*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4798070 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #2492 στις: Ιουλίου 31, 2013, 06:38:06 pm »
Κάτι που δεν πρέπει να λησμονείται, είναι πως και η αθμια έχει πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Τι μέριμνα λαμβάνεται γι' αυτούς στο επερχόμενο project των μετατάξεων, όπως το παρουσιάζετε; Επαναλαμβάνω: το θέμα δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλό και ΔΕΝ αφορά αποκλειστικά στην βθμια. Αναφύεται άμεσα ο κίνδυνος, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της αθμιας, να βρεθούν εκτεθειμένοι στο φάσμα της διαθεσιμότητας, αν η κατάσταση εξελιχθεί με τον τρόπο που αναφέρεται στο παρόν topic: survey-πλεονάζοντες βθμιας-"κατέβασμα" στο οικείο ΠΥΣΠΕ κι όλα καλά...

Αμ δε...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:07:28 »

Αποσυνδεδεμένος neri1940

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2493 στις: Ιουλίου 31, 2013, 06:51:48 pm »
Είναι άδικο και παράλογο οι μετατάξεις να γίνουν κατά προτεραιότητα με τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ. Υπάρχουν άνθρωποι που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ζήτησαν να μεταταχθούν, βρίσκονται εδώ και χρόνια στην επαρχία και δήλωσαν ήδη με τις προηγούμενες αιτήσεις κάποιες περιοχές για μετάταξη. Στο οικείο (εκάστοτε επαρχιακό) ΠΥΣΠΕ, οι προσφερόμενες θέσεις μπορεί να είναι ελάχιστες και να μην πάρουν μετάταξη ούτε καν εκεί. Οι άνθρωποι αυτοί θα αδικηθούν δύο φορές;

Εγώ θέλω να πάω από νησί σε μικρή επαρχιακή πόλη και έχω αρκετά μόρια. Στο ΠΥΣΠΕ που ζητάω μετάταξη υπάρχουν συνάδελφοι με πολύ λιγότερα μόρια και - κυρίως- ούτε κι αυτοί θέλουν να μείνουν εκεί. Έτσι αδικούμαστε όλοι μαζί και συνυπογράφουμε την επ άπειρον παραμονή μας μακριά από τα σπίτια μας (λες και δε φτάνουν 10 χρόνια ήδη) - παραμονή μέχρι να μας απολύσουν ή να παραιτηθούμε.

Θα έπρεπε πρώτα να ικανοποιήσουν τις μετατάξεις όσων εθελοντικά το ζήτησαν και στη συνέχεια στις υπόλοιπες θέσεις να μετακινηθούν μόνο από το οικείο ΠΥΣΔΕ για να μην ξεσπιτωθεί κανείς χωρίς να το θέλει.

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2494 στις: Ιουλίου 31, 2013, 06:55:49 pm »
Τι ψάχνεις τώρα; Νομίζει κανείς ότι όλα αυτά γίνονται για μας,για την εκπαίδευση, για τους μαθητές, για την "πατρίδα"; Τουλάχιστον δεν ακούμε κοτσάνες τύπου "πρώτα ο μαθητής"...

Αποσυνδεδεμένος www.gr

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2495 στις: Ιουλίου 31, 2013, 07:11:26 pm »
Crimson, εάν έχουν οργανικη θέση και είναι στον τόπο τους, γιατί να πάνε από την β/θμια -> α/θμια...??
Αναφέρομαι για αυτούς που είναι στη Διάθεση και κατεβαίνουν τα τελευταία χρόνια, εθελοντικά ή υποχρεωτικά, στη πρωτοβάθμια. Για τους κατέχοντες οργανική θέση στη Δευτεροβάθμια , προσωπικά δε γνωρίζω κάποιον να θέλει να πάει στα Δημοτικά.

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:07:28 »

Αποσυνδεδεμένος sympe40

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2496 στις: Ιουλίου 31, 2013, 07:16:27 pm »
Συνάδελφοι μην προτρέχετε.Μην πιστεύεται όποιον εδω μέσα λέει και κάτι.Περιμένετε να βγει η εγκύκλιος και μετά βλέπουμε.
Πως το ξέρετε πως δεν θα μπορούμε να δηλώσουμε περιοχές; Επειδή κάποιος είπε κάτι σημαίνει πως είναι και αληθές.Ο καθένας λέει αυτό που τον συμφέρει.

Υπομονή και θα δούμε.

Αποσυνδεδεμένος athan123

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέλω να πιάσω το Τζόκερ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2497 στις: Ιουλίου 31, 2013, 07:23:41 pm »
Πανε και οι 4.000 οανε και οι 900 .Ο καθενας στην περιφερεια του λοιπον.Πικρα

Αποσυνδεδεμένος nikitas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση. Εκείνη όμως;
    • Προφίλ
« Απάντηση #2498 στις: Ιουλίου 31, 2013, 07:25:31 pm »
Έχοντας διαβάσει τις τοποθετήσεις πολλών συναδέλφων, μπορώ να πω το εξής: δεν ξέρω τι έχουν σκαρφιστεί οι 'φωστήρες' του υπουργείου για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη, παρ' όλα αυτά, ως ένας εκπαιδευτικός που έχει κάνει χρήση μετάταξης στο παρελθόν (από την α'θμια στη β'θμια - οι λεμονόκουπες αργότερα) η αίτηση συνοδεύεται πάντα από δήλωση προτίμησης σε συγκεκριμένους νομούς. Τον αριθμό δεν τον θυμάμαι ακριβώς... τρεις - πέντε, κάπου εκεί μέσα. Δε βλέπω λοιπόν το λόγο γιατί τώρα δε θα υπάρξει δυνατότητα δήλωσης προτίμησης.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 31, 2013, 07:27:08 pm από nikitas »
Henry V
We few, we happy few, we band of brothers;
For he to-day that sheds his blood with me
Shall be my brother!
William Shakespeare

Αποσυνδεδεμένος efi.g

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2499 στις: Ιουλίου 31, 2013, 07:29:58 pm »
Επαναλαμβανω οι πληροφοριες αν και απο εγκυροτατη πηγη, μπορει να αλλαξουν γιατι η εγκυκλιος ακομη δεν εχει υπογραφει. Δεν εγραψα οτι δεν θα δοθει η δυνατοτητα να δηλωσεις και αλλες περιοχες απο αυτη που ανηκεις, αλλα μαλλον θα προηγηθουν αυτοι που ηδη υπηρετουν στην ιδια περιοχη στη δευτεροβαθμια και θα ακολουθησουν οι υπολοιποι αν απομενουν κενα. Επαναλαμβανω, παντα με επιφυλαξη...

Αποσυνδεδεμένος sympe40

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2500 στις: Ιουλίου 31, 2013, 07:30:27 pm »
Τα είπε όλα ο συνάδελφος Νικήτας καθάρα και σταράτα.Άντε σταματήστε τις κλάψες και τις ανακοινώσεις του τύπου (ότι εξυπηρετεί εμένα θα περιεχει η εγκύκλιος).Καταλαβαίνω όλοι έχουμε άγχος και μερικοί βλέπουν στον ύπνο τους εγκυκλίους όπως τους συμφέρει και γράφουν εδώ την επομένη το όνειρό τους σαν πραγματικότητα.Εντάξει δίκιο έχουν, θα αρχίσουμε τα ψυχοφάρμακα με αυτούς που μπλέξαμε.

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2501 στις: Ιουλίου 31, 2013, 07:36:31 pm »
δίκαιο και άδικο είναι σχετικές έννοιες....σε κάθε δίκιο υπάρχει μια αδικιά...και σε κάθε άδικο κάποιο δίκιο

Για μένα προσωπικά το πιο δίκαιο ήτανε από τις 5000 θέσεις οι 900 να δινότανε έτσι πανελλαδικά και οι 4100 όπως αναφέρει η συνάδελφος efi.g. εντός ΠΥΣΔΕ

Έτσι και όσοι κακόμοιροι που έχουν μείνει πολλά χρόνια σε ξερονήσια θα παίρνανε μια μετάταξη στο σπίτι τους, αλλά και οι εντός ΠΥΣΔΕ θα ήτανε ευχαριστημένοι αφοί στο 82% των θέσεων θα είχανε προτεραιότητα.

Αυτή πιστεύω θα ήταν η σωστότερη λύση.

Αποσυνδεδεμένος vickykas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2502 στις: Ιουλίου 31, 2013, 07:36:55 pm »
Πάντως το λογικό και το σωστό είναι να διαχωριστούν οι μετατάξεις των κλάδων που τώρα συστήνονται στην Πρωτοβάθμια, δηλ. ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ18.41 και ΠΕ19−20 από τις μετατάξεις των κλάδων που προυπάρχουν δηλ. ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16.

Ίσως οι μετατάξεις των δεύτερων βγουν σε ξεχωριστή εγκύκλιο με άλλους όρους π.χ. θα καλύπτουν μόνο λειτουργικά κενά τον πρώτο χρόνο και θα μπορούν να διεκδικήσουν τις οργανικές των ΕΑΕΠ στις μεταθέσεις τou 2014 μαζί με τους υπόλοιπους της ειδικότητας που είναι ήδη στην Πρωτοβάθμια;

Ίσως δεν δοθεί στους δεύτερους δικαίωμα για μετάταξη τώρα και δοθεί του χρόνου ώστε να διεκδικήσουν τις οργανικές των ΕΑΕΠ στις μεταθέσεις του 2014 όσοι έιναι ήδη στην Πρωτοβάθμια; Υποθέσεις κάνω.

Πάντως με βάση τα φετινά στοιχεία του Μπράτη για τις μεταθέσεις της Πρωτοβάθμιας, μπορεί οι υπεραριθμίες για τους ΠΕ06 και ΠΕ16 να ειναι αμελητέες και να δικαιολογούν μετατάξεις απο τη Δευτεροβάθμια για να καλυφθούν τα οργανικά κενά που θα δημιουργηθούν στα ΕΑΕΠ, αλλά στους ΠΕ11 οι 497 υπεράριθμοι δεν είναι καθόλου αμελητέο νούμερο..

http://www.alfavita.gr/arthra/τα-οργανικά-κενά-ανά-περιοχή-και-ειδικότητα-στα-οποία-έγιναν-οι-μεταθέσεις-της-πε-για-το-2013

Αποσυνδεδεμένος Γατόπαρδος

• Έμπειρο μέλος
  • Εκεί που ήσουν ήμουνα και εκει που είμαι θα έρθεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #2503 στις: Ιουλίου 31, 2013, 08:45:43 pm »
Είναι άδικο και παράλογο οι μετατάξεις να γίνουν κατά προτεραιότητα με τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ. Υπάρχουν άνθρωποι που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ζήτησαν να μεταταχθούν, βρίσκονται εδώ και χρόνια στην επαρχία και δήλωσαν ήδη με τις προηγούμενες αιτήσεις κάποιες περιοχές για μετάταξη. Στο οικείο (εκάστοτε επαρχιακό) ΠΥΣΠΕ, οι προσφερόμενες θέσεις μπορεί να είναι ελάχιστες και να μην πάρουν μετάταξη ούτε καν εκεί. Οι άνθρωποι αυτοί θα αδικηθούν δύο φορές;

Εγώ θέλω να πάω από νησί σε μικρή επαρχιακή πόλη και έχω αρκετά μόρια. Στο ΠΥΣΠΕ που ζητάω μετάταξη υπάρχουν συνάδελφοι με πολύ λιγότερα μόρια και - κυρίως- ούτε κι αυτοί θέλουν να μείνουν εκεί. Έτσι αδικούμαστε όλοι μαζί και συνυπογράφουμε την επ άπειρον παραμονή μας μακριά από τα σπίτια μας (λες και δε φτάνουν 10 χρόνια ήδη) - παραμονή μέχρι να μας απολύσουν ή να παραιτηθούμε.

Θα έπρεπε πρώτα να ικανοποιήσουν τις μετατάξεις όσων εθελοντικά το ζήτησαν και στη συνέχεια στις υπόλοιπες θέσεις να μετακινηθούν μόνο από το οικείο ΠΥΣΔΕ για να μην ξεσπιτωθεί κανείς χωρίς να το θέλει.

Ακριβως,μα ακριβως αυτο συναδελφε.Ποσο μα ποσο συμφωνω μαζι σου.Τα ιδια και εγω .
Και ε[πισης δενε χει καμια λογικη αυτο.Αυτες οι μεταταξεις αφορουν ειδικοτητεσ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ.Δηλαδη αυτοι που δηλωσαν εθελοντικα οτι θελουν να πανε,με ποια  λογικη να ακυρωθουν και γιατι;Μα εξαλλου θα ξελασκαρουν και οι θεσεις στα ΠΥΣΔΕ που βρισκεται ο καθενας μας...πραγματικα ειναι χωρις λογικη αυτο.
Αλλα ας μην ακουμε φημες.Τιποτα δενε χει ειπωθει για αυτες τις μεταταξεις των 900 επισημα.Η λογικη παντως λεει οτι πρωτα θα πρεπει να βγουν οι μεταταξεις των 900 και μετα οι υποχρεωτικες.Ελπιζω να ακολουθηθει η λογικη...τι να πω πια;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 31, 2013, 08:47:36 pm από Γατόπαρδος »

Αποσυνδεδεμένος Γατόπαρδος

• Έμπειρο μέλος
  • Εκεί που ήσουν ήμουνα και εκει που είμαι θα έρθεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #2504 στις: Ιουλίου 31, 2013, 09:01:26 pm »
Συναδελφοι...δεν το πιστευω αυτο που συμβαινει!
Δεν μπορεις να μπεις ουτε στην ιστοσελιδα των αιρετων της ΟΛΜΕ,απο το εμσημερι αυτο,αλλα τωρα που προσπαθησα να μπω στην ιστοσελιδα της δ/βθμιας της περιοχης μου,δεν υπαρχει το σαιτ,και μου βγαζει το πανελληνιο σχολικο δικτυο!Μπηκα σε παρα πολλες δ/θμιες..ΚΑΜΙΑ δεν λειτουργει!Ειτε σου λεει error,ειτε σε πεταει στο πανελληνιο σχολικο δικτυο! :o
Παρακαλω δοκιμαστε και εσεις να δουμε τι γινεται.
Καλα το σκεφτομαι;;Σωστα ψιλιαζομαι; :o

Αποσυνδεδεμένος eidolonen

• Πλήρες μέλος
  • Καρότο και μαστίγιο
    • Προφίλ
« Απάντηση #2505 στις: Ιουλίου 31, 2013, 09:13:06 pm »
Συναδελφοι...δεν το πιστευω αυτο που συμβαινει!
Δεν μπορεις να μπεις ουτε στην ιστοσελιδα των αιρετων της ΟΛΜΕ,απο το εμσημερι αυτο,αλλα τωρα που προσπαθησα να μπω στην ιστοσελιδα της δ/βθμιας της περιοχης μου,δεν υπαρχει το σαιτ,και μου βγαζει το πανελληνιο σχολικο δικτυο!Μπηκα σε παρα πολλες δ/θμιες..ΚΑΜΙΑ δεν λειτουργει!Ειτε σου λεει error,ειτε σε πεταει στο πανελληνιο σχολικο δικτυο! :o
Παρακαλω δοκιμαστε και εσεις να δουμε τι γινεται.
Καλα το σκεφτομαι;;Σωστα ψιλιαζομαι; :o
Οντως εχουν πεσει οι σελιδες. Σαν τι ψυλλιαζεσαι;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182659
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671