0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μάλλον όσοι έχουν οργανική δεν θα πάρουν μετάταξη...ίσως τους κόψει το σύστημα...βέβαια θα δούμε
Καθίστε ρε παιδιά. Η Καθημερινή το έγραψε. Ας περιμένουμε να δούμε. Προσωπικά, το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά (σε σημείο να ακούγομαι κουραστικός) θα τους ταράξω στη νομιμότητα, μέσω δικαστικών προσφυγών. Είχα κάνει αίτηση στις εθελοντικές (έχω καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν παραιτούμαι και αίτηση ενημέρωσης σε σχέση με την εξέλιξη της διαδικασίας). έκανα και στις πρόσφατες αν και είχα οργανική με 12 ώρες (ήθελα να έρθω πιο κοντά στο τόπο συμφερόντων μου). Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ να με τοποθετήσουν οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αν είμαστε περισσότεροι μπορούμε να το πετύχουμε. Μόνος του ο καθένας λίγα πράγματα θα κάνει. [/quoteΣυμφωνώ μαζί σου! Είμαι κ γω θύμα και στις 2 περιπτώσεις! Και εθελοντική αίτηση είχα κάνει τον Μάιο και την πάτησα με το δελτίο τύπου που βγήκε το τελευταίο βράδυ.Θα με ενδιέφερε και μενα να κινηθλω νομικά κατα της διαδικασίας...Αν θες ενημέρωσέ με για το πώς έχεις κινηθεί εσύ μέχρι τώρα...Μήπως να κάναμε μια κοινή αγωγή να μοιραστούμε και τα δικαστικά έξοδα;;
Δεν θα ήταν πιό συνετό και νόμιμο να τοποθετήσουν στα κενά της χώρας, όλους όσους βρίσκονται σε διάθεση, με απόλυτη σειρά μορίων; Άλλωστε, η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων, με εθελοντική αίτηση, αυτό θέλησε να κάνει: να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους σε διάθεση να τοποθετηθούν επίσημα! Αλλά, οι περισσότεροι (απ' ότι δείχνει η συμμετοχή στη διαδικασία) προτίμησαν να απέχουν, διότι σκεπτόμενοι πονηρά, υπολογίζουν πως δεν πρόκειται να απολυθούν, αλλά ούτε και να μετακινηθούν εκτός ΠΥΣΔΕ, αφού οι περισσότεροι είναι πολύτεκνοι και τους αγγίζει ΤΙΠΟΤΑ. Καλά αυτοί, αλλά αυτοί που διαθέτουν ελάχιστα μόρια, μπορείται να μου πείτε γιατί αγνόησαν τη διαδικασία και δεν έκαναν αίτηση;
Παράθεση από: PE11-2000 στις Αυγούστου 27, 2013, 12:55:12 pmΔεν θα ήταν πιό συνετό και νόμιμο να τοποθετήσουν στα κενά της χώρας, όλους όσους βρίσκονται σε διάθεση, με απόλυτη σειρά μορίων; Άλλωστε, η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων, με εθελοντική αίτηση, αυτό θέλησε να κάνει: να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους σε διάθεση να τοποθετηθούν επίσημα! Αλλά, οι περισσότεροι (απ' ότι δείχνει η συμμετοχή στη διαδικασία) προτίμησαν να απέχουν, διότι σκεπτόμενοι πονηρά, υπολογίζουν πως δεν πρόκειται να απολυθούν, αλλά ούτε και να μετακινηθούν εκτός ΠΥΣΔΕ, αφού οι περισσότεροι είναι πολύτεκνοι και τους αγγίζει ΤΙΠΟΤΑ. Καλά αυτοί, αλλά αυτοί που διαθέτουν ελάχιστα μόρια, μπορείται να μου πείτε γιατί αγνόησαν τη διαδικασία και δεν έκαναν αίτηση;Το τι είναι συνετό συνάδελφε ποικίλει ανάλογα με την οπτική ματιά του καθενός. Προσωπικά ήμουν σε δυσπρόσιτο, πήρα μετάθεση για την πόλη μου και μαζί με μένα πήραν μετάθεση άλλα 13 άτομα. Όλοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Τα επόμενα 3 χρόνια εξακολούθησαν να μεταθέτουν εκπαιδευτικούς στο νομό. Τώρα είμαστε 22 άτομα στη διάθεση. Ότι και να γίνει κάποιοι θα αδικηθούν με αυτή τη διαδικασία. Για μερικούς είναι πιο ορθό να γίνουν οι μετατάξεις τοπικά από τη στιγμή που δεν βρίσκονται στη διάθεση με δική τους υπαιτιότητα. Όσοι είναι μακρυά θέλουν οι μετατάξεις να γίνουν σε πανελλαδικό επίπεδο αφού με αυτό τον τρόπο θα βρεθούν κοντά στο σπίτι τους. Όλα τα καταλαβαίνω και το άγχος και το φόβο όλων. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό που τους συμφέρει είναι και το ορθό.
Παράθεση από: spiromilios στις Αυγούστου 27, 2013, 01:00:58 pmΜάλλον όσοι έχουν οργανική δεν θα πάρουν μετάταξη...ίσως τους κόψει το σύστημα...βέβαια θα δούμεΣτην περιοχή εντοπιότητάς μου δηλώθηκαν περί τους 30 πλεονάζοντες, δηλώθηκαν περί τις 30 κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια και έκαναν αίτηση μετάταξης περί τα 10 άτομα που βρίσκονται σε διάθεση ΠΥΣΔΕ. Άρα τις λοιπές 20 περίπου θέσεις θα τις καταλάβουν 20 άτομα, πρώτα μέσα από το ΠΥΣΔΕ της περιοχής, μετά από τα ΠΥΣΔΕ της Περιφέρειας και μετά όσοι έκαναν αίτηση, είτε με οργανική είτε σε διάθεση από την υπόλοιπη Ελλάδα, με σειρά προτεραιότητας μορίων. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό; Κάνω πουθενά λάθος;
μάλιστα συναδελφε...ωραια η λογικη σου...θα ηταν ομως σωστο να μας ανεφερες πως εφτασαν καποιοι κ βρεθηκαν στη διαθεση...καποιος ΕΤΥΧΕ να βρεθει σε μια περιοχη με 0 οργανικα κενα κ ειναι στη διαθεση..τι ποιο δικαιο να συνεχισουμε να τον τιμωρουμε για τη γκαντεμια του, στελνοντας τον οσο πιο μακρια γινεται..οι υπολοιποι ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΙ, μπορειτε να κοιμαστε ησυχοι..τα βρηκαμε τα κοροιδα..μπραβο ρε μαγκα..ο,τι δε λυσαμε σε 550 σελιδες το ειπες εσυ σε 2 αραδες...να μη σχολιασω τη μνημειωδη σου δηλωση οτι οι περισσοτεροι που δεν εκαναν δηλωση ειναι πολυτεκνοι (!!) κ σκεφτηκαν πονηρα (!!) για να μην απολυθουν (!!)..ως προς το τελευταιο (ρητορικο) σου ερωτημα (κ αφου σε παρακαλω διορθωσεις το μπορειτΑΙ), αμα βαλεις λιγο το μυαλουδακι σου να σκεφτει πονηρα, ΜΠΟΡΕΙ, κ να το απαντησεις μονος σου...τι διαβαζουμε ρε εδω μεσα...
Συμφωνώ μαζί σου! Είμαι κ γω θύμα και στις 2 περιπτώσεις! Και εθελοντική αίτηση είχα κάνει τον Μάιο και την πάτησα με το δελτίο τύπου που βγήκε το τελευταίο βράδυ.Θα με ενδιέφερε και μενα να κινηθλω νομικά κατα της διαδικασίας...Αν θες ενημέρωσέ με για το πώς έχεις κινηθεί εσύ μέχρι τώρα...Μήπως να κάναμε μια κοινή αγωγή να μοιραστούμε και τα δικαστικά έξοδα;;
ΠαράθεσηΜάλιστα! Αν αυτός που έφθασε σε μια περιοχή με 0 οργανικά διαθέτει και αρκετά μόρια, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα! Αν έχει ελάχιστα, τότε δεν είναι άδικο κάποιος με περισσότερα απ' αυτόν να ταλαιπωρείται σε βάρος του; Επίσης, αν έχεις αμφιβολίες για τους πολύτεκνους που δεν τους αγγίζει τίποτα, μπορείς να κάνεις την έρευνά σου στις κατά τόπους Διευθύνσεις και θα το διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα ματάκια...Εσύ, τέλος, ο πονηρός, γιατί δεν μας ενημερώνεις για κάτι που ξέρεις και δεν ξέρουμε; Ή βλέπουμε σκιές πίσω απ' όλα ή θέλουμε να διατηρούμε ένα κλίμα αμφιβολίας και υποψίας για το κάθε τι που μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιους άλλους, εκτός από εμάς;
πρωτα θα καλυφθουν οσοι ανοικουν στο ιδιο ΠΥΣΔΕ ωστε να μην υπαρχουν οργανικα και λειτουργικα κενα......οσοι ειναι σε διαθεση οταν εκαναν αιτηση για μεταθεση δεν φροντησαν να μαθουν αν στον τοπο μεταθεσης τους υπαρχουν οργανικα κενα; Αλλα οι περισσοτεροι ως κλασικοι νεοελληνες λεγανε ας καβατζοσουμε την μεταθεση και καπου θα μας χωσει το μεσον μετα.Οσο και αν δεν το παραδεχεστε αυτη ειναι η αληθεια δυστυχως. Αυτος που ειναι σε διαθεση του ΠΥΣΔΕ το λεει και η λεξη ειναι σε ΔΙΑΘΕΣΗ πηγαινει οπου παραστει αναγκη. Οταν ειμαι πληροφορικος και κανω αιτηση μεταθεσης πχ για Α Θεσσαλονικης και εξ αρχης ξερω οτι εκει δεν πεφτει καρφυτσα με την ελπιδα οτι αν και σε διαθεση καπου θα χωθω ΔΕΝ ευθυνεται το υπουργειο ευθυνομαι εγω. Και στο τελος οταν βγηκαν οι διευκρινησεις οπως και αν βγηκανε το λεγανε καθαρα πρωτα το ΠΥΣΔΕ τοπικα και μετα ολοι οι αλλοι. Οταν επιλεγεις κατι αναλαμβανεις και το ρισκο της αποφασης σου.