*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4790358 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AshenOne

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Απλώς...εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #4914 στις: Αυγούστου 19, 2013, 03:59:36 pm »
Τελικά είμαστε πάλι στο μηδέν. Ούτε με βεβαιότητα γνωρίζουμε αν οι προτιμήσεις είναι πανελλαδικά, ούτε αν η υποβολή αίτησης είναι υποχρεωτική ή εθελοντική. Το ότι μας το είπαν στο τηλέφωνο την Παρασκευή δεν σημαίνει τίποτα. Είπαν - Ξείπαν. Ποιος μας το διαβεβαιώνει αυτό; Πολύ περισσότερο βέβαια δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με όσουν δεν καταθέσουν αίτηση και καταταχθούν τελευταίοι στη μοριοδότηση σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις. Απογοήτευση! Και ο χρόνος κυλά...
... η και στο άπειρο... μιας και οι δύο έννοιες ΄"κοσμολογικά" αλληλοσυμπληρώνονται... το παν είναι από νομικής άποψης τι στέκει?... υπομονή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:43:18 »

Αποσυνδεδεμένος ath77

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4915 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:00:21 pm »
2. Εχω μεγαλη ελλειψη δασκαλων, αρα
3. Επεκτεινω τα ΕΑΕΠ ολικα (πανω απο 2500), ομως

Νομίζουμε ότι οι δάσκαλοι το πιο ισχυρό λόμπι στην εκπαίδευση θα αφήσουν να δημιουργούνται θέσεις για καθηγητές ειδικοτήτων και όχι για τους ίδιους.
Μάλλον δεν έχετε εμπειρία από Πρωτοβάθμια και τι πόλεμο έχουμε φάει οι ειδικότητες που πήγαμε(Όχι βέβαια από μεμονωμένα άτομα όπου μπορώ να πω ότι πολλοι δάσκαλοι είναι εξαιρετικοί αλλά από την ιδέα της επέκτασης των ειδικοτήτων στο Δημοτικό. )
Δεν θέλω να κινδυνολογήσω γιατί στην ίδια δύσκολη θέση βρίσκομαι με τους υπόλοιπους αλλά δεν μπορώ και να παραβλέψω ότι όλα είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων. Στο τέλος της θητείας τους θα αξιολογηθούν τα ΕΑΕΠ. Αν για παράδειιγμα κάνουν μια αναφορά οι Σχολικοί Σύμβουλοι ότι εμείς δεν έχουμε Παιδαγωγική επάρκεια, τελειώσαμε οι ειδικότητες και μάλιστα οι τεχνικές όπως είναι η δική μας Της Πληροφορικής. Το μάθημα θα μπορεί να υφίσταται αλλά θα το πάρουν οι δάσκαλοι. Δεν είναι δεδομένο ότι το μάθημα το έχουμε κατοχυρωμένο. Προσωπικές σκέψεις βέβαια που στηρίζονται όμως
και στην εμπειρία μου από την Πρωτοβάθμια.
Και πάλι τι θα κάνει; θα διαχωρίζει όσους έχουν παιδαγωγική επάρκεια με αυτούς που δεν έχουν; άσε που και το θέμα αυτό έχει προς το παρόν παγώσει. Στο θέμα του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας αναφέρομαι. Και στη δευτεροβάθμια θα μπορύσε να το εφαρμόσει αυτό. αλλά από τη στιγμή που αναγνώρισε πλήρη προσόντα διορισμού μετά τι θα πει 'ω! λάθος!'. Τώρα που το σκέφτομαι είναι ικανοί να το πουν και αυτό.
Πάντως αυτό που μου φαίνεται εμένα περίεργο είναι ότι δεν έχουν βγάλει τους τεχνολόγους στη λίστα των πλεοναζόντων αλλά και ούτε άλλες τεχνικές ειδικότητες ΕΠΑΛ (διοικηση επιχειρήσεων, γεωπόνους, ηλεκτρολόγους κλπ). Αυτοί δεν πλεονάζουν, μόνο στους ΠΕ19/20 κόπηκαν ώρες στα ΕΠΑΛ?

Αποσυνδεδεμένος WHITE

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4916 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:03:39 pm »
arth ....

Διευκρυνίσεις σχετικά με τις μετατάξεις - Παρασκευή 16/08/2013
απο ΔΔΕ Πρέβεζας....

Τελευταία Ενημέρωση στις 16 Αυγούστου 2013      

Στο εγχειρίδιο χρήσης «Ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων μετατάξεων εκπαιδευτικών» προβλέπεται ο εκπαιδευτικός που θα υποβάλει σχετική αίτηση να παρουσιάζεται στη Δ/νση Δ.Ε., όπου είναι τοποθετημένος, και να δηλώνει τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης.

Κάθε Δ/νση είναι υποχρεωμένη να καταγράφει κατά σειρά προσέλευσης το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής του σε φύλλο excel, το οποίο μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής θα υποβάλει στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (φαξ: χχχχχχχχχ μέχρι και τις 13:00 μ.μ. της 24ης Αυγούστου 2013.

Οι δύο προτιμήσεις τις οποίες έχουν δικαίωμα οι εκπ/κοί να δηλώσουν αφορούν όχι μόνο την οικεία Περιφέρεια αλλά όλες τις Περ/κές Δ/νσεις της Χώρας.

Η Περιφερειακή Δ/ντρια

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2013, 04:06:51 pm από WHITE »

Αποσυνδεδεμένος Γατόπαρδος

• Έμπειρο μέλος
  • Εκεί που ήσουν ήμουνα και εκει που είμαι θα έρθεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #4917 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:04:03 pm »
Αυτα τα σου ειπα,μου ειπες μανταάκια,τα γραφω κανονικα εκει που ξερω.ΝΑ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:43:18 »

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4918 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:05:53 pm »

Και πάλι τι θα κάνει; θα διαχωρίζει όσους έχουν παιδαγωγική επάρκεια με αυτούς που δεν έχουν; άσε που και το θέμα αυτό έχει προς το παρόν παγώσει. Στο θέμα του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας αναφέρομαι. Και στη δευτεροβάθμια θα μπορύσε να το εφαρμόσει αυτό. αλλά από τη στιγμή που αναγνώρισε πλήρη προσόντα διορισμού μετά τι θα πει 'ω! λάθος!'. Τώρα που το σκέφτομαι είναι ικανοί να το πουν και αυτό.
.......
"Αναδρομικά" μπορουν να κάνουν ότι τους καπνίσει! Το κατέχουν το σπορ και αρέσκονται σ'αυτό κιόλας γιατί ενισχύει πάνω τους την ψευδαίσθηση της εξουσίας!

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4919 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:06:05 pm »
δεν είναι εγκύκλιος...
Έτσι... Είναι ένα Δελτίο Τύπου, που βαφτίστηκε εγκύκλιος..
Για των 960 όντως υπήρχε εγκύκλιος..
Εάν θέλανε, μπορούσαν κάλλιστα να τροποποιήσουν εκείνη των 960 και να τη γενικεύσουν και γι αυτές...
Προφανώς όμως και δε θέλανε...

Λάσκαρης

αναφέρεται πουθενά;

είναι σύμβουλος [...]
αυτός τρέχει κυρίως το θέμα... πολύ μένος με τους εκπαιδευτικούς

συγκεκριμένα ένας συνάδελφος τον ρώτησε αν θα μπορούν όσοι είναι μακριά να κάνουν ταυτοπροσωπεία όπου θέλουν και είπε "στα αρχίδια μου ας πάνε στην οργανική τους"

η προϊσταμένη Π/θμια και Δ/θμιας δεν τον "αναγνωρίζει" ως συνομιλητή και δεν υπεγράφη το σχετικό κείμενο

γι αυτό δε βγήκε ποτέ εγκύκλιος από συγκεκριμένο τμήμα

Η μήνυση της ΟΙΕΛΕ

«Τον Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο για ηθική αυτουργία σε αντιποίηση αρχής, διότι με δική του εντολή ο μη κατέχων ουδεμία θεσμική ιδιότητα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α.Λάσκαρης συντάσσει επίσημα έγγραφα και διατάσσει γραπτώς από διοικητικά στελέχη του Υπουργείου τη διεκπεραίωσή τους και σε παράβαση καθήκοντος με δόλο για εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, διότι εν γνώσει του ο Διευθυντής του Γραφείου του υπέγραψε προς διεκπεραίωση εγκύκλιο οδηγία (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) με περιεχόμενο παράνομο και αντισυνταγματικό από την εφαρμογή της οποίας ιδιώτες (ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων) ωφελούνται με κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ [...]
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος ath77

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος arth

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4921 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:09:24 pm »
@ white

Ωραία αφού το λέει κα η Περιφ. Δ/ντρια ας υποθέσουμε ότι ισχύει. Τα άλλα ερωτήματα όμως; Θα πάρουμε ποτέ επίσημη απάντηση; Θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος; Για άλλη μια φορά white ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μας ότι πληροφορία εντοπίζεις.

Αποσυνδεδεμένος Caravan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4922 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:10:20 pm »
Για το σύμβουλο "κύριο" Λάσκαρη που αναφέρθηκε προηγουμένως:

http://pekp.gr/?p=39022

http://www.zougla.gr/politiki/article/i-an8ropi-ton-ipourgon

Αποσυνδεδεμένος WHITE

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4923 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:13:14 pm »
arth...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την έκδοση των Υ.Α. για τις μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε θέσεις διοικητικού προσωπικού στη Διεύθυνση Δ.Ε. και Ι.Ε.Κ. Αιτωλ/νίας και επειδή υπάρχουν ερωτηματικά για τα στοιχεία που περιλαμβάνουν οι παραπάνω αποφάσεις, συστήνουμε στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να αναμένουν και να μην βιαστούν να προβούν στη συμπλήρωση και καταχώρηση της σχετικής αίτησής τους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #4924 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:15:37 pm »
Πολύ περισσότερο βέβαια δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με όσουν δεν καταθέσουν αίτηση και καταταχθούν τελευταίοι στη μοριοδότηση σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις.

Αυτό από ποια διάταξη προκύπτει;

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
  • “Be yourself; everyone else is already taken.”
    • Προφίλ
« Απάντηση #4925 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:20:45 pm »
@ Ιγνάτιος

Θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο απλά αυτό. Μην ικανοποιώντας τις αιτήσεις αποσπάσεων σε φορείς όσων εκπαιδευτικών ανήκουν σε ειδικότητες που παρουσιάζουν κενά. Προς τι όλη αυτή η αναστάτωση; Και γιατί υποχρεωτικές μετατάξεις; Μακάρι να ήταν αυτός ο λόγος αλλά δεν νομίζω.

Δεν διαφωνώ, απλώς πιθανόν να θέλουν να το παίξουν αντικειμενικοί (όλα φανερά κλπ.)
“Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.”

Αποσυνδεδεμένος arth

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4926 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:23:39 pm »
@ white

Ευχαριστώ!

@ Dr_Michael

Δεν προκύπτει από καμία διάταξη. Προβληματισμός είναι. Γιατί σε περίπτωση που η όλη διαδικασία έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα αν δεν υποβληθούν αιτήσεις πως θα καλυφθούν οι θέσεις; Η λογική μου λέει ότι θα υποχρεώσουν τους τελευταίους σε μοριοδότηση και όχι τους πρώτους. Νομίζω είναι σαφές και στο προηγούμενο μου μήνυμα ότι αυτό είναι προβληματισμός και δεν αναφέρεται σε κάποια διάταξη. Τόσα σενάρια που αναπτύσσονται εδω χωρίς καμία βάση ή επιχειρηματολογία ή χωρίς να στηρίζονται σε κάποια διάταξή εγκύκλιο. Ο προβληματισμός μου σας πείραξε; 

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #4927 στις: Αυγούστου 19, 2013, 04:25:13 pm »
@ Dr_Michael

Δεν προκύπτει από καμία διάταξη. Προβληματισμός είναι. Γιατί σε περίπτωση που η όλη διαδικασία έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα αν δεν υποβληθούν αιτήσεις πως θα καλυφθούν οι θέσεις; Η λογική μου λέει ότι θα υποχρεώσουν τους τελευταίους σε μοριοδότηση και όχι τους πρώτους. Νομίζω είναι σαφές και στο προηγούμενο μου μήνυμα ότι αυτό είναι προβληματισμός και δεν αναφέρεται σε κάποια διάταξη. Τόσα σενάρια που αναπτύσσονται εδω χωρίς καμία βάση ή επιχειρηματολογία ή χωρίς να στηρίζονται σε κάποια διάταξή εγκύκλιο. Ο προβληματισμός μου σας πείραξε;

Δεν πείραξε ο προβληματισμός, απλά επειδή κυκλοφορεί μια τέτοια φήμη ότι υπάρχει σχετική διάταξη, ρώτησα μήπως γνωρίζεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182569
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)