0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
guestteacher προσωπικά, όταν κατεβαίνω σε κινητοποίηση, δεν κατεβαίνω για τον οποιοδήποτε συνδικαλιστή (δεν απαξιώνω το θεσμό του συνδικαλισμού ο οποίος είναι ιερός, τα πρόσωπα μας χαλάνε κατά καιρούς) αλλά για να πιέσω προς την εκπλήρωση ενός ευρύτερου στόχου (τη διατήρηση της δημόσιας εκπαίδευσης) ο οποίος όμως, περιλαμβάνει και τα δικά μου συμφέροντα. Δεν είναι κακό αυτό. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας. Προσωπικά, κατέβαινα σε κινητοποιήσεις όταν στο πρεδρείο της ΟΛΜΕ την πλειοψηφία την είχε το ΠΑΣΟΚ, κατέβαινα όταν την είχε η ΝΔ, κατεβαίνω και τώρα που την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα περισσότερα μηνύματα σου επιμένεις να απαξιώνεις οποιαδήποτε κινητοποίηση, είτε είναι απεργία, είτε πορεία ή διαμαρτυρία, τα πάντα. Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεσαι ή τι είδους αγκυλώσεις έχεις (μπορεί και πολιτικές). Ότι κι αν σου συμβαίνει, αυτό στο οποίο (θέλω να πιστεύω) ότι καταλαβαίνουμε όλοι οι νοήμονες άνθρωποι είναι ότι πρέπει να αντιδράσουμε.
Παράθεση από: angela.pe στις Αύγουστος 27, 2013, 02:03:24 μμ Δηλαδή ειναι δικη μου ευθυνη που ειμαι στη διαθεση;Διοριστηκα πριν 9 Χρονια με ΑΣΕΠ σε νησι που ειχε ηδη 8 στη διαθεση .Απο τοτε μεχρι σημερα ο αριθμος αυτων που ειναι στη διαθεση πρεπει να ειναι γυρω στα 45 ατομα.Καθε χρόνο υποβαλαμε αιτησεις οριστικης τοποθετησης και τα κενα ηταν μηδαμινα .Αν δεν ειχε κενα γιατι μας διορισε;Η αληθεια ειναι οτι καθε χρονο συμπληρωνα το ωραριο μου σε λειτουργικα κενα.Καθε ΠΥΣΔΕ ξερει απο την εμπειρια του οτι πρεπει να εχει στη διαθεση για να καλυψει εκτακτες αναγκες.Αν δεν εχει πιστωσεις για αναπληρωτες και εχει δωσει σε ολους μεταταξη τι θα κανει αν εμφανιστουν κενα;Και καλα τα κενα ειναι στην κολοπετινιτσα .Αν ομως αφορα σχολειο στο Μαρουσι η στη Γλυφαδα τι θα κανει;θελεις να σου πω οτι θα σ αρεσε να ακουσεις ή την αληθεια.;;;;;;Η αληθεια οσο και να ποναει ειναι οτι καποιοι κλαδοι μεσα σ αυτους και η πληροφορικη εχουν γεμισει απο το 2003 και μετα δεν επρεπε να διορηστει κανεις νεος εκπαιδευτικος αλλα διορισανε σ αυτο δεν φταις εσυ αλλα το κρατος που ηθελε ψηφους. Οσο και να ποναει η ζωη δεν ειναι δικαιη με κανεναν δυστυχως σε διορισανε οπως και πολλους αλλους για να εχουν πελατεια τωρα που τελειωσε το παρτι και τους κοστιζουμε ολοι μας θελουν να βρουν εναν τροπο να μας ξεφορτωθουν στην αρχη με πλαγια μεσα και μετα με λιγοτερο πλαγια. Και δυστυχως οποιος μπηκε τελευταιος φευγει πρωτος. Δεν φταις εσυ ουτε το ΠΥΣΔΕ αλλα οσοι επετρεψαν να γινουν διορισμοι σε γεματους κλαδους.
Δηλαδή ειναι δικη μου ευθυνη που ειμαι στη διαθεση;Διοριστηκα πριν 9 Χρονια με ΑΣΕΠ σε νησι που ειχε ηδη 8 στη διαθεση .Απο τοτε μεχρι σημερα ο αριθμος αυτων που ειναι στη διαθεση πρεπει να ειναι γυρω στα 45 ατομα.Καθε χρόνο υποβαλαμε αιτησεις οριστικης τοποθετησης και τα κενα ηταν μηδαμινα .Αν δεν ειχε κενα γιατι μας διορισε;Η αληθεια ειναι οτι καθε χρονο συμπληρωνα το ωραριο μου σε λειτουργικα κενα.Καθε ΠΥΣΔΕ ξερει απο την εμπειρια του οτι πρεπει να εχει στη διαθεση για να καλυψει εκτακτες αναγκες.Αν δεν εχει πιστωσεις για αναπληρωτες και εχει δωσει σε ολους μεταταξη τι θα κανει αν εμφανιστουν κενα;Και καλα τα κενα ειναι στην κολοπετινιτσα .Αν ομως αφορα σχολειο στο Μαρουσι η στη Γλυφαδα τι θα κανει;
Παράθεση από: black21 στις Αύγουστος 27, 2013, 02:12:22 μμguestteacher προσωπικά, όταν κατεβαίνω σε κινητοποίηση, δεν κατεβαίνω για τον οποιοδήποτε συνδικαλιστή (δεν απαξιώνω το θεσμό του συνδικαλισμού ο οποίος είναι ιερός, τα πρόσωπα μας χαλάνε κατά καιρούς) αλλά για να πιέσω προς την εκπλήρωση ενός ευρύτερου στόχου (τη διατήρηση της δημόσιας εκπαίδευσης) ο οποίος όμως, περιλαμβάνει και τα δικά μου συμφέροντα. Δεν είναι κακό αυτό. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας. Προσωπικά, κατέβαινα σε κινητοποιήσεις όταν στο πρεδρείο της ΟΛΜΕ την πλειοψηφία την είχε το ΠΑΣΟΚ, κατέβαινα όταν την είχε η ΝΔ, κατεβαίνω και τώρα που την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα περισσότερα μηνύματα σου επιμένεις να απαξιώνεις οποιαδήποτε κινητοποίηση, είτε είναι απεργία, είτε πορεία ή διαμαρτυρία, τα πάντα. Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεσαι ή τι είδους αγκυλώσεις έχεις (μπορεί και πολιτικές). Ότι κι αν σου συμβαίνει, αυτό στο οποίο (θέλω να πιστεύω) ότι καταλαβαίνουμε όλοι οι νοήμονες άνθρωποι είναι ότι πρέπει να αντιδράσουμε.Αψογη απαντηση προς καθε επαναστατη του πληκτρολογιου που ξεθυμαινει με το ηλεκτρονικο ξεκατινιασμα (ναι, αντιπαραθεση το λετε εσεις) και κατηγορει συλληβδην οποιοδηποτε απεργει, κινητοποιείται και κατηγορώντας σε ορους υστεριας καθε παραγωγο της λεξης "συνδικαλισμος".Βεβαια το θεμα ειναι οτι οταν απεργεις, γιατι δεν ειμαστε και τσαμπα μαγκες σαν τους απεργοσπαστες, να ξερεις για ποιο λογο απεργεις, για τι στοχο εχεις, τι αγωνα πρεπει να διεξαγεις κτλ κτλΕργαζομενοι ειμαστε, αλλο οπλο περα απο το χωρο δουλειας μας δεν εχουμε...η δυναμη μας ειναι η εργασια μας.Οι "εναλλακτικοι" τροποι απεργιας με ανοιχτα σχολεια και λευκες απεργιες κτλ ειναι σκετη κοροιδια Δηλαδη θα λειτουργει το σχολειο σαν να μην συμβαινει τιποτα , μεγαλο καημο θα εχει και το υπουργειο για τις παραστασεις μας εκτος χωρου δουλειας αφου το σχολειο θα δουλευει ρολοι (εδω γελαμε)τα κινηματα τυπου αγανακτησμενοι δεν εχουν αποτελεσματικοτητα ουτε μελλον γιατι δεν εχουν στοχευση...ενα συνοθυλευμα σαν αλλη βαβελ χωρις συγκεκριμενη στοχευσηΤελος παντων, επειδη και off topic, ο κλαδος με τα μυαλα που κουβαλαει δεν εχει παρα ζοφερο μελλονμε τις αντιδρασεις και διαθεσεις που υπαρχουν , απορω που δεν εφαρμοζουν και χειροτερα μετρααφου αποδεχομαστε τα πανταη μονη εννοια να ανεχομαστε καθε χρονο τετοια εποχη την ιδια κοροιδια των αποσπασεων, μεταταξεων κτλ και να επιβραβευουμε το ιδιο και το ιδιο σωτηριο πολιτικο και συνδικαλιστικο προσωπικο
Αν η Πληροφορική πάρει στην εκπαίδευση τη θέση που της αξίζει, κανείς δεν θα περισσεύει!
Να κάνω κι εγώ τη χαζή μου ερώτηση: αιρετοί της Β΄θμιας για να μας ενημερώσουν δεν υπάρχουν; Γιατί πρέπει να ενημερωνόμαστε από τον Μπράτη ;!
...Κάποιοι από αυτούς που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις συμμετέχουν για το γενικό καλό ή για την πάρτη τους; Για να πετύχεις κάτι πρέπει να έχεις ιδανικά και ομοψυχία...