0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μargr, δεν μιλώ σε προσωπικό τόνο, να το διευκρινίσω απέναντί σου. Σύμφωνοι, το βιβλίο είναι ελλιπές γενικά, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι... Στο μάθημα 48, το ξαναλέω, αναφέρει ότι το απαρέμφατο πρκ. δηλώνει το προτερόχρονο. Γιατι το λέει αυτό; Δεν το λαμβάνουν κάποιοι υπόψιν τους κατά βούλησιν; Το propopοnebam είναι παρελθόν, άρα προτερόχρονο του dicit, που είναι παρόν. Τι απαρέμφατο λες εσύ ότι σου λέει το σχολικό βιβλίο να χρησιμοποιήσεις; Του ενεστώτα, που δηλώνει το σύγχρονο; Και αυτό που λέει το σχολικό είναι αυτό που λενε ΟΛΕΣ οι γραμματικές... Εν καιρώ θα παραθέσω τα αποσπάσματα. Προς το παρόν, ας συζητήσουμε ελεύθερα με βάση τη λογική μας...
Στην απαγόρευση μια μαθήτριά μου έβαλε ne και υποτακτική ενεστώτα. Σύμφωνα με τη γραμματική σελίδα 176 είναι σωστό, όμως δεν το βλέπω πουθενά ως πιθανή απάντηση. Ποια είναι η γνώμη σας;;;
Βρε, μπας και διαβάζουν το pde; Το θέμα είναι να εμπλουτιστεί το βιβλίο και κυρίως, να διορθωθεί η σελίδα στο ψηφιακό σχολείο.Και κατά τη γνώμη μου, κακώς δεν υπήρξε έγκαιρα διαμαρτυρία για την "πατάτα" του ψηφιακού σχολείου, παρά μόνο κατόπιν εορτής, στην κρίσιμη περίοδο των εξετάσεων. Για τη στάση της ΠΕΦ ακόμα αναρωτιέμαι... Για τη στάση των πανεπιστημιακών επίσης, δεδομένου ότι οι εξετάσεις είναι εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο.Πλήρης αδιαφορία με φωτεινή εξαίρεση πέρυσι τον Παπαγγελή. Πώς να βάλει μυαλό και η επιτροπή εξετάσεων, αφού ουδείς ασχολείται;Μ' αυτά και μ' αυτά αναγκάζονται καθηγητές και μαθητές να αποδέχονται το λάθος, αφού ξέρουν πως δεν θα βρουν το δίκιο τους.
Η απαγόρευση, σύμφωνα με το σχολικό βιβλίο (Μάθημα 25, Παρατήρηση 4) εκφράζεται και με ne + υποτακτική παρακειμένου. Ο Τζάρτζ (σελ. 176) δέχεται δύο τρόπους: (i) ne + υποτακτική ενεστώτα (ii) ne + υποτακτική παρακειμένουΌμως όσο παραλόγο κι αν είναι αυτό, ο Τζάρτζ δεν είναι στην εξεταστέα ύλη....
ας μας δωσει καποιος που ειναι διορθωτης τα φωτα του τι γινεται στα βαθμολογικα κεντρα με την συγκεκριμενη ερωτηση...εχω μεγαλη περιεργεια αν και νομιζω ξερω την απαντηση...
Παράθεση από: steven_seagal στις Ιούνιος 05, 2012, 09:39:48 μμας μας δωσει καποιος που ειναι διορθωτης τα φωτα του τι γινεται στα βαθμολογικα κεντρα με την συγκεκριμενη ερωτηση...εχω μεγαλη περιεργεια αν και νομιζω ξερω την απαντηση...αν αναφέρεσαι στον πλάγιο λόγο, στο βαθμολογικό κέντρο όπου βρίσκομαι δέχονται μόνο το proponere.
Παράθεση από: steven_seagal στις Ιούνιος 05, 2012, 09:39:48 μμας μας δωσει καποιος που ειναι διορθωτης τα φωτα του τι γινεται στα βαθμολογικα κεντρα με την συγκεκριμενη ερωτηση...εχω μεγαλη περιεργεια αν και νομιζω ξερω την απαντηση...αν αναφέρεσαι στον πλάγιο λόγο, στο βαθμολογικό κέντρο όπου βρίσκομαι δέχονται μόνο το proponere.επίσης τους ρώτησα αν μπορώ να λάβω ως σωστό την ανάλυση cum redis και μου είπαν όχι.