν καταργηθούν οι παρελάσεις.Ας αφήσουμε αυτές τις φοβικές ιδέες περί συνομωσιών ολόκληρου του κόσμου για την καταστροφή του ελληνικού γένους.Αφήστε τα αυτά για τον Λιακόπουλο.gr και τον