0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γ. Δίνει διευκρινήσεις, πολλοί αντιδρούν αλλά λέει ότι εφόσον κάνατε δήλωση σημαίνει ότι καταλάβατε, τώρα τι γκρινιάζετε (πολύ παιδικό...)
Α. Με το σημερινό, το υπάρχον νομικό πλαίσιο ΠΟΤΕ ένας εκπαιδευτικός κρίνεται πλεονάζων;http://www.esos.gr/article/eidisis-protovathmia-ekpaidefsi/proedriko-diatagma-ypoxreotikes-metatheseis-ekpaideytikonΆρθρο 2Χαρακτηρισμός υπεράριθμωνκαι κατάταξη σε πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων1. Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει δώδεκα χρόνια προϋπηρεσίας και πλεονάζουν εξολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και δεν συμπληρώνουν το 60%, τουλάχιστον, του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται, με απόφαση του οικείου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, εξολοκλήρου υπεράριθμοι (εφεξής και ολικά υπεράριθμοι) στην οικεία περιοχή μετάθεσης.2. Οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται εξολοκλήρου υπεράριθμοι κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα.3. Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κλάδους ή ειδικότητες που σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις επιτρέπεται να διδάσκουν και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης χαρακτηρίζονται ολικά υπεράριθμοι και κατατάσσονται στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων ύστερα από κοινή εισήγηση των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων και των δύο βαθμίδων. 3
Εξηγήστε μου που δεν τα πάω καλά με τους νόμους.... Εννοείτε να ισχύσουν κριτήρια Κούλη για όλο τον κλάδο οπότε φέξε μου και γλίστρισα (μετά τη δευτέρα παρουσία....)
Δεν αμφισβητω το συστημα μοριων ή την ορθότητα που δινονται σε περιοχες. Λεω,ομως, οτι υπαρχουν εκπαιδευτικοι που εχουν χασει την οργανικη γιατι μειωθηκε ο αριθμος των τμηματων. Παρολα αυτα, σε βεβαιω πως την κρατανε με ...σχεσεις. Αυτα τα ατομα, δεν ξερουμε ποσα μορια εχουν καθως ποτε δεν εκαναν αιτηση για βελτιωση, οριστικη τοποθετηση ή μεταθεση ωστε να δουμε τα μορια τους σε πινακα, οπως βγαινουν οσων αιτουμαστε μεταθεση καθε χρονο απο την διευθυνση μας. Αυτη την στιγμη καποιοι λεμε ''ειμαι στη διαθεση του ΠΥΣΔΕ'' εγω και (υποθετικα)αλλοι 10 στο νομο μου. Στην πραγματικοτητα ειναι παραπανω καθως δεν ειναι ολες οι οργανικες αληθεις και μπορει καποιος να την εχει χασει και να εχει λιγοτερα μορια απο μας.
Ευχαριστώ για την παραπομπή αλλά μιλάει για υπεράριθμους.... Η Υ.Α. που μας έχει καταστρέψει το β' 15ήμερο του Αυγούστου λέει πλεονάζοντες.... Δεν είμαι τυπολάτρης αλλά οι νομικοί είναι...
μήπως γιατί θα εξεταστούν πανελλαδικά ανά ειδικότητα?
Παράθεση από: gkg στις Αυγούστου 22, 2013, 12:00:02 amΑ. Με το σημερινό, το υπάρχον νομικό πλαίσιο ΠΟΤΕ ένας εκπαιδευτικός κρίνεται πλεονάζων;http://www.esos.gr/article/eidisis-protovathmia-ekpaidefsi/proedriko-diatagma-ypoxreotikes-metatheseis-ekpaideytikonΆρθρο 2Χαρακτηρισμός υπεράριθμωνκαι κατάταξη σε πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων1. Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει δώδεκα χρόνια προϋπηρεσίας και πλεονάζουν εξολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και δεν συμπληρώνουν το 60%, τουλάχιστον, του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται, με απόφαση του οικείου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, εξολοκλήρου υπεράριθμοι (εφεξής και ολικά υπεράριθμοι) στην οικεία περιοχή μετάθεσης.2. Οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται εξολοκλήρου υπεράριθμοι κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα.3. Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κλάδους ή ειδικότητες που σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις επιτρέπεται να διδάσκουν και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης χαρακτηρίζονται ολικά υπεράριθμοι και κατατάσσονται στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων ύστερα από κοινή εισήγηση των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων και των δύο βαθμίδων. 3Ευχαριστώ για την παραπομπή αλλά μιλάει για υπεράριθμους.... Η Υ.Α. που μας έχει καταστρέψει το β' 15ήμερο του Αυγούστου λέει πλεονάζοντες.... Δεν είμαι τυπολάτρης αλλά οι νομικοί είναι...
και όμως δεν δόθηκε ιδιαίτερη βάση σε αυτό που επισήμανα εδώ και μέρες αν και βγάζει μάτι ότι οι θέσεις στις Δ/νσεις και ΙΕΚ είναι συστημένες για τις αντίστοιχες ειδικότητες του οικείου ΠΥΣΔΕ. Οι αριθμοί ταιριάζουν απόλυτα, σαν να λέει ότι πχ. οι 4 πλεονάζοντες ΠΕ01 της Ξάνθης με τα περισσότερα μόρια θα τοποθετηθούν στις 2 θέσεις ΜΟΝΟ για ΠΕ01 στη Δ/νση Ξάνθης και στις 2 θέσεις ΜΟΝΟ για ΠΕ01 στο ΙΕΚ Ξάνθης !!!
εννοώ ότι γιατί δεν αφήνει πχ. κάποιον ΠΕ19/20 ή ΠΕ06 να διεκδικήσει θέσεις Δ/νσης ή ΙΕΚ σε περιοχές όπως πχ Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας κτλ ? Γιατί πρέπει οπωσδήποτε αυτές οι θέσεις να διεκδικούνται μόνο από συγκεκριμένες ειδικοτήτες που τυχαίως δίνει τον ίδιο αριθμό πλεονάσματος στο οικείο ΠΥΣΔΕ?