0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω ότι η ερώτηση είναι κυρίως αν μπορεί κάποιος να γράψει τόσο καλά ώστε να μην χρειάζονται έξτρα μόρια από μεταπτυχιακά ή προϋπηρεσία για να διοριστεί. Πάντως, η λογική του ΑΣΕΠ είναι ότι έχεις, καλό είναι. Και ξέρω αρκετό κόσμο που απλά πηγαίνει στις εξετάσεις για να είναι επιτυχών, να πάρει δηλαδή μερικά μόρια παραπάνω, έχοντας εγκαταλείψει την ιδέα του άμεσου διορισμού μέσω του διαγωνισμού. Γενικά, η πρώτη φορά είναι συνήθως δοκιμαστική και τραυματική! Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσου διορισμού, εάν γράψει κάποιος υπερβολικά καλά. Κάποιος όμως με σχετικά χαμηλότερο βαθμό και κάποια μόρια θα είναι υψηλοτερα στον πίνακα διοριστέων. Και έχεις δίκιο, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι και θέμα τύχης, για να μη πω ότι είναι σχεδόν ΜΟΝΟ θέμα τύχης. Κάνε την προσπάθεια σου και ότι γίνει! Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, και ευτυχώς σε αυτό το φόρουμ δεν ανταγωνιζόμαστε, αλλά συναγωνιζόμαστε!
Οσο πιο προσφατα εχεις τελειωσει το πανεπιστημιο, τοσο πιο ευκολο ειναι να γραψεις καλα στο Γνωστικο αντικειμενο στον ΑΣΕΠ, μιας και τα εχεις ολα φρεσκα.
Παράθεση από: utenar στις Νοεμβρίου 21, 2007, 08:03:29 am Οσο πιο προσφατα εχεις τελειωσει το πανεπιστημιο, τοσο πιο ευκολο ειναι να γραψεις καλα στο Γνωστικο αντικειμενο στον ΑΣΕΠ, μιας και τα εχεις ολα φρεσκα. Εγώ διαφωνώ σχετικά με αυτό, ειδικά για τους φιλολόγους. Εξαρτάται από το πτυχίο, την κατεύθυνση, κλπ. κλπ. Με τρία γνωστικά αντικείμενα, στην καλύτερη περίπτωση να έχεις ένα από τα τρία φρέσκα. Δεν ξέρω τι ισχύει για τους άλλους κλάδους, αλλά εγώ που τελείωσα ιστορικό, δεν είχα φρέσκα ούτε αρχαία ούτε νέα. Για να μην αναφέρω ότι έπρεπε να ξεχάσω την ιστορία που έμαθα στο πανεπιστήμιο και να ξαναμάθω την σχολική από την αρχή. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει με τους απόφοιτους φιλολογίας και την ιστορία. Όλα σχετικά είναι. Εξαρτάται από τις περιπτώσεις. Και συνεχίζω να επιμένω ότι ο παράγων τύχη είναι καθοριστικός! Συν Αθηνά και χείρα κίνει, φυσικά, παίζει ρόλο και το διάβασμα, αλλά ξέρω και περιπτώσεις αδιάβαστων που έγραψαν ανέλπιστα καλά.