0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα προσκομισα, έγινε έλεγχος και όλα οκ, άρα σωστά τοποθέτησα τα ποσά. Πάλι φέτος το ίδιο με ΑΕΔ (507), αυτή την φορά το σύστημα δέχτηκε την φορολογική δήλωση χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών.
παιδια χθες εκανα την δηλωση σου. εχω Αεδ απο το ΙΕΚ. δεν μου εστειλαν βεβαιωση αποδοχων και δεν φαινονται τα χρηματα αυτοματα στην εφορια οπως μας ειχαν πει. Ελπιζω του χρονου που θα γινει η διορθωτικη δηλωση να μην φαω κανενα προστιμο.!!!
Ο έλεγχος, με προσκόμιση δικαιολογητικών, γίνεται γίνεται δειγματοληπτικά, ανεξάρτητα με το τι έχει δηλώσει ο καθένας.
Ο έλεγχος ΔΕΝ γίνεται δειγματοληπτικά. Υπάρχει στο σύστημα αλγόριθμος με διασταυρώσεις των πεδίων. Καλούνται όσοι φορολογούμενοι εντοπίζονται να έχουν δηλώσει στοιχεία για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Εννοείται ότι όπου υπάρχουν ενδείξεις για κάτι ύποπτο θα καλέσουν για έλεγχο. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε τέτοιες περιπτώσεις διότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δεν περιορίζονται μόνο σ`αυτές.
Ο έλεγχος ΔΕΝ γίνεται δειγματοληπτικά, ανεξάρτητα με το τι έχει δηλώσει ο καθένας και εξηγούμαι:Αν στην δήλωση κάποιος δεν δηλώσει φοροαπαλλαγές, αν δεν δηλώσει εισοδήματα που δεν φαίνονται (π.χ. από ΟΠΑΠ), αν μεταφέρει την μισθοδοσία και τους τόκους καταθέσεων που προτείνει το σύστημα ακριβώς στην δήλωση, αν τέλοσπάντων δεν δηλώσει πολλά στοιχεία πέραν των βασικών, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να του ζητηθεί από το σύστημα να παραδώσει δικαιολογητικά, λογικό δεν είναι;Μάλλον μπερδεύεσαι σε αυτό που λεγόταν παλιότερα, ότι δηλαδή "κρατήστε τις αποδείξεις αγαθών γιατί μπορεί να σας ζητηθούν". Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητηθούν αν συμπληρώνει κάποιος μια πολύ βασική δήλωση.Όπως επίσης δεν υπάρχει εκ των προτέρων δοσμένο κάποιο ποσοστό πχ 5% πάνω στο οποίο θα κληθούν κάποιοι να δώσουν δικαιολογητικά με τυχαίο τρόπο. Αν εντοπιστεί ότι χρήζει να διερευνηθεί το 10%, τότε θα τους καλέσουν όλους αυτούς. Και συνήθως καλούν αυτούς που έχουν επιστροφή χρημάτων.Και εδώ ολοκληρώνω γιατί προφανώς βρίσκομαι εκτός θέματος.