0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ξέρει κανείς κάποιο άλλο τηλέφωνο εκτός αυτών που υπάρχουν στη σελίδα του ΙΝΕΔΙ
Συνάδελφοι καλημέρα! Θέλω να σας ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κάποιο από εσάς...το παρακάτω.Δεν έχω λάβει βεβαίωση αποδοχών για το προηγούμενο έτος από το ΙΝΕΔΙ
Κατά το έτος 2013 απασχολήθηκα σε δημόσιο ΙΕΚ, και μου ήρθε η βεβαίωση αποδοχών με παρακράτηση φόρου 20%. Στο taxis ενώ τα δεδομένα της βεβαίωσης φαίνονται κανονικά, μόνο ο φόρος που παρακρατήθηκε είναι προσυμπληρωμένος στον κωδικό 605. Οι αποδοχές δεν έχουν προσυμπληρωθεί σε κάποιον κωδικό. Από αναζήτηση στο ίντερνετ που έκανα, φαίνεται να πρέπει να τις βάλουμε με το χέρι στον 507. Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση, χώρια που για εμάς που έχουμε κλείσει βιβλία και δεν κάνουμε ε3, οι εισφορές στο τσμέδε δεν φαίνεται να μπορούν να δηλωθούν κάπου πια.
Νομίμως ναι. Παρανόμως όχι. Η μία ώρα επιτήρησης είναι μια ημέρα επιπλέον εργασίας. Η νομιμότητα βέβαια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα είναι αρεστό στη τρόικα, που εξυπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό θα καθοριστεί αρκετά αργότερα. Οποιαδήποτε εικασία τώρα είναι ανούσια.
Δυστυχώς δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να τα βάλεις εκεί. Και εγώ το ίδιο έχω κάνει. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί λες ότι οδηγεί σε περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση.
Αυτό ισχύει και για τα εργαστήρια? (Στα εργαστηριακά μαθήματα δεν υπάρχουν επιτηρητές αλλά οι ίδιοι καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα).
κάθε συζήτηση για τη νομιμότητα ...είναι περιττή και άχρηστη.... Απλά περιμένει κανείς να δεηθεί το ΙΝΕΔΙ
Δυστυχώς δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να τα βάλεις εκεί. Και εγώ το ίδιο έχω κάνει. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί λες ότι οδηγεί σε περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση.Ας αναφέρω και το δικό μου πρόβλημα με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει:Το 2013 πληρώθηκα αναδρομικά ένα ποσό από ΙΕΚ που αντιστοιχούσε στο 2010 (λόγω των γνωστών καθυστερήσεων). Όμως στα προσυμπληρωμένα δεδομένα στο Taxis (κωδ. 301), έχει αφαιρεθεί από το καθαρό ποσό η παρακράτηση η οποία έχει μπει ως ξεχωριστή εγγραφή στο ίδιο πεδίο με αιτιολογία "αποδοχές απαλλασόμενες στο σύνολο τους". Κατά την υποβολή της δήλωσης όμως μου λέει ότι πρέπει να βάλω στον κωδ. 659 ένα ποσό τουλάχιστον όσο η παρακράτηση. Κάνοντας το αυτό, βγαίνουν κάποιες επιλογές καμία από τις οποίες όμως δεν αντιστοιχεί στην περίπτωση, όσο τις καταλαβαίνω τουλάχιστον.Αν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει, θα του ήμουν ευγνώμων.
Τελικά οι μισθωτοί που αμειβόμασταν το 2013 με ΑΕΔ, σε ποιο πεδίο στη φορολογική δήλωση βάζουμε το εισόδημα;