*

Αποστολέας Θέμα: Πληρωμή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας  (Αναγνώστηκε 1734193 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gerontas13

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πληρωμή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας
« Απάντηση #2156 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 02:40:34 pm »
Καλησπερα συγγνωμη για την ερωτηση απλα ειμαι παντελως ασχετη με τα ΙΕΚ , με πηραν σε ενα να κανω μαθημα 3 ωρες την εβδομαδα. Θα ηθελα να ξερω αν παυω να ειμαι ανεργη δλδ θα φαινεται οτι παιρνω μισθο?
Φυσικά και παύεις να είσαι άνεργη.Πλέον αμοίβεσαι.Με όλο το σεβασμό αν παίρνεις ταμείο ανεργίας ή κάτι παρόμοιο(πχ κάρτα ανεργίας) σκέψου καλά και ζύγισε τις συνθήκες και τα οφέλη πριν πράξεις(από την εμπειρία μου).
Κατα τα άλλα,με το 2010β και τα λεφτάκια μας τι γίνεται,έχει κανείς γνώση?
Ή αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό ή κοροϊδεύουμε τον κόσμο...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:15:27 »

Αποσυνδεδεμένος gerontas13

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2157 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 02:42:38 pm »
Είναι σίγουρο,αυτό για την σποραδική?Γιατί στο ιεκ κολλάς ένσημα(αν και εφόσον είσαι κάτω από τα 5000
Ή αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό ή κοροϊδεύουμε τον κόσμο...

Αποσυνδεδεμένος ioannis00

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2158 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 02:43:16 pm »
συνάδελφοι, το ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, φαίνεται και απο εδώ...http://iek-amarous.att.sch.gr/announcements/2012B.pdf..
δηλαδή, τι εννοούν?οτι θα ξεκινήσουν τα μαθήματα με εμάς που φυσικά δεν καλυπτόμαστε αφού δεν έχουμε υπογράψει τίποτα, και μετά θα φέρουν τους αποσπασμένους?? τι να πω...
Όχι μόνο αυτό, αλλά σκέψου πως θα πληρώσουν αυτούς που θα εργαστούν μέχρι να έλθουν οι αποσπασμένοι. Θα τους υποχρεώσουν να κάνουν έναρξη επαγγέλματος και να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ (ελάχιστη εισφορά 250 Ε περίπου) για να πληρωθούν για 2-4 ώρες; Πολλοί εκπαιδευτές θα αναγκαστούν να παραιτηθούν απ' την αμοιβή τους.

Αποσυνδεδεμένος tryforthebest

• Νέο μέλος
  • *
  • Tomorrow's getting harder make no mistake
    • Προφίλ
« Απάντηση #2159 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 02:44:32 pm »
Οχι δεν παιρνω επιδομα απλα εχω κανει αιτησεις για προγραμματα που αφορουν ανεργους και εχω μορια ανεργιας 13 μηνες (13 μηνες ανεργη  :-[  ) 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:15:27 »

Αποσυνδεδεμένος valisia

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2160 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 03:00:31 pm »
Οχι δεν παιρνω επιδομα απλα εχω κανει αιτησεις για προγραμματα που αφορουν ανεργους και εχω μορια ανεργιας 13 μηνες (13 μηνες ανεργη  :-[  )
δική μου άποψη, γιατί και εγώ το ίδιο έκανα πέρισυ, είχα ανεργία 14 μήνες και την διέκοψα για το ΙΕΚ για 6 ώρες/εβδομάδα, να μην το διακόψεις, γιατί περισσότερα θα χάσεις...3 ώρες την βδομάδα, ειδικά αν βάλουν τους ωρομίσθιους να υπογράψουν για οαεε, είναι τίποτα..αν τώρα ισχύσει το ΑΕΔ, τότε και πάλι χάνεται η ιδιότητα του ανέργου?αυτό δεν το ξέρω, αν το ξέρει κάποιος ας μας το απαντήσει, θα ήθελα να το ξέρω για να δω τι θα κάνω και εγώ..
...there's a light that never goes out..

Αποσυνδεδεμένος sylvia77

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2161 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 03:01:31 pm »
Συνάδελφοι μόλις με κάλεσαν από ΔΙΕΚ και μου ανέθεσαν 3 ώρες.
Λογικά θα έχετε σύντομα νέα και εσείς. Καλή επιτυχία σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος yellaki

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2162 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 03:03:31 pm »
Απο ποιο ιεκ?

Αποσυνδεδεμένος Pemy

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2163 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 03:32:39 pm »
3 ώρες την βδομάδα, ειδικά αν βάλουν τους ωρομίσθιους να υπογράψουν για οαεε, είναι τίποτα..αν τώρα ισχύσει το ΑΕΔ, τότε και πάλι χάνεται η ιδιότητα του ανέργου?αυτό δεν το ξέρω, αν το ξέρει κάποιος ας μας το απαντήσει, θα ήθελα να το ξέρω για να δω τι θα κάνω και εγώ..

Από προηγούμενο μήνυμά μου:

Στον πίνακα των προσωπικών στοιχείων εκπαιδευτών που μας έδωσε κάθε ΙΕΚ να συμπληρώσουμε, γράφει πως όποιος επιλέξει να πληρώνεται με έκδοση ΑΕΔ (δηλ. Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης), είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένος να προσκομίσει βεβαίωση εργοδότη για πλήρη απασχόληση και κύρια ασφάλιση.
Αυτό, το πρόσεξε κανένας; Οπότε, αν όντως ισχύει, η ΑΔΕ δεν είναι για ανέργους, ίσα-ίσα το αντίθετο θα έλεγα...
Έτσι αναφέρεται στο έντυπο. Τώρα, βέβαια, αν ισχύει είναι άλλο..
"Life doesn't owe us anything, but WE owe something to this world."

Αποσυνδεδεμένος valisia

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2164 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 03:41:46 pm »
3 ώρες την βδομάδα, ειδικά αν βάλουν τους ωρομίσθιους να υπογράψουν για οαεε, είναι τίποτα..αν τώρα ισχύσει το ΑΕΔ, τότε και πάλι χάνεται η ιδιότητα του ανέργου?αυτό δεν το ξέρω, αν το ξέρει κάποιος ας μας το απαντήσει, θα ήθελα να το ξέρω για να δω τι θα κάνω και εγώ..

Από προηγούμενο μήνυμά μου:

Στον πίνακα των προσωπικών στοιχείων εκπαιδευτών που μας έδωσε κάθε ΙΕΚ να συμπληρώσουμε, γράφει πως όποιος επιλέξει να πληρώνεται με έκδοση ΑΕΔ (δηλ. Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης), είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένος να προσκομίσει βεβαίωση εργοδότη για πλήρη απασχόληση και κύρια ασφάλιση.
Αυτό, το πρόσεξε κανένας; Οπότε, αν όντως ισχύει, η ΑΔΕ δεν είναι για ανέργους, ίσα-ίσα το αντίθετο θα έλεγα...
Έτσι αναφέρεται στο έντυπο. Τώρα, βέβαια, αν ισχύει είναι άλλο..
τώρα το είδα και εγώ, έχεις δίκιο..αλλά στην ενημέρωση μας είπαν οτι δεν ξέρουν ακόμα,  και οτι θα δούνε, τους μίλησα πριν 1 λεπτό και μου είπαν τα ίδια, για αυτό λέω οτι αν στο τέλος ισχύσει το ΟΑΕΕ τότε θα τους κάνω δώρο τις ώρες που απασχολήθηκα, γιατί φυσικά την σύμβαση με το μπάχαλο που επικρατεί, δεν βλέπω να την υπογράφουμε σύντομα, ώστε να διευλευκανθούν και όλα αυτά..
...there's a light that never goes out..

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2165 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 04:57:53 pm »
Ας είμαστε ειλικρινείς συνάδελφοι. Δεν μας συμφέρει ΑΛΛΑ είναι δίκαιο να καλύπτονται οι θέσεις από Υπεράριθμους Εκπαιδευτικούς.

Αν χάσουμε και την αξιοπρέπεια να παραδεχόμαστε τα αυτονόητα και ειδικότερα αυτά που δεν μας συμφέρουν είναι σίγουρο πως η κρίση θα μας χτυπήσει βαθύτερα.

Προτείνω θάρρος, τόλμη και παρρησία.

Είμαι ωρομίσθιος γονιός με μπλοκάκι και μοναδική απασχόληση τα ΙΕΚ.

Συνάδελφε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "δίκαιο". Σίγουρα είναι πιο οικονομικό, γιατί τραβώντας έναν υπεράριθμο μόνιμο για 5-6 ώρες στα ΙΕΚ γλιτώνεις τα αντίστοιχα ωρομίσθια. Αλλά όσον αφορά το επίπεδο των σπουδών είναι σαφής υποβάθμιση να απορρίπτεις αιτήσεις ωρομισθίων με εξειδίκευση, μεταπτυχιακά και διδακτορικά για να κάνει το μάθημα κάποιος που έτυχε να διοριστεί στη δευτεροβάθμια πριν κάποια χρόνια και μπορεί να μην έχει καν πτυχίο πληροφορικής... Πχ σκέψου να πρέπει να διδάξει μαθήματα τύπου "Exchange server" ή κάποια γλώσσα προγραμματισμού κάποιος που έχει τελειώσει Θεολόγος και έχει 100 ώρες επιμόρφωση σε χρήση υπολογιστών...

Αποσυνδεδεμένος nlp

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2166 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 06:03:35 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι,
εάν έχω καταλάβει καλά δεν έχει ακόμα διελευκανθεί το θέμα κατά πόσο οι άνεργοι οφείλουν να ανοίξουν οαεε για τα ΙΕΚ.
Μου τηλεφώνησε τη Παρασκευή διευθυντής κεντρικού ΙΕΚ ότι έχω επιλεγεί για 2 ώρες και κατά πόσο διατίθεμαι να ανοίξω οαεε σε περίπτωση που το ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος a_pauper

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, μισώ τα δίδακτρα.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2167 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 07:21:08 pm »
Αν χάσουμε και την αξιοπρέπεια να παραδεχόμαστε τα αυτονόητα και ειδικότερα αυτά που δεν μας συμφέρουν είναι σίγουρο πως η κρίση θα μας χτυπήσει βαθύτερα.
Προτείνω θάρρος, τόλμη και παρρησία.
...και αγωνιστικότητα εναντίον της αδικίας.
Πράγματι η κρίση θα μας χτυπήσει βαθύτερα. Αν επικρατήσει σαν δίκαιο αυτό που θεωρείς αυτονόητο. Αυτονόητο είναι το αντίθετο. Να προτιμώνται οι καλύτεροι όχι αυτοί που είχαν μέσο κάποτε (η έστω ήταν απλά τυχεροί, η έξυπνοι) και μονιμοποιήθηκαν.

Δίκαιο είναι η αξιοκρατία, σήμερα. Οχι η μονιμότητα που οδήγησε ακριβώς στην αναξιοκρατία και στην τεμπελιά. Και γι  αυτό υπάρχουν σήμερα υπεράριθμοι, που ποτέ δεν έκαναν τίποτε, όπως παραδέχεται και η αιτιολογία του επαίσχυντου αυτού νόμου. Η προστασία αυτών, εξ ολοκλήρου εις βάρος των άξιων, είναι η έσχατη αδικία.
Λεφτά υπάρχουν. Σήμερα βρήκα 1

Αποσυνδεδεμένος computerakias1974

• Νέο μέλος
  • *
  • Πτέραρχος Πολεμικής Αεροπορίας του Μπανάν
    • Προφίλ
« Απάντηση #2168 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 09:09:23 pm »
...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 22, 2013, 09:06:36 pm από computerakias1974 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2169 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 09:45:03 pm »
nlp καλωσήρθες στο pde. Πριν αρνηθείς επίσημα...άφησε πρώτα να ξεκαθαριστεί αν υποχρεούνται να έχουν έναρξη στον ΟΑΕΕ όσοι είναι κάτω από τις 5000 μικτά ετήσιο εισόδημα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)