*

Αποστολέας Θέμα: Πληρωμή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας  (Αναγνώστηκε 1734849 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος joinJ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον
    • Προφίλ
Απ: Πληρωμή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας
« Απάντηση #2198 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 01:52:15 am »
Κανονικά "πρέπει" να μοιράζουν τις ώρες. Αν δηλαδή υπάρχουν 4 μαθήματα σε μια ειδικότητα και τουλάχιστον 4 αιτήσεις εκπαιδευτών σε αυτή την ειδικότητα, τότε πρέπει να πάρουν και οι 4 από 1 μάθημα. Δεν μπορούν να δώσουν πχ 2 μαθήματα στον πρώτο και από 1 στον 2ο και τον 3ο και ο 4ος στην κατάταξη να μείνει χωρίς μάθημα. Επίσης θα πρέπει να δοθούν τα μαθήματα σύμφωνα με τη σειρά επιλογής των μαθημάτων στην αίτηση των εκπαιδευτών και φυσικά σύμφωνα με την κατάταξη τους. Ο πρώτος θα πάρει το πρώτο μάθημα που ζητά στην αίτησή του, μετά ο δεύτερος κ.ο.κ.

Από τη στιγμή που η μοριοδότηση δεν είναι συγκεκριμένη, οι ενστάσεις πάνε στο βρόντο εκτός και αν μιλάμε για καραμπινάτη και εξώφθαλμη αδικία (υπάρχουν και αυτές). Ο κάθε Διευθυντής μπορεί να επικαλεστεί οτιδήποτε: προτίμησα τους ανέργους για κοινωνικούς λόγους ή προτίμησα όσους έχουν περισσότερα προσόντα για να έχω υψηλό επίπεδο κατάρτισης. Άλλος πάλι θεωρεί προσόν τους τίτλους σπουδών, άλλος την επαγγελματική εμπειρία και άλλος τη διδακτική εμπειρία. 
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:55:09 am από joinJ »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:42:15 »

Αποσυνδεδεμένος joinJ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2199 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:11:52 am »
δεν νομίζα (όπως είπε άλλωστε και ο joinJ) ότι ο κάθε διευθυντης μπορει να κανει οτι θελει

για όσα έγραψα παραπάνω και μπήκα στο κόπο να διαβάσω για τους πληροφορικάριους θα πω το εξής

α) μπείτε στο http://www.et.gr βρείτε έστω ένα ΦΕΚ από όσα δηλώνονται εδώ http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=515 (ΦΕΚ 2488
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:37:32 am από joinJ »

Αποσυνδεδεμένος joinJ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2200 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 03:13:24 am »

Αποσυνδεδεμένος joinJ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2201 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 08:34:50 am »
Τελικά έχω μπερδευτεί σε κάτι και θέλω βοήθεια. Στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ έγραφε πενταήμερη προθεσμία υποβολής των ενστάσεων από την ημερομηνία ανάρτησης των αποτελεσμάτων (βλ. προκήρυξη). Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στις 2/10/2012 και στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/el/2011-11-23-17-01-51/2011-11-23-17-29-41 γράφτηκε: Η υποβολή ενστάσεων γίνεται από την Τρίτη 02/10/2012 έως και τη Δευτέρα 08/10/2012. (2-3-4[/b]-5-6-7-8, όπου 6 και 7 Σάββατο και Κυριακή).
Στην περίπτωση των ΙΕΚ γράφουν 3 μέρες από την ανάρτηση των πινάκων (υποθέτω στα κατά τόπους ΙΕΚ). Αν θεωρήσουμε σαν ημερομηνία ανάρτησης  των πινάκων την 9/10/2012 (όπως γράφει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ: "Όλες οι αποφάσεις δεν εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο et.diavgeia.gov.gr.."), μήπως η προθεσμία είναι έως και σήμερα;;;;; (9-10-11/10/2012)
Δεύτερον, γράφτηκε να τς στείλουμε στο ΙΝΕΔΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2012, 08:36:29 am από joinJ »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:42:15 »

Αποσυνδεδεμένος veteran4

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2202 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 09:48:29 am »
@pkarav δεν ξέρω που πρέπει να αναρτηθούν. Λέω να κάνω μια βόλτα από τα ΙΕΚ που έκανα αίτηση για να δω αν υπάρχουν αναρτημένα

Εγώ πάντως σε κάνενα ΙΕΚ που πήγα δεν είδα πίνακες κατάταξης Η2. Τα συμπεράσματα δικά σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2012, 08:42:28 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος leontokardos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2203 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 10:15:01 am »
Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων έπρεπε θεωρητικά να γίνει στα κατά τόπους ΙΕΚ στις 9-10-2012. Επίσης θεωρητικά οι ενστάσεις λήγουν στις 12-12-2012. Αν στα ΙΕΚ δεν υπάρχουν αναρτημένα αποτελέσματα, μπορείτε να τα διεκδηκείτε με μία αίτηση και μάλιστα άμεσα καθώς "τρέχει" το τριήμερο των ενστάσεων. Επίσης στο παρελθόν, έχει τύχει, να αλλάξει η σειρά κατάταξης και μάλιστα να αλλάξει και ο πίνακας των αναθέσεων. 

Αποσυνδεδεμένος arois

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2204 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 10:34:49 am »
Για την επιλογή των εκπαιδευτών, προτάχθηκε η ανεργία, κάτι που, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι νομότυπο. Οπότε, όσοι δε δηλώσατε άνεργοι στην αίτηση μην κάνετε τον κόπο να κάνετε ένσταση.

Αναφορικά τώρα με τον τρόπο πληρωμής, τα μπλοκάκια, την εφορία, τον ΟΑΕΕ, κτλ.:
Κανένας δεν υποχρεούται να αποκτήσει μπλοκάκι για να εργαστεί στα ΙΕΚ. Όσοι βέβαια έχουν ήδη μπλοκάκι, θα πληρωθούν με αυτό. Έτσι:
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα εργαστούν με ΑΠΥ.
Οι άνεργοι θα εργαστούν με ΑΕΔ.
Οι με μειωμένη απασχόληση ιδιωτικοί υπάλληλοι θα εργαστούν με ΙΚΑ ή με ΑΕΔ κατ'επιλογή τους.
Οι με πλήρη απασχόληση ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργαστούν ΑΕΔ.
Τα ίδια θα ισχύσουν και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Αποσυνδεδεμένος mirmidonas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2205 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 10:36:37 am »
Καλησπέρα,

δουλεύω ωρομίσθιος σε ΤΕΙ και μου έδωσαν και δύο ώρες σε ΙΕΚ. Στο ΤΕΙ έχω ασφάλιση ΙΚΑ και για το ΙΕΚ απ'ότι μου είπαν πρέπει να γραφτώ στον ΟΑΕΕ. Ξέρει κάποιος αν θα πρέπει να πληρώνω και εκεί για ασφάλιση και πόσο για να δω αν με συμφέρει να δεχτώ τις ώρες;

Συγγνώμη αν είμαι εκτός θέματος γι'αυτό που συζητάτε αλλά δεν ξέρω που αλλού να ρωτήσω

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2206 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 10:41:18 am »
Η προηγούμενη απάντηση του arois θα έπρεπε να απαντάει στο ερώτημά μου, αλλά από το ΙΕΚ μου είπαν ότι για εμένα υπάρχουν δύο επιλογές: 1ον) Αν το 2011 είχα εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες κάτω των 5000 ευρώ να εργαστώ με ΑΕΔ (το οποίο δεν ξέρω τί είναι αλλά ούτως ή άλλως είχα εισόδημα πάνω από 5000 ευρώ) και 2ον) αν είχα άνω των 5000 ευρώ να αποκτήσω μπλοκάκι.

Αποσυνδεδεμένος arois

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2207 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 10:46:40 am »
Καλησπέρα,

δουλεύω ωρομίσθιος σε ΤΕΙ και μου έδωσαν και δύο ώρες σε ΙΕΚ. Στο ΤΕΙ έχω ασφάλιση ΙΚΑ και για το ΙΕΚ απ'ότι μου είπαν πρέπει να γραφτώ στον ΟΑΕΕ. Ξέρει κάποιος αν θα πρέπει να πληρώνω και εκεί για ασφάλιση και πόσο για να δω αν με συμφέρει να δεχτώ τις ώρες;

Συγγνώμη αν είμαι εκτός θέματος γι'αυτό που συζητάτε αλλά δεν ξέρω που αλλού να ρωτήσω

Αγαπητέ συνάδελφε,
ισχύουν τα παραπάνω που έγραψα, τα οποία βασίζονται σε εγκυκλίους του ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος arois

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2208 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 10:55:17 am »
Καλησπέρα,

Αγαπητέ συνάδελφε,
ισχύουν τα παραπάνω που έγραψα, τα οποία βασίζονται σε εγκυκλίους του ΙΝΕΔΙ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2209 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 10:57:30 am »
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε arois

Θα ψάξω να βρω και τις εγκυκλίους για να τους τις δείξω αν δεν συμφωνήσουν.

Αποσυνδεδεμένος arois

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2210 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 11:16:36 am »
Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων έπρεπε θεωρητικά να γίνει στα κατά τόπους ΙΕΚ στις 9-10-2012. Επίσης θεωρητικά οι ενστάσεις λήγουν στις 12-12-2012. Αν στα ΙΕΚ δεν υπάρχουν αναρτημένα αποτελέσματα, μπορείτε να τα διεκδηκείτε με μία αίτηση και μάλιστα άμεσα καθώς "τρέχει" το τριήμερο των ενστάσεων. Επίσης στο παρελθόν, έχει τύχει, να αλλάξει η σειρά κατάταξης και μάλιστα να αλλάξει και ο πίνακας των αναθέσεων. 
ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώνονται με ΑΠΥ.
Για όλους τους άλλους ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω εκτός εάν το 2011 είχαν πάνω από 5000 εισόδημα από παροχή υπηρεσιών-μπλοκάκι, οπότε υποχρεούνται και αυτοί σε έκδοση ΑΠΥ.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Κοροιδο

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2211 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 12:00:12 pm »
Παιδια υπαρχει καποιο ΦΕΚ ή διάταξη ΄άλλο επισημο εγγραφο που να λεει οτι δικαιουμαστε να δουμε τα προσοντα των συνυποψηφιων μας σε διαγωνισμους-προκηρυξεις?
Το χρειαζομαι και για τα ιεκ αλλά και για ΤΕΙ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)