0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελικά τη Δευτέρα, όσοι πήραμε μετάταξη, πού θα πάμε; Με δεδομένο πως δεν έχουν πέσει υπογραφές, παρά μόνο ένα δελτίο τύπου;
Καλησπέρα!Διαβάστε τα σχόλια που υπάρχουν στο παρακάτω άρθρο.http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B1Έκανα λοιπόν τον έλεγχο που αναφέρει ο συνάδερφος και πράγματι βρήκα 1 ΠΕ19 από τον Ν. Λευκάδας, 1 ΠΕ20 από τον Ν. Λέσβου και 1 ΠΕ20 από τον Ν. Ζακύνθου που πήραν μετάταξη, χωρίς οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης που ανήκουν να έχουν δώσει πλεονάσματα!!!Σίγουρα ανοίγει ο δρόμος για ενστάσεις για να μας εξηγήσει το υπουργείο ποια διαδικασία ακολουθήθηκε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πιστέυω πως οι περιπτώσεις είναι >3, αρκεί κάποιος να ψάξει όλες τις ειδικότητες και όλους τους νομούς.
Παράθεση από: babba4410 στις Αυγούστου 30, 2013, 01:39:06 pmΤελικά τη Δευτέρα, όσοι πήραμε μετάταξη, πού θα πάμε; Με δεδομένο πως δεν έχουν πέσει υπογραφές, παρά μόνο ένα δελτίο τύπου;Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με το ΠΥΣΔΕ όπου υπηρετούσα πριν τη μετάταξη μου είπαν ότι περιμένουν να βγει το ΦΕΚ γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα επίσημο πέρα από το Δελτίο Τύπου. Αν σε περίπτωση δεν βγεί μέχρι τη Δευτέρα θα αναγκαστούμε να παρουσιαστούμε στο σχολείο που υπηρετούσαμε με οργανική ή αν ήμασταν στη διάθεση το ΠΥΣΔΕ πρεπει να αποφασίσει που θα υπογράψουμε μέχρι να βγει το ΦΕΚ...
Λοιπόν επειδή το έψαξα πολύ το θέμα και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στο αν μπορούσαν ή δε μπορούσαν να κάνουν αίτηση όσοι προέρχονται από περιοχές χωρίς πλεόνασμα, εφόσον στην ίδια περιοχή τους δεν υπήρχε κενό και δε βρέθηκαν τελικά εκεί να παίρνουν θέση. Είχαν κάθε δικαίωμα για οποιοδήποτε άλλο ΠΥΣΠΕ αν εκεί υπήρχε κενή θέση. Τα παραπάνω μου διαβεβαίωσε ο διευθυντής δε. Για την απόλυτη ακρίβεια, μου είπε ότι όλοι ανεξαιρέτως είχαν το δικαίωμα, ακόμα και αυτοί με οργανική σε περιοχές δίχως πλεονάσματα από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν απέκλεισε κανέναν από τη διαδικασία με σαφείς οδηγίες. Το κακό είναι ότι το διαπιστώσαμε εκ των υστέρων, ότι υπήρχε ασάφεια και δεν κάναμε αιτήσεις από φόβο. Από κει και πέρα, ο καθένας πήρε τα ρίσκα του. Το Υπουργείο έτρεξε μια απαράδεκτη και αδιαφανή διαδικασία κι εμείς έχω την εντύπωση ότι με το χαλασμένο τηλέφωνο και τις ερμηνείες και παραερμηνείες που έκανε ο καθένας μας αλληλοεπηρεαστήκαμε. Το χειρότερο στην όλη ιστορία είναι ότιι έχουν βρεθεί "από πάνω" άτομα με λιγότερα μόρια, ενώ έχουν μείνει έξω άτομα με περισσότερα, δεν ξέρουμε όμως ακόμα με ποια κριτήρια έγιναν πραγματικά αυτές οι μετατάξεις. Υπήρχε πχ κρυφή προτεραιότητα στην εντοπιότητα; Μετρούσε παραπάνω η πρώτη προτίμηση; Απαιτούνται, λοιπόν, καθαρές απαντήσεις ακριβώς επί του διαδικαστικού.
ΠαράθεσηΛοιπόν επειδή το έψαξα πολύ το θέμα και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στο αν μπορούσαν ή δε μπορούσαν να κάνουν αίτηση όσοι προέρχονται από περιοχές χωρίς πλεόνασμα, εφόσον στην ίδια περιοχή τους δεν υπήρχε κενό και δε βρέθηκαν τελικά εκεί να παίρνουν θέση. Είχαν κάθε δικαίωμα για οποιοδήποτε άλλο ΠΥΣΠΕ αν εκεί υπήρχε κενή θέση. Τα παραπάνω μου διαβεβαίωσε ο διευθυντής δε. Για την απόλυτη ακρίβεια, μου είπε ότι όλοι ανεξαιρέτως είχαν το δικαίωμα, ακόμα και αυτοί με οργανική σε περιοχές δίχως πλεονάσματα από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν απέκλεισε κανέναν από τη διαδικασία με σαφείς οδηγίες. Το κακό είναι ότι το διαπιστώσαμε εκ των υστέρων, ότι υπήρχε ασάφεια και δεν κάναμε αιτήσεις από φόβο. Από κει και πέρα, ο καθένας πήρε τα ρίσκα του. Το Υπουργείο έτρεξε μια απαράδεκτη και αδιαφανή διαδικασία κι εμείς έχω την εντύπωση ότι με το χαλασμένο τηλέφωνο και τις ερμηνείες και παραερμηνείες που έκανε ο καθένας μας αλληλοεπηρεαστήκαμε. Το χειρότερο στην όλη ιστορία είναι ότιι έχουν βρεθεί "από πάνω" άτομα με λιγότερα μόρια, ενώ έχουν μείνει έξω άτομα με περισσότερα, δεν ξέρουμε όμως ακόμα με ποια κριτήρια έγιναν πραγματικά αυτές οι μετατάξεις. Υπήρχε πχ κρυφή προτεραιότητα στην εντοπιότητα; Μετρούσε παραπάνω η πρώτη προτίμηση; Απαιτούνται, λοιπόν, καθαρές απαντήσεις ακριβώς επί του διαδικαστικού.Επειδή προτιμώ να μιλώ με στοιχεία, έχουμε το εξής:Στο Ν. Ηλείας δεν δόθηκαν πλεονάσματα για καθηγητές ΠΕ19-20 (παράδοξο), ενώ στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας υπήρχαν αρκετά πλεονάσματα. Πολλοί συνάδερφοι που ανήκουμε οργανικά στο Ν. Ηλείας κάναμε αίτηση για μετάταξη τόσο για το Ν. Ηλείας όσο και το Ν. Αχαϊας που ανήκει στην ίδια Περιφέρεια, ωστόσο οι αιτήσεις μας αγνοήθηκαν πλήρως!Από τα 9 κενά του Ν. Ηλείας καλύφθηκαν τα 6, οι 2 από το Ν. Αιτωλ/νιας και οι 4 από την υπόλοιπη Ελλάδα.Για τα παραπάνω τι έχεις να πεις;;