0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@ trektoτα σχολεία που έχουν δώσει οργανικές σ αυτή την φάση των μετατάξεων ειναι τα λεγόμενα πιλοτικού προγράμματος. Επομένως, έστω και αν γίνονται σε περισσότερα σχολεία πχ γαλλικά , δεν δικαιολογούν ακόμα την ύπαρξη οργανικης σε αυτά καθώς το μάθημα δεν έχει επεκταθεί επισήμως σε ΄ολα τα σχολεια. ( λέγοντας επισήμως, εννοώ με τον τροπο που αυτό έχει γίνει στα πιλοτικά). Αυτό δεν ειναι επομένως αντισυνταγματικό. Το αν ένα παιδί σ ένα σχολειο μαθαίνει γαλλικά ενώ σε ένα άλλο όχι, δεν ειναι αντισυνταγματικό καθώς καλύπτεται νομικά.
Και για τα αγγλικά πχ που υπάρχουν επισήμως εδώ και χρόνια στο δημοτικό, ειναι γνωστο πως σε σχολεία κάτω των εξαθέσιων δεν προβλέπεται ούτε καθηγητής ούτε η διδασκαλία του. Αυτό , όσο και να μην αρέσει στους συναδέλφους αγγλικής, ουτε αντισυνταγματικό είναι ουτε βέβαια και παράνομο.
Τώρα όσον αφορά την θέση σου για το πού ειναι καλύτερα να περισσεύεις, όλα είναι σχετικά τελικά.Γιατί απ΄την άλλη ειναι καλύτερο να έχεις έστω και για μια πενταετία μια σταθερη οργανική παρά να φέρνεις γύρα ολη την περιφέρεια Κωλοπετεινίτσης!! Εξάλλου, με το σχέδιο κινητικοτητας των δημοσίων υπαλλήλων, σύντομα εικάζω θα δουμε πληροφορικούς στις εφορίες, γαλλικών στο ΥΠΕΞ, γυμναστές στους Δήμους κ.ο.κ.
Bitch, ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ και μπορούμε να έχουμε μια έγκυρη ενημέρωση γιατί εκεί στο υπουργείο μας έχουν εντελώς "γραμμένους". Το παρακάτω ερώτημα του schmeichel3 σαφώς και είναι πολύ σημαντικό και μία απάντησή σου (όσο αυτό είναι εφικτό) θα βοηθήσει αρκετούς συναδέρφους.Παράθεση από: schmeichel3 στις Μαρτίου 26, 2013, 09:01:19 pmΠαράθεση από: bitch στις Μαρτίου 26, 2013, 08:34:13 pm schmeichel3 αυτό ειναι ένα καλό ερώτημα. Νομίζω έχεις δίκαιο σ αυτό που λες, ωστόσο θέλω να τσεκάρω κάτι πρώτα και θα επανέλθω - ελπίζω αύριο - αν μάθω κάτι διαφορετικό.Σε ευχαριστώ πολύ, θα αναμένω με αγωνία (όχι μόνο εγώ, αρκετοί συνάδελφοι)...Επηρεάζει το εύρος των προτιμήσεων μας...
Παράθεση από: bitch στις Μαρτίου 26, 2013, 08:34:13 pm schmeichel3 αυτό ειναι ένα καλό ερώτημα. Νομίζω έχεις δίκαιο σ αυτό που λες, ωστόσο θέλω να τσεκάρω κάτι πρώτα και θα επανέλθω - ελπίζω αύριο - αν μάθω κάτι διαφορετικό.Σε ευχαριστώ πολύ, θα αναμένω με αγωνία (όχι μόνο εγώ, αρκετοί συνάδελφοι)...Επηρεάζει το εύρος των προτιμήσεων μας...
schmeichel3 αυτό ειναι ένα καλό ερώτημα. Νομίζω έχεις δίκαιο σ αυτό που λες, ωστόσο θέλω να τσεκάρω κάτι πρώτα και θα επανέλθω - ελπίζω αύριο - αν μάθω κάτι διαφορετικό.
trektoτο αν θα παραμείνει πιλοτικό ή θα επεκταθει και στην υπόλοιπη πρωτοβάθμια δεν μπορούμε να το πουμε απο τώρα. Διότι ναι μεν οι θεατρολόγοι την "πάτησαν" όπως γράφεις, αλλά αντίθετα οι αγγλικών που πήγαν και διορίστηκαν ( τω καιρώ εκείνω) στην πρωτοβάθμια καθόλου δεν την πάτησαν ( μη σου πω πως βγήκαν και οι κερδισμένοι της υπόθεσης εν τέλει). Επομένως, δεν μπορούμε να εκφράσουμε απόλυτη άποψη επ΄αυτού.
Το Νοέμβρη του 2013 όμως συνάδελφοι ΠΕ19 που θα έχουν μεταταχτεί στην Αθμια θα ζητήσουν μετάθεση σε περιοχές της Αθμιας. Μπορεί το ΥΠΕΠΘ να ΜΗΝ ικανοποιήσει το αίτημά τους για κάποιο νομό και σε εκείνο το νομό να μετατάξει άλλους συναδέλφους για το επόμενο σχολικό έτος (2014-15)
Παράθεση από: sgav στις Μαρτίου 26, 2013, 08:07:12 pmΝα ρωτήσω κάτι κι εγώ γιατί μάλλον έχω βαρέσει μπιέλα τις τελευταίες μέρες και σε λίγο θα παρερμηνεύω και τα αυτονόητα. Αυτό με την αναλογία 60 (ΠΕ19) - 40 (ΠΕ20) ισχύει για την κάθε περιοχή? Πχ στην περιφέρεια Αττικής θα πάρουν 190 με αναλογία 60-40??? Και στην συνέχεια αν στην Α' Αθήνας πάρουν 20 άτομα θα είναι πάλι με αναλογία 60-40 (δηλ. 12 ΠΕ19 και 8 ΠΕ20)ΥΓ Άδικα το κουράζω, στο τέλος θα κάτσω στην β/θμια μου...καλά, είμαστε μεγάλη παρέα όσοι έχουμε βαρέσει μπιέλα οπότε μην ανησυχείς!! Ισχύει για την κάθε περιοχή το αναλογικό. Τουλάχιστον, αυτό ξέρουμε μέχρι τώρα.
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ γιατί μάλλον έχω βαρέσει μπιέλα τις τελευταίες μέρες και σε λίγο θα παρερμηνεύω και τα αυτονόητα. Αυτό με την αναλογία 60 (ΠΕ19) - 40 (ΠΕ20) ισχύει για την κάθε περιοχή? Πχ στην περιφέρεια Αττικής θα πάρουν 190 με αναλογία 60-40??? Και στην συνέχεια αν στην Α' Αθήνας πάρουν 20 άτομα θα είναι πάλι με αναλογία 60-40 (δηλ. 12 ΠΕ19 και 8 ΠΕ20)ΥΓ Άδικα το κουράζω, στο τέλος θα κάτσω στην β/θμια μου...
Δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει μετάταξη σε περιοχή που δεν έχει ικανοποιήσει μετάθεση.
Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι σας παρακαλώ γιατι νομιζω δεν καταλαβα καλα: Καποιος που παιρνει 10 χρονια αποσπαση στο Υπουργειο και δεν εχει διδαξει καθολου μπορει να παρει μεταταξη στην Πρωτοβαθμια ενω κάποιος που εχει διδαξει μονο στην Πρωτοβαθμια 5 χρονια δε μπορει;;;;;