0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελικά είμαστε πάλι στο μηδέν. Ούτε με βεβαιότητα γνωρίζουμε αν οι προτιμήσεις είναι πανελλαδικά, ούτε αν η υποβολή αίτησης είναι υποχρεωτική ή εθελοντική. Το ότι μας το είπαν στο τηλέφωνο την Παρασκευή δεν σημαίνει τίποτα. Είπαν - Ξείπαν. Ποιος μας το διαβεβαιώνει αυτό; Πολύ περισσότερο βέβαια δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με όσουν δεν καταθέσουν αίτηση και καταταχθούν τελευταίοι στη μοριοδότηση σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις. Απογοήτευση! Και ο χρόνος κυλά...
2. Εχω μεγαλη ελλειψη δασκαλων, αρα3. Επεκτεινω τα ΕΑΕΠ ολικα (πανω απο 2500), ομωςΝομίζουμε ότι οι δάσκαλοι το πιο ισχυρό λόμπι στην εκπαίδευση θα αφήσουν να δημιουργούνται θέσεις για καθηγητές ειδικοτήτων και όχι για τους ίδιους.Μάλλον δεν έχετε εμπειρία από Πρωτοβάθμια και τι πόλεμο έχουμε φάει οι ειδικότητες που πήγαμε(Όχι βέβαια από μεμονωμένα άτομα όπου μπορώ να πω ότι πολλοι δάσκαλοι είναι εξαιρετικοί αλλά από την ιδέα της επέκτασης των ειδικοτήτων στο Δημοτικό. )Δεν θέλω να κινδυνολογήσω γιατί στην ίδια δύσκολη θέση βρίσκομαι με τους υπόλοιπους αλλά δεν μπορώ και να παραβλέψω ότι όλα είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων. Στο τέλος της θητείας τους θα αξιολογηθούν τα ΕΑΕΠ. Αν για παράδειιγμα κάνουν μια αναφορά οι Σχολικοί Σύμβουλοι ότι εμείς δεν έχουμε Παιδαγωγική επάρκεια, τελειώσαμε οι ειδικότητες και μάλιστα οι τεχνικές όπως είναι η δική μας Της Πληροφορικής. Το μάθημα θα μπορεί να υφίσταται αλλά θα το πάρουν οι δάσκαλοι. Δεν είναι δεδομένο ότι το μάθημα το έχουμε κατοχυρωμένο. Προσωπικές σκέψεις βέβαια που στηρίζονται όμως και στην εμπειρία μου από την Πρωτοβάθμια.
Παράθεση από: Γατόπαρδος στις Αυγούστου 19, 2013, 03:29:53 pmΑυτα τα σου ειπα,μου ειπες μανταάκια,τα γραφω κανονικα εκει που ξερω.ΝΑ
Αυτα τα σου ειπα,μου ειπες μανταάκια,τα γραφω κανονικα εκει που ξερω.ΝΑ
Και πάλι τι θα κάνει; θα διαχωρίζει όσους έχουν παιδαγωγική επάρκεια με αυτούς που δεν έχουν; άσε που και το θέμα αυτό έχει προς το παρόν παγώσει. Στο θέμα του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας αναφέρομαι. Και στη δευτεροβάθμια θα μπορύσε να το εφαρμόσει αυτό. αλλά από τη στιγμή που αναγνώρισε πλήρη προσόντα διορισμού μετά τι θα πει 'ω! λάθος!'. Τώρα που το σκέφτομαι είναι ικανοί να το πουν και αυτό........
Παράθεση από: kris_81 στις Αυγούστου 19, 2013, 03:01:50 pmΠαράθεση από: troll στις Αυγούστου 19, 2013, 02:26:20 pmδεν είναι εγκύκλιος...Έτσι... Είναι ένα Δελτίο Τύπου, που βαφτίστηκε εγκύκλιος..Για των 960 όντως υπήρχε εγκύκλιος..Εάν θέλανε, μπορούσαν κάλλιστα να τροποποιήσουν εκείνη των 960 και να τη γενικεύσουν και γι αυτές...Προφανώς όμως και δε θέλανε...Λάσκαρηςαναφέρεται πουθενά;είναι σύμβουλος [...]αυτός τρέχει κυρίως το θέμα... πολύ μένος με τους εκπαιδευτικούςσυγκεκριμένα ένας συνάδελφος τον ρώτησε αν θα μπορούν όσοι είναι μακριά να κάνουν ταυτοπροσωπεία όπου θέλουν και είπε "στα αρχίδια μου ας πάνε στην οργανική τους"η προϊσταμένη Π/θμια και Δ/θμιας δεν τον "αναγνωρίζει" ως συνομιλητή και δεν υπεγράφη το σχετικό κείμενογι αυτό δε βγήκε ποτέ εγκύκλιος από συγκεκριμένο τμήμα
Παράθεση από: troll στις Αυγούστου 19, 2013, 02:26:20 pmδεν είναι εγκύκλιος...Έτσι... Είναι ένα Δελτίο Τύπου, που βαφτίστηκε εγκύκλιος..Για των 960 όντως υπήρχε εγκύκλιος..Εάν θέλανε, μπορούσαν κάλλιστα να τροποποιήσουν εκείνη των 960 και να τη γενικεύσουν και γι αυτές...Προφανώς όμως και δε θέλανε...
δεν είναι εγκύκλιος...
Παράθεση από: ath77 στις Αυγούστου 19, 2013, 03:41:15 pmΠαράθεση από: Γατόπαρδος στις Αυγούστου 19, 2013, 03:29:53 pmΑυτα τα σου ειπα,μου ειπες μανταάκια,τα γραφω κανονικα εκει που ξερω.ΝΑ
Πολύ περισσότερο βέβαια δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με όσουν δεν καταθέσουν αίτηση και καταταχθούν τελευταίοι στη μοριοδότηση σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις.
@ ΙγνάτιοςΘα μπορούσε να γίνει πολύ πιο απλά αυτό. Μην ικανοποιώντας τις αιτήσεις αποσπάσεων σε φορείς όσων εκπαιδευτικών ανήκουν σε ειδικότητες που παρουσιάζουν κενά. Προς τι όλη αυτή η αναστάτωση; Και γιατί υποχρεωτικές μετατάξεις; Μακάρι να ήταν αυτός ο λόγος αλλά δεν νομίζω.
@ Dr_MichaelΔεν προκύπτει από καμία διάταξη. Προβληματισμός είναι. Γιατί σε περίπτωση που η όλη διαδικασία έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα αν δεν υποβληθούν αιτήσεις πως θα καλυφθούν οι θέσεις; Η λογική μου λέει ότι θα υποχρεώσουν τους τελευταίους σε μοριοδότηση και όχι τους πρώτους. Νομίζω είναι σαφές και στο προηγούμενο μου μήνυμα ότι αυτό είναι προβληματισμός και δεν αναφέρεται σε κάποια διάταξη. Τόσα σενάρια που αναπτύσσονται εδω χωρίς καμία βάση ή επιχειρηματολογία ή χωρίς να στηρίζονται σε κάποια διάταξή εγκύκλιο. Ο προβληματισμός μου σας πείραξε;